Alle indlæg af Christinslife

En søndag i solen

Indtil videre har Pinsen været en hyggelig en af slagsen. Vi har haft besøg af mine forældre, som kom fredag eftermiddag. Lørdagen gik med shopping, spil på terassen og masser af mad. I dag startede vi dagen ud med rundstykker, mens den lille mus sov formiddagslur. Herefter kørte vi ud til Gerndarmstien hvor vi gik små 4 km (2 den ene vej og 2 den anden). Vejret var virkelig skønt – solen skinnede fra en skyfri himmel og der var en lille kølig vind, så det ikke blev for varmt. Når jeg går hjemme på barsel, er det de samme ting jeg ser på vores gåture, og selvom jeg varierer vores ruter fra dag til dag, kan det hurtigt blive lidt ensformigt, at se på de samme ting, dag efter dag. I gennemsnit har jeg nok gået 1 tur hver dag i snart 9 måneder – det bliver altså til rigtig mange gåture, så derfor var det rart at vi i dag startede bilen, kørte et par kilometer og startede vores gåtur i andre omgivelser

♡ Min lille familie ♡

Saturday snack

“Lækre lakseruller”

Disse lakseruller er super lækre som en lille snack, men kan også sagtens bruges som forret eller frokost. Her mens jeg har været på barsel, her jeg ofte lavet dem som en lille let frokost – det er sundt, nemt og lækkert (what’s not to like?)

Du skal bruge: 2 æg // 75 g speltmel // 1 dl mælk // en lille smule salt // 200 g røget laks // 2 spsk mayonnaise // lidt frisk citronsaft // peber // frisk dild

Pisk æg og mel sammen til der ingen klumper er og tilsæt derefter mælken og en lille smule salt. Steg 2 pandekager på en pande med en lille smule olie og ad dem herefter køle af. Smør hver pandekage med mayonnaise og fordel laksen herpå. Drys med dild, peber og citronsaft. Rul pandekagen stramt sammen inden den skæres ud i skiver

Den seneste tid

Jeg tænkte at jeg lige ville give en lille update på hvad vi går og bruger tiden på herhjemme i tiden. I weekenden havde vi min svigerfamilie på besøg, for at holde fødselsdag for kæresten. De kom lørdag ved middagstid, nogle kørte hjem om aftenen efter aftensmaden, og andre blev til dagen efter. Vejret var perfekt, og det var dejligt at vi kunne tilbringe det meste af tiden ude i haven. Tirdag havde min bedre halvdel så fødselsdag, og vi hyggede herhjemme bare os 3. Vi sluttede dagen af med at nyde en masse sushi mens vi så Ishockey

I går havde jeg et par ting jeg gerne ville have ordnet nede i byen, så jeg aftalte med en fra mødregruppen, at vi skulle mødes dernede. Vi startede med lidt shopping, spiste lidt frokost på en café, shoppede igen og sluttede af med at gå en lille tur. De 2 små drenge klarede det super fint, og virkede til at hygge sig super meget – de var virkelig i hopla. Vi var næsten afsted i 4 timer, og det var først helt til sidst, at de begyndt at pyldre en smule

I dag har Storm og jeg været en tur i Bilka, for at handle ind til weekenden. Nu ligger han trygt og godt og sover middagslur i barnevognen og jeg er gået i gang med at bage en (forhåbentlig) lækker rabarberkage. I aftens skal der tændes op i grillen og så tror jeg at der skal slappes af til en god film på sofaen senere

I weekenden står den på endnu mere hygge og så vender en gammel kending tilbage her på bloggen på lørdag, hvor “saturday snack-indlæggene” igen kommer på banen

INSTA MOMENTS

Det er efterhånden ved at være rigtig længe siden, jeg sidst har givet en opdatering fra Instagram – Helt nøjagtig siden 13. december. Jeg var ved at kigge billederne igennem der indeholder både sol og sommer, sne og frost, mad, vores lille guldklump og en masse hverdagsglimt. Nedenfor kan i se 12 af de seneste opdateringer fra min Instagram-profil

De seneste dage er gået med at nyde solens stråler. Storm har fået sig en helt ny dagsrytme, der betyder at han vågner et sted mellem 05.30 og 06.00 (dejlig lang dag forude). Han sover til formiddag i barnevognen fra 08.00-10.00 ca og middagslur fra ca 13.30-15.30. Det betyder at jeg hver dag lige i tiden har 4 (!!!!!!!) timer hvor jeg kan gøre hvad jeg vil – det har jeg ikke prøvet siden han var ganske spæd. Og når vejret leger sommer nyder jeg det ekstra meget. Jeg ligger på græsset med list koldt at drikke og får læst en hel masse, noget jeg ellers ikke har haft særlig meget tid til den seneste tid

Jeg håber at vejret fortsætter i det sommerlige humør – vi skrives ved snart

I maj glæder jeg mig til:

Så er vi nået til årets sidste forårsmåned. Det er simpelthen ikke til at forstå. For mig er det en helt speciel måned, for det er nemlig den sidste hele måned hvor Storm er hjemme hos mig – midt i næste måned starter han nemlig i vuggestue (#@!!#!?) Nå, den tid den sorg, lad os kigge på de ting jeg ser frem til her i maj:

  1. At fejre verdens bedste kæreste og far, som har fødselsdag d. 15 ♡
  2. At skulle gå 12 km til årets ladywalk
  3. At skulle til bryllup ved et vennepar
  4. Nyde nogle lyse aftener på terassen
  5. Træne mindst 3 ud af ugens 7 dage
  6. (Forhåbentlig) få gang i min læsning igen – savner de stille stunder med en god bog
  7. At eksperimentere en lille smule mere med madlavning fra det indiske køkken
  8. Holde fredagshyggeaften med dyner i sofaen, film og masser af bland-selv slik
  9. Hygge med bål i haven, hvor der skal laves pølser og snobrød
  10. At skulle på weekendtur til Hjerting badehotel sammen med svigerfamilien

I denne weekend har vi haft besøg af min svigerfamilie, hvor vi har fejret min bedre halvdel. Vejret har været perfekt, så hele dagen i går, brugte vi ude i haven med spil, hygge og leg i det lille telt. I dag har vi ikke de store planer. Mine svigerforældre er her stadig, så tænker at vi skal ud og gå en lille tur i det fine vejr, og så tror jeg at der bliver tændt op i grillen senere. Kan I have en dejlig solrig dag

Vi skrives ved snart

Det gode søndagsbrød

“Lækre snoede flutes”

Du skal bruge: 500 g hvedemel // 25 g kartoffelmel // 2 tsk. salt // 2 tsk sukker // 1 pose tørgær // 35 g olivenolie // 3 dl lunkent vand // 1 sammenpisket æg // sesam // flagesalt

Kom mel, kartoffelmel, salt, sukker og tørgær i en skål. Tilsæt olivenolie og vandet og ælt i ca. 10 minutter. Brug meget gerne en røremaskine. Dæk dejen til med en rent klæde og lad den hæve i 1 time. Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 3 lige store stykker. Tril hvert dejstykke til en pølse på ca. 30 cm. Tryk den let flad og del den på langs. Sno de 2 stykker sammen og kom dem over på en bageplade med bagepapir, eller i en flutesbakke. Lad brødene hæve igen i ca. 1 time. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med sesam og flagesalt

Bages i en 190 grader forvarmet ovn i ca. 25 minutter. Når brødene er færdige slukkes der for ovnen, ovnlågen åbnes og brødene køles af i ovnen. Dette gør at de bliver ekstra lækre og sprøde

Smag på Verden – april

Kinesiske pandekager med and og grønt

Spansk/fransk/italiensk tapasanretning

Italiensk gelato og semifreddo

Grundopskrift på gelato: 

1 vaniljestang // 1 økologisk citron // 3½ dl piskefløde // 3½ dl sødmælk // 150 g sukker // 6 æggeblommer

Kom kornene fra vaniljestangen i en gryde sammen med en skive skræl fra citronen på størrelse med en finger, mælk og fløde. Lad det koge op og pisk imens sukker og æggeblommer sammen til en cremet æggesnaps. Kom nu 1/3 af mælkeblandingen op i æggemassen mens der stadig piskes godt. Herefter kommes det hele tilbage i gryden hvor det skal have varme under omrøring i ca. 10 min. indtil det tykner en smule – det må ikke koge! Stil blandingen på køl inden det køres på ismaskinen

Lige inden ismassen er færdigkørt på ismaskinen, tilsættes den ønskede smag. Her er der lavet en med 200 g smeltet chokolade (det skal dog tilføjes i den lune ismasse inden den stilles på køl) og en med hakket mælkechokolade og knuste oreos

Grundopskrift på semifreddo: 

250 ml piskefløde // 3 æggeblommer // 85 g sukker // kornene fra 1 vaniljestang // 3 æggehvider

Pisk æggehviderne stive med 60 g sukker, til en lækker marengs. Fløden piskes til let skum og æggeblommerne piskes til en æggesnaps med den resterende sukker. Vend forsigtigt marengsen i æggesnapsen og derefter flødeskummet. Tilsæt det ønskede fyld og kom det i en beholder (ca 1 L) inden det stilles på frys

I denne semifreddo er der tilsæt revet skal fra 1 lime, hakket hvid chokolade og knuste makroner

Se opskrifter, smagsvarianter og tilbehør lige her

Mexicanske tortillas med spicy bønnefyld

Asiatiske gao bao med marineret gris

Franske gougeres

Du kan finde opskriften på mine absolutte yndlings-snacks lige her

Tæningsmål for maj

April var træningsmæssigt ikke ligefrem noget at råbe hurra for.. jeg lå syg med en blanding af influenza og omgangssyge, og det varede over en uge inden jeg var helt på toppen igen. Ikke længe derefter blev jeg ramt af nældefeber og sluttede af med en omgang forkølelse. Der udover har min træningsmakker haft travlt med eksamner (okay, dårlig undskyldning jeg kan jo bare tage afsted alene), men det har gjort at jeg har haft svært ved at få lettet min popo og komme i træningscenteret

Folk siger blandt andet: “du har jo også næsten lige født, så det skal nok komme”. Jow jow bevars, men sandheden er jo at jeg ikke lige født, det er over 8 måneder siden – 8 MÅNEDER!! Nu må jeg altså snart til at komme igang sådan for alvor.. det bliver ikke noget stort og voldsomt mål, for det ved jeg at jeg ikke kan overholde. Det bliver der imod et mål jeg ved (håber) at jeg kan overholde og som kan få mig igang igen. Jeg har fået lavet det sådan at jeg kan have mine 2 ugentlige hold i gymnastikforeningen, og de starter op i august, så jeg skal snart igang hvis jeg skal nå at opbygge en ordentlig form inden da

Mit træningsmål for maj: træning 3 gange ugentligt, (cardio og styrke) af minimum 1 times varighed samt gå en lang tur med barnevognen mindst 3 gange (minimum 5 km)

Glæder mig til at vende tilbage i starten af juni, hvor jeg giver en lille update på hvordan det hele er gået – kryds fingre for mig, så er I søde

DIY – dyrk dit eget avocadotræ #1

Jeg synes det er dejligt med fine grønne planter i hjemmet, det skaber hygge og liver lidt op. Jeg har gennem tiden købt rigtig mange fine planter, men nu ville jeg prøve noget nyt, nemlig at dyrke mit eget lille avocadotræ. Jeg har læst lidt om det på nettet og det virkede egentlig til at være rimelig overskueligt… Og det var det faktisk også. Kig med nedenfor og se hvordan projektet er gået indtil videre:

Jeg startede med at tage 2 avocadosten som jeg satte 3 madpinde i, lagde dem oven på et glas og fyldte vand i, så det dækkede ca. halvdelen af stenen. Husk at skifte vand hver anden dag

På et tidspunkt begynder de forhåbentligt at revne og slå rødder i glasset. Mine begyndte at slå rødder små 2 måneder efter at stenene blev sat i vand. Det har været en langsommelig procces, men det har været så hyggeligt at gå og følge med i

Efter en lang og spændende ventetid, kom de første blade til syne

Nu går jeg så bare og venter på at de bliver så store at de skal over i en urtepotte og stilles ind på gulvet i stuen. Jeg synes det har været utrolig sjovt at gå i gang med sådan et lille hygge-projekt som jeg ikke kræver alverden. Jeg synes mine små træer er blevet super fine og selv om det har været en langsommelig proces her det været ventetiden værd. Nu går jeg så og overvejer om jeg skal kaste mig ud i andre “grønne projekter” som f.eks. at dyrke vores eget æble- eller kirsebærtræ, men nu tager vi lige en ting ad gangen

Varme hveder

Til 24 hvedeknopper skal du bruge: 50 g gær // 5 dl sødmælk // 2 tsk salt // 100 g sukker // 2 tsk kardemomme // 4 æg // ca. 1200 g hvedemel // 150 g sturtempereret smør

Kom gæren i en en stor skål (gerne til røremaskine) og oplæs det i lunt mælk. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og 3/4 af melet. Ælt dejen i ca 10 minutter inden smørret tilsættes sammen med mere mel til en blød og smidig dej. Ælt i yderligere 5 minutter, inden dejen stilles til hævning på et meldrysset bord i en lille halv time. Del dejen i 24 lige store stykker, som trilles til boller og fordeles i en stor bradepande (6 x 4 boller). Bollerne skal ligge tæt men må ikke røre hinanden. Lad bollerne hæve 1½ time og bag dem herefter i en 190 grader varm ovn i 25-35 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad hvederne stå i formen i 10 minutter inden de vendes ud og køler af på hovedet, på en rist

Jeg elsker traditioner og ting der kan fejres. De store højtider som Jul, Påske, Fastelavn, Halloween… og de små som, Bededag og Mortensaften. Da jeg boede hjemme var vi altid omme hos min mormor og morfar, dagen før Bededag. Efter vi er flyttet sydpå, er der dog lidt langt hjem, og derfor er den tradition desværre stoppet. Nu lyder traditionen på at jeg selv bager varme hveder, som kæresten og jeg hygger med til en god film, dagen før Bededag. I dag var det så blevet tid til at bage lækre, velduftende hvedeknopper – portionen er stor til 2 personer, men heldigvis er hveder, fantastiske til nedfrysning, så man kan få en hvede eller 2 til sin morgenkaffe en gang imellem