Alle indlæg af Christinslife

Halloween-cookies

Nu nærmer halloween sig med hastige skridt, og jeg er så småt gået i gang med at forberede årets halloween-“fest” som jeg opstartede som ny tradition sidste år. Jeg har en masse ideer til eksempelvis fine kager og i går bagte jeg disse cookies med kakao og orange chokolade, som jeg faktisk synes er blevet rigtig fine, så måske de ender på årets halloween-kagebord

Du skal bruge: 200 g sukker // 300 g brun farin // 1 tsk fint salt // 250 g smeltet smør // 2 æg // 1 tsk bagepulver // 30 g kakaopulver // 320 g hvedemel // 200 g orange chokolade // 20 g hvid chokolade // 10 g mørk chokolade

Kom sukker, farin og salt i en skål og rør det sammen med det smeltede smør. Tilsæt 2 æg samt mel og bagepulver. Til sidst tilsættes 150 g hakket orange chokolade og dejen røres rundt til den er ensartet

Sæt dejen på køl i minimum 1 time – gerne til næste dag. Vej dejen af i portioner af 35-40 gram og tril dem til kugler. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader varmluft i små 10 minutter – de må gerne være en smule ubagte i midten

Når cookiesne er helt afkølede pyntes de med den resterende orange chokolade, som er smeltet og små øjne lavet af hvid- og mørk chokolade

Ønsker for oktober

Før i tiden, da jeg var lidt mere stabil på bloggen, udkom der hver den 1. i måneden et indlæg om ønsker for de kommende 30-31 dage. Vi er allerede nået et godt stykke hen i oktober, men derfor tænkte jeg alligevel at jeg ville dele lidt oktoberønsker med jer:

  1. Simremad, svampe og rodfrugter
  2. Halloweenfest for familien med masser af mad, udklædning og uhygge
  3. Gåture i skoven med kameraet over skulderen
  4. Små hyggelige diy-projekter med agern, kogler og kastanjer
  5. Skønne lydbøger til- og fra arbejde samt en god bog under tæppet i sofaen
  6. Hjemmelavet varm chokolade med skumfiduser og flødeskum
  7. Græskarlygter til pynt på terassen og ved fordøren
  8. Hjemmebag med hjemmedyrkede valnødder
  9. Kransebinding, lysstøbning og oragami
  10. Morgenmad på sengen med nybagte croissanter, blødkogte æg og bacon

Traditionen tro…

…har jeg været ude og tage billeder af efterårets svampe. Jeg tror det er en tradition der har holdt ved i en 5-6 år efterhånden. I år var det dog lidt anderledes end de forrige år – jeg havde nemlig Stormsen med på svampejagt. I går var det simpelthen det smukkeste efterårsvejr, så da Malte var puttet i barnevognen for at sove middagslur, gik Storm og jeg en tur rundt på stierne i nærområdet og kiggede på svampe. Storm var dog lidt mere interessert den den flyvemaskine hans far havde printet til ham på hans 3D-printer, men ikke desto mindre var det simpelthen så hyggeligt at være afted, bare ham og mig

Senere i eftermiddag får vi besøg af mine forældre. Malte og jeg har nemlig været i køkkenet for at bage små chokoladekager med orangechokolade. Vi har fundet en masse kastanjer, snor, piberensere, grene m.m. frem, så vi kan lave lidt efterårspynt. Vi er jo i gang med at se “Kastanjemanden”, så måske der også skal kreeres en lille mand, der kan stå til pynt i bogreolen

Kan I have en rigtig dejlig søndag

Græskarlygter

Så er vi nået den tid på året hvor vi, traditionen tro, skal have skåret græskarlygter. Vi er så heldige at have den fineste lille bod, ikke langt fra hvor vi bor og her har jeg har købt nogle super store og fine græskar. Her til eftermiddag (mens Malte fik sig en lille morfar) gik jeg igang med at skære. Storm ville gerne være med, men synes hurtigt det blev lidt for kedeligt og svært, så han sad ved siden af og så Ramasjang, imens jeg blev færdig. Nu står det ene græskar så og pynter fint på terassen, og vi venter i spænding på at det bliver mørkt nok til at vi kan sætte lys i det

I morgen har jeg fri til middag og har herefter et par timer alene hjemme inden jeg skal til personalemøde, så jeg regner med at jeg kan få lavet endnu ét der kan stå og pynte fint ved siden af det andet. Nu vil jeg hoppe ind i sofaen til mine drenge, inden de skal i seng. Manden og jeg har planer om at starte på på “Kastanjemanden” i aften. Jeg er virkelig ikke meget til uhyggelige ting, så det skal nok blive spændende – wish me luck!

Kan I have en rigtig dejlig aften!

Hjemmedyrkede valnødder

Da vi overtog vores hus, var vi så heldige at der i haven var et kæmpe stort træ. Til at starte med, anede vi ikke hvilket træ det var, men efterhånden som sommeren skred frem, fandt vi ud af at det var et gammelt valnøddetræ. Vi har brugt det til at hænge en gynge op i hen over sommeren, og det var også under træet at vi blev gift for lidt over 2 uger siden. Nu er der så begyndt at falde de fineste valnødder ned, som vi hver dag samler op og lægger på rediatoren til tørring

Det er super hyggeligt at man har noget man selv har dyrket og jeg glæder mig til at forvandle dem til en skøn tærte og til at overhælde dem med honning – perfekt til en tapasaften

Græskarboller

Jeg skal da lige love for at efterårsvejret er kommet forbi. Her har det regnet det meste af natten og morgenen og det regner minsanten endnu… Det eneste rigtige at tage sig til i dette vejr er indendørs-hygge og herhjemme inkluderer det selvfølgelig hjemmebag. Drengene ser tegnefilm under tæppet i stuen, manden er i fuld gang med at renovere vores badeværelse og jeg har bagt disse fine græskarboller (uden græskar) og opskriften får i lige her:

Lav en bolledej ud fra denne opskrift. Kom en lille smule smagsneutral olie på bordet og del dejen i portioner af 75-80 gram, som trilles til boller – der bliver ca. 16 stk. Klip kødsnor i lige så mange stykker som der er boller. Stykkerne skal være ca. 50 cm. lange. Nu skal snorene bindes om bollerne i 3 runder så de danner “indhakkene” i græskaret. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 45 minutter

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader i 10-15 minutter

Når bollerne er afkølede klippes snorren op i toppen og snorene trækkes forsigtigt ned. Vend bollerne på hovedet og træk nu snorene ud igennem bunden af bollerne. Til slut sættes en mandel på toppen som stilken

DIY – “Efterårssvampe”

Du skal bruge: Æggebakke // saks // korkpropper // limpistol // pensel // rød og hvid maling

Så er det for alvor blevet efterår. Det bliver tidligere og tidligere mørkt og det indbyder virkelig til små hyggelige krea-projkter. Forleden lavede jeg disse små, fine efterårssvampe med “mine” børn i børnehaven. Det var super hyggeligt og rimelig nemt at gå til

Start med at klippe æggebakken i stykker i “samlingerne” herefter kan man vælge at klippe rundt i kanten, eller hive så det får et mere ru og naturligt udtryk. Nu skal alle stykker af æggebakke males røde på ydersiden og herefter stilles til at tørre inden der males små hvide prikker

Når toppen af svampen er helt tør limes en korkprp fast som fod og så er de klar til at stille op som pynt

Hyggebakke

Jeg har indført et nyt koncept herhjemme… “Hyggebakke”. Jeg fik for nogle år siden denne fine “morgenmad-på-sengen”-bakke af mine forældre i julegave og jeg er simpelthen så glad for den. Jeg er begyndt at bruge den om aftenen, når drengene er puttet og jeg skal ind og slappe af på sofaen. Så laver jeg mig en lille “hyggebakke” ofte bestående af et krus kakao, chai eller latte, lidt sødt til ganen, en bog eller magasiner, lidt lys, blomster og andre skønheder. Det er virkelig dejligt at at sætte sig til rette under dynene, og vide at alt man behøver er lige indenfor rækkevide

I går var vi til jubilæumsfest, så er lidt træt i dag selvom vi fik børnene passet hos mormor og morfar, og dermed kunne sove længe her til morgen. Derfor tager vi os en stille og rolig dag med leg, film og nybagte boller – søndag når det er bedst!

Kan I have en dejlig søndag

Bryllupstanker

Det er lidt vildt at tænke på at jeg om 5 dage er en gift kvinde… Synes det er lidt surrealistisk, men vi har efterhåneden været kærester i over 14 år, så det var måske også på tide, haha

Jeg er i fuld sving med planlægningen, invitationerne (som ses på billeder ovenfor) er selvfølgelig sendt ud og maden bestilt. I dag har jeg brugt det meste af dagen på at lave bryllupskage. Jeg vil gerne have en form for “sensommer-tema”, så derfor kommer kagen også til at afspejle dette. Det bliver mandelbunde med brombærmousse, æblekompot og nougatcreme. Inde i mit hoved lyder det som den perfekte kombi, så vi krydser fingre for at den bliver god

Vielsen skal foregå i haven under vores store valnøddetræ (med mindre Vorherre åbner sluserne) ellers har vi et stort telt i baghånden. Jeg havde håbet at vi kunne sidde i teltet under spisningen, men det har ikke været muligt at fremtrylle et gulv, så derfor må vi rykke indendøre, men med en masse pynt, blomster og lys, skal det nok blive rigtig godt alligevel

Nu vil jeg ud og se om moussen har sat sig, så jeg kan komme videre med projekt “bryllupskage”. Kan I have en fortsat rigtig god søndag

Æbletærte

Lige pt. nyder jeg godt af at mine forældres æbletræ bugner med lækre sød/syrlige æbler. Forleden fik jeg en stor skål med hjem, som jeg blandt andet bagte disse lækre brud med og denne skønne æbletærte:

300 g hvedemel // 150 g blødt smør // 100 g flormelis // 1 æg (str L) fyld: 200 g marcipan // 80 g blødt smør // 2 æg // 50 g mandelmel // ½ tsk kardemomme // ½ tsk kanel // 2-3 æbler // lidt rørsukker til drys

Start med at komme hvedemel, smør, flormelis og æg i en skål og ælt den kort til en dej, som stilles på køl i 30 minutter. Udrul den kolde dej på et meldrysseyt bord og kom den i en tærteform. Forbag bunden ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. Kom ingredienserne til fyldet – med undtagelse af æbler og rørsukker – i en skål og ælt det sammen med hænderne til en ensartet masse. Kom massen op i tærtebunden og pynt med æblebåde og et drys rørsukker. Bag tærten i en halv times tid til den er gylden og fyldet har sat sig. Serveres lun og gerne med en klat creme fraiche der er rørt sammen med lille smule vaniljesukker