Månedsarkiv: august 2015

INSTA Moments, august 2015

Så er der gået endnu en måned. Synes ellers ikke det er længe siden jeg sidst sad og lavede et indlæg med månedens billeder fra Instagram, men jo den er god nok, det er skam allerede en måned siden…

I august var min kæreste og jeg på en 5-dags tur til Berlin, hvor vi virkelig bare nød, at gå og slappe af og se den smukke by i perfekt (og meget sommerligt) vejr. Så er der kommet massevis af figner på mit lille træ, jeg har lavet smoothie af lækre ribs fra min venindes have, skrevet rejsedagbog & nydt sommervejret på altanen med ham den søde <3

Håber i har haft en dejlig august-måned! <3 KNUS&KYS

Jeg er AFHÆNGIG! :)

Og hvad så?? Hvorfor må jeg ikke bare bage når jeg virkelig elsker det!? Bagning for mig er ikke bare en hobby, men også terapi. Jeg falder helt til ro og nyder bare at stå og koncentrere mig om alle ingredienserne, der forhåbentlig bliver til en smuk kage eller dessert.

Problemet er jo at vi (og især mig) virkelig ikke har godt af alt det hjemmebag, men det betyder vel ikke at jeg helt skal afholde mig fra at bage? Derfor har vi bestemt at vi hver fredag (eller lørdag) skal hygge os med en lækker kage, dessert eller noget lækkert brød. Vi har prøvet det før, hvor det virkelig ikke gik særlig godt, men nu prøver vi igen og ser om vi (igen mest mig) ikke godt kan styre det ;)

Jeg vender selvfølgelig tilbage med opskrifter, billeder m.m. hvis der er nogle ting jeg mener, I bare lave selv <3

Små HINDBÆRSNITTER

Smørdej:

  • ½  stk. Vaniljestang, Polynesisk
  • 70 g. flormelis
  • 150 g. stuetempereret smør
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½  dl. vand

Fyld:
250 g. god kvalitetshindbærmarmelade

Glasur:
ca. 200 g. flormelis & en anelse vand

Drys:
Frysetørrede hindbær & finthakket pistacie

Fremgangsmåde:

Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.

Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej rulles ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm tykkelse. stik de små kager ud og kom dem på et stykke bagepapir. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 10 minutter. Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med hindbær og pistacie.

DIY – FOTOBØGER

Jeg sidder lige pt. og lægger sidste hånd på vores fotobog fra Skotland, og har også allerede, så småt taget hul på fotobogen fra Berlin. Tidligere har jeg lavet et indlæg om at gemme sine rejseminder i smukke bøger. Indlægget kan se lige her nedenfor:

REPOST:

Jeg vi lige komme med en lille idé til hvordan man kan have sine ferie til evig opbevaring. Jeg begyndte for et par år siden at lave disse fotobøger fra de ferier jeg har været på. Indtil videre har jeg fået lavet far Azorerne, Østrig, Italien, Lanzarote, Paris, Kreta og København.

Hver gang jeg har fået en nye fotobog, bruger jeg lang tid på at klistre ting i, som jeg har taget med hjem fra ferierne. Det kan være boner, servietter, postkort eller andre småting. På de 2 første sider, laver jeg så en lille collage fyldt med minder.

Jeg starter altid med at udvælge alle de billeder jeg ved der skal med i bogen. Herefter bliver de sat i rækkefølge og herefter er det bare at få dem sat ind i bogen. Jeg bruger altid TDC Fotoservice. Det er nogle rigtig flotte bøger, det er nemt at gå til, der er masser af forskellige redigerings muligheder og så er det en pris der er til at betale – 200-500,- Ofte scanner jeg også ting ind, så det ikke kun er billeder – det synes jeg giver et ekstra personligt præg.

På forsiden vælger jeg en farve jeg synes passer på det sted jeg har været. Herefter udvælger jeg 4 smukke billeder der siger noget om det sted jeg har været, og slutter af med at skrive dato for ferien samt hvor jeg har boet. Når jeg kommer til lidt penge igen, er det helt klart en fotobog der står på ønskelisten. Jeg mangler at lave en bog fra en ferie til Rhodos i 2010 og et krydstogt i 2012.

Så sidder i en efterårsdag og mangler noget at lave, vil jeg klart anbefale at få jeres ferier gjort et et evigt minde på en meget personlig måde :)

Det gode søndagsbrød #7

“Lækre hvedeboller”

Til stk. skal du bruge: ½ dl lunkent vand // 12 g gær // 2 dl mælk // 25 g smør // 1 spsk sukker // 1 æg // 1 tsk salt // ca 350 g hvedemel // mælk til pensling // perlesukker til pynt

Lun mælk og smør sammen i en lille gryde. Opløs gæren i vand, mælk og smør og bland det sammen med sukker, salt, æg og rør det godt sammen. Tilsæt lidt mel ad gangen og ælt dejen i minimum 10 minutter (det er nemmest på en røremaskine).

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time, inden den formes til 12 lige store boller. Tænd ovnen på 200 grader og lad bollerne efterhæve i 15 minutter inden de pensles med mælk og drysses med perlesukker. Bag bollerne til de er gyldne, 12-15 minutter.  

One day in BERLIN

Her til aften har jeg siddet og redigeret billeder fra vores berlinertur. Jeg har valgt at lave en lille guide til hvad jeg vil anbefale man ser, hvis man har en enkelt dag i hovedstaden:

Start dagen med at gå en tur ned langs Kurfürsten Damm, ned til kirken “Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis Kirche”, som med en nye del af kirken er den mærkeligste men også en af de smukkeste kirker jeg har været inde i.

Herefter tager man U-Bahn fra Zoologischer Garten og til Alexanderplatz.

Alexanderplatz, nydes synet af både fjernsynstårnet og Verdensuret. Vælger man herfra at gå langs “Unter Den Linden“, kommer man til den smukke domkirke. Et smut ind i kirken, og udsigtens fra kirkens kuppel, er klart et besøg værd!

Nu går turen længere ned ad “Unter Den Linden“, hvor man på “Pariser Platz kommer til det smukke monument “Brandenburger Tor“.

Ikke langt herfra ligger “Holocaust-Mahnmal“, som nok er et af de mest fotograferede turistattraktioner i Berlin, så det skal man selvfølgelig ikke gå glip af!

Nu er det blevet tid ti igen at hoppe med U-Bahn ud til Friedrichshain, hvor man går langs med “Spree“. Se de grafittimalede rester af Berlinmuren og tag turen videre ud mod Kreuzberg, hvor du går gennem “Görlitzer Park”.

Inden man skal ud og spise aftensmad, vil jeg klart anbefale at tage et smut forbi chokoladeriet “Fassbender & Rausch“, hvis man er lige så chokoladeglad som mig :)

Aftensmaden SKAL spises på “Potsdamer Platz“! <3

Det var mine anbefalinger til at se masser af smukke ting i Berlin, både de traditionelle turistfælder, og det lidt mere anderledes.

Hav en dejlig aften, Christina <3!

TRAVEL Notebook

Jeg er nødt til lige at komme med en lille anbefaling.. Jeg havde inden vores tur til Berlin investeret i en rejsedagbog. Når vi er på ferie skriver jeg nemlig altid dagbog, så jeg senere kan kigge tilbage på alle vores oplevelser. Det hjælper mig også meget når jeg senere skal lave fotobøger, for nogle gange kan det være svært at huske hvilke dage man gjorde hvad.

Rejsedagbogen er hjemmelavet af den thailandske pige Araya. Dagbøgerne koster fra 222,- og opefter, alt efter hvilken størrelse man vil have. Jeg har den mindste og det er en rigtig rigtig fin størrelse synes jeg :)

Hvis du selv kunne tænke dig en rejsedagbog, kan du bestille en af de mange varianter lige her.

Tærte med CHORIZO

Det er ved at være længe siden, der sidst har været en opskrift på “rigtig mad” her på bloggen. Men herunder får i min opskrift på lækker tærte.

Til 4 personer skal du bruge: 1 portion tærtedej eller filodej // 5 forårsløg // 400 g bacon i tern // 2 bakker babyspinat // 50 g reven parmesan // 3 æg // 3 dl mælk // salt & peber // 100 g chorizo i tern.

steg de snittede forårsløg og bacontern i en varm pande. Når det er gyldent tilsættes spinaten og der røres rundt indtil spinaten er klappet sammen. 

Kom tærtedejen i et fad og tryk det fast til kant og sider (jeg kan godt lide når der stikker lidt dej ud i siderne). Kom bacon/spinatfyldet i formen. 

Nu skal parmesan, æg, mælk og krydderier piskes godt sammen. Herefter hældes “saucen” over tærten. Til sidst kommes de små chorizo stykker ovenpå. Det hele bages i ca. 30 min. ved 200 grader, til æggemassen har sat sig, og tærten er blevet fin og gylden.