Kategoriarkiv: Boganbefalinger

Sommerens læsestak

Den anden dag bankede den søde postmand på vores dør, han skulle nemlig aflevere en pakke fyldt med læsestof. Jeg nyder virkelig at få læst så meget som jeg gør lige i tiden og udover at være i gang med bogserien calendar girl kan i se resten af min sommer-læsestak lige her:

Jojo Moyes – Det store spring

Jojo Moyes – Toner i natten

Lucinda Riley – De syv søstre

Lucinda Riley – Stormsøsteren

Stephanie Danler – Sødbitter

Audrey Carlan – Calendar girl (bind 3 + 4)

Dagen i dag indbyder ikke til så meget andet end at ligge på sofaen og få læst en hel del. Regnen lader vente på sig, men set ud fra de mørke skyer der hænger og truer, så går der nok ikke længe før det kommer til at ske. Jeg er desværre ikke helt på toppen i dag – lillemanden er virkelig aktiv og det giver mig både kvalme og halsbrand, men så er det jo rart at man bare skal nyde dagen herhjemme med en bjergetape i årets Tour, “pølsepuden” og en masse små blundere

De nye bøger gør desværre også at der er ved at være akut pladsmangel i bogreolen, så jeg er gået i intens inspirations-mode for at finde en løsning på hvordan vi får skabt vores lille hjemmebibliotek, hvor jeg kan have plads til alle mine bøger. Indtil videre er det ikke lykkes mig at finde en genial idé, men jeg leder videre, for det ender med at reolen brister i overanstrengelse

Boganbefaling: “Lola og naboens søn”

Så er vi kommet hjem fra en rigtig dejlig og hyggelig tur til Nordtyskland. Inden vi tog afsted fik jeg læst bogen “Lola og naboens søn” færdig og er nu i stedet for gået i gang med bogserien i 4 bind: “Calendar girl”. Tidligere har jeg læst Anna og det franske kys og Isla og jagten på lykke som er i samme serie som denne bog. Bogen er egentlig nr 2 i serien, men selvom jeg har læst dem i en lidt forkert rækkefølge, kan man sagtens følge med i handlingen, da det er meget få steder at personerne fra bog 1 optræder i handlingen

Fra bogens bagside: “Lola har et næsten perfekt liv. Hun bor i San Francisco sammen med sine to fædre, hendes kæreste er rockmusiker, og hun er en spirende modedesigner. Men så flytter de berygtede Bell-tvillinger Calliope og Cricket tilbage til nabolaget i huset ved siden af Lola, og en fortid fyldt med smerte og kvaler bliver gravet frem. Cricket Bell er nemlig fyren, der knuste Lolas hjerte to år tidligere.”

Det er en bog som er meget letlæst og en bog hvor man godt kan slå hjernen lidt fra, for der sker godt nok ikke meget på bogens 348 sider, men er man til teenage-romantik er bogen perfekt. Nu har jeg læst alle 3 bøger i serien, og jeg må sige at “Anna og det franske kys” er den klart bedste af de 3 bøger. De 2 andre har ikke sagt mig så meget, men det er meget rart at have læst dem, når man nu var kommet igang. Det er en sød historie, men jeg er glad for at der ikke er en bog nummer 4

Boganbefaling: “Orkideens hemmelighed”

Jeg har i april måned haft nogle hyggelige morgen- og aftenstunder med læsning i “Orkideens hemmelighed”. Jeg er blevet rigtig glad for at læse bøger af Lucinda Riley, og dette er da også min 3. i rækken. Tidligere har jeg læst og givet en boganbefaling af både “Pigen på klippen” & “Lavendelhaven“. De to tidligere anbefalinger har været meget positive og dette er ingen undtagelse:

Fra bogens bagside: “Fra 1930’erne til nutiden, fra det krigshærgede Europa til det eksotiske Thailand. Orkideens hemmelighed er en rejse i den aristokratiske Crawford-families historie, en hjertegribende fortælling om kærlighed og svigt. 

Som barn tilbringer koncertpianisten Julia Forrester mange timer sammen med sin morfar i drivhuset på godset Wharton Park, hvor han er gartner. Flere år senere vender Julia tilbage til Wharton Park for at finde trøst efter en voldsom familietragedie. Her møder hun stedets nye ejer Kit, som selv er tynget af en sørgelig fortid.  Kit forærer Julia en gammel krigsdagbog, han har fundet under renoveringen af Wharton Park. Dagbogen bliver nøglen til de hemmeligheder, der gemmer sig dybt, dybt inde bag godsets majestætiske ydre.

Julia bliver sendt tilbage i tiden til Olivia og Harry Crawfords verden, et ungt par, der bliver splittet under anden verdenskrig. Og hun lærer den chokerende sandhed om en kærlighedshistorie, der blev skæbnesvanger for Wharton Park og for hendes familie mange generationer frem”

Måden denne bog er bygget op på er den samme som de 2 foregående bøger af Lucinda Riley, som jeg har læst. Det foregår i forskellige tidsaldre og de små historier der kører gennem hele bogen, bliver flettet sammen hen mod slutningen. Hendes bøger handler ofte om familietragedier sket for mange år siden, der hen mod nutiden får en kæmpe betydning for nutiden. Jeg føler mig underholdt gennem hele bogen, og der dukker altid nogle små twist op hen ad vejen, som hele tiden ændre historiens retning. Jeg er faktisk blevet så glad for den måde Lucinda Riley skriver på, at jeg allerede i maj måned har sat endnu en af hendes bøger på min læseliste, denne gang kaster jeg mig over “Engletræet”, som jeg glæder mig meget til at give jer en boganbefaling af

Boganbefaling: “Hende du forlod”

Fra bogens bagside: “Frankrig 1916: Kunstmaleren Édouard Lefévre har forladt sin kone Sophie for at kæmpe ved fronten. Hjemme i St Péronne kæmper Sophie for at drive hotellet Le Coq Rouge sammen med sin søster trods fødevaremangel og den trykkede stemning, der hersker i den lille tyskbesatte by. Da den tyske kommandant i byen kaster sin kærlighed på et portræt, Édouard har malet af Sophie, øjner hun en mulighed for en genforening med sin elskede mand – vel at mærke hvis hun er villig til at sætte sit livs, sin familie og sit gode navn på rygte og spil. Næsten hundrede år senere… hænger et portræt af Sophie hjemme hos Liv Halston. Billedet har Liv fået af sin afdøde mand, David, og det minder Liv om deres kærlighed og den korte tid, de fik sammen. Men hvad Liv ikke ved, er at hun ikke er den eneste, billedet betyder noget for.”

Hende du forlod er en rigtig sød fortælling om krigens udvikling i Frankrig, Sophies svære valg for at redde sit livs kærlighed og hvordan vi næsten hundrede år senere følger en anden kærlighedshistorie der må lide under maleriets hemmelighed og en kamp der kæmpes for hvad der er rigtigt og retfærdigt

Jeg har givet den 3 ud af 5 stjerne på “Goodreads”. Og det bringer mig videre til en lille ekstra anbefaling, nemlig Goodreads. Det er et site jeg fandt for lidt over en måned siden. Her kan du holde styr over hvilke bøger du har læst, hvilke bøger du gerne vil læse, man kan give sine bøger stjerner og tilføje hvornår de enkelte bøger er læst. Sidst men ikke mindst, sætter man sig et mål for året (jeg skal læse 12 bøger i 2017), og så er det ellers bare med at komme i gang.

Vi ser tilbage på 2016

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

Igen i 2016 er der blevet bagt på livet løs, og det er selvfølgelig også noget der kommer til at fylde på bloggen i 2017. 2016 var året hvor jeg eksperimenterede lidt med bagværk fra andre lande, men også året hvor de sikre klassikere blev serveret på bordet.

Nedenfor kan i se nogle udvalgte billeder fra kategorien “Life & Beyond”. Det er den mest alsidige kategori på bloggen. Det er nemlig her alle de indlæg jeg ikke kan kategorisere, ender. Der er derfor også én af de sjoveste at kigge tilbage på.

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

Også i 2016 fik jeg læst en del bøger – ikke så mange som jeg gerne ville, men det er fremskridt i forhold ti sidste år. I kan læse og se billeder fra mine indlæg under kategorien “Boganbefalinger” hvis i klikker på tallene ovenfor

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

Alt i alt har 2016 jo været et fantastisk år med 2 ubeskrivelige rejser, en masse madoplevelser, et besøg i en smuk have og en masse hyggelige stunder under tæppet. Det var også året hvor vi fik nøglerne til vores lille rækkehus, hvor vi var på kærestetur til Dronninglund, havde lidt for meget om ørerne (arbejdsmæssigt) og året hvor vi kunne fejre jul sammen for første gang i næsten 10 år

♥ Jeg vil takke alle for det forgangne år – vi ses i det nye! 

♡ 15. december ♡

♥”Boganbefaling – Lyset i havet”

Som jeg skrev her på bloggen for et par dage siden, så er juletid lig med læsetid, og det betyder også at jeg er klar med en boganbefaling til jer, vi starter lige med at vende bogen om og læse bagsiden:

“De bryder reglerne og følger deres hjerter. Hvad der herefter sker… vil knuse dit. I 1926 er de eneste beboere på en isoleret ø i Australien et ungt ægtepar, der bor i et fyrtårn, hvor de lever i ro og fred. Deres liv forandres for altid, da de finder et spædbarn i en strandet båd. Den dag træffer de en afgørende beslutning, der mange år senere får fatale konsekvenser, da pigens sande historie kommer frem”

Jeg læste de første to kapitler for længe siden og havde så bogen til at ligge i reolen i over en måned inden den blev fundet frem igen. Det var egentlig ikke fordi den ikke fangede mig fra starten af, men alligevel fik jeg mig ikke lige taget sammen. Nu er den læst færdig, og nøj hvor var den overraskende god! Jeg har tit skrevet om at en bog er rørende, men jeg har aldrig oplevet det på denne måde før. De sidste 15 sider tog mig ekstremt lang tid at læse, ikke fordi jeg ikke ønskede at læse den færdig, men simpelthen fordi tårene trillede ned af kinderne på mig, så jeg ikke kunne læse. Og nej det var ikke bare et par tårer – jeg sad i sofaen og hulkede højlydt! Jeg har aldrig troet at en bogkunne fremkalde de følelser, men huha for en læseoplevelse, og jeg har kun én ting at sige: LÆS DEN FOR POKKER!

Jeg havde egentlig besluttet mig for at ville give jer et lidt mere fyldigt resume af hvad bogen handler om, men jeg synes faktisk at det ville være synd for læseoplevelsen. Nu er jeg så kommet mig over min bogsorg og er begyndt at læse “Hende du forlod” af Jojo Moyes, som jeg allerede er kommet rigtig god i gang med.

Sidste års kalenderlåge kan i åbne her

♡ 11. december ♡

♥ Juletid er læsetid ♥

Det er mørkt når man tager på arbejde og mørkt når man tager hjem, og det betyder også at man virkelig føler at døgnene er kortere end normalt. Når jeg kommer hjem omkring kl. 17 føler jeg nærmest at jeg næsten er på vej i seng. Men mørket indbyder jo også til hygge under tæppet, med varme drikke og en rigtig god bog! Jeg har ikke fået læst særlig meget på det sidste, da der har været så meget andet at se til, og jeg har virkelig savnet det – hvem havde dog troet at det skulle ende med at savne det??? Men ikke desto mindre er det hvad der er sket. Heldigvis er der ved at komme lidt ro på igen, og det betyder også at der er kommet gang i læsningen, herhjemme igen. Jeg har siden efterårsferien været i gang med bogen “Lyset i havet” af M.L. Stedman, men den har desværre ligget i bogreolen med bogmærket ved kapitel 2 lige siden .

Jeg har tidligere på blogget lavet nogle boganbefalinger, så ved du ikke lige hvilken bog du skal gå i gnag med i denne søde, men mørke, juletid, så kan du se alle de tidligere boganbefalinger lige her

Du kan kigge tilbage på sidste års kalenderlåge lige her

Boganbefaling – “Feriegæsterne”

Jeg var jo gået i gang med at læse “Stolthed og fordom” i denne måned, men den fangede mig overhovedet ikke, så den måtte jeg lægge på hylden, og gå i gang med en anden bog i stedet for. Det blev derfor “Feriegæsterne” af Emma Straub som blev september måneds læseoplevelse.

Fra bogens bagside: “Så er der dømt ferie! Newyorkerfamilien Post og venerne er samlet i et hus på Mallorca, og scenen er sat til 14 dages fred og harmoni. Men ikke alt går som planlagt…”

 

I denne bog møder vi den meget almindelige familien Post. De har lejet en villa på Mallorca, for at komme lidt væk fra dagligdagen i New York, som for tiden ikke er helt som de ønsker sig. Som tiden går på Mallorca kommer vi ind under huden på dem og finder ud af at tingene ikke altid er helt som de ser ud til at være.

I næste måned er det “Hende du forlod” af Jojo Moyes som skal læses

Boganbefaling – Lavendelhaven

Jeg har tidligere læst bogen “Pigen på klippen” af samme forfatter, som jeg gav en boganbefaling lige her. “Lavendelhaven” er klart lige så anbefalelsesværdig og hvis man endnu ikkehar læst noget af Lucinda Riley, synes jeg bestemt at man skulle give sig i kast med en af hendes bøger, for de er bare fængslende!

 

Fra bogens bagside: “Emilie de la Martiniére har altid forsøgt at frigøre sig fra sin aristokratiske baggrund, men da hendes glamourøse, ukærlige mor dør, står hun tilbage som enearving til et smukt, men forfaldent château i Sydfrankrig. Ved et tilfælde finder hun nogle digte, skrevet af den mystiske Sophia, hvis liv var præget af en tragisk kærlighedsaffære, som har kastet lange skygger over familiens skæbne.”

“Da Emilie møder den charmerende unge kunsthandler Sebastian, dukker der nye spørgsmål op, og efterhånden som Emilie graver sig længere ned i slottes hemmeligheder, indser hun, at de måske rummer nøglen til hendes egen svære fortid.” 

Det er langt fra sidste gang jeg vil give mig i kast med at læse en bog af Lucinda Riley. Det her er klart den bedste bog jeg har læst. Den er rørende, kærlig, spændende og fyldt med overraskelser. Jeg har aldrig grædt over en bog før, men “Lavendelhaven” gav mig alligevel tårer i øjnene da jeg læste det sidste kapitel ♡

Den næste bog jeg skal i gang med er “Sommeren jeg mødte dig” af Jojo Moyes. Jeg glæder mig meget til at se om den kan lave op til de andre 4 bøger jeg har læst af hende, men mon ikke jeg ligesom de andre gange kommer til at synes at det er en fantastisk læseoplevelse!?

Boganbefaling – Efter DIG

Denne bog, var en jeg virkelig havde set frem til at læse. Efter at have læst “Mig før DIG” kunne jeg næsten ikke vente med at komme igang med “Efter DIG”. Jeg var så heldig at få bogen af min veninde i fødselsdagsgave, og endelig har jeg fået den læst!

Fra bogens bagside: “Halvandet år efter at Lou er blevet forladt af Will, kæmper hun stadig for at komme videre i sit liv. Dagene tilbringer hun med at arbejde som servitrice i en trøsteløs lufthavnspub, og nætterne alene i sin triste, halvtomme lejlighed. Lige indtil den sene aften, hvor det ringer på hendes dør…”

Efter “Mig før DIG” havde denne her bog virkelig noget at leve op til. Man kunne næsten ikke andet end blive skuffet, men det blev jeg overhovedet ikke, jeg skulle dog som så mange gang før, et stykke ind i bogen, før jeg for alvor blev fanget af handlingen. Jeg tror ikke det har noget som helst med bogen at gøre, for hvis man læser tilbage i de tidligere “Boganbefalinger”, tegner der sig et mønster om at jeg tit skal kæmpe mig igennem de første 50-60 sider, inden jeg for alvor bliver opslugt af en bog.