Månedsarkiv: maj 2015

En duft af Morgenbrød

Er der noget bedre end en stille morgen og duften af nybagt morgenbrød? Her til morgen var det lige præcis sådan en morgen jeg havde. Jeg har aldrig lagt skjul på at jeg elsker mine morgner, men efter jeg er begyndt på fuldtid, er der ikke tid til at for megen morgen-hygge herhjemme. Jeg har dog én dag hvor jeg først møder klokken 9, så hvis jeg står tidligt op, er der et par timer til at nusse rundt.

Opskriften på 6 store grovboller: 4 dl koldt vand // 1 dl kærnemælk // 10 g gær // ½ spsk salt // 1 spsk olie // 200 g groft durummel // 400 g groft speltmel // rugflager til topping

Kom vand og kærnemælk i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, durummel og speltmel. Rør det godt sammen til en ensartet dej. Kom film over skålen, og stil den i køleskabet til næste dag.

Tag dejen ud af køleskabet og form dejen til 6 store boller, med en ske, dyppet i vand. Lad dem hæve tildækket på en bageplade, med bagepapir i ca. 30 minutter. Varm ovnen op til 225 grader. Pensl bollerne med vand og drys med rugflager. Bag bollerne i den varme ovn i ca. 15 minutter til de er sprøde og gyldne.

I dag dufter lejligheden dejligt af nybagte grovboller. Jeg lavede dejen i går, stillede den i køleskabet, og bagte bollerne her til morgen. Brødene er dog ikke til nu, men nogle der skal bruges til aftensmaden i aften. Hvad vi skal have, skal i nok få at se senere :) Der er dog et par stykker i overskud, så mon ikke jeg liiige skulle smage en lille en :)

DIY – Havebog

Ja i må altså lige undskylde mit lille have-flip, men jeg ville bare lige kigge forbi, for at vise jer hvad jeg har syslet med i dag. Jeg har nemlig været ved at lave mig en lille havebog, hvor jeg så kan skrive små noter, ligge frøposer/etiketter fra mine planter ind samt nogle af mine egne billeder. Har man ikke selv have, kan man sagtens bruge ideen og lave en bog til billetter eller andre små udklip :)

Du skal bruge: En notesbog // Saks // lim // lineal // blyant // gamle blade

Find en side i et gammelt blad (jeg kan anbefale Isabellas, hvis det er billeder til en havebog man leder efter). Klip papirarket til så det passer til notesbogen. Kom lim på forside & bagside af notesbogen, og sæt dit tilklippede ark godt fast. Dekorer din nye havebog som du har lyst :) 

OUTDOOR Inspiration

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9 // 10 // 11 // 12 // 13

Vejret her i Sønderjylland, har ikke været helt så solrigt som håbet, her hen over Pinsen. Alligevel er der blevet puslet lidt på vores 2 altaner. Vi har blandt andet fået lavet 2 nye grøntsags-kasser (som jeg glæder mig meget til at vise jer!) Så er alle krukker blevet finpudset & så har jeg fået mig et figentræ, som jeg har ønsket mig rigtig længe <3 <3

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, så derfor var jeg på nettet og finde lidt inspiration til udelivet. Jeg fandt 1 lækre ting som jeg meget meget gerne ville pynte vore altaner op med her hen over sommeren, men desværre er der jo ikke super meget plads, så det er vidst noget med at priorteer – selvom det nok ikke er det jeg er bedst til ;)

Kan I have en dejlig søndag, og fortsat rigtig god Pinse <3

Saturday SNACK

“Butterdejs-snegle & Rasberry Mojito”

Til ca. 20 snegle skal du bruge: 1 pakke butterdej // 1 glas hvidløg/chili pesto (eller anden god pesto)

Tænd ovnen på 200 grader. Rul evt. butterdejen ud, hvis det er nødvendigt, og smør et tyndt, jævnt lag pesto ud over hele fladen. Rul dejen så stramt sammen som muligt, på det lange led, skær den i tynde skiver, og kom skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag butterdejs-sneglene sprøde og gyldne i ca. 15 minutter. Lad dem køle let af på en rist. 

Pr. glas skal du bruge: 2 spsk Rose’s mojito // 2,5 dl danskvand med hindbær // 2-4 isterninger // 3 friske hindbær // 1 skive lime

Kom Rose’s mojito i et glas sammen med danskvand. Pynt af med isterninger, hindbær, lime og sugerør. 

Nye Træningssko

Jeg trænger VIRKELIG til et par nye træningssko, som jeg kan bruge til styrketræning, men primært skal de bruges når jeg stepper. Derfor har jeg været rundt på nettet og kigget mig lidt omkring, for at finde de helt rigtige. Nedenfor har jeg fundet nogle eksempler på lækre træningssko. Alle skoene er fra Nike, da det bare er og bliver det mærke jeg ALTID køber sko i.

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9

Jeg er meget meget glad for nummer 1, 6 & 8, men jeg endte dog ikke med at bestille nogle af disse 9 hjem. Hvilke nye sko jeg har fået købt, får i selvfølgelig at se når den rare postmand Per kommer forbi :)

Saurday SNACK

Shortbreads & Strawberry Mojito 

Shortbreads, ca 50 stk: 100 g hvedemel // 100 g blødt smør // 100 g reven parmesan

Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade. Ælt blødt smør, parmesan og hvedemel sammen til en dej. Rul dejen i lange stænger, og skær dem i stykker, der er ca. 3 cm lange. Bag dem i 5-6 minutter. Hold øje med, at de ikke får for meget farve. Afkøl på en bagerist. Opbevar shortbreadsene i en tætsluttende dåse indtil servering.

Strawberry mojito, 1 glas: 3-4 søde jordbær // ½-1 lime // 3-4 blade frisk mynte // 1 tsk rørsukker // Danskvand

Skyl jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Skyl og vask limen grundigt (brug gerne en usprøjtet om muligt) og skær den i kvarte, som derefter skæres igennem igen.Skyl mynten.Kom jordbær, mynte, lime og rørsukker i et glas og mos det med enden af en grydeske. Fyld glasset op med knust is.Top op med lidt danskvand og pynt med sugerør.

Grunden til at vores lørdags-snack først kommer på bloggen i dag, er at vi i hele Kristihimmelfarts-ferien har haft besøg af min svigerfamilie, da min kæreste fyldte 25 i fredags. Der udover har min computer ikke virket i 2 dage, men nu skulle jeg være tilbage for fuld styrke.

I aften skulle jeg have været til Lady Walk, men da det styrter ned, har min veninde og jeg besluttet os for at aflyse og så gå vores egen lady walk en dag hvor det er lidt bedre vejr (så er det jo også gratis ;))

Kan I have en dejlig aften! <3

New In: KARI TRAA

Jeg har lige bestilt disse 2 skønheder. Begge dele var på tilbud på bybutterfly.dk, så jeg kom lige til at klikke dem hjem til mig selv. Og jeg glæder mig super meget til at modtage dem med posten en af de kommende dage :)

Jeg undskylder for den lange stilhed her på bloggen… forklaring & saturday snack kommer på bloggen i morgen :) Vi skrives ved <3

Dagens Træning 12.05.15

3. dag i træk med træning (klapper lige mig selv på skulderen) :) søndag var første træning efter flere dages sygdom. I går stod den så på 40 km. spinning… okay, okay… Det vil sige: Giro D’Italia feltet cyklede 40 km, hvor langt jeg nåede at cykle aner jeg ikke :D I dag var det så tid til, endnu engang, at finde stepbænken frem. Jeg har øvet og øvet og øvet en ny blok og det er faktisk blevet rigtig rigtig godt! Hvis jeg da selv skal sige det :) I morgen er der træningsfri, da min arbejdsdag varer fra 9-17 og derefter skal i biffen med en savnet veninde. Nu står aftensmaden på hakkebøf & ovnbagte bønner – man skal jo have lidt at leve af. Haha :D

Kan I have en skøn skøn aften <3

Træning & Dadelkugler

I dag fik jeg taget hul på trænings pausen igen, efter at have været syg siden i onsdags. Jeg fandt stepbænken frem og steppede løs i godt og vel 1½ time. I dag blev der fundet inspiration på nettet og der blev lavet første del af en ny blok. Jeg elsker at steppe (bare hvis I er i tvivl :)), men det betyder altså også at der skal fornyelse til, så der kommer lidt udfordringer i træningen. Det jeg elsker ved step er jo ikke bare at man forbrænder hulans meget, men også at man skal bruge hovedet! Jo sværere det er, desto sjovere er det at lære! :D

Efter træningen var der en “belønning” i form af nylavede dadelkugler – de bedste jeg nogensinde har lavet! MUMS <3 Opskriften får i lige her:

Dadelkugler med peanutbutter & lakrids, ca 20 stk:

  • 200 g dadler, uden sten
  • 150 g mandler
  • 2 spsk peatnutbutter
  • 2 spsk kakaopulver
  • Lakridspulver til pynt

Kom mandler, dadler, kakao & peanutbutter i en foodprocessor, og blend til en ensartet masse. Jeg kan godt lide at det er en lille smule groft, men det kan man jo gøre som man bedst kan lide :) Tril massen til ca 20 kugler og tril dem i lakridspulver. Opbevar dadelkuglerne på køl i en tætsluttende dåse.