Alle indlæg af Christinslife

Græskarkage med (u)hyggelige spøgelser

Kage: 300 g revet græskar // 200 g stuetempereret smør // 200 g sukker // 3 æg // revet skal af 1 appelsin // 1½ tsk stødt ingefær // 2 tsk bagepulver // 200 g hvedemel

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk sukker og smør luftigt og tilsæt æggene ét ad gangen mens der stadig piskes. Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen sammen med den revne græskar. Når dejen er ensartet kommes den i en smurt springform og bages i en lille time til den er gylden, gennembagt og giver efter ved et let tryk. Kagen køles helt af på en bagerist

Topping: 250 g flormelis // 2 tsk kakao // lidt kogende vand

Bland flormelis sammen med en lille smule kogende vand. Kom en lille smule over i en anden skål og bland det sammen med kakao og evt. en lille smule ekstra vand. Den hvide glasur fordeles på toppen af kagen. Den brune glasur kommes i en sprøjtepose med et lille hul. Sprøjt det ud i cirkler på kagen og brug herefter bunden af en gaffel til at lave et fint edderkoppe-mønster

Spøgelser: 100 g past. æggehvide // 100 g sukker // 50 g flormelis // 50 g mørk chokolade

Kom æggehvider i en skål og pisk det mens du tilsætter sukkeret lidt ad gangen. Når marengsen er glat og sej, sigtes flormelisen ned i blandingen og vendes forsigtigt rundt. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor glat tyl og sprøjt små spøgelser på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 110 grader i 30-40 minuter, til de er tørret igennem. Opbevar dem i en tøtsluttende beholder til de skal bruges. Når de skal bruges på kagen, smeltes den mørke chokolade over vandbad og kommes i en sprøjtepose. Klip et lille hul og giv spøgelserne øjne og mund. Lad dem tørre inden de sættes som pynt på kagen

DIY – Halloween inspiration

Jeg har simpelthen sådan haft lyst til at lave et lille Halloween-arrangement og så passer det jo perfekt at vi er hjemme hos familien på efterårsferie, og dermed kan samle bedsteforældre og oldeforældre til lidt Halloween (u)hygge

Jeg har pyntet bordet med små malede græskar, pyntegræskar og hjemmelavede spøgelser både af blade og af marengs. Jeg synes egentlig selv at det blev meget fint, uden at det var for meget

DIY – Spøgelser: blade // hvid maling // sort tusch

Tag en tur ud i naturen og find nogle fine store blade. Læg dem i pres imellem et par tunge bøger til de er blevet tørre og helt flade. Herefter skal de males med hvid maling – de skal nok have en 2-3 gange for at det dækker helt. Når de er tørre kan det være nødvendigt at lægge dem i pres igen, da de gerne vil krølle lidt sammen i hjørnerne. Nu skal spøgelserne have øjne og mund, som tegnes med en sort tusch. Nu er de færdige og kan bruges som bordpynt eller som fine små (u)hyggelige “bordkort” på hver tallerken

DIY – Græskarlys: pyntegræskar // sort maling // pensel

De små marengs-spøgelser var egentlig lavet som pynt til en kage, så hvordan I laver dem, kommer der en opskrift på en af de kommende dage

Appelsinsmåkager med mørk sirup

Det her er en rigtig lækker og krydret småkage, som også ville passe perfekt som julesmåkage. Den er nemlig fyldt med julekrydderier og revet appelsin, Mmmm…. Men denne gang blev de bagt herhjemme da vi fik et vennepar på besøg, og jeg synes der skulle være lidt sødt til kaffen. Jeg er så heldig at have nogle fine blad-udstikkere som passer perfekt her til efteråret, men man kan også sagtens stikke dem ud med et glas eller skære dem ud i små firkanter. Kun fantasien sætter grænser, så det er bare med at komme i gang

Du skal bruge: 100 g stuetempereret smør // 100 g brun farin // 100 g mørk sirup // 225 g hvedemel // 1 tsk bagepulver // 1 tsk stødt ingefær // 1 tsk stødt kardemomme // 2 tsk vaniljesukker // 2 tsk kanel // revet skal fra 1 appelsin // et lille nip salt Glasur: Flormelis // kogende vand // orange frugtfarve

Pisk smør, farin og sirup sammen til det bliver en smule luftigt. Alle de øvrige ingredienser blandes sammen og æltes kort sammen med sirupsblandingen. Når dejen er ensartet stilles dejen på køl en times tid. Herefter udrulles den tyndt og stikkes ud i den ønskede form. Kom kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i små 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle helt på en rist

Kom flormelis i en skål og kom en lille smule kogende vand i, til det får en tyktflydende konsistens. Du kan også sagtens bruge koldt vand, man det kogende vand gør at glasuren ikke skal bruge så meget vand for at blive flydende og derfor også størkner hurtigere op. Tilsæt herefter en lille smule frugtfarve og kom glasuren i en lille sprøjtepose. Klip et lille hul og gå så amok med dit pynte-gen. Når glasuren er helt størknet kommes kagerne i en tætsluttende dåse

Efterårsferie

I morgen er der mange der går på efterårsferie, og det gælder også herhjemme. Ikke at jeg kommer til at mærke den store forskel, men Storm skal være hjemme ved mig hele næste uge og det har jeg glædet mig til – 100 % kvalitetstid med min guldklump! Farmand skal arbejde hele næste uge, så på lørdag tager vi hjem og besøger mine forældre nogle dage for at få lidt selskab

Jeg håber lidt på noget fint vejr, så vi kan tænde op i bålet en af dagene, jeg vil nemlig gerne lave lækre bålbagte æbler med smør og kanelsukker. Der udover tænker jeg at vi skal en tur i skoven og så skal vi selvfølgelig hygge med lidt hjemmebag, fjernsyn, dyner på sofaen, hoppen i vandpytter og en lille (u)hyggelig Halloween-komsammen

Holder I også efterårsferie og hvad skal I lave?

Det gode søndagsbrød

“Koldhævede flutes med græskarkerner og hasselnødder”

Godmorgen og god søndag derude

Det er første søndag i oktober og det skal selvfølgelig fejres med en omgang hjemmebag. Oftest bliver de koldhævede deje herhjemme, forvandlet til lækre boller, men denne gang valgte jeg at lave dem til sprøde og rustikke flutes som er perfekte som de er med koldt smør, eller som madbrød til simreretter eller supper

Du skal bruge: 15 g gær // 4 dl koldt vand // 1 spsk salt // 2 spsk sukker // 2 spsk olie // 1½ dl fuldkorns rugmel // 1 dl hakkede græskarkerner // 1 dl hakkede hasselnødder // 3-4 dl hvedemel // græskarkerner og hasselnødder til pynt

Kom gær, vand, salt, sukker, olie, rugmel, græskarkerner og hasselnødder i en stor skål og tilsær hvedemelet lidt ad gangen indtil dejen har en fast konsistens, men lige akkurat stadig kan røres i. Kom låg på skålen (eller et klæde) og stil den på køl natten over

Næste dag tages dejen ud af køleskabet og deles i 3 nogenlunde lige store dele som formes til flutes. Dette gøres nemmest ved at fugte hænderne med koldt vand. Pensl med en smule ekstra vand og drys med finthakkede hasselnødder og græskarkerner. Ovnen varmes op til 225 grader varmluft og de bages i ca 20 minutter til de er gyldne og sprøde

Efterårspie med kylling og svampe

Det her er en rigtig hygge-ret. Den er fyldt med smag, efterårets lækre svampe og så er det en simreret, så den passer perfekt til en weekend-menu. Her i det kolde halvår elsker vi at spise simreretter. Det er nemt at lave selvom det tager en del tilberedelsestid. Men alt-i-én-gryde princippet er virkelig nemt og så er man sikker på at det smager godt hver gang! Fyldet til denne pie smager også fantastisk i tarteletskaller (læs mere her) eller med en god kartoffel/rodfrugtemos

Du skal bruge: 1 spsk smør // 150 g røget bacon i tern // 1 stort løg // 2 fed hvidløg // 1 hel kylling // 1 flaske rødvin // lidt vand // friske krydderurter f.eks timian og rosmarin // 1 spsk hele peberkorn // 300 g blandede svampe (her er brugt hvide champignon og brune mark champignon) // 2,5 dl madlavningsfløde // salt & peber // lidt sukker // mel til jævning // kulør // 1 plade butterdej

Kom bacon, hakket løg og hvidløg i en gryde med smør og steg det gyldent. Kom det over på en tallerken og kom den hele kylling i gryden med vinen og vand til det dækker kyllingen. Tilsæt krydderurter og peberkorn og lad det simre i en god time til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden og lad den køle en smule inden alt kødet pilles af skroget og rives i strimler. Si fonden, kom den tilbage i gryden lad den koge uden låg i 10-15 minutter. Imens renses og skæres svampene i skiver og steges brune på en pande i en lille smule smør. Fonden kommes over i en skål og nu kommes bacon-løg blandingen, kyllingen og svampene op i gryden. Kom fond på til det dækker og der smages til med salt, peber og sukker. Kom fløden i og jævn evt retten hvis det er nødvendigt – det må ikke være for flydende. Kom lidt kulør i for at opnå en pænere farve og kom nu gryderetten op i et ovnfast fad. Fadet dækkes til med butterdej og bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 20 minutter til butterdejen er gylden og sprød

Små glimt

En regnfuld eftermiddag med æblesnurrer, smoothie, hjemmekogte flødekarameller og en god bog 

Det er efterhånden længe siden jeg sidst har vist jer små glimt fra hverdagen. Men efter at have kigget computer og mobil igennem fra den seneste tid, faldt jeg over nogle stykker som jeg fik lyst til at vise jer. Jeg glæder mig tit over at man altid har et kamera ved håneden, i forbindelse med at mobilen altid er i nærhende, det gør at man kan forevige mange flere ting end før i tiden. Oftest er det mad, familie og naturen der fylder mest på min mobil og det passer vel egentlig meget godt sammen med de billeder jeg har brugt i dette indlæg. Hvad tager I billeder af med jeres mobil?

God dag til jer!

Den lækreste frokost-salat 

Ubeskrivelig kærlighed til disse to 

Når man kan nyde godt af lidt selvforsyning ♡

På hyggetur med ham her

Tapas med skønne tøser 

Butterdejspizza med efterårsfyld

Vi har fået os en ny efterårsfavorit herhjemme, nemlig denne lækre butterdejspizza fyldt med svampe, æbler og bacon. Det er en “pizza” som ville passe perfekt i små fine happere når man venter gæster eller som en let aftensmad på en hyggelig fredag aften. Det er en lidt mere omstændig udgave af den ellers klassiske pizza, men jeg lover jer at det er al tiden værd

Du skal bruge: 1 plade butterdej fra køl // 3 løg // 50 g smør // 2 æbler // 150 g god bacon i tern // ½ bakke hvide champignon // 1 bakke brune markchampignon // 1 spsk sukker // 100 g kantareller // sammenpisket æg til pensling // frisk timian

Skær løgene i både og steg dem i smør på en pande ved jævn varme til de er bløde og søde – det tager ca 20 minutter. Kom løgene over på en tallerken og lad dem afkøle. Steg imens æblebåde (på samme pande) i et par minutter. Sæt også dem til afkøling. Så er det blevet tid til at stege bacon gyldent og sprødt. Kom det herefter over på et stykke fedtsugende papir

Nu er det alle svampenes tur. Start med at skære de hvide champignon i skiver og steg dem på panden. Herefter er det de brune markchampignon som skæres i kvarte og steges. Kom en smule mere smør på panden sammen med sukker og steg dem et par minutter inden de tages af. Til sidst er det kantarellerne der skal steges. Når alle ingredienser er afkølede rulles butterdejen ud på en bageplade og pensles med sammenpisket æg. Herefter fordeles al fyldet på dejen og bages ved 200 grader varmluft i ca 20 minutter til butterdejen er gylden og sprød. Pynt med frisk timian inden servering

Fridag med guldklumpen

I dag har Storm haft en fridag fra vuggestuen. Jeg nyder at gå herhjemme og lade op til lillebrors ankomst med en masse afslapning på sofaen, men en af de helt store fordele ved at gå hjemme, er jo at jeg kan holde Storm hjemme fra institution de dage jeg har lyst. I dag var så én af de dage. Den overordnede grund til at han skulle være hjemme ved mig, var at han skulle til 2-års tjek hos lægen, og for at det ikke skulle blive for stressende i forhold til middagslur, valgte jeg at han skulle blive hjemme hos mig

Jeg havde forud for min barsel besluttet mig for at jeg en gang imellem vil holde Storm hjemme fra vuggestuen, så vi virkelig kan få noget kvalitetstid sammen inden der kommer endnu en supermand til verden, som vil tage en del af vores tid og opmærksomhed. Selvom jeg synes det er vigtigt at han beholder sin daglige rytme og kommer i institution for at blive stimuleret og lege med de andre børn, nyder jeg virkelig også en dag som denne, hvor det bare er ham og mig ♡

Det er ikke fordi vi har lavet det helt store. Vi sov til omkring halv 7, herefter så vi tegnefilm og spiste morgenmad i sengen inden vi gik ind på værelset for at lege lidt med biler. Lidt op ad formiddagen gik vi så en tur i det smukke efterårsvejr for at samle kastanjer, inden vi igen vendte snuden hjemad for at spise frokost. Herefter var det blevet Storms puttetid og imens nød jeg et par kapitler i min bog og lidt praktiske gøremål inden det var blevet tid til lægeundersøgelse. Vi havde virkelig en hyggelig dag og jeg kunne mærke på Storm at han har nydt det lige så meget som mig. I morgen skal han igen i vuggestue, men inden længe får vi masser af kvalitetstid sammen, for han skal jo selvfølgelig holde efterårsferie sammen med mig i hele uge 42

Halloween græskar

Det er godt nok ikke Halloween endnu, men derfor kan man jo allerede godt pynte lidt op med græskarlygter alligevel. Hvert år søger jeg inspiration på nettet og i år har ikke været nogen undtagelse. Jeg fandt en metode der både er fin og nem, så det skulle selvfølgelig afprøves. I år var også lidt anderledes end det plejer – jeg havde nemlig den sødeste lille hjælper ved min side ♡

Du skal bruge: Et stort græskar // skarp kniv // spiseske // kageudstikkere // boremaskine med det ønskede størrelse bor // fyrfadslys

Skær toppen af græskaret og udhul det med en ske – jo tyndere desto pænere hvis du spørger mig. Herefter er det med at bruge dine udstikkere. Tryk dem ind i græskaret der hvor du ønsker de skal være. Nogle steder kan det være nemt nok at trykke igennem, andre steder måtte jeg skære efter med kniven, når jeg havde lavet aftrykket af stjernen. Til slut er det bare med at få boret en masse huller så lyset kan komme igennem