Månedsarkiv: april 2015

DIY – Bedroom CHANGE

Så kunne jeg endelig sætte flueben ved soveværelset – DONE! Det er blevet super dejligt og lyst, og jeg elsker at sidde derinde og læse en god bog.

   

Knagerne her er fra Anne Black og kan købes lige her. De pynter rigtig fint på væggen i de sarte pastelfarver.

Synes selv at reolen er blevet rigtig fin. Det er den jeg har snakket om, at jeg var i fuld gang med at male i sidste weekend. Nu blev den endelig færdig, og den pynter fint på væggen. Den er dog ikke længere til nips, men er inddraget til alle vores DVD-film, så de også har et sted at være :)

 

I morgen er det bededag, og det betyder 2 rigtig vigtige ting: forlænget weekend & HVEDER!! Jeg elsker hveder, og i år har jeg valgt at bage dem selv. Jeg glæder mig til at dele opskriften med jer, hvis de er en succes, for helt ærligt… Hvorfor spiser man kun hveder dagen før bededag??

Kæmpe knus herfra!

Monday MORNING

Ny dag, ny uge… Min mandag morgen startede med ondt i halsen og en dyne der bare var alt alt alt for dejlig, og meget svær at give slip på. Det er lykkes mig nu, så jeg er i fuld gang med morgenmaden, som består af havregryn med ristede mandler & en lille smule hakket chokolade, dertil lækre sprøde vindruer. Det er da en dejlig morgenmad! <3

Senere står den på arbejde, hvor jeg blandt andet skal til 2 møder samt forældremøde i aften, så min arbejdsdag slutter først 21.30.

Indtil jeg skal på arbejde, skal jeg have malet vores “nye” skab, tredje og (forhåbentlig) sidste gang – den bliver bare super fin! Glæder mig til at få den hængt op… Et nyt projekt begyndte herhjemme i går. Jeg har været ved at finde feriebilleder frem, som er blevet lavet sort/hvide, som skal op og hænge i vores stue. Der udover fik jeg ryddet ud i alle vores skabe i går – det tog laaaang tid, og var lettere uoverskueligt, men heldigvis nåede jeg næsten at blive færdig :)

Kan I have en dejlig dag derude – KNUS <3 <3

Det Gode Søndagsbrød #6

Så er jeg tilbage med en opskrift på det gode søndagsbrød. Denne gang er det dog ikke med morgenbrød, som det har været de andre gange. I dag er det en opskrift på lækre ostemuffins, som er super lækre som en lille haps på en regnfuld, søndag eftermiddag som i dag :)

Til 20 små ostemuffins, skal du bruge: 250 g hvedemel / 100 g blødt smør / ½ tsk salt / 1 tsk oregano / 1 spsk bagepulver / 75 g reven ost / 1 æg / 1½ dl mælk

Hak smør og mel sammen og findel det til en grynet masse. Bland salt, oregano, bagepulver og ost i. Pisk ægget sammen med mælk. Hæld det i dejen og rør den godt sammen. Fyld dejen i en smurt muffinform. Jeg brugte en ganske alm. muffinform, men næste gang tror jeg at jeg vil bruge en form til minimuffins (den med 24 huller), så det bliver lidt mere en “happer”. Drys evt. en lille smule oregano ovenpå.

Bages i næstnederste rille i en 225 grader forvarme ovn i 8-12 minutter. 

BEDROOM Sneak Peek

 

Jeg vil bare lige vise jer et par billeder af vores “nye” soveværelse <3 Jeg har efterhånden været i gang i en måneds tid, men det er første nu her, at det sidste er ved at være på plads med billeder, knager, blomster & puder.

I dag har jeg så været i gang med endnu et soveværelses-projekt. Vi har en DVD-reol i grå, med glaslåge, som jeg var blevet rigtig rigtig træt af, så den ligger nu på køkkenborden, uden låge & har fået den første omgang hvide maling. Jeg håber det bliver super godt, så jeg kan vise jer endnu flere billeder af vores nye soveværelse, når det bliver 100 % færdigt.

Kan I have en fortsat rigtig dejlig lørdag! <3 <3

Jeg læser & LÆSER

… men kommer ikke rigtig nogen vegne med denne måneds bog. Den hovedsagelig årsag, er at jeg ikke har ret meget tid til det. Når jeg ikke arbejder, træner jeg, laver mad eller er ude og nyde det dejlige vejr. Så når jeg får læst, er det typiske 10-15 sider ad ganen, og så kommer man ikke så langt i en bog på 850 sider. Oven i det, er den simpelthen så tung at jeg ikke kan ligge og holde den i ret lang tid ad gangen.. Hahahah.. Måske jeg skulle tage og træne noget mere? :O

Men når alt er sagt, er det en rigtig rigtig god bog, og jegglæder mig til at lave en anbefaling til jer, når jeg (forhåbentlig) snart bliver færdig :) I dag er det verdens bogdag, så selvfølgelig skal der læses her til aften!

Har du selv lyst til at læse “Stilidsen”, kan bogen købes lige her.

Strawberry/PROTEIN Smoothie

Denne jordbær/protein smoothie, er super mættende, sund & passer perfekt som morgenmad eller en proteinrig”snack” efter træningen. I dag fungerer min som en blanding af disse to ting. Jeg har nemlig været ude at løbe, for første gang i laaang tid, efterfulgt af 25 minutters mave/ryg træning på måtte.

Jeg satser på at jeg i denne uge kan få mig taget sammen til at træne minimum 30 minutter om dagen, samtidig med at min kost igen skal være primært glutenfri morgen og aften, samt indeholde minimum 50 % grøntsager. Denne smoothie indeholder ikke 50 % frugt, men hvis man supplerer med et stykke frugt eller grønt, samt en håndfuld mandler, er dette et perfekt måltid! Apropos mandler, så skal jeg snart i køkkenet og eksperimentere med forskellige opskrifter på mandler, med forskellige smage – fortsættelse følger ;)

Til 2 glas skal du bruge: 1 stor håndfuld frosne jordbær // 2 store spsk skyr (jeg brugte en vaniljeskyr) // 1 scoop vaniljeproteinpulver // 1-1½ dl koldt vand.

Alle ingredienser blendes til en lind drik – Jeg synes det er nemmest med en stavblender :) Kom jordbær/protein smoothien i 2 smukke glas & server med sugerør. 

Kanelsnegle-KAGE

25 g gær
1 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
ca. 300 g mel

FYLD:
150 g blødt smør
150 g brun farin
1 1/2 spsk kanel
lidt friskrevet muskatnød

  • Lun mælken til den har fingertemperatur.
  • Smuldr gæren i en stor skål, hæld den lune mælk ved og rør til gæren er opløst.
  • Kom salt og sukker ved og rør ægget ud i det også.
  • Smuldr smørret ud i melet og når det er helt fint grynet, samles det med de våde ingredienser. Ælt grundigt.
  • Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1 1/2 time et lunt sted.
  • Bland smør, farin, kanel og muskatnød til fyldet.
  • Ælt dejen og rul den tyndt ud til en firkant (ca. 20 x 40 cm). Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse.
  • Skær pølsen ud i ca. 12 stykker og læg dem i en smurt springform, med lidt luft imellem (de hæver en del).
  • Lad sneglene efterhæve i ca. 30 minutter
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader (175 grader varmluft) i ca. 15 minutter. Hold øje med dem!
  • Lad dem køle lidt af og nyd dem gerne mens de endnu er lune.
  • Løs kagen fra formen, og kom den over på et fint fad.
  • Pynt evt. med hvid glasur inden servering.  

Denne weekend er gået med, primært, at fejre min fars fødselsdag. Fredag havde vi været på indkøbstur i Tyskland, derefter kom vi hjem og fik lidt eftermiddagskaffe.

En super lækker & nem kage til kaffen!

Dagens Træning 19.04.15

I dag fik jeg endelig gang i træningen igen. Jeg har godt nok været doven på det sidste, og det har irriteret mig grænseløst. Men i dag fik jeg endelig hul på bylden, og det blev til godt 1 times step, med fuld smadder, fra start til slut :)

 

Aftensmaden stod på lækker broccolisalat, og nu er jeg krøbet under tæppet, og er klar til ugens afsnit af Games og Thrones. Håber I har haft en fantastisk weekend!

Knus herfra <3