Denne her tærte har jeg faktisk tænkt på at lave i riiiigtig lang tid. Nu er der endelig en anledning, nemlig at mine forældre kommer på besøg. Det er 3-4 forskellige opskrifter jeg har blandet lidt sammen, og resultatet blev fuldstændig som jeg gerne ville have det – en smuk tærte med masser af lækre sensommerbær.

Tærtebund: 200 g. mel // 100 g. flormelis // 20 g æggeblomme // 2 tsk. vaniljesukker // 100 blødt smør // 75 g. mørk chokolade (70%)
Bland alle ingredienser sammen i en skål, og ælt det godt sammen med hænderne. Kom dejen i en plastpose og kom den på køl i ca. ½ time inden udrulning.
Rul dejen forholdsvis tyndt ud på et meldrysset bord, og kom dejen over i en tærteform (gerne med løs bund), formen skal ikke smøres. Bag tærtedejen blindt (med f.eks. tørrede kikærter) i ca. 8 min. ved 170 grader, fjern herefter kikærterne og bag tærtedejen yderligere ca. 8-10 min. til bunden er gylden og sprød.
Hak chokolden fint og smelt det over vandbad. Når alt chokolade er smeltet, pensles den afkølede bund med chokolade, og bunden sættes herefter på køl. Imens laves hindbærfromagen.
Hindbærfromage: 200 g friske eller optøede hindbær // 50 g flormelis // 1 spsk vaniljesukker // 5 bl. husblas // ½ l. fløde
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i minimum ½ time. Kom hindbær, flormelis og vaniljesukker i en lille gryde og mos det lidt sammen med hænderne. Varm det op til ca. 70 grader.
Vrid husblassen fri for vand og kom den op til den varme hindbær blanding. Rør godt rundt, så man sikre sig at husblassen smalter. Stil blandingen ved stuetemperatur mens du pisker fløden til skum.
Nu kommes ca. 1/3 af fløden op til den stadig godt lun hindbærmasse, og der piskes kraftigt. Nu hældes hindbærblandingen over i skål til flødeskummet, og det vendes forsigtigt sammen med en dejskraber, til massen er ensartet. Hæld hindbærformagen i tærtebunden så det næsten når op til kanten, sæt husholdningsfilm over kagen og sæt den på køl i minimum 4 timer.

Anretning: friske brombær // friske hindbær // friske blåbær // evt. lidt flormelis
Tag kagen ud af køleskabet og pynt den med de friske, skyllede bær. Giv den evt. et drys med flormelis.