Månedsarkiv: november 2015

Varm julechokolade♥

Du skal bruge: 1 liter letmælk // 140 g god chokolade 56% // 3 dl piskefløde // en stor håndfuld mini skumfiduser // 4-6 julestokke // et lille drys kanel

Mælken varmes op til ca. 85 grader i en gryde. Sluk for blusset og tilsæt den finthakkede chokolade, mens der piskes til det hele er smeltet. Fordel den varme chokolade i 4-6 glas. kom en lille smule letpisket flødeskum, lidt mini skumfiduser, en julestok & et lille drys kanel i hvert glas inden servering ♡

Ready for CHRISTMAS?

I dag er det den 27. november, og det betyder også at jeg for alvor skruer op for julestemningen. Her i weekenden tager jeg nemlig hjem og besøger mine forældre hvor vi lørdag skal sammen til Den gamle by i Århus og på julegaveshopping, søndag skal der bages orangestollen og laves juledekorationer.

Hvert år plejer min mor og jeg gå fuldstændig amok i gran, mos, lys, pynt og alt hvad den ellers kan trække, når vi starter vores egen juledekorations-fabrik op på baggangs bordet, og i år bliver ingen undtagelse. I kan se sidste års dekorations-ræs lige her.

Små glimt

En kop varm kakao i juleforklædning ♡

Så er jeg klar med endnu en omgang “små glimt”. Siden sidst er julen for alvor kommet ind i vores lejlighed og jeg har fået pyntet det hele fint op. Vi har haft besøg af mine forældre hele weekenden og det var som altid, super hyggeligt. Lørdag var vi en tur til julemarked på Gram Slot og søndag julehyggede vi herhjemme.

  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

De første julegaver er blevet pakket ind ♡

Når jeg køber gaver i butikkerne beder jeg dem altid om at sætte byttemærke på, men siger også at jeg gerne selv vil pakke ind. Jeg elsker at bruge tid på at gøre lidt ekstra ud af tingene. Jeg gemmer fint bånd, pynt m.m. når jeg selv får gaver, som jeg senere kan bruge til at pakke mine egne gaver pænt ind. Jeg arbejder stadig på at få lavet et indlæg til hvordan man kan pakke flotte julegaver ind med slik, gran, bånd og hvad man eller lige har i skuffer og skabe.

Julemarked på Gram Slot ♡

Vejret var helt perfekt i lørdags da jeg var med mine forældre til julemarked på Gram Slot. Der var fyldt med fin inspiration til kranse og dekorationer.

Næste måneds læseoplevelse ♡

Jeg er lige blevet færdig med “Hvalernes sang”, så nu glæder jeg mig til at komme i gang med den næste, forhåbentlig gode, læseoplevelse, som skal være “Hvor blev du af Bernadette” af Maria Semple. Jeg havde egentlig tænkt på at jeg selvfølgelig skulle læse en julebog, men jeg synes ikke der er et ret stort udvalg, hvis det skal være en “rigtig” bog i hvert fald.

Der bliver lavet kalenderlys & adventsdekoration ♡

Nu er det snart ved den tid hvor vi skal tænde lys i advents- og kalenderlyset for første gang. Derfor havde jeg fundet ler, grønt, kugler, lys og æbler frem så jeg kunne få lavet mine egne dekorationer.

Skønt besøg af mine forældre & lækker aftensmad 

Har fået de fineste blomster af min mutti

  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

DIY – Adventsdekoration♥

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

I går aftes gik jeg i gang med at lave dette års adventsdekoration. Jeg havde købt et nyt fad som er fra “Claus Dalby’s jul” i Inspiration, som jeg synes er rigtig fin og har en god, stor størrelse. Jeg havde egentlig bestemt mig for at jeg ville lave en lidt anderledes dekoration i år, men når alt kommer til alt er jul for mig, mos, gran og æbler, så selvfølgelig var det oplagt det det var det der skulle bruges i dekorationen.

♥ Til min adventsdekoration har jeg brugt: ♥

  • Et stort lerfad
  • 4 hvide lys (2 små, et tykt & 1 højt)
  • Pudemos
  • Husløg
  • Forskelligt julegrønt
  • Små røde æbler

Jeg starter altid med at lægge husholdningsfilm i bunden af fadet så jeg er sikker på at det ikke bliver grimt i bunden, efter at have stået med ler og mos i en måned. Herefter kommer jeg ler ovenpå og sætter lysene der hvor jeg synes de skal være. Så kommes pudemos, æbler og husløg i dekorationen og det hele dækkes med forskelligt grønt der stikkes ind i leret. Nu skal vi så bare vente på at det bliver søndag, så jeg kan få lov at tænde det første lys ♡

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Boganbefaling – “Hvalernes Sang”

Så er jeg blevet færdig med min 3. Jojo Moyes bog – “Hvalernes sang, en bog som endnu en gang var en fantastisk læseoplevelse. Det var en bog der tog mig en smule længere tid at komme helt ind i, og en bog med en handling, meget anderledes end de 2 foregående Jojo Moyes bøger. Ikke desto mindre endte det igen med at blive en bog jeg havde svært ved at slippe, når først man havde fået styr på de forskellige karakterer i handlingen.

Liza er flyttet med sin datter Hannah til Silver Bay i Australien, efter en katastrofe har ramt hendes familie. Her lever de et stille og gemt liv, lige indtil den dag hvor Mike dukker op, og vender op og ned på alting.

Fra bogens bagside: “Livet har ramt Liza McCullen hårdt, og med sin lille datter Hannah har hun nu søgt tilflugt på sin tantas hotel i den lille australske bugt Silver Bay, hvor der stort set kun kommer turister, når hvalerne passerer forbi i migrationssæsonen. Til dette lille samfund kommer den engelske buisnessmand Mike med et projekt i lommen, der kan vende op og ned, ikke bare på bugtens fine økobalance, men også på det nye liv, som Liza så møjsommeligt har bygget op for sig selv og Hannah.”

I det december er det bogen Hvor blev du af Bernadette af Maria Semple der skal læses.

Julemarked på Gram Slot

Vi har haft besøg af mine forældre hele weekenden, så der er bare blevet julet igennem. I går tog vi en tur til julemarked på Gram Slot, og vi var alle positiv overrasket over den ekstreme julestemning. Sidste år var jeg med et vennepar til julemarked på Egeskov slot, som jeg egentlig var en lille smule skuffet over, fordi jeg simpelthen havde forventet meget mere jul. Derfor havde jeg heller ikke sat næsen alt for høj op – jeg skulle jo nødig blive skuffet.

Og skuffet, det blev jeg langt fra. Det var meget større end jeg havde troet og der var bare en super stemning og vejret var også på vores side. Jeg fik købt en rigtig sød nisse og nogle fine æbler til mine dekorationer. Der udover fik vi lune klejner, brændte mandler og juleboller ♡

♡♡♡♡♡

Dadelkugler med smag af JUL ♡

Nu er jeg jo begyndt at eksperimentere lidt i det sunde køkken igen, og det betyder også at jeg i går aftes lavede disse dadelkugler der er propfyldt med julekrydderier, jeg fandt opskriften på en blog jeg følger, og jeg har længe haft lyst til at lave dem, men nu er julen så tæt på at NU er det nu.

Du skal bruge: 25 dadler // 30 mandler // 1 tsk kanel // ½ tsk stødt ingefær // ½ tsk peber // ½ tsk kardemomme

Rist mandlerne på en varm pande uden fedtstof, til de har fået en lille smule farve. Hak mandlerne fint i en minihakker, så det bliver til mandelmel, og tag halvdelen fra til at rulle dadelkuglerne i til sidst. I minihakkeren tilsættes foruden den resterende halvdel mandler, kakao og krydderier. Tilsæt lidt efter lidt dadler i minihakkeren. Hvis det er for hårdt for den, så del portionen i 2 halvdele. Når blandingen er jævn, trilles den til mundrette kugler som vendes i de hakkede hasselnødder. Det kan evt. være en fordel at sætte dadelmassen i køleskabet en halv times id, så er det meget nemmere at arbejde med.

I dag sluttede min juicekur og det har været super fint. I mandags var et helvede! Jeg savnede at tygge i noget, men jeg kan godt huske det fra sidst – det er den første dag der er klart den værste. I aften skal jeg til træning, og ellers skal der bare kærestehygges med en god film på sofaen i aften ♡♡

Repost: Julens bedste salat

Du skal bruge: 200 g grønkål // 4 julesalater // ½ rød spidskål // 3 appelsiner // 1 granatæble // 100 g valnødder // 100 g tørrede tranebær eller abrikoser Marinade: 1 spsk grov sennep // 1 spsk honning // 2 spsk hindbæreddike // 6 spsk valnøddeolie // salt & peber

Skyl grønkål, julesalat og den røde spidskål. Finsnit det hele. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i fileter. Bland dem med de forskellige salater. Hak valnødderne groft og vend dem i salaten sammen med granatæblekernerne.

Alle ingredienser til marinaden blandes sammen og vendes i salaten. Pynt med hakkede abrikoser eller tørrede tranebær.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Jeg ved sgu ikke rigtig…

Nu kan jeg godt mærke at der kommer en laaaang smøre om et emne der ikke har fyldt ret meget her på bloggen den seneste tid, selvom det egentlig havde været planen – nemlig sundhed. Den 5. oktober lavede jeg dette indlæg om en 30 dages træningslejr. Det holdt i præcis 3 dage inden det hele gik i koks. Og helt ærligt at vidste jeg jo nok godt at motivationen overhovedet ikke var til stede, det er den til gengæld nu! Lidt et træls tidspunkt, når julen står for døren, men det er der altså bare ikke noget at gøre ved. Jeg vil ikke lave en træningslejr, men der imod fokusere på 4 meget grundlæggende punkter:

  1. Drik masser af vand – minimum 2,5 liter om dagen
  2. 3 hovedmåltider! Lige pt. har jeg et langt måltid der varer i alle mine vågne timer.
  3. Masser af træning. Jeg træner kun 2 gange i ugen lige nu og det er simpelthen bare ikke nok!!
  4. Spise mage flere grøntsager & mindre sukker!

Det burde være punkter der er til at overholde, da det langt fra er lige så striks som det plejer at være. Jeg har dog været nødt til at lave en madplan for de første 5 dage, så jeg ved at jeg kommer godt fra start.

Som I kan se er de første 3 dage tænkt som en udrensningskur. Det var en kæmpe succes sidst jeg gjorde det, så det er jeg meget motiveret for at prøve igen. I kan læse om min første juicekur lige her.

Ud over at det hele gerne skulle ende ud i et vægttab, er der også andre grunde til at jeg virkelig trænger til at komme godt i gang med en livsstils ændring igen; Jeg kan se på min hud at den langt fra er lige så pæn som den plejer at være, mit tøj strammer de forkerte steder, jeg er træt meget af tiden og så har jeg haft hovedpine flere dage om ugen, så min krop gør alt for at fortælle mig at det er det helt rigtige tidspunkt – også selvom det snart er jul. Sidste år i december måned lavede jeg en julekalender hvor hver låge gemte på en sund opskrift, træningsformer m.m. Sådan bliver det ikke i år. Der skal være plads til julesnolder og småkager, men derfor kan man jo godt spise sundt til hovedmåltiderne og få dyrket en masse motion så det ikke gør kæmpe skade at man julehygger lidt :)

Denne gang har jeg sat min kæreste lidt ind i tingene, for han er bare verdens bedste støtte! Her på bloggen bliver der hygget lige så meget som der plejer, det bliver nok bare på en lidt sundere måde end det har været tilfældet de sidste måneder. Så kryds fingre for mig – så håber vi at det kommer til at holde mere end 3 dage denne gang :)

Små glimt

De lækreste småkager i den fineste indpakning 

Så er det igen blevet tid til et par små glimt fra den forgangne uge. Jeg synes at det er nogle fantastiske blog-indlæg at lave, da det er små glimt der hylder hverdagens skønheder. Det er ting man ønsker at huske og ting som man bliver glade af i hverdagene, og som jeg foreviger gennem billeder. Denne gang bærer de små glimt virkelig præg af at julen nærmer sig, og af at der er blevet skruet en ekstra tand op for hyggen.

  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

Smuk buket fra mig til mig

En gang imellem har man lyst til at forkæle sig selv en lille smule, så i onsdags da jeg havde tidligt fri fra arbejde, købte jeg denne skønne buket til mig selv.

Er vild med mit nye fad fra Casalinga

Jeg er fuldstændig vild med Casalinga og de smukke farver de laver deres produkter i. Dette fad glæder jeg mig til at servere lækre snacks, morgenmad eller julesmåkager i.

Julen bliver så småt planlagt

For tiden bruger jeg rigtig meget tid med at kigge i blade og bøger, for at planlægge julens komme. Det er især ting som planlægning af hvilke småkager & julesnolder der skal laves, hvordan dekorationerne skal se ud og hvilke DIY-projekter der skal laves som fylder i mit hoved.

Min kæreste prøver at lære mig at spille skak ♡

Jeg har altid synes at skak er et hyggeligt spil, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at spille det, så nu er min kæreste og jeg gået i intens træningslejr, så jeg forhåbentlig snart kan prøve at vinde et spil.

Varm kakao & nybagte boller på en hyggelig søndag

Jeg stod op kl. 8.00 her til morgen for at bage boller til morgenmaden. Kl. 9.00 gik jeg ind for at vække min søde kæreste så vi kunne spise morgenmad sammen og tage et spil skak.

Lækre sprøde lakridssmåkager & de fineste tulipaner ♡

Fredag morgen fik jeg bagt lige omkring 70 lakridssmåkager med tranebær. Det er super lækker og hyggeligt at have en lille sød ting på laver, hvis man pludselig går sukker-kold til eftermiddagskaffen.

  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥