Alle indlæg af Christinslife

Cupcakes til Valentinsdag

Du skal bruge: 110 g blødt smør // 150 g sukker // 1 æg (str L) // 3 spsk rød konditorfarve // 1 tsk vaniljesukker // 140 g hvedemel // 1 tsk bagepulver // 1 spsk kakao // 1½ dl kærnemælk // ½ tsk citronsaft Topping: 200 g mascapone // 200 g flødeost // 200 g sigtet flormelis

Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt ægget, mens der stadig piskes. Kom konditorfarve, vaniljesukker og citronsaft i og rør godt rundt. Sigt mel, kakao og bagepulver ned i blandingen og vend forsigtigt rundt sammen med kærnemælk. Fordel dejen i 12 forme og bag ved 180 grader i 20-25 minutter. Lad dem køle helt af på en bagerist

Rør mascapone, flødeost og flormelis sammen og kom det i en sprøjtepose med stor stjernetyl. Sprøj toppingen på kagerne og drys med krymmel

Rigtig glædelig Valentinsdag ❤️

Boganbefaling: “Støv på hjernen”

Ihhh… jeg kan slet ikke få armene ned over den her bog, som min morfar kom med den anden dag. Han havde fundet den hjemme hos min oldemor og synes at jeg skulle læse den. Det er en meget fin og gammel bog, men grunden til at jeg synes den er så fantastisk er nemlig, at den ligger til grund for “Støv”-filmene. I ved de fire gamle filmklassiker med blandt andre Drich Passer, Ove Sprogøe, Bodil Utsen og Helle Virkner

Jeg har lige fra barns ben været hemmelig forelsket i Dirch Passer, og nyder at se en gammel dansk film – man skal da være et skarn hvis man ikke har set “Pigen og millionæren” mindst 50 gange i sit liv. Derfor var jeg også meget begejstret for denne bog, hvor man bliver taget med igennem hele den første film i støv-serien. Man genkender straks karaktererne fra filmen og sætter ansigter på, selvom nogle af navnene er skiftet ud og små detaljer er udskiftet. Hvis I lige som mig, er vild med de gamle danske klassikere (og kan skaffe bogen) synes jeg i skal gøre jer selv den tjeneste at læse den


Fra bogens bagside: “Må vi præsentere Fru Randi Svendsen, husmor, forholdsvis ung, forholdsvis køn, forholdsvis lykkelig. Og absolut tilfreds med sig selv, for hun giver mand og børn nærende og vitaminrig kost, hun vasker og skurer, så hun gør livet surt for selv den uskyldigste lille bacille, og hun pudser vinduer hver fjortende dag – for det gør fru Hansen overfor

Men i sin iver er lille fru svendsen ved at skrubbe charmen ud af den lune rede, gnubbe forgyldningen af kærligheden og slå lykken ud med opvaskevandet. Hun er ved at sløre mindet om den varme og glade pige, hendes mand giftede sig med for ti år siden ; hun er ved at glemme, hvor formålstjenlig en natsort BH og hofteholder somme tider kan være, og at det ikke er nok bare at være en god husmor…

Indtil slangen i paradiset en dag tripper ind på Randis sterile gulve på usømmelige høje hæle, og hr. Svendsen bliver lamslået over, at der kan findes så tiltrækkende gifte kvinder, og han… Nej, ikke et ord mere! Læs selv, hvad der sker, og tag det hele som en festlig og pikant spøg – hvis De da ikke hvad enten De er mand eller kvinde, skulle få øje på det, der i alvorligere litteratur kaldes et budskab

Banankage

Ferie er lig med hjemmebag, så i dag gik jeg i køkkenet med guldklumpen og bagte denne lækre (og børnevenlige) banankage med masser af chokolade på toppen

Du skal bruge: 3 modne bananer // 2 tsk vaniljesukker // 230 g sukker // 4 æg // 150 g hvedemel // 1 tsk bagepulver // 150 g smeltet smør Topping: 100 g mælkechokolade // 30 g hvid chokolade

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en tyk og skummende æggesnaps. Sigt mel og bagepulver ned i blandingen og vend det forsigtigt rundt mens du tilsætter det smeltede smør lidt ad gangen. Blend bananerne og vend dem i dejen

Smør en springform (24 cm) og kom dejen heri. Bag kagen ved 180 grader i 40-45 minutter og lad den herefter køle af inden du befrier den fra formen. Når kagen er helt afkølet, smeltes de to slags chokolade. Start med at fordele mælkechokoladen på kagen og læg herefter små klatter af hvid chokolade rundt omkring på kagen. Brug spidsen af en kniv til at trække rundt i chokoladen, så det danner et marmoreret mønster. Kagen sættes i køleskabet til chokoladen er størknet

Hverdagsdagbog 10.02.19

Så er vinterferien for alvor skudt i gang. Storm og jeg har valgt at holde den første del af vores ferie hos mine forældre mod nord. Kæresten er blevet derhjemme, da han skal arbejde hele ugen – pt. ligger han dog sygdomsramt på sofaen det meste af tiden

I går havde vi en hyggelig og afslappende dag med masser af kvalitetstid. Min mor og jeg startede dagen ud med en omgang træning og herefter brugte jeg tiden mens Storm fik sig en middagslur, på at bage fastelavnsboller til eftermiddagskaffen. Efter middag kørte vi en tur til vandet hvor der blevet kastet med sten og plasket i vand. Herefter brugte vi en times tid på legepladsne, inden vi kørte hjem og legede med (barndoms-minde allert) modellervoks. Vi sluttede dagen af med et langt bad inden det var blevet puttetid

Så kort kan jeg fortælle om min hyggelige familie-dag i går. Kan I have en dejlig vinterferie!

Fastelavnsboller med mangoskum

Jeg elsker elsker elsker fastelavnsboller, og synes det er en skam at sæsonen for dem, er så kort. Det har jeg lavet om på i år, så derfor bagte jeg allerede de første fastelavnsboller i midten af januar. I år har jeg prøvet at lave dem lidt anderledes end jeg normalt har gjort, og det er der blandt andet komme disse lærke, friske fastelavnsboller ud af, fyldt med den lækreste mangoskum

Spørger jeg min kæreste vil han til hver en tid helst have en ganske almindelig fastelavnsbolle af gærdej, og fyldt med vaniljecreme og syltetøj. Men en gang i mellem synes jeg altså det er rart med lidt andet, og så er det jo bare super sjovt, at gå hjemme i køkkenet og eksperimentere lidt med nye smage

Du skal bruge: fyld: 150 g hvedemel // 150 g smør // 3 dl vand // 2 tsk sukker // 4 æg Puré: 2 friske mangoer // 2 tsk vaniljesukker // 2 spsk sukker // 1 spsk vand // 2½ dl piskefløde pynt: smeltet hvid chokolade

Start med at lave mangopureen, da den skal være helt kold inden brug. Skær mangokødet i små tern og kom det i en gryde med vaniljesukker, vand og sukker. Lade det koge under låg i 10 minutter, til mangoen er blevet blød. Herefter blendes indholdet med en stavblender til en lind masse. Har man lyst kan man sagtens lade der være lidt struktur i pureen, men det kan man gøre som man har lyst. Kom pureen over i en skål og stil den på køl.

Kog mælk og smør op i en gryde og hæld alt mel og sukker i på én gang, mens der røres godt i et par minutter. Kom dejen over i en skål og lad det køle en lille smule inden du tilsætter æggene ét ad gangen. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt den ud i 12-15 store, høje “boller” og bag den ved 220 grader i 20-25 min (husk ikke at åbne ovnen før der er gået mindst 20 minutter) Lad dem herefter køle helt af på en bagerist

Pisk fløden til skum og vend den sammen med mangopureen og kom den i en sprøjtepose med rund tyl. Smelt en lille smule hvid chokolade i en skål over vandbad. Flæk vandbakkelserne på midten og sprøjt med mangopuré. Læg låget på og brug en lille ske til at pynte med en lille smule hvid chokolade

DIY: Hjemmelavede fuglekugler

Godaften derude, her får i et lille hyggeligt DIY-projekt som i kan give jer i kast med i weekenden eller vinterferien. Det er nemt og hyggeligt, og jeg er sikker på at alle havens fugle vil synes om det

Du skal bruge: 500 g svinefedt eller palmin // 700-800 g afskallede fuglefrø // tyk snor eller bast // små krukker, potter eller kopper

Smelt fedt ved lav varme i en stor gryde og tilsæt herefter fuglefrø. Lad det stå og køle. Det skal stå så længe at fedtet størkner men stadig er formbar

Bind tykt bastsnor i små urtepotter, fyld dem herefter med frøblandingen og pres det godt sammen. Man kan også tage en dobbeltsnor og presse en håndfuld fulgefrømasse sammen omkring den, så man på den måde laver sine egne  fuglekugler

DIY: Familiebillede

Vi har fået sat to nye hylder op i vores forgang, og det betød også at jeg skulle bruge noget at sætte på dem. I forvejen står der et billede Storm har malet til os i julegave, lys, planter, et gammelt billede fra min oldemor og lidt souvenirs. Men der manglede ligesom noget, så vi gik i gang med et lille DIY- projekt. Jeg har set mange lave dem, rundt omkring på nettet, men jeg synes ligesom at vi ville sætte vores eget præg på det, så derfor valgte vi at lave aftryk direkte på glasset i stedet for på et stykke papir, der derefter sættes i rammen. Jeg synes det bliver lidt mere let og giver et fint udtryk

Storm var ikke særlig begejstret for ideen og det kan man vel egentlig godt se list på hans aftryk, haha.. Det blev med en lille smule tvang og så måtte det blive så godt som det nu kunne blive. Men i bund og grund er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet

Boganbefaling: “Se mor, jeg danser”

Det tog mig ikke mange timer at færdiglæse Puk Elgårds historie om hendes opvækst og hvordan hun i dag stadig lever med nogle af de skavanker, som hendes barndom gav hende… Det var en bog der fangede mig fra side 1 og jeg havde flere gange svært ved at lægge den fra mig. Et par gange overvejede jeg faktisk at tage den med mig ud på toilettet når jeg skulle tisse, men det synes jeg alligevel også var lidt for meget af det gode, haha.

Fra bogens bagside: “Der findes en ulykkelig hændelse i min familie, som blev begravet i tavshed. Det har betydet, at jeg i perioder har været lammet af angst, og jeg har haft svært ved at forstå og tilgive de valg, mine forældre traf. Men jeg har altis været fast besluttet på at vælge min egen vej. Derfor vil jeg gennemføre fire dages indianerritualer på et øde og helligt sted i New Mexico. Under trommedans og fuldmåne kommer minderne krybende frem, og pludselig er jeg tættere på tragedien end nogensinde før”

Små fastelavnspakker med chokolade

Fastelavn nærmer sig, og selvom det først er den 3. marts i år, synes jeg godt at vi kan tage lidt forskud på glæderne. Derfor vil jeg de næste 4 søndage dele 4 fastelavnsopskrifter med jer. Her får i den første, nemlig en opskrift på disse lækre små fastelavnspakker med chokolade:

Du skal bruge: 50 g gær // 2,5 dl lunken mælk // 2 æg // 3 spsk. sukker // 200 g blødt smør // ca. 500 g hvedemel // æg til pensling // 25 små stykker mælkechokolade // perlesukker

Rør gæren ud i mælken, pisk æg og sukker i og tilsæt smørret i klumper sammen med ca halvdelen af melet. Arbejd dejen godt igennem med en ske, til den er blank og glat. Færdigælt dejen på bordet med resten af melet. Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted i ca. 1 time. Den må endelig ikke stå for varmt. Udrul dejen med en kagerulle på et meldrysset bord. Dejen skal danne en firkantet plade, der skæres i ca 25 små firkanter. Læg et stykke chokolade i midten af hver plade og fold alle 4 spidser ind til midten af chokoladen og tryk det godt fast. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 minutter. Imens tændes ovnen på 225 grader, og bollerne bages i midten af ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne. Køl bollerne af på en bagerist. 

Lately on Instagram

 Sidst jeg viste små glimt fra min Instagram-profil var i midten af maj måned, så jeg tænkte at det nok kunne være tid til det igen, haha.. Instagram er klart det sociale medie jeg bruger mest (og stort set det eneste). Jeg kan godt lide at man kan lægge billeder op af hverdagens små hyggeligheder (det er vidst ikke et rigtigt ord, men det burde det være) og er en hurtig og nem måde at følge lidt med i hvad der sker med venner, familie, kendte osv…

Hvis jeg skulle vise jer alle billederne jeg mangler fra midten af maj, skulle dette indlæg have være meget længere, så jeg har altså kun valgt at vise jer glimt fra november-januar

Kan I allesammen have en rigtig dejlig dag!