I går bagte jeg en rigtig lækker sommerkage, for at fejre at vores sommerferie endelig er startet :) Heldigvis ser det også ud som om at vejret begynder at opføre sig lidt sommer-agtigt, så det bliver dejligt snart at kunne hoppe i bikinien og få lidt farve på den blege krop ;) I morgen kører vi nordpå, for at holde et par dages ferie sammen med mine forældre, inden vi på fredag tager en uge til Skotland med min svigerfamilie.
I dag har min kæreste og jeg været på shopping og så er jeg gået i krig med at få pakket kufferten <3
Kagen: 190 g blødt smør // 190 g hvedemel // revet skal af 2 citroner // 1 tsk timian // 190 g sukker // 3 store æg // 1 tsk bagepulver // ½ tsk salt // 1½ spsk yoghurt naturel
Varm ovnen op til 170 grader. Rør smør, citronskal, timian og sukker sammen med en håndmikser, til det er luftigt. tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt nu mel, bagepulver og salt, og rør det hele godt sammen. Rør til sidst yoghurten i.
Fordel dejen i en smurt tærte- eller springform. Bag kagen i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af og lav imens cremen.
Creme: kornene fra 1 vaniljestang // 50 g sukker // 40 g majsstivelse // 5 dl sødmælk // 50 g æggeblomme
Bland vaniljekorn, sukker og majsstivelse og pisk det godt sammen med 1 dl af mælken. Tilsæt til sidst æggeblommerne. Kog de resterende 4 dl mælk op i en lille gryde. Når mælken koger tilsættes æggeblandingen, og der piskes grundigt i ca. 1 minut imens cremen tykner. Kom vaniljecremen i en skål, og stil det på køl ca. 1 time.
Pynt: 15 friske jordbær // lidt frisk citronmelisse
Skyl jordbærrene og del dem i kvarte. Den afkølede vaniljecreme fordeles ud over den kolde kage og der pyntes med jordbær og citronmelisse.