Alle indlæg af christinslife

Hasselnøddebrød med julekrydderier

 

Får du pludselig gæster, er det rart at kunne byde dem en lækker ting til kaffen. Derfor har jeg altid brød, boller og kage i fryseren så vi altid har noget til en hyggelig stund. Denne kage er super velegnet til nedfrysning og så er den stadig lækker og svampet efter optøning. Vi spiste den dog selv en eftermiddag hvor vi lå på sofaen med tæpper, levende lys, latte og fjernsyn samt lydbog i ørerne – den perfekte søndags-afslapning. Hvis I skulle have lyst til at lade den skønneste duft af jul og hjemmebag brede sig i hele huset kan I se opskriften nedenfor

Du skal bruge: 150 g hasselnødder // 225 g hvedemel // 150 g brun farin // 1 tsk natron // ½ tsk bagepulver // 1 tsk kanel // ½ tsk kardemomme // 1 tsk stødt ingefær // 150 g smør // 1,5 dl kærnemælk // 2 store æg

Tænd ovnen på 180 grader og rist hasselnødderne i ca 10 minutter. Gnub herefter det meste af skallen af og lad dem afkøle. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt smørret og kom det i sammen med kærnemælk og æg. Pisk dejen hurtigt til en er ensartet og tilsæt nødderne. Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir eller smurt med en lille smule smageneutral olie. Bag “brødet” i ca 30 minutter til det er gyldent og gennembagt. Serveres lun til en god kop kaffe eller kom den i fryseren til en hyggelig stund

December måned nærmer sig med hastige skridt. Næste weekend skal vi holde barnedåb for vores lille guldklump, og derefter kan vi for alvor begynde at tænke på julen – oppyntning, konfekt, gaver, dekorationer, småkager og alt hvad der ellers hører til. I dag står den på de sidste forberedelser til barnedåben og ellers tror jeg bare vi skal slappe af og nyde at vi ikke skal nå noget

♡ Kan I have en rigtig dejlig søndag ♡

Jeg er her stadig

Der er skam liv i mig endnu, selvom der lige i tiden er meget stille her på bloggen. Synes simpelthen at den ene dag tager den anden og jeg kan ikke forstå at vi allerede er halvvejs i november. Den seneste tid har jeg brugt på at mødes med de skønne tøser fra mødregruppen, jeg har været til fødselsdag ved en kollega, gået lange ture i det smukke november-vejr, været alene med lillemanden i en weekend, startet op på min træning og fået taget hul på julegaveræset

De sidste forberedelser til barnedåben er også ved at være på plads og det er en dag vi glæder os rigtig meget til, og det er selvfølgelig også en dag jeg vil vise nogle glimt af her på bloggen

 

Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig dag – vi skrives forhåbentlig snart ved igen!

Små glimt

Oprydning i mit absolutte yndlings skab ♡

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på nogle små glimt fra den seneste tid. Der er for alvor gået hygge i den herhjemme, med levende lys, hjemmebag og masser af kærlighed til mine to dreng. Den ene dag tager den anden, så synes at tiden flyver afsted, alligevel husker vi at nyde hver eneste dag med vores lille guldklump, for selvom han kun er 10 uger er det som om han altid har været hos os. Det er virkelig en mærkelig følelse, og derfor tror jeg også at jeg har lidt svært ved at forholde mig til det med tid lige pt.

I dag har jeg dog styr på at det er søndag. Det betyder at dagen skal tilbringes i nattøj, med at se julekalender, der skal bages lækre chokoladeboller og så skal jeg give min smukke søn 10.000 kys

Klar til besøg af de skønne tøser fra mødregruppen

Ham her smelter mit hjerte

Boligdrømme

Date-night med lækker tapas ♡

Smukke ranunkel i efterårsfarver ♡

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

I november glæder jeg mig til:

Så er næste blad blevet vendt  kalenderen og vi kan nu skrive november. Det er helt vildt som tiden går og det er ikke til at forstå at vi har haft vores lille vidunder ved os i næsten 10 uger, selvom det føles som om han har været ved os i evigheder… Herhjemme betyder november også at det er legalt at begynde at jule (så småt i hvert fald) Jeg har dog allerede set et par julekalendere, men det behøver kæresten jo ikke få at vide, haha. At julen nærmer sig kan man også se på denne måneds liste over ting jeg glæder mig til i november:

  1. At holde barnedåb for vores lille guldklump sammen med familie og venner
  2. Forkæle mig selv med et par nye støvler
  3. Forhåbentlig nå målet om at smide alle 25 kg fra graviditeten
  4. Læse “Engletræet” af Lucinda Riley
  5. Se en masse julekalendere – har jo masser af tid, så satser på at få set en hel del
  6. Sprede duften af nøddestollen en søndag morgen og holde familiehygge
  7. Pakke lillemanden i barnevognen og tage hul på julegaveræset
  8. Drikke masser af varme drikke – især varm kakao med (flødeskum og) skumfiduser
  9. At pynte til jul i vores lille hjem for første gang
  10. Bruge timevis på at se vores smukke dreng i øjnene ♡

Resten af denne uge kommer til at gå stille og roligt. I morgen skal jeg mødes med et par søde tøser og deres smukke babyer, når mødregruppen igen samles. Fredagen skal gå med lidt bagning og hygge med mine 2 drenge og lørdag kører vi et smut til Fyn for at holde 1-års fødselsdag for min lille nevø. Har I nogle særlige planer for resten af ugen?

God dag til alle jer derude og rigtig god november – Klem fra C ♡

Sprøde småkager med efterårslook

Det her er sådan set en ganske almindelig mørdej som er blevet stukket ud i de fineste efterårsforme. De er super nemme at lave og så er de mega lækre og sprøde

Alt du skal bruge for at lave dem er: 300 g hvedemel // 100 g flormelis // 150 g stuetempereret smør // 1 æg str. L // evt. 1/2 spsk stødt ingefær

Kom alle ingredienser til mørdejen i en skål og ælt det sammen, men kun lige akkurat til det er samlet. Kom det i en plastikpose og stil på køl i 30 minutter. Den nu kolde dej rulles relativt tyndt ud i mel på bordet og stikkes ud til kager i den ønskede form – jeg har købt disse bladforme på nettet til ca. 10,- pr. styk. Kom kagerne over på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter til de er let gyldne. Servér kagerne til en god kop efterårs te eller som her, med en kop varm kakao

Grunden til jeg bagte disse “blade” var egentlig at jeg skulle bage medaljer til vores gæster søndag eftermiddag og så var der lidt mørdej i overskud. Så fandt jeg mine udstikkere frem for dejen skulle selvfølgelig ikke gå til spilde. Har i lyst til at bage mine efterårsmedaljer kan I finde opskriften lige her

I dag er vi gået ind i den sidste efterårsmåned, og det betyder også at jeg så småt er begyndt at jule lidt herhjemme. Jeg elsker julen og kan slet ikke få nok af den. Frodelen ved at være på barsel i denne tid er at jeg kan jule en masse om dagen mens min kæreste er på arbejde, han mener nemlig at jeg starter alle mine julerier alt alt for tidligt. Men nu kan jeg jule uden at han skal se og høre på det, så det er win win for alle

Kan I have en rigtig dejlig 1. november ♡

Tarteletter med efterårsfyld

Så er jeg klar med endnu en opskrift på noget lækkert Efterårsmad. Igen er det en ret der tager lidt lang tid at lave fordi det skal stå og snurre lidt på komfuret, men jeg lover at der er besværet værd

Du skal bruge: 1 spsk smør // 150 g røget bacon i tern // 1 stort løg // 2 fed hvidløg // 1 hel kylling // 1 flaske rødvin // lidt vand // friske krydderurter f.eks timian og rosmarin // 1 spsk hele peberkorn // 300 g blandede svampe (her er brugt hvide champignon, brune mark champignon og østershatte) // 2,5 dl madlavningsfløde // salt & peber // lidt sukker // mel til jævning // kulør // tarteletskaller // frisk persille

Kom bacon, hakket løg og hvidløg i en gryde med smør og steg det gyldent. Kom det over på en tallerken og kom den hele kylling i gryden med vinen og vand til det dækker kyllingen. Tilsæt krydderurter og peberkorn og lad det simre i en god time til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden og lad den køle en smule inden alt kødet pilles af skroget og rives i strimler. Si fonden, kom den tilbage i gryden lad den koge uden låg i 10-15 minutter. Imens renses og skæres svampene i skiver og steges brune på en pande i en lille smule smør. Fonden kommes over i en skål og nu kommes bacon-løg blandingen, kyllingen og svampene op i gryden. Kom fond på til det dækker og der smages til med salt, peber og sukker. (Gem den overskydende fond i frostposer som kommes i fryseren –  der er masser af smag i som kan bruges i en anden ret) Kom fløden i og jævn evt retten hvis det er nødvendigt – det må ikke være for flydende. Kom lidt kulør i for at opnå en pænere farve og kom nu gryderetten op i tarteletskaller og drys med frisk persille inden servering

Jeg er vild med den traditionelle tartelet med høns og asparges, men hvis du skal have gæster og ønsker en lidt mere luksus udgave så kunne dette være en mulighed. Det er faktisk første gang jeg laver tarteletter, men tænker da ikke det er den sidste – måske jeg skal eksperimentere lidt mere nogle flere forskellige udgaver i den nærmeste fremtid?

Kan i have en fortsat god (og blæsende) dag

Boganbefaling: “Calendar girl” vol. 1-4

Fra bogens bagside (Bind 1):Mia Saunders skal skaffe 1 million dollars til at betale sin fars spillegæld. Siden hun var barn, har hun taget sig af sin far og søster, og også denne gang beslutter hun sig for at tage sagen i egen hånd. Alting virker håbløst, for Mia er bare en 24-årig servitrice med skuespillerdrømme – men så bliver hun tilbudt et job hos Exquisite Escorts. I JANUAR flytter Mia ind hos sin første klient, den charmerende manuskriptforfatter Wes Channing, som har brug for en date til en række events i Hollywood. I FEBRUAR er hun muse for den berømte franske kunstner Alec Dubois og skal stå model for en række malerier til en stor udstilling i Seattle. Og i MARTS hyrer den rige, italienske restauratør Tony Fasano Mia som ledsager til en familiemiddag i Chicago. Mia har dog svært ved at glemme Wes. Men kærlighed er ikke en del af kontrakten – og Mia har en mission, der skal fuldføres.”

Så er jeg blevet færdig med 1763 siders læsning af “Calendar girl som er en bogserie på i alt 4 bøger, som hver består af historier fra 3 måneder. I hver bog (på nær nr. 4) bliver vi derfor præsenteret for 3 forskellige fyre, som hyrer Mia til forskellige jobs gennem Moster Millies Escort-bureau “Exquisite Escorts”

Jeg har nu læst alle 4 bøger og jeg må sige at jeg hurtigt blev fanget af serien. Jeg har dog i mellemtiden både læst “40 uger efter” af Cana Buttenschøn og “Toner i natten” af Jojo Moyes. Ikke fordi jeg ikke gad læse “calendar girl-serien færdig, men fordi jeg lige havde brug for at læse noget i en anden skrivestil og som handlede om noget lidt andet, jeg har dog hver gang nydt, når jeg skulle i gang med endnu 3 måneder af Mia’s liv som escort-pige. De 3 første bøger kom jeg hurtigt igennem fordi jeg hele tiden tænkte “ej bare liiiige ét kapitel mere”, bog nummer 4 gik ikke helt så nemt, da jeg til tider synes at den blev en lille smule lang. Men nu er jeg færdig og alt i alt har det været en god og anbefalelsesværdig læseoplevelse

 

Efterårsmedaljer med brombær

I søndags havde vi besøg af mine svigerforældre, så selvfølgelig skulle der serveres lidt hjemmebag. Det er hundrede år siden (mindst) jeg har fået en medalje, og da min mor snakkede om at hun lige havde bagt nogle, fik jeg virkelig lyst til at lave nogle selv. Derfor har jeg lavet nogle lækre nogle i denne lidt efterårs-agtige udgave

Du skal bruge: mørdej: 300 g hvedemel // 100 g flormelis // 150 g stuetempereret smør // 1 æg (str L) creme: 2½ dl sødmælk // kornene fra 1 vaniljestang // 35 g sukker // 20 g majsstivelse // 2 æggeblommer andet: 8 tsk brombærmarmelade // 4 dl piskefløde // 150 g flormelis // lidt vand pynt: friske brombær // blåbær // skovsyre

Kom alle ingredienser til mørdejen i en skål og ælt det sammen, men kun lige akkurat til det er samlet. Kom det i en plastikpose og stil på køl i 30 minutter. Imens laves vaniljecremen: 2 dl af mælken koges op i en lille gryde. I en skål blandes de øvrige ingredienser og piskes godt sammen. Kom blandingen over i gryden og pisk grundigt til cremen tykner. Kom vaniljecremen over i en skål og læk et stykke husholdningsfilm direkte ovenpå cremen så der ikke dannes kondens. Afkøl cremen helt i køleskab – minimum 2 timer

Den kolde dej rulles nu relativt tyndt ud i mel på bordet og stikkes ud til runde kager, ca. 7 cm i diameter. Kom den over på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter til de er let gyldne

Opbygning af kagerne: Pisk fløden til skum og kom den i en engangssprøjtepose med en stjernetyl. På 8 af bundende sprøjtes en høj krans af flødeskum langs kanten. I bunden af hvert hul kommes 1 tsk brombærmarmelade og der fyldes op med vaniljecreme – dette er nemmest hvis vaniljecremen piskes lind og kommes i en engangssprøjtepose uden tyl. Flormelis blandes med en lille smule vand, til en glasur – ikke for tynd! De 8 resterende bunde pyntes med glasur, brombær, blåbær og skovsyre

Efterårs farvoritter

1 – Strikket cardigan // 2 – Mumi krus // 3 – Hjemmesko // 4 – Regnfrakke // 5 – I ly for regnen // 6 – Hue // 7 – Kogebog  // 8 – Neglelak // 9 – Te // 10 – Lysestager // 11 – Oversize strik

Jeg har fundet nogle efterårs lækkerier frem som meget gerne måtte have plads hjemme hos mig, og det er der snart nogle af dem der gør. Jeg har nemlig lige klikket den lækre cardigan, strik, hue og “I ly for regnen” hjem

I dag har vi haft besøg af mine svigerforældre. Lillemanden har mavepine, så har stort set ikke sovet siden kl. 1 i nat (mor her er træææææt!) så resten af søndagen skal tilbringes på sofaen sammen med mine 2 drenge. Håber i har haft en dejlig (dog regnfuld) søndag

Jeg kigger ind forbi i morgen med opskriften på lækre medaljer med efterårssmag

Efterårsferiens “What to do-liste”

Nu er det jo ikke fordi jeg som sådan har efterårsferie, men det er der rigtig mange andre der her. Selvom jeg ikke har “kartoffelferie”, går jeg jo hjemme hver eneste dag, så derfor tænker jeg at jeg selv vil give mig i kast med et par af de nedenfor-stående punkter. Dagen i dag har ikke været særlig sjov. Den lille mus vågnede kl. 3.30 og ville ikke sove mere, og nu sidder jeg her 13½ timer senere og har stadig ikke fået ham til at sove, så mor her er træt træt træt… Nå tilbage til to do-listen som i kan se nedenfor:

  1. Make-over af hjemmet: Det kunne være et lille byggeprojekt af f.eks. en skohylde, nye billeder på væggen, omflytning af møblerne i stuen eller sågar maling af en væg eller 2. Selv har jeg en ide om at jeg skal have lavet lidt om ude i vores forgang
  2. Familiehygge med en masse brætspil: Jeg har altid elsket at spille spil og især kort. Når vi er samlet med min fars familie har vi ofte sluttet aftenen af med en god omgang engelsk vest. Det samme gør vi meget med svigerfamilien når vi er samlet til en årlige sommerferie eller bare en hyggelig aften inden sengetid
  3. Gå på opdagelse i egen by: Jeg tror langt fra jeg er den eneste der bor i en by, uden sådan rigtig at have set den. Derfor tænker jeg at en efterårsferie er en oplagt mulighed for at se hvad ens hjemby har at byde på i form af slotte, parker, skove, museer og andre fine seværdigheder – store som små
  4. Gør hovedrent: måske ikke det sjoveste projekt, men det skal jo gøres så hvorfor ikke gøre det lidt hyggeligt? Skru op for musikken find en skål frem med snacks og så er det ellers bare med at komme igang. Når jeg gør rent herhjemme er det som regel musik fra 70’erne og 80’erne der buldre ud af højtalerne, så er det nemlig slet ikke så slemt at svinge støvkluden
  5. Fyld fryseren op med mad og bagværk: Der er næsten ikke noget bedre end at kigge ned i en fyldt fryser, proppet til randen med hjemmebag og færdigretter, derfor kan man passende bruge en dag eller 2 på at bage lækre brød og lave forskellige supper, som man kan varme på en kold efterårsdag
  6. Lave græskarmænd: Dette punkt ligger lige til højrebenet – Halloween nærmer sig med hastige skridt, så selvfølgelig ville det være oplagt at gå i gang med at lave en græskarmand eller 2, som kan stå og lyse fint ved hoveddøren i de mørke aftener
  7. Lav et puslespil: Jeg har en plan om at købe mig et stort puslespil med 1000 brikker som kan ligge på bordet. På den måde er det nemt at gå til og fra når man lige har 5 minutter en gang imellem
  8. Serie-maraton: Vi bor jo i Danmark, så sandsynligheden for at det regner en dag eller to, er nogenunde lig med 100%. Derfor er det godt med nogle hyggelige ting at lave indendøre. Jeg har selv planer om at gå i gang med at se serien “Outlander” som jeg har hørt rigtig rigtig meget godt om. Det kan selvfølgelig også bare være en serie som man har set flere gange og som man bare kan have til at køre i baggrunden, mens man laver andre hyggelige syslerier
  9. Lav varme drikke: Jeg har fundet opskrifter på hjemmelavet pulver til varm kakao og til chai latte, så det kunne jo være et perfekt projekt at give sig i kast med her i efterårsferien. Og når man nu alligevel er i gang i køkkenet kunne man jo lige så godt bage sig en portion boller som man kan nyde til eftermiddagskaffen