Månedsarkiv: december 2015

Kransekager til NYTÅR

Jeg synes ikke I skulle snydes for en opskrift på de bedste kransekager her til nytår. Så har du lidt ekstra tid i morgen, vil jeg klart anbefale at man giver sig i kast med disse lækkerier – de er bare fantastiske! ♡♡

Kransekage masse:
500 g. ren rå marcipan
200 g. flormelis
100 g. æggehvider
Glasur:
100 g. flormelis
en anelse past. æggehvider

Kransekage masse:
Flormelis og æggehvide røres sammen. “Sukkerhviden” æltes ind i marcipanen lidt efter lidt til kransekagen er ensartet. Kransekagemassen kommes op i en stof sprøjtepose med en trekantet tylle i og sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, til lige store rustikke “kransekager” á ca. 50 g.

Lad disse “lufttørre” en ½ time, før de rettes op med hænderne. Med en ganske lillebitte smule vand på fingrene, formes de tørrede rustikke kransekager nu til fine ensartede kransekager. Bages ved 200 grader til de er gyldne ca. 8 – 10 minutter & afkøles.

Glasur:
Flormelisen sigtes i en skål og der kommes en anelse past. æggehvide i, mens glasuren piskes luftig og hvid med en håndmikser. Bemærk at glasuren skal være lige nøjagtig så flydende at man kan sprøjte den, men at den heller ikke må flyde sammen, når den røres i. Sprøjte glasuren kommes i et lille kornet, (et trekantet stykke bagepapir, foldet til et kræmmerhus) og der sprøjtes de klassiske striber på de afkølede kransekager.

Sommerferien er planlagt

Nu skal vi til noget der ligger så langt væk fra julen som overhovedet muligt. 2. juledag havde vi nemlig julefrokost hos mine svigerforældre, og ét af punkterne på dagsordenen var “Sommerferie”. Det er nemlig blevetbesluttet at næste års sommerferie skal gå til Riga i Letland.

Riga er ikke en by jeg overhovedet havde tænkt på at man kunne holde ferie i, men nu har jeg kigget lidt billeder og læst om stedet, og jeg tror faktisk at detbliver rigtig rigtig godt!

23. december ♡

♥ DIY – Servietter til julebordet ♥♥

Her til aften har min mor og jeg dækket årets julebord. Det er fyldt med lærkegrene, lys, gran, røde æbler og disse servietter.

De er rimelig simple, men utrolig dekorative og det er en ide, du nemt selv kan finde materialer til – alt du skal bruge er:

  • Kraftige servietter
  • Små lærkegrene
  • Gran
  • Naturbånd

22. december ♡

♥ De bedste juleboller ♥♥

  • 50 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smeltet smør
  • ½ dl mælk
  • 2 æg
  • ca 750 g hvedemel
  • sammenpisket æg til pensling

Rør gær ud i det lune vand og tilsæt krydderier, sukker og salt. Tilsæt smør, fløde og æg og ælt melet ind i dejen og lad den hæve tildækket i ca. ½ time på et lunt sted. Ælt dejen godt godt igennem og form dejen til ca 18 boller og stil dem på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne midt i en 200 grader varm ovn – til de er gyldne, ca 15-20 minutter.

21. december ♡

♥ Små juleglimt ♥♥

 ♡ ♡ Ihh hvor er det dejligt at vågne op til en kalendergave hver morgen  ♡ ♡

Som tidligere sagt, har det altid været en lille smule nemmere at forlade den varme dyne i december måned, fordi man vidste der lå en pakke og ventede på én. Nu er der kun 3 tilbage og juleaften nærmer sig virkelig hurtigt nu. Det er mine søde forældre der giver mig kalenderpakke og jeg nyder det bare i fulde drag! ♡

 ♡ ♡ Hjemmelavet julepynt er bare hyggeligt ♡ ♡

Jeg synes det er super hyggeligt at sidde hjemme med et krus julete og lave sit eget julepynt. Jeg finder inspiration på nettet og prøver mig frem, men jeg har også fået nogle rigtig fine færdigpakke med DIY-juleting i min pakkekalender, som jeg her hygget mig rigtig meget med igennem december. Jeg har fået syet små filthjerter med mønster og søde julekugler af karton.

 ♡ ♡ Tranebær & Maileg nisse ♡ ♡

 ♡ ♡ Et lille glimt af juletræet hjemme hos mor og far  ♡ ♡

Vi har altid haft en tradition herhjemme om at vi skulle pynte juletræ sammen ca. 1 uge før juleaften. Vi spiste småkager, julesnolder og drak nisseøl, mens vi pyntede og pyntede og pyntede. Efter jeg er flyttet hjemmefra er det desværre en tradition jeg ikke ret ofte er en del af længere. Til gengæld er det fantastisk at komme hjem på juleferie og se juletræet stå så smukt og fuldt pyntet.

 ♡ ♡ Deeet er RISENGRØD ♡ ♡

♡♡ Udendørs lys hører julen til ♡♡

 ♡ ♡ Der laves gløggekstrakt til velkomstdrinks ♡ ♡

Her til morgen har jeg været ved at lave en gløggekstrakt, som simpelthen dufter så helt ubeskrivelig fantastisk. Jeg så “Jul hos Mette Blomsterberg”, og besluttede mig for at man da ikke kan holde juleaften uden at få en julecava som velkomstdrik. Så nu står gløggekstrakten og trækker, og så glæder jeg mig rigtig meget til at smage den senere – hvis den smager lige så godt som den dufter, så skal det nok blive rigtig godt ♡

 ♡ ♡ En stille morgen med gode eventyr ♡ ♡

20. december ♡

♥ Inspiration til et smuk julebord ♥♥

Julen 2013 blev holdt hjemme hos mine forældre, ligesom vi skal i år. Min mor og jeg startede allerede i oktober med at snakke om hvordan årets julebord skal se ud, og vi er kommet frem til at det i år skal pyntes med lærke grene, granatæbler, gran, pigeonæbler og lys.

På billederne kan i se hvordan vores julebord så ud i 2013. Her havde vi holdt os til sort, sølv og grønne nuancer. Her var bordet fyldt med lærke grene, hyacinter, sølv kugler, kogler og stjerner. Servietterne havde vi foldet som små grantræer og pyntet med en sølvstjerne. Hvordan man kan folde sine servietter, kan man finde masser af inspiration og guides til på nettet.

Hvordan julebordet kommer til at se ud i år, skal der nok komme masser af billeder af senere ♡

19. december ♡

♥ Klatkager ♥♥

Jeg har i flere år gerne ville prøve at smage klatkager, så da vi i går havde fået risengrød til frokost, og der var lidt til overs, greb jeg chancen og lavede mine egne ♡

  • ca 200 g kold risengrød
  • 1 æggeblomme
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk kanel

Start med at piske æggehviderne hvide og luftige. I en skål blandes de øvrige ingredienser grundigt sammen. Nu vendes æggehviderne i, og det hele vendes forsigtigt sammen til en ensartet masse. 

På en pande smeltet en lille smule smør, og dejen til klatkagerne sættes af med en ske. Hver kage skal være ca 1 spsk. Lad dem stege gylden inden du vender dem. 

Server med flormelis og hjemmelavet jordbær- eller hindbærsyltetøj.

18. december ♡

♥♥ Brændte mandler ♥♥ 

Jeg har altid været helt vild med brændte mandler, og har altid skulle købe en pose eller to, når vi var på julemarkeder eller bare andre steder hvor man er heldig at de står og laver dem. Men for et par år siden lavede jeg mine egne brændte mandler for første gang, og jeg må ærligt sige at jeg troede at det var sværere end det i virkeligheden er, for det kræver godt nok ikke ret meget, men til gengæld er de bare super lækre! ♡♡

Du skal bruge: 200 g mandler // 1 dl vand // 100 g hvidt sukker

Kom vand, sukker og mandler i en stor pande og skru op for middel varme. Rør i det indimellem. Lad hele herligheden koge, til alt vandet er fordampet. Først vil det sukker, der er tilbage, krystallisere let, men fortsæt blot med at røre i det, mens mandlerne er hvide og grynede. Herefter begynder det nemlig at karamellisere og blive blankt. Skru en anelse ned for varmen, lige så snart karamelliseringen går i gang, men rør fortsat. 

Hæld de blanke mandler ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af ved stuetemperatur. Skil dem ad og opbevar dem i en tætsluttende beholder. 

17. december ♡

♥ Juleferie ♥♥

Ihh hvor jeg allerede nyder at jeg ved, jeg ikke skal op og på arbejde i morgen. Jeg havde nemlig sidste arbejdsdag i dag, og har derfor JULEFERIE! Det betyder dog ikke at jeg ikke har planer for i morgen, for det har jeg skam, og endda nogle meget vigtige af slagsen. I morgen skal vi nemlig fejre at min kæreste bestod sine 2 eksamener med bravur, og kan nu kalde sig for automatik-tekniker.

I morgen aften skal vi ud og spise sammen med mine svigerforældre og ellers skal der bare hygges med film på sofaen og nyde at vi begge har en god, lang juleferie.

På søndag tager vi hjem til vores forældre og så starter julen for alvor. Jeg synes ikke det er til at forstå at der kun er 1 uge til juleaften… Det går alt alt for stærkt lige nu synes jeg! Men gør julen ikke altid det?