Alle indlæg af Christinslife

Ramsløgspesto

Sikke en skøn dag vi har haft i dag. Jeg nyder virkelig mine daglige ture med Storm – det er så hyggeligt at han har fået en alder nu, hvor han kan være med og hvor han synes det er sjovt at kunne hjælpe med f.eks at tage i skoven for at plukke ramsløg. Som jeg skrev i et tidligere indlæg, har jeg i flere år gerne ville prøve at lave min egen pesto, men det er altid bare blevet ved tanken, så det var dejligt endelig at få det prøvet af. Og det blev en stor succes (hvis jeg da selv skal sige det, haha)

Du skal bruge: 75 g cashewnødder // 75 g parmesan // 35-40 ramsølgsblade // 3 dl rapsolie // saft fra ½ citron // flagesalt // peber

Rist nødderne på en tør pande til de begynder at tage farve. Kom dem i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend til den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide at den har lidt struktur, men det kan man jo gøre som man vil. En del af pestoen brugte jeg i nogle lækre flutes, som jeg giver jer opskriften på i løbet af de næste par dage

Ud og plukke ramsløg

Den anden dag da Storm og jeg var på tur i skoven fandt vi desværre ingen ramsløg, så her til formiddag, kørte vi i modsatte retning til et skovområde jeg havde fået anbefalet af min mødregruppe og hvor der tilsyneladende skulle være massevis af ramsløg. Og det skal jeg da lige love for der var. Skovbunden var ét stort tæppe af friske ramsløg så vi fik plukket os en stor buket som vi tog med hjem og lavede pesto af

Jeg ville så gerne prøve at lave min egen pesto, men har aldrig fået taget mig sammen til at komme i skoven efter ramsløg. Så i år hvor tiderne er som de er, skulle det være. Jeg tog Storm med på vores daglige tur ud i det blå. Det er så dejligt at have ham med, han nyder virkelig at være udenfor og så er det jo dejligt at opdage nye fine steder i sit nærområde, som man slet ikke vidste der var der. Den her skov kommer vi helt sikkert tilbage til meget snart – næste gang også sammen med farmand og Malte

Kardemommeboller til Påsken

Der er virkelig gang i køkkenet herhjemme for tiden. Det er næsten lige før jeg vil vove den påstand, at vi de sidste 14 dage har bagt hver dag (næsten i hvert fald). Jeg er vild med at bage og mine 2 store drenge elsker nybagte boller og kage – men hvem gør i grunden ikke det?? Og så er det bare fristende at gå i køkkenet, når man nu alligevel har så meget tid man skal have brugt herhjemme. I weekenden bagte jeg disse påskebrød. Halvdelen af dejen lavede jeg til almindelige boller til Storm og resten af dejen blev til disse fine, flettede brød

Du skal bruge: 50 g gær // 3 spsk rørsukker // 1 tsk salt // 2 tsk kardemomme // 1 tsk vaniljesukker // 4 æg // 3 dl mælk // 700-900 g hvedemel // 100 g stuetempereret smør

Kom gær, sukker, krydderier og æg i en skål – gerne en røremaskine, og rør godt sammen. Lun mælken op til 40 grader og tilsæt den til blandingen sammen med ca. halvdelen af melet. Rør godt og tilsæt mere mel efterhåneden som dejen samler sig. Kom det bløde smør i dejen mens der stadig røres og tilsæt om nødvendigt mere mel. Ælt dejen til den er glat og elastisk – dette tager 15-20 minutter. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time

Dejen deles nu i 12-16 lige stykker som hver deles i 3. De 3 små stykker trilles til en pølse og flettes sammen. Den flettede brødsnor foldes sammen til en krans, og lægges på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 15 minutter mens ovnen varmer op til 190 grader. Bollerne pensles med mælk og bages i midten af ovnen i 12-15 minutter til de er gyldne

Luftforandring

Det er efterhånden blevet en fast tradition at Storm og jeg laver noget sammen hver formiddag mens lillebror sover formiddagslur. Vi udnytter at farmand arbejder hjemmefra og kan lytte efter babyalarmen, mens vi tager på tur. I går gik vi bare en lille tur i nærområdet da det småregnede. I dag var vejret betydelig bedre, så vi kørte lidt længere væk for at gå en tur i en stor slotspark, der ligger små 10 minutters kørsel herfra

Der var også andre der havde fået den idé, men heldigvis er området så stort at man ikke nødvendigvis møder andre når man går rundt derude. Jeg havde selvfølgelig taget mit kamera med for jeg kunne huske fra tidligere, at det er utrolig smukt derude på denne tid af året – det er fyldt med store tæpper af anemoner. Jeg havde dog håbet på at jeg kunne få en håndfuld ramsløg med hjem, men de var desværre ikke til st finde trods skovens størrelse, så vi må lede videre en anden dag

Masser af tid

Så er vi i gang med en ny uge i denne mærkelige tid og det er tilmed den sidste dag i marts. Vores marts måned har godt nok været speciel. Første halvdel tilbragte vi i isolation på sygehuset den sidste halvdel har til tilbragt i “isolation” herhjemme. Jeg synes til tider det kan være svært at aktivere Storm samtidig med at jeg også skal passe lillebror og have lavet lidt praktiske gøremål og jeg må ærligt erkende at det bliver til lidt mere skærmtid end det plejer, men det tænker jeg også der skal være plads til, for jeg kan jo ikke sidde på gulvet og lege med biler sammen med ham hele dagen. Men vi nyder virkelig også at vi har tid til at lave alt det vi gerne vil. Vi bager på livet løs, fordyber os i puslespil, bøger og tegninger. Vi leger i sandkassen og bygger huler og det er simpelthen så dejligt at vi har al den tid vi har brug for ♡

Små glimt

Den fineste “velkommen hjem-blomst” fra mine bedsteforældre ♡

Jeg synes godt nok det er en mærkelig tid vi gennemlever lige i øjeblikket. Søndag var jeg en tur ude for at handle ind, og langt de fleste gader lå øde hen… Butikkerne er næsten tomme og folk står med flere meters mellemrum i køerne. Jeg ville så gerne ud og lave en masse sjove ting sammen med drengene, men samtidig har jeg det bedst med at vi bare er herhjemme (i sikkerhed). Kæresten arbejdede hjemmefra i sidste uge så jeg havde travlt med at underholde de to små krabater, så far kunne få lavet så meget arbejde som muligt – det er dog ikke altid lige nemt, haha. Denne uge er han dog på kontoret, men sidder der stort set alene, så det er meget betryggende. I søndags skulle vi have holdt barnedåb, men det er udskudt på ubestemt tid. Held i uheld, for jeg kan godt mærke at efter 15 dages indlæggelse med lillebror var der ikke det store overskud og lyst til at holde fest. Og det skal jo helst være en dag man kan nyde sammen med venner og familie.

Heldigvis er vejret fantstiak lige i tiden, så vi nyder eftermiddagene i haven eller med at køre en tur på cykel. I eftermiddag tror jeg dog at vi kører ud i det blå og ser hvor vi ender. Tænker at vi godt kunne trænge til en gåtur i andre omgivelser, så vi må se om vi kan finde et sted uden alt for mange mennesker. Her til formiddag har Storm og jeg bagt kardemommesnurrer, så vi kan nyde sådan en på turen

En stille og rolig aftenstund i teltet ♡

Lækre hjemmelavede flødeboller med lakridsmarcipan og ruby chokolade ♡

Længe ventet.. solskin og hele familien samlet igen ♡

 Lækker og svampet chokolade på en kold og grå mandag 

Søskendekærlighed ♡

Hygge og nærvær

Endelig er familien samlet igen. Fredag formiddag fik vi nemlig lov til at blive udskrevet efter 15 dages indlæggelse. I går brugte vi hele dagen på at nyde at vi igen er under samme tag – der blev kysset og krammet lidt ekstra og man kunne virkelig mærke at Storm også nød at han havde både far og mor hjemme på samme tid – dejligt!

I morges lå lillebror og pludrede med sig selv ovre i tremmesengen kl. 04.45, og selvom jeg ikke ligefrem var klar til at stå op, var det mig der trak det korteste strå og farmand kunne blive under den varme dyne (heldigvis er det min tur i morgen). Klokken lidt over 7 kom de to store drenge så op og Storm og jeg gik i køkkenet for at bage chokoladeboller. Det er simpelthen så hyggeligt at han er ved at få en alder nu hvor han kan og vil hjælpe til i køkkenet. Jeg vejer alle ingredienser af på forhånd og stiller det klar i skåle, så dete r nemt for ham at gå til. Jeg har været på nettet for at finde nogle små hyggelige projekter som vi kan gå i gang med de kommende par uger, når vi nu skal tilbringe tiden herhjemme

En svær tid

Lige nu ligger jeg indlagt sammen med lillebror på barselsafsnittet. Vi blev indlagt torsdag i sidste uge efter en tur hos vagtlægen. Det skulle vise sig at den lille mus havde fået RS-virus og vi blev derfor indlagt med det samme. Nu ligger vi så her på 9. døgn og er ved at være godt og grundig utålmodige – bliv nu rask lille skat. Han er heldigvis ved at komme til kræfter igen, men det har godt nok været en ordentlig omgang for ham. Han bliver stadig støttet med lidt ilt og så får han stadig kun mad i sonde. Jeg har prøvet at ligge ham til nogle gange de sidste par dage, men han har endnu ikke kræfter til at spise selv

Forløbet herfra kommer til at stå på en helt masse ventetid. Der er ikke mere man kan gøre så det er kun hans egen lille krop, ro og hvile der kan gøre ham helt rask igen. Vi krydser virkelig fingre for at vi snart må få ham med hjem, så vi kan være en rigtig familie igen. De fleste dage har vi skiftes til at sove på sygehuset, så det er gået så lidt ud over Storm som overhovedet muligt – og da vi ligger i isolation har man brug for at komme lidt ud og ikke være “indespærret” på en hospitalsstue alt for længe ad gangen

Små glimt fra min fødselsdag

Onsdag i sidste uge, fyldte jeg 29 (29!!!!!). Efter vi er flyttet til Sønderjylland er det sjældent at vi holder det på selve dagen, da vi plejer at køre hjem og holde det hos mine forældre, så folk er fri for at tage den lage køretur herned. I år var selvfølgelig ingen undtagelse så i weekenden blevet jeg fejret af både familie og venner. Lærdag havde vi inviteret familien til boller og kage og søndag formiddag kom 2 søde tøser til morgenkaffe

Det var virkelig en skøn weekend hvor jeg blev fejret med manér og fik en masse fantastiske gaver! Næste år runder jeg et skrapt hjørne når jeg fylder 30, og hvordan det skal fejres, har jeg endnu ikke besluttet, men jeg tænker i hvert fald ikke at vi skal hold en stor fest. Måske bliver det bare som det plejer, eller også finder vi på noget helt andet – jeg må gå i tænkeboks

Kan I have en dejlig dag!

Tøset hindbærtærte

I lørdags fejrede vi som sagt min fødselsdag for min familie. De var inviteret til eftermiddagskaffe og her havde jeg bagt disse hindbærtærter med massef af guldglimmer – en rigtig tøsekage og opskriften får I lige her:

Tærtebunde: 300 g. mel // 150 g. flormelis // 30 g æggeblomme // 2 tsk. vaniljesukker // 150 blødt smør // 75 g hvid chokolade

Bland alle ingredienser (bortset fra chokolade) sammen i en skål, og ælt det kort sammen med hænderne. Kom dejen i en plastpose og kom den på køl i ca. ½ time inden den rulles forholdsvis tyndt ud på et meldrysset bord, og kommes over i to tærteforme (gerne med løs bund). Bag tærtedejen blindt (med f.eks. tørrede kikærter) i ca. 8 min. ved 170 grader, fjern herefter kikærterne og bag tærtedejen yderligere ca. 8-10 min. til bunden er gylden og sprød. 

Hak chokolden fint og smelt det over vandbad. Når alt chokolade er smeltet, pensles de afkølede bunde med chokoladen og bundene sættes herefter på køl. Imens laves hindbærfromagen. 

Hindbærfromage: 300 g friske eller optøede hindbær // 75 g flormelis // 1 spsk vaniljesukker // 4 bl. husblas // 7 dl fløde

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i minimum ½ time. Kom hindbær, flormelis og vaniljesukker i en lille gryde og mos det lidt sammen med hænderne, eller blend med en stavblender og varm det op til ca. 70 grader. Vrid husblassen fri for vand og kom den op til den varme hindbær blanding. Rør godt rundt, så man sikre sig at husblassen smelter. Stil blandingen ved stuetemperatur mens du pisker fløden til let skum

Nu kommes ca. 1/3 af fløden op til den stadig godt lune hindbærmasse, og der piskes kraftigt. Nu hældes hindbærblandingen over i skål til flødeskummet, og det vendes forsigtigt sammen med en dejskraber til massen er ensartet. Hæld hindbærformagen i tærtebundene så det næsten når op til kanten, sæt husholdningsfilm over kagerne og sæt dem på køl i minimum 4 timer inden de pyntes

Pynt: store crunchy chokoladekugler i guld // friske blåbær // hvid chokolade // guldstøv

Hak chokoladen og vend det i guldstøvet. Det samme gøres med blåbærrene. Pynt kagerne med guldchokolade, guldblåbær og de store guldkugler. Jeg ville også have pyntet med skovsyre, men jeg glemte at få det med hjem, men det kan man jo gøre hvis man har lyst

Jeg havde en rigtig hyggelig dag og blev forkælet til op over begge ører. Søndag havde jeg inviteret 2 søde tøser til morgenmad, så nu er jeg virkelig også blevet fejret med manér. Nu er vi så hjemme igen og jeg sidder med et krus te og kigger på at min bedre helvdel er ved at sætte vores nye opvaskemaskine til og inden længe vil jeg hoppe ind under den varme dyne (kan godt mærke at det efterhånden er ved at være længe siden jeg sidst har fået mere end 4 timers sammenhængende søvn. Zzzz…)