Månedsarkiv: september 2014

Efterårets smukke farver

Jeg siger det igen og igen, men siger det gerne igen! Jeg elsker efteråret og alle de flotte farver der følger med. Endnu er de fleste træer grønne, men om mindre end en måned vil det være de rød, gule, brune og orange farver der dominerer landskabet. Jeg drømmer stadig om at tage en masse smukke billeder af efterårs naturen, men jeg synes aldrig rigtig det bliver som jeg gerne vil have det. Jeg har fundet nogle billeder, som jeg ville ønske jeg selv havde taget – det er desværre ikke tilfældet.

Jeg synes aldrig at skovene bliver helt så røde og smukke som jeg gerne vil have det, i hvert fald ikke dem her omkring. Kender i nogle gode steder, til smukke efterårs-fotografier må i endelig sige til :) Jeg skal selvfølgelig nok vise dem her på bloggen, hvis det lykkes mig at tage nogle gode i løbet af de næste par måneder :)

Alle billeder er taget fra Pinterest.com

Mandag morgen 29.09.14

Så er det blevet mandag igen, og det betyder for mit vedkommende, en skoledag.. Huha det var hårdt så stå op, og faktisk skulle noget :) Nu har man været vandt til at man kan være hjemme og nyde sine morgner, men sådan skulle det ikke være i dag. Næsten ikke i hvert fald. Jeg er blevet super glad for t kunne gå hjemme og have god tid om morgenen, tænde nogle lys, drikke en chai latte og se noget fjernsyn.

I morges blev det også til Chai Latte, og lidt levende lys, inden turen gik til skole, hvor vi skal lave opstart af den næste eksamen, som skal laves i oktober måned. Resten af dagen skal gå med træning & lidt jule-DIY, som jeg selvfølgelig ikke kan fortælle jer om allerede nu :)

Kan I have en dejlig dag – KNUS <3

Det Gode Søndagsbrød #1

“Koldthævede Søndagsboller”

Så er jeg klar med “Det gode søndagsbrød” som fremover vil være på bloggen (næsten) hver søndag. Det var første gang i dag, og jeg kan mærke at traditionen med hjemmebag hver søndag morgen bliver et hit! :) I går smækkede jeg dejen sammen til disse koldthævede søndagsboller, så de var lige til at komme i ovnen her til morgen.

Til 6-8 stk skal du bruge: Ca. 325 g hvedemel / 75 g havregryn / 3½ dl vand / 15 g gær / 1 spsk honning / 1 tsk salt / 1½ spsk olie / havregryn til drys

Dag 1:

  1. Rør gæret ud i det kolde vand, og tilsæt salt, olie, honning og havregryn.
  2. Rør hvedemel i dejen lidt ad gangen og rør den glat. Dejen skal være blød og våd.
  3. Kom film over skålen og stil den i køleskabet natten over.

Dag 2:

  1. Næste morgen tager du dejen ud , sætter dejklatter på en bageplade med to skeer og lader bollerne hvile mens ovnen varmer op. (du kan også vælge at gøre som mig: hæld dejen ud på et let meldrysset bord, form forsigtigt til en cirkel og skær dejen ud i trekanter, som herefter flyttes over på en pageplade med bagepapir.)
  2. Pensl med vand og drys med havregryn.

Bagetid: 18-20 minutter på midterste rille i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft 200 grader)

Bollerne er lækre sprøde udenpå og bløde og luftige indeni, præcis som en morgenbolle skal være :) I dag skal jeg lave hjemmelavet nutella og appelsin- og citroncurd. Vi får nemlig gæster næste weekend, og der skal vi selvfølgelig også have hjemmebag. Derfor må der også gerne være lidt lækkert at putte på det nybagte brød. Opskrifterne kommer på bloggen næste søndag, hvor I også får opskriften på “det gode søndagsbrød #2” – Yoghurtbrød :D

Kan I have en rigtig dejlig søndag! <3

DIY- Efterår på altanen

Så er der nyt fra mig igen, denne gang med et DIY-indlæg. Det er godt nok lidt anderledes DIY end det plejer, denne gang vil jeg nemlig vise jer, hvordan jeg har fået pyntet altanen, så den er klar til efteråret.

Jeg var så heldig at fine den fine lyng da jeg var i Fakta, til 10,- Pyntegræskar har jeg givet 10,- for og kastanjerne har jeg fundet :) Senere kommer der selvfølgelig også et par græskarmænd til, men hvis jeg laver dem allerede nu, når de at rådne inden det bliver rigtigt efterår og Halloween.

Jeg slutter af for nu. Husk at det er i morgen at jeg er på bloggen med “Det gode søndagsbrød” Kan i have en dejlig dag – Knus C <3

Mad med RØDDER #1 – Ovnbagte beder m/ honning og græskarkerner

Det er pt. højsæson for alverdens rødder. Pastinak, beder, knoldselleri, gulerødder, kartofler, jordskokker & persillerødder. Jeg elsker rodfrugter, fordi man kan lave den mest fantastiske mad med dem og fordi de hver især har den mest fantastiske smag både hver for sig, men også som en blanding. I går aftes fik vi stribede- & gule beder, i ovnen. I får opskriften lige her:

Du skal bruge: 500 g beder (jeg brugte gule og stribede beder) / 3-4 spsk flydende honning / salt / 1 stor håndfuld græskarkerner

Kom bederne i en stor gryde med usaltet vand og kog dem i 40-60 minutter. Herefter hældes de over med koldt vand, og man kan nu nemt tage skralden af bederne. Skær dem i i skiver og læg dem pænt i et ildfast fad.

Hæld nu honning over bederne og drys med græskarkerner. Sæt dem i ovnen 30-40 minutter, eller til de er helt møre ved 220 grader.

Vi fik bederne sammen med en gryderet bestående af, løg, bacon, oksekød, tomat, paprika & cocktailpølser :) Men det smager også super godt sammen med et godt stykke kød eller fisk! :)

Efterårs-snue

Dagen i dag har stået på hygge under dynen det meste af dagen. Jeg startede ud med feber og ondt i halsen – en god omgang efterårs-snue! Derfor startede dagen ud på sofaen med lidt slik, et krus chai latte & en tegnefilm :)

Heldigvis fik jeg det meget bedre over middag, så hele lejligheden er blevet gjort rent. Jeg fik tørret støv af, pudset spejle & støvsuget. Det er nu dejligt at få det ordnet. Med em god film i fjernsynet og lidt hygge, er det nu slet ikke så slemt :)

Lige nu er jeg i gang med et nyt DIY-projekt, der kommer på bloggen når vi kommer lidt tættere på halloween :)

Hav en dejlig aften! <3 KNUS

Det Gode Søndagsbrød

Jeg har en sand passion for det søde køkken. Det gælder kager, desserter og bagværk. Men eftersom jeg tager på, af ingenting, er det ikke noget der bliver spist særlig meget af herhjemme. Men, nu har jeg nået første må  kampen om kiloerne, så derfor skal der laves en ny søndags-tradition herhjemme. Hver søndag må jeg bage et eller andet, og det bliver primært brød, i form af morgenmad, rundstykker, boller eller madbrød. På den måde får jeg lidt kontrol med det, så jeg ikke ender samme sted som før. Jeg savner virkelig at bage, så derfor laver vi denne regel. “Hver søndag må der spises (hjemmebagt!)brød, og hvis der er gæster – kager. Resten af ugens resterende 6 dage, skal der selvfølgelig leves som vi gør nu… Ingen gluten & sukker, samt masser af grønt & protein.  På den måde får jeg stillet min trang til bagning, samtidig med at der stadig vil være kontrol med vægten – smart.

Det betyder jo også at der fremover (næsten) hver søndag vil være en ny stribe på bloggen med masser af lækre opskrifter på bagværk. Første indlæg om “Det Gode Søndagsbrød” kommer på bloggen nu på søndag, hvor der skal bages koldthævede søndagsboller :) Glæder mig til at dele en masse nye og lækre opskrifter med jer!

Lav lækkert mad hele efteråret

Jeg har været i gemmerne og fundet nogle opskrifter frem, som ville passe helt fantastisk her til efteråret. Som jeg så ofte før har nævnt, står alverdens former for supper som et hit herhjemme i vinterhalvåret, rodfrugter og hjemmebag hører også til, så det er bare med at komme i køkkenet. Her her I i hvert fald nogle bud på mad man kan lave hen over efteråret, så der er ingen undskyldning :)

Vintersuppe med Grønkål: Find opskriften her – Lækre suppebrød: Find opskriften lige her – Rodfrugtesuppe med sprødt bacon: Find opskriften her – Coq au vin: Find opskriften her

Cremet græskarsuppe: Find opskriften lige her – Lækker banankage: Find opskriften lige her – Mandelbiscotti: Find opskriften her – Lækre og sprøde vafler: Find opskriften her

Efterårets Musthaves!

  1. Gummistøvler fra Ilse Jacobsen, fås i forskellige farver – 900 kr. Kan købes her
  2. Paraply “grå pagode bryllup” fås også i creme – 249 kr. Kan købes her
  3. Randform fra Mette Blomsterberg, til efterårets bagerier – 199 kr. Kan købes her
  4. Lækkert efterårssæt fra asos – 433 kr. Kan købes her
  5. Bog med 200 opskrifter på lækre supper – 100 kr. Kan købes her
  6. Regnfrakke fra Ilse Jacobsen, fås i 5 forskellige farver – 700 kr. Kan købes her
  7. Smukke krus fra Royal Copenhagen – 349 kr. for sæt med 2 stk. Kan købes her