Månedsarkiv: oktober 2015

Om mit forhold til BØGER

Den 3. marts landede det første indlæg i blogserien “Boganbefalinger” her på bloggen. Siden da er der blevet læst som aldrig før, men håbet om at læse en bog hver måned er dog ikke helt lykkedes for mig. Til gengæld skal jeg dog være ærlig og sige, at jeg ikke helt selv havde troet på at jeg ville få læst ret mange bøger helt til ende, da jeg tidligere langt fra, har haft succes med mit boglæseri. Jeg har altid syntes at det der med at sidde og slappe af med at læse en bog, har virket som noget for mig, men gang på gang har jeg bare måttet sande at jeg har haft svært ved at blive fanget af bøgerne, og har gang på gang lagt en halvlæst bog på hylden.

Jeg tør ikke sige hvad forskallen har været denne gang, men nøj hvor er det bare fedt at jeg endelig for alvor er kommet i gang, og at jeg nu siden marts, kan sige at jeg er færdig med bog nr. 6 – og jeg glæder mig allerede med at komme i gang med næste måneds bog, som er Jojo Moyes “Hvalernes sang”.

Boganbefaling – “WILD”

Her i oktober måned har jeg læst Cherly Strayed’s selvbiografiske fortælling om at finde sig selv, efter i flere år, efter sin mors død, at være kørt af sporet. Det førte til et stofmisbrug, splitning af familien, sex med tilfældige mænd og en skilsmisse med den mand hun stadig elskede. Hun beslutter sig for at finde ind til sig selv igen, ved at tage på en 3 måneders vandretur ad Stillehavsruten. Undervejs kæmper hun ikke kun med sig selv, men også med den utrættelige smerte der hele tiden hober sig op overalt i kroppen. Cheryl møder mange forskellige mennesker på ruten, som alle, på hver sin måde, gør et indtryk på hende, og hjælper hende med at finde tilbage til sig selv.

Fra bogens bagside: “Cheryl Strayed havde mistet alt der betød noget for hende, da hun var 26 år gammel begav hun sig ud på den krævende vandrerute, Pacific Crest Trail. Da hun står i vildmarken, er hun rædselslagen og har mest lyst til at opgive det hele. Men hun trodser sin frygt og begynder at gå, og i løbet af tre måneders vandring alene finder hun tilbage til sig selv og den pige hun var engang. En vild og vidunderlig historie!”

Jeg så filmen for et par måneder siden, og synes at den var fantastisk. Jeg var ikke et sekund i tvivl om at “WILD”, skulle være min næste læseoplevelse. Selvom jeg allerede havde set filmen, var bogen langt fra kedelig, selvom jeg på forhånd kendte bogens handlingen. Det er en sød og rørende bog der handler om en kvindes kamp, om at finde tilbage på rette spor. “WILD” er klart anbefalelsesværdig!

Græskarsuppe m/ DRYS

Du skal bruge: 2 spsk olie //½ hokkaidogræskar // 1 stor sød kartoffel // 2 hvidløg // 1 stort løg // 1 rød chili // 1 spsk paprika // 1 tsk koriander // 1 tsk spidskommen // ca. 1 hønsebouillon DRYS: 1 håndfuld græskarkerner // kernerne fra ½ granatæble

Varm olien op i en gryde. Heri svitses Hakket løg, hvidløg, chili, paprika, koriander og spidskommen til løgene begynder at tage en smule farve. Nu skrælles hokkaidogræskar og sød kartoffel, og skæres i tern. Svits det med et par minutter inden du tilsætter hønsebouillon og lader det simre under låg i 30 minutter. 

Blend suppen til den er lind og hæld den tilbage i gryden, hvor den smages til med salt, peber og evt. noget mere krydderi. 

Server suppen rygende varm men ristede græskarkerner og granatæble på toppen. 

Plans for the WEEKEND

Jeg har simpelthen haft den skønneste weekend i det nordjyske. Fredag middag kørte min kæreste og jeg hjem for at overraske mine forældre med et besøg. Vi havde ingen planer for weekenden, og da det var længe siden vi sidst havde besøgt dem, var der her en mulighed for at køre hjem.

Lørdagen gik med træning, gammel dansk film på sofaen og hjemmebagte æble/kanel muffins. Hen ad eftermiddagen, gik min far og jeg os en tur i det knapt så skønne gråvejr.

Søndag var noget helt andet. Vejret var fantastisk, så vi stod tidligt op. Jeg fik bagt rugbrød og lavede snobrødsdej, som vi skulle bruge til morgenmaden. Jeg havde nemlig besluttet mig for at lokke min far til at tænde op i deres bålplads, så vi kunne lave lækre snobrød til morgenmaden.

Vi fik tændt op i bålpladsen, fik hentet stole & tæpper, lavede en kande te & kakao, hentet vores bøger og tog noget varmt tøj på. Vi sad ude i over 2 timer og hyggede os med at læse og kigge ind i flammerne. Da gløderne var fine, lavede vi vores snobrød som vi spiste med jordbærsyltetøj. Det er virkelig en af de bedste morgener jeg kan huske jeg har haft i meget lang tid! <3

Om lørdagen, da jeg havde været ude at gå en tur med min far, var vi kommet forbi et lille træ fyldt med paradisæbler, så om søndagen gik vi ud med en lille skål, og plukkede løs. Hjemme igen gik jeg i gang med at lave fine kranse, som nu blandt andet hænger og pynter på mine forældres pavillon.

Jeg mangler kun et enkelt kapitel i denne måneds bog, “WILD”, så jeg håber på at få den læst færdig i dag efter arbejde, og så kommer der selvfølgelig en boganbefaling på bloggen.

Lækre HavreCOOKIES

Du skal bruge: 50 g blødt smør // 50 g sukker // 50 g brun farin // 1 æg // 1/4 dl mælk // 120 g havregryn // 100 g hvedemel // 1 tsk salt // ½ tsk bagepulver // 50 g hakkede dadler // 1 tsk kanel // 30 g hakket hvid, eller mælkechokolade.

I en skål røres havregryn, mel, salt, bagepulver, kanel godt sammen. Bland hakkede dadler i og brug mel blandingen til at skille alle dadelstykkerne fra hinanden, så de ikke klistre sammen og klumper. Rør derefter den hakkede chokolade i.

I en anden lille skål, røres smør og sukker godt sammen. Når det er godt mikset, røres ægget i og derefter mælk. Rør de to blandinger godt sammen med en stor grydeske eller træspartel. Sæt skefulde af dejen af på en bageplade med bagepapir og tryk dem en smule flade og form dem runde og fine (kom en lille smule vand på hænderne, så er det nemmere). Jeg fik 14 cookies ud af portionen. 

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 10 minutter.

En smuk Efterårskrans

I tirsdags var jeg taget en tur ned i byen for at handle lidt ind. Da jeg gik forbi blomsterhandleren, lå denne smukke krans udenfor og sagde “Christina, tag mig med hjem” – så det gjorde jeg. Nu ligger den fint ude på vores altan og pynter. Jeg vil lige have bundet et stykke bast i den, så den kan hænge fint på muren og pynte.

I aften skal jeg til 1½ times træning og ellers står resten af ugen på mere træning, arbejde og kursus inden jeg kan holde en velfortjent weekend! :)

Hav en skøn skøn aften <3

DIY-projekter til det sene efterår

Jeg her endnu en gang kigget lidt rundt på nettet, og fundet inspiration til nogle DIY-projekter, som jeg gerne vil lave her hen sidst på efteråret.

Jeg vil bruge mit lyng til at lave fine lys til boddekoration, jeg skal have lavet fuglekugler til mine forældres have, så de små fugle har noget at hygge sig med når det bliver rigtig koldt og så vil jeg prøve at give mig i kast med at binde min egen krans. Jeg har dog allerede købt en rigtig fin en, for jeg tvivler på at mit resultat bliver særlig pænt.

Så skal jeg støbe lys igen, denne gang i små valnøddeskaller, der kan pynte på altanen i en spand med vand, jeg vil prøve at lave islygter (rimelig vigtig at det er underfrysepunktet, så det venter vi lidt med endnu), og så har jeg købt en masse tranebær, som jeg vil lave små kranse og andet sjovt ud af.

Pick of the DAY

“Strikket rullekrave fra Selected”

Jeg er super vild med denne skønne strik fra Selected. Den har den skønneste farve, og så indbyder den bare til hyggelige stunder. Den lækre strik kan købes lige her.

I må lige bære over med at jeg ikke er så aktiv på bloggen i tiden, men jeg her lidt problemer med min computer, så jeg krydser fingre for at det er noget min søde kæreste kan fikse for mig <3

Det gode søndagsbrød #12

“Verdens nemmeste franskbrød”

Du skal bruge: 25 g gær // ½ dl lunken vand // 25 g smeltet smør // 2,5 dl mælk // 2 tsk salt // 1 spsk sukker // 300-400 g hvedemel // lidt ekstra mælk til pensling

Rør gæren ud i lunkent vand. Smelt smørret, hæld den kolde mælk i og hæld blandingen i gæren. Tilsæt salt og 2/3 af melet. Slå dejen godt sammen i skålen.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med så meget mel, at dejen stadig er blød smidig. Dæk dejen til med et grydelåg, plastfilm eller et vådt klæde. Sæt dejen til hævning til dobbelt størrelse, ca. 45 min.

Form dejen til et brød og kom det på en bageplade med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted 10-15 min.

Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Rids brødet med en skarp kniv og pensl med mælk. Bag brødet på nederste ribbe 40-50 min. Tag brødet ud og lad det køle af på en bagerist.

Slow SUNDAY

Min kæreste er taget på arbejde her til morgen, så jeg er alene hele søndagen. Vi startede stille og roligt ud med at spise morgenmad sammen inden han tog afsted. Nu er jeg så gået i gang med at drikke dagens første kop kaffe og læse et par kapitler i min bog. Om ikke så forfærdelig længe skal jeg i gang med at bage rugbrød. Jeg har prøvet et par gange før, men det er aldrig lykkes mig at få et spiseligt resultat ud af det, så nu prøver jeg igen.

Der udover skal der eksperimenteres med græskarpizza & laves et DIY-projekt, mens jeg ser en gammel dansk film. Jeg havde ellers håbet at jeg skulle en tur i skoven og tage billeder i dag, men vejret er godt nok vådt og fugtigt, så det får jeg vidst desværre ikke så meget ud af. I stedet er jeg hoppet i hygge-tøjet og har tændt en masse stearinlys, så jeg er klar til en rigtig “Slow Sunday”.