Månedsarkiv: marts 2015

INSTA Moments, Marts 2015

Marts måned har budt på nye kreationer i køkkenet, nye smukke sko & en masse fantastiske forårsblomster, har pyntet hjemme i lejligheden. Jeg har modtaget min første pigepakke & været på café hele 3 gange. Jeg er begyndt at løbe igen, har har endnu engang været samlet med nogle søde tøser, til en 3 timers steppedag. I marts måned har jeg læst både “MIG før DIG” & “Der bor Hollywoodstjerner på vejen”, som har været 2 meget forskellige, men fantastiske bøger.

Håber at alle jer derude har haft en lige så skøn marts måned, som jeg har <3 

CHOKOLADEboller

Jeg ved at min kæreste elsker chokoladeboller, så i går aftes gik jeg igang med bageriet. Det blev til disse lækre lækre chokoboller:

Til 12-15 boller skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 25 g smør
  • 2 æg
  • 75 g mørk chokolade, grofthakket
  • ca. 500 g hvedemel
  • Æg til pensling

Smelt og afkøl smørret. Kom gær i en stor skål og opløs det i det lunkne vand. Tilsæt fløde, sukker, salt, smør & æg, samt det meste af hvedemelet. Det er nemmest at gøre det på en røremaskine. Når dejen har samlet sig kommes det hakkede chokolade i. Lad dejen køre på røremaskinen i 5-8 minutter. Tilsæt evt. en lille smule mere mel i dejen til den har en passende konsistens. 

Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time. Kom dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 12-15 lige store stykker. Jeg plejer at vejen dejen op i 70 g, pr. bolle. Det synes jeg er en passende størrelse. Form dejen til boller og kom den på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter. Herefter pensles de med sammenpisket æg & drysses evt. med perlesukker. Bag bollerne i e 200 grader forvarmet ovn i ca. 15 minutter. Men hold øje med dem, de skal være let gyldne på toppen ;) Afkøl chokoladebollerne på en bagerist. JEg synes de er aller bedst når de stadig er en lille smule lune. Du kan sagtens spise dem med smør, men de er også gode som de er.

Kan I have en rigtig rigtig dejlig dag derude! <3

New Shoes <3

Da vi var i Odense i weekend, kom vi lørdag forbi en ECCO-butik, hvor jeg var så heldig at der var 20% på alt, p.g.a. fødselsdag.. JA TAK! Det betød så også at jeg blev 800,- fattigere, men et smukt på sko rigere <3

De er meget sart rosa, og jeg elsker dem allerede! De kommer til at blive flittigt brug hen over foråret og sommeren, det er jeg slet slet ikke i tvivl om. Det er helt klart et af de par sko, jeg har gået alle bedst i, de sidder bare super godt! :) Køb skoene lige her.

Tilbage på pinden…

Det har været lidt ustabilt med indlæg her på bloggen de sidste par dage. Det skyldes at vi i fredags efter arbejde, tog til Odense, for at besøge min kærestes storesøster, så vi kom først hjem igen lørdag aften. Igår var jeg på arbejde fra 8.15-17.00 & i dag arbejder jeg fra 06.15-16.00, dog med en lille hjemmepause fra 80.30-10.00. Så jeg syes der har været så rigeligt at se til :)

På fredag tager jeg hjem til mine forældre, hvor jeg skal være hele weekenden. Lørdag skal vi endnu engang tøsehygge, med 3 timers step og masser af god mad <3 Derefter kommer påsken snigende. Her skal jeg arbejde mandag, tirsdag og onsdag, inden turen atter går nordpå.

Efter jeg havde åbnet SFO’en i dag, tog jeg hjem og slappede af. Jeg lavede mig en kop kaffe, lækre amerikanske pandekager & et glad hjemmelavet rabarbersaft, som jeg fik tid til at lave i går aftes, mens jeg alligevel stod og lavede aftensmad.

At rejse er at leve…

Jeg ELSKER at rejse! Pakke kufferten, og afsted derud a’. Sådan en dag som i dag, hvor det hele er lidt koldt og gråt, kan jeg bruge mange mange timer på at sidde og se billeder fra ferier, og kigge i mine smukke fotobøger. Bare drømme sig væk til verdens vidunderlige steder! I dag har jeg været ved at finde billeder, jeg skal have fremkaldt og sat i rammer, så imens har jeg lagt nogle billeder til side, som jeg gerne vil vise jer. Nedenfor er billederne samlet i de steder vi har været inden for de sidste 10 år. Vi er så priviligeret, at vi ofte både er med mine forældre og mine svigerforældre på ferie hvert år, så det er super dejligt <3 Men vi skal i hvert fald ud at rejse mindst 1 gang om året – det er en menneskeret hvis du spøger mig ;)

Italien 2006

Azorerne 2008

Østrig 2009

Rhodos 2010

Kreta 2011

Paris 2012

Krydstogt 2012

England 2014

Bornholm 2014

Boganbefaling – “Der bor Hollywoodstjerner på vejen”

Den seneste bog jeg læste var “Mig før Dig“, og jeg vil bare sige… det her er noget helt helt andet. Jeg skulle lige bruge lidt tid på at komme i gang med bogen. For mig virkede den en lille smule forvirrende i starten, men jeg er glad for at jeg hængte i, og fik læst bogen til ende.

Der bor Hollywoodstjerner på vejen” er 2 parallelle historier, foregående over 2 årtier, om den lesbiske kvinde Maria, og hendes kamp mod brystkræft om hendes 15 årige kamp for at få den kvinde hun elsker.

“Der bor Hollywoodstjerner på vejen” er Maria Gerhardts debut, og hun gør det super godt. Som sagt skulle jeg lige kæmpe mig gennem de første 25 sider, men derefter nød jeg at læse med. Bogen er letlæselig, og er ikke som sådan inddelt i kapitler, så den er nem at gå til og fra :) Læs den! En anderledes men rigtig god bogoplevelse!

April måneds bog bliver; “Stillidsen” af Donna Tart

Dagens Træning.

Det her indlæg lavede jeg i går, men da vi ikke havde noget internet, måtte jeg vente med at poste det til i dag :)

Så kom jeg endelig afsted… Jeg er ikke den store fan af at løbe, simpelthen fordi jeg synes det er kedeligt. Men i dag efter arbejde, havde jeg virkelig brug for noget frisk luft og få tømt hovedet for tanker. Jeg tog løbeskoene på, og asti afsted det gik.

Sådan så jeg ud efter 3 km. tilfreds!

Jeg har ikke været ude at løbe siden sidste sommer, så at kunne løbe 3 km. på 18 minutter, var jeg egentlig godt tilfreds med. Jeg har efter jeg stoppede i FW, været plaget af kronisk betændelse i min højre hæl på grund af overanstrengelse, så især løb, har været en stor stor udfordring, og ofte været lig med stor smerte, men sådan er det heldigvis ikke længere. Jeg kan sagtens løbe 3 km. uden at jeg mærker det store til det.

Jeg har også prøvet det der de anbefaler, med at løbe i 2 min. – gå 1 min. osv. Jeg kan simpelthen bare ikke gøre det på den måde… Hvis jeg skal løbe så skal det gøres ordentlig. Det der med at tage en “pause” fordi tiden siger, det og ikke fordi jeg trænger til det, ligger meget langt fra det jeg kan forholde mig til. Jeg ved godt at det ville være smart, så man kunne bygge stille og roligt på, men jeg holder altså først pause når jeg virkelig ikke kan mere, og sådan bliver det ved med at være ;)

Nu håber jeg at kunne få list gang i løberiet igen, for min veninde og jeg har aftalt, at melde os til Iform-løbet som finder sted den sidste weekend i april. Det er godt nok kun 5 km. men det er da bedre end ingenting :)

 

CACTUS

Da jeg var barn havde jeg et par kaktuser i mit vindue. Nu har jeg så fået én igen :) De er super dekorative, og så gør det jo ikke noget at de også er nemme at holde. Jeg har et par andre planter der godt kunne trænge til at blive skiftet ud, så mon ikke jeg skal ud og have fat i et par stykker mere. Indtil videre nyder jeg synet af denne her.

Mi eftermiddag er gået med at se en masse VM i skiskydning, og så har jeg fået læst et par kapitler mere i månedens bog “Der bor Hollywoodstjerner på vejen”. Håber i har haft en dejlig søndag – KNUS