Månedsarkiv: september 2014

Mandag morgen 29.09.14

Så er det blevet mandag igen, og det betyder for mit vedkommende, en skoledag.. Huha det var hårdt så stå op, og faktisk skulle noget :) Nu har man været vandt til at man kan være hjemme og nyde sine morgner, men sådan skulle det ikke være i dag. Næsten ikke i hvert fald. Jeg er blevet super glad for t kunne gå hjemme og have god tid om morgenen, tænde nogle lys, drikke en chai latte og se noget fjernsyn.

I morges blev det også til Chai Latte, og lidt levende lys, inden turen gik til skole, hvor vi skal lave opstart af den næste eksamen, som skal laves i oktober måned. Resten af dagen skal gå med træning & lidt jule-DIY, som jeg selvfølgelig ikke kan fortælle jer om allerede nu :)

Kan I have en dejlig dag – KNUS <3

Det Gode Søndagsbrød #1

“Koldthævede Søndagsboller”

Så er jeg klar med “Det gode søndagsbrød” som fremover vil være på bloggen (næsten) hver søndag. Det var første gang i dag, og jeg kan mærke at traditionen med hjemmebag hver søndag morgen bliver et hit! :) I går smækkede jeg dejen sammen til disse koldthævede søndagsboller, så de var lige til at komme i ovnen her til morgen.

Til 6-8 stk skal du bruge: Ca. 325 g hvedemel / 75 g havregryn / 3½ dl vand / 15 g gær / 1 spsk honning / 1 tsk salt / 1½ spsk olie / havregryn til drys

Dag 1:

  1. Rør gæret ud i det kolde vand, og tilsæt salt, olie, honning og havregryn.
  2. Rør hvedemel i dejen lidt ad gangen og rør den glat. Dejen skal være blød og våd.
  3. Kom film over skålen og stil den i køleskabet natten over.

Dag 2:

  1. Næste morgen tager du dejen ud , sætter dejklatter på en bageplade med to skeer og lader bollerne hvile mens ovnen varmer op. (du kan også vælge at gøre som mig: hæld dejen ud på et let meldrysset bord, form forsigtigt til en cirkel og skær dejen ud i trekanter, som herefter flyttes over på en pageplade med bagepapir.)
  2. Pensl med vand og drys med havregryn.

Bagetid: 18-20 minutter på midterste rille i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft 200 grader)

Bollerne er lækre sprøde udenpå og bløde og luftige indeni, præcis som en morgenbolle skal være :) I dag skal jeg lave hjemmelavet nutella og appelsin- og citroncurd. Vi får nemlig gæster næste weekend, og der skal vi selvfølgelig også have hjemmebag. Derfor må der også gerne være lidt lækkert at putte på det nybagte brød. Opskrifterne kommer på bloggen næste søndag, hvor I også får opskriften på “det gode søndagsbrød #2” – Yoghurtbrød :D

Kan I have en rigtig dejlig søndag! <3

DIY- Efterår på altanen

Så er der nyt fra mig igen, denne gang med et DIY-indlæg. Det er godt nok lidt anderledes DIY end det plejer, denne gang vil jeg nemlig vise jer, hvordan jeg har fået pyntet altanen, så den er klar til efteråret.

Jeg var så heldig at fine den fine lyng da jeg var i Fakta, til 10,- Pyntegræskar har jeg givet 10,- for og kastanjerne har jeg fundet :) Senere kommer der selvfølgelig også et par græskarmænd til, men hvis jeg laver dem allerede nu, når de at rådne inden det bliver rigtigt efterår og Halloween.

Jeg slutter af for nu. Husk at det er i morgen at jeg er på bloggen med “Det gode søndagsbrød” Kan i have en dejlig dag – Knus C <3

Mad med RØDDER #1 – Ovnbagte beder m/ honning og græskarkerner

Det er pt. højsæson for alverdens rødder. Pastinak, beder, knoldselleri, gulerødder, kartofler, jordskokker & persillerødder. Jeg elsker rodfrugter, fordi man kan lave den mest fantastiske mad med dem og fordi de hver især har den mest fantastiske smag både hver for sig, men også som en blanding. I går aftes fik vi stribede- & gule beder, i ovnen. I får opskriften lige her:

Du skal bruge: 500 g beder (jeg brugte gule og stribede beder) / 3-4 spsk flydende honning / salt / 1 stor håndfuld græskarkerner

Kom bederne i en stor gryde med usaltet vand og kog dem i 40-60 minutter. Herefter hældes de over med koldt vand, og man kan nu nemt tage skralden af bederne. Skær dem i i skiver og læg dem pænt i et ildfast fad.

Hæld nu honning over bederne og drys med græskarkerner. Sæt dem i ovnen 30-40 minutter, eller til de er helt møre ved 220 grader.

Vi fik bederne sammen med en gryderet bestående af, løg, bacon, oksekød, tomat, paprika & cocktailpølser :) Men det smager også super godt sammen med et godt stykke kød eller fisk! :)

Efterårs-snue

Dagen i dag har stået på hygge under dynen det meste af dagen. Jeg startede ud med feber og ondt i halsen – en god omgang efterårs-snue! Derfor startede dagen ud på sofaen med lidt slik, et krus chai latte & en tegnefilm :)

Heldigvis fik jeg det meget bedre over middag, så hele lejligheden er blevet gjort rent. Jeg fik tørret støv af, pudset spejle & støvsuget. Det er nu dejligt at få det ordnet. Med em god film i fjernsynet og lidt hygge, er det nu slet ikke så slemt :)

Lige nu er jeg i gang med et nyt DIY-projekt, der kommer på bloggen når vi kommer lidt tættere på halloween :)

Hav en dejlig aften! <3 KNUS

Det Gode Søndagsbrød

Jeg har en sand passion for det søde køkken. Det gælder kager, desserter og bagværk. Men eftersom jeg tager på, af ingenting, er det ikke noget der bliver spist særlig meget af herhjemme. Men, nu har jeg nået første må  kampen om kiloerne, så derfor skal der laves en ny søndags-tradition herhjemme. Hver søndag må jeg bage et eller andet, og det bliver primært brød, i form af morgenmad, rundstykker, boller eller madbrød. På den måde får jeg lidt kontrol med det, så jeg ikke ender samme sted som før. Jeg savner virkelig at bage, så derfor laver vi denne regel. “Hver søndag må der spises (hjemmebagt!)brød, og hvis der er gæster – kager. Resten af ugens resterende 6 dage, skal der selvfølgelig leves som vi gør nu… Ingen gluten & sukker, samt masser af grønt & protein.  På den måde får jeg stillet min trang til bagning, samtidig med at der stadig vil være kontrol med vægten – smart.

Det betyder jo også at der fremover (næsten) hver søndag vil være en ny stribe på bloggen med masser af lækre opskrifter på bagværk. Første indlæg om “Det Gode Søndagsbrød” kommer på bloggen nu på søndag, hvor der skal bages koldthævede søndagsboller :) Glæder mig til at dele en masse nye og lækre opskrifter med jer!

Lav lækkert mad hele efteråret

Jeg har været i gemmerne og fundet nogle opskrifter frem, som ville passe helt fantastisk her til efteråret. Som jeg så ofte før har nævnt, står alverdens former for supper som et hit herhjemme i vinterhalvåret, rodfrugter og hjemmebag hører også til, så det er bare med at komme i køkkenet. Her her I i hvert fald nogle bud på mad man kan lave hen over efteråret, så der er ingen undskyldning :)

Vintersuppe med Grønkål: Find opskriften her – Lækre suppebrød: Find opskriften lige her – Rodfrugtesuppe med sprødt bacon: Find opskriften her – Coq au vin: Find opskriften her

Cremet græskarsuppe: Find opskriften lige her – Lækker banankage: Find opskriften lige her – Mandelbiscotti: Find opskriften her – Lækre og sprøde vafler: Find opskriften her

Ren og skær lettelse :)

Jeg tog dette billede i går umildbart efter min pædagogikeksamen. Jeg bliv på skolen lidt efter, for at vente på mine 2 veninder som skulle op efter mig :) Billedet sige alt – jeg var total forvirret, glad, lettet, og undrende over at jeg – lille mig, kunne gå op og forsvare min pædagogik opgave til et 10-tal :) Det havde jeg virkelig ikke regnet med. Jeg bliver altid så super nervøs, at jeg ødelægger det for mig selv og ikke kan huske noget som helts. Men i går var det noget helt helt andet. Vi fik en god dialog i gang, og jeg kunne huske svarene på alle deres spørgsmål – JUBII <3 <3

10-tallet blev fejret med manden-min, god mad og en god film på sofaen. I dag skal jeg ud til min gamle praktiksted hvor jeg sammen med min veninde Louise, skal danse med nogle søde søde børn. Resten af ugen skal der slappes af og nydes at der ikke hænger en eksamen lige over hovedet. Det er skønt… Jeg har fået ret ondt i halsen, så nu kan jeg putte mig hen under tæppet og nyde en god kop kaffe.

Kan I have en dejlig og skøn efterårsdag! <3

Stepevent & Eksamens(angst)!

I går var det så blevet tid til at afholde 1½ times stepevent samen med Sarah. Det gik super godt, og vi synes selv at vi havde fået lavet et super fedt program, med masser af udfordringer og spændende nye trin :)

Lørdag var jeg i centeret for at øve sammen med Sarah og vi fik steppet  i 3 timer. Ikke nok med det, stod den også på øvning hjemme på terrassen i godt 1 time – vejret var jo perfekt!, inden det søndag klokken 09.30 for alvor gik løs. 6 timers step på 2 dage – jeg kan sagtens mærke det i bentøjet i dag!

Tiden i dag går i sneglefart. Jeg stod op klokken 08.15, og havde heldigvis fået en god nattesøvn. Det er i dag at jeg klokken 13.25 skal op og forsvare min pædagogikopgave, og jeg er (biiip) nervøs. Nu vandre jeg frem og tilbage herhjemme mens viserne på uret ikke flytter sig ud af flækken. Hvorfor går tiden altid så langsomt, når man bare gerne vil have tingene overstået? Nå men i hvert fald smutter jeg afsted herfra klokken 12.15, og vil I ikke nok være søde og krydse alt hvad der krydses kan? :)

Hav det godt derude bag skærmene <3

JEG GJORDE DET! – Update på 35 dages træningslejr

Så var det her til morgen, jeg efter 35 dage igen måtte træde op på vægten. Og efter overskriften at bedømme, så gik det jo super godt. På 35 dage har jeg tabt præcis 3 kg. Og det betyder et samlet vægttab på 10,1 kg. Jubii, jeg gjorde det! Det har også taget sin tid, her til sidst. Jeg er simpelthen så super glad! Det er dejligt at få bevist overfor sig selv at man godt kan.

Jeg har fundet et billede fra april 2012. Her var vi til mine svigerforældres fødselsdag og jeg kan huske det lige så tydeligt, da jeg blev spurgt om jeg var gravid.. Feeedt mand! Så ved man bare at man er blevet alt alt for tyk! Det er nu 2½ år og 19 kg. siden.

Succesen er her til morgen blevet fejret med pandekager (proteinpandekager naturligvis)  :) Resten af dagen skal stå på eksamens forberedelse og træning.. Og jeg er topmotiveret!