Månedsarkiv: januar 2016

Citronbarer – REPOST

Her til eftermiddag, sad jeg og kiggede tilbage på gamle indlæg og faldt over en opskrift på de skønneste citronbarer.

Du skal bruge: 300 g hvedemel // 75 g flormelis // 225 g smør // 2 tsk. revet citronskal FYLD: 200 g sukker // 3 æg // 1 dl friskpresset citronsaft // 3 tsk revet citronskal DESUDEN: en bageform på ca. 25 x 20

Forvarm ovnen til 170 grader. Kom mel, flormelis, smør og 2 tsk citronskal i en røremaskine med en flad spartel (eller brug en el-pisker), og rør, til blandingen ligner brødkrummer. Pres dejen sammen med hænderne, og pres den derefter ned i bunden af den klargjorte form. Bag bunden i den forvarmede ovn ca 20 minutter eller til den er let gylden. (Lad ovnen forblive tændt.) Lad bunden køle lidt af, mens du laver toppingen.

Kom sukker, æg og citronsaft- og skal i en skål, og pisk med piskeris, til det er godt blandet. Hæld det forsigtigt over den bagte bund, og sæt den tilbage i ovnen. Bag det hele 20-30 minutter eller til kanterne er gyldne og fyldet er stivnet. Lad det afkøle helt, dæk til og sæt på køl natten over. Herefter kan du skære barene ud i den ønskede størrelse og opbevares på køl.

Små glimt

Sygdoms-ramt, betyder hygge-læsning og masser af stearinlys ♡

En af månedens helt store opture, er når der ligger det nye nummer af Isabellas ude i postkassen. Det er fyldt med lækre opskrifter og inspiration til både inde og ude.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Smuk morgen med et snedækket landskab & fugle på træk

Vi har som sagt ikke haft særlig meget sne her nede sydpå i landet, så jeg var helt høj, da vi kom hjem til mine forældre, og alt bare var dækket med sne. Jeg nød at tage billeder og gå ture i det smukke vintervejr. Mere af det tak!

Er super glad for min nye fugle plakat

I december måned fik jeg en lille fuglebog af min morfar, og nu er der så kommet fugle op på væggen herhjemme. Jeg har købt den fineste fugleplakat med 40 af de mest almindelige fugle i Europa og Nordamerika. Den pynter så fint inde i stuen, men om det lige er der den skal blive ved med at hænge, har jeg ikke helt bestemt mig for endnu.

 Fine forårsblomster ♡

Kærlighed til guldbryllup

Sidste fredag var vi til mine bedsteforældres guldbryllup. Vi havde en super skøn aften med glade mennesker, godt mad, musik og masser af kærlighed.

Hyacinter ♡

Jeg er vild med hyacinter, og jeg glæder mig til at få plantet dem her i mit fine lerfad. Jeg tror det bliver super flot!

Pandekager til morgenmad ♡

Noget af det godt ved at min kæreste er på aftenhold hver anden uge, er at vi har nogle rigtig hyggelige morgener sammen. Én af dem blev brugt på at sove længe, se en film og spise pandekager il morgenmaden 

Ikke den slags pige ♡

Jeg er så småt gået i gang med en ny bog. Jeg er endnu ikke rigtig kommet igang med den, og jeg kan godt mærke at jeg skal tage mig sammen for at tage den frem og få læst et par kapitler. Men mon ikke det ender som så ofte før.. at det bliver en fantastisk læseoplevelse?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Heja Sverige! ♥

Som skrevet her, går årets sommerferie med svigerfamilien, til Riga i Letland. Nu er endnu en sommerferie på plads, nemlig sommerferien med mine forældre, som i år skal gå til Skærgården ved Göteborg.

Vi skal nærmere betegnet bo i det fineste svenskrøde sommerhus lige ned til sø og fjelde, tæt ved byen Munkedal. Jeg glæder mig allerede helt vildt – tror man kan tage de mest fantastiske billeder! I 2012 da vi var på krydstogt, sejlede vi gennem Skærgården (dog på Stockholmsiden), men det er noget af det smukkeste jeg har set, så jeg glæder mig til at komme tilbage til Skærgården, denne gang fra den anden side. Til sommerhuset, er der en tilhørende 15 fods robåd, så vi satser på at skulle fange et par fisk til aftensmaden, en dag eller 2 ♡

Pølsehorn til madpakken

Du skal bruge: 2½ dl vand // 1½ dl mælk // 2 tsk groft salt // 25 g gær // 2 æg // 100 g havregryn // 150 g rugmel // 400-450 g hvedemel // 16 brunchpølser // sammenpisket æg til pensling

Lun mæl og vand og opløs gærren heri. Tilsæt salt, æg, havregryn, rugmel og 200 g af hvedemelet og ælt det på røremaskine i 5 minutter. Tilsæt mere hvedemel lidt ad gangen – ælt videre i 10 minutter. Stil dejen til hævning, tildækket og lunt i 30 minutter. 

Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 lige store stykker. Tril hvert dejstykke til en lang pølse på 20-25 cm, som du snor rundt om hver pølse. Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Nu pensles de med sammenpisket æg og bages i en 225 grader, forvarmet ovn i 10-15 minutter. 

Fantasifuld FLORA

Jeg ville bare lige kigge forbi for at vise jer et par gode køb jeg lige har gjort mig. Jeg har købt 2 malebøger for voksne, og jeg synes allerede de er super skønne! Den ene er en ganske almindelig malebog, med de smukkeste blomster-tegninger, den anden er en bog med 20 postkort, men selv skal male og derefter kan sende til folk man holder af ♡

Det er virkelig afslappende at sidde stille og male, og tiden går simpelthen så hurtigt fordi man sidder og nusser med det. Jeg tror det er en rigtig god måde lige at falde lidt ned på, efter en lang og larmende dag på arbejde. Istedet for at sætte sig ind foran fjernsynet, maler man et par sider i sin malebog – det er da hyggeligt ♡

Dagen i går og i dag har foregået på sofaen. Jeg er desværre blevet syg – det startede allered lørdag eftermiddag, men jeg ligger her endnu og håber på at der snart er bedring i sigte.

“Fantasifuld Flora” kan købes lige her.

Boganbefaling – “Hej Far, Kære Emil”

Jeg har været én af de mange, der har siddet klistret til skærmen, når nye afsnit af “Kurs mod fjerne kyster” blev vist. Jeg elsker at følge det fantastiske eventyr drengene er på, og drømmer mig væk til tropestrande og smukke eksotiske steder. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om at jeg skulle læse “Hej Far, Kære Emil”. Jeg var så heldig at få den i morgengave af min far, og jeg kunne næsten ikke vente med at komme igang.

Helt som forventet er det en bog jeg har svært ved at slippe, når jeg først er gået i gang, og det har jo også betydet at denne boganbefaling lander en lille smule før her på bloggen, end planlagt fra starten. Det er tv-serien om igen, bare med en lille smule bonus info ♡

Fra bogens bagside: For 2 år siden drog brødrene Emil og Theis ud på en 3 år lang jordomsejling. På TV har mange fulgt med, når hele familien er ombord, og de sammen har sat Kurs Mod Fjerne Kyster. De har besøgt 17 lande, krydset 2 oceaner, dykket med hajer og haft over 30 mennesker med til søs.

Mikkel og Emil har sat sig sammen på en lille palmeø for at dele alle de oplevelser og erfaringer, de har gjort sig undervejs. Deres egne rejsebeskrivelser og mails til hinanden danner rammen for en samtale, hvor far og søn åbent taler om ansvar som skipper, om hjemlængsel, tvivlen og alle de udfordringer, der også følger med, når man slipper fortøjningerne og tager ud i det ukendte.

“Hej Far, Kære Emil” er en bog om at gøre sine drømme til virkelighed, om at være far, søn, brødre og familie.  

Lidt over 2/3 af bogen handler om den rejse som vi allerede har fulgt på tv. Herefter går det over i nye historier, om hvordan beslutningen om hvorvidt der skal komme flere sæsoner af serien, hvordan man bearbejder alle de mange indtryk og om hvordan planlægningen af den sidste halve jordomsejling skal forberedes inden de igen kan lette anker.

Er du en af dem der elsker “Kurs mod fjerne kyster” er “Hej Far, Kære Emil” et must-read hvis du spørger mig!

Små glimt

Fine & lækre espresso cupcakes ♡

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Den her uge har budt på en over 40-timers arbejdsuge, træning, bagning og alene-hjemme-aftener. Det er begrænset hvor meget min kæreste og jeg ser til hinanden når han er på aftenhold: jeg siger farvel til ham klokken 08.00 og arbejder til 17.00. Når jeg kommer hjem er han taget på arbejde og kommer først hjem klokken 23 – der er jeg faldet i søvn. Han siger godnat når han kommer hjem, og så siger jeg farvel, næste morgen når jeg tager på arbejde. Så denne weekend har været sat lidt af til at kærestehygge sammen og bare nyde en stille weekend uden planer 

Klar til at gå i Juice-krig ♡

Det er ved at være rigtig rigtig længe siden jeg sidst har haft min juicemaskine i brug, men i går besluttede jeg mig for at nu var det nu :) Det blev til 3 rigtig lækre slags 1) appelsin, æble & gulerødder 2) æble, fennikel & ingefær 3) æble, ananas, citron, ingefær & mynte

Indtil videre er det en skøn læseoplevelse ♡

Jeg er allerede et godt stykke over halvvejs i denne skønne bog. Jeg elsker den og har svært ved at slippe den når jeg først er kommet i gang. Glæder mig til at give jer en boganbefaling af “Hej Far, Kære Emil”, sidst på måneden.

Morgenmad på sengen ♡

Jeg overraskede min kæreste med morgenmad på sengen her til morgen. Vi har en stille søndag uden planer, så det indbød til en langsom morgen, hvor vi blev længe i sengen, så film og spiste hyggelig morgenmad.

Smuk forårsbuket 

Tulipaner er en af mine yndlings blomster – jeg synes de er smukke! Derfor er der stort set også altid masser af tulipaner hjemme i lejligheden på denne tid af året og langt hen i foråret 

Årets første, hjemmebagte fastelavnsboller

Fastelavn nærmer sig, så jeg synes det var blevet tid til at bage årets første portion fastelavnsboller. Jeg havde forslået min kæreste noget fyld med nougat & mandler, men han kiggede bare mærkelig på mig og sagde “det skal være rigtige fastelavnsboller!” Så det blev det… Fastelavnsboller med masser af creme og glasur, præcis som herren ønskede det ;)

Alene hjemme på en fredag aften = tøsefilm & popcorn

Til tider kan det nu være meget hyggeligt at være alene hjemme. Onsdag aften hyggede jeg mig med masser af tøsefilm, popcorn & varm kakao, mens kæresten var på aftenhold.

Skøn gåtur på en meget stille søndag ♡

Jeg går og drømmer lidt om at vi også kunne få lidt sne, men vi har ikke fået noget overholdet. Men til gengæld har vejret her de sidste par dage, være super fint. Minusgrader og fuld sol.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Breakfast in BED

Her til morgen stod jeg på da vækkeuret ringede klokken 07.30. Jeg havde nemlig besluttet mig for at jeg ville give min kæreste morgenmad på sengen på sådan en dejlig afslappende søndag. I går aftes satte jeg en dej til koldthævning i køleskabet, så den var klar her til morgen.

Der er bare et eller andet hyggeligt over at spise i sengen, og så er det bare dejligt at spise morgenmad sammen for en gangs skyld ♡♡ Det er ikke noget vi gør i hverdagene da vi har vidt forskellige arbejdstider, og ofte i weekenderne, får vi bare noget nemt, og derfor sidder vi ikke som sådan altid sammen, men sidder ved computeren, står og laver noget i køkkenet, læser, eller hvad det nu kunne være. Men i dag skulle det være og det faldt da også i god jord. Menuen stod på nybagte boller, appelsinsalat, hjemmepresset juice og lækre fastelavnsboller.

Lækker LATTE ♡

Jeg har tryllet lidt med kaffe i den seneste tid i køkkenet. Først fik jeg bagt de lækreste espresso cupcakes til fryseren, jeg har fået lavet kaffeisterninger til en iskaffe og senest har jeg fået kogt en rigtig lækker vaniljesirup til en god kop latte med mælkeskum.

Kaffeisterninger: 1 kop god, stærk kaffe

Jeg er helt vild med iskaffe, og især på en varm sommerdag. Dog sker det nogle gange at man ikke får drukket den hurtig, og så kan isterningerne nogle gange gøre iskaffen en smule tynd i det. Ved at bruge kaffeisterninger i stedet for, undgår du at den bliver for tynd, selvom den står lidt. Lav en god kop kaffe og lad den køle lidt af. Herefter fyldes den i isterningbakker og stilles i fryseren. Efter et par timer er de helt frosne og kan bruges. Hvis de ikke skal bruges med det samme er det en rigtig god idé at komme dem i en frostpose, så de ikke tager smag fra fryseren.

Vaniljesirup: 3 dl vand // 2 dl rørsukker // 2 vaniljestænger

Her i de kolde tider, er der ikke noget bedre end en god kop hjemmelavet latte. God stærk kaffe, mælkeskum og selvfølgelig sirup. Denne sirup er fuldt med vanilje og gør din latte lidt bedre end normalt ♡ Flæk vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad. Komvand, sukker og det hjemmelavede vaniljesukker op i en lille gryde og lad det koge 10-15 minutter, til det begynder at tykne en smule. Kom siruppen på flaske og opbevar på køl.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Saturday 16.01.16

I denne weekend har ikke ikke rigtig nogle planer, og det er rigtig dejligt at vi for en gangs skyld ikke skal noget bestemt. Dagen i dag startede med at vi spise lidt morgenmad sammen omkring klokken 9. Hen ad formiddagen kørte vi en tur ned i byen hvor vi kiggede lidt i butikker inden vi spiste frokost på Jensens bøfhus. Vi havde fået et gavekort dertil af min morfar så det var dejligt lige at komme ud og spise frokost. På vejen hjem kørte vi et smut forbi Plantorama hvor jeg købte nogle smukke tulipaner til en rigtig forårsbuket, samt nogle løg til krukkerne på altanerne.

Hjemme igen gik jeg i krig med at lave 3 forskellige slags juice (billeder og opskrifter kommer på bloggen en af de kommende dage). Efterfølgende bagte jeg årets første fastelavnsoller med masser af vaniljecreme – de blev mega gode hvis jeg selv skal sige det ♡

I morgen har vi aftalt at vi skal hygge med morgenmad på sengen, og ellers har vi ingen planer overhovedet! God weekend til alle jer derude ♡♡