Månedsarkiv: februar 2016

INSTA Moments, februar 2016

Februar måned har været fyld med glade mennesker, gode minder og fantastisk vintervejr. Jeg har holdt fødselsdag for min familie, været ude at gå en tur i smukt vintervejr, givet og fået blomster og forkælet mig selv med nye støvler. Jeg har været på tøsetur med pigerne fra arbejde, spist pizza fra en hjemmebygget stenovn og været på kæreste-dat med den sødeste fyr jeg kender ♡

My favorite starter

Det her er en af mine absolutte yndlings forretter. Den er nem, anderledes, fin og så smager den bare himmelsk. I dag fik vi den dog ikke som forret, men i stedet som en luksus frokost – det var bare guf!

Som en forret til personer, skal du bruge: 1 Ciabattabrød // 1 dåse kidnyebønner (eller en anden form for bønner) // 1 tsk hvidløg (jeg bruger hvidløgspuré) // 1 spsk citronsaft // salt & peber // 1 tsk tørret timian // 300 g store rejer // 3 spsk sød chilisauce // ½ tsk tørrede chiliflager // 1 tsk citronsaft // frisk basilikum

Start med at marinere rejerne i sød chilisauce, chiliflager og citronsaft. Hæld lagen fra bønnerne og kom dem op i en gryde. Brug en stavblender til at purere bønnerne til en mos. Bland mosen med citronsaft, hvidløg, timian, salt & peber. Skær 8 skiver af brødet og rist dem på en brødrister. Anretning: Varm mosen op og steg rejerne på en tør og meget varm pande. Læg 2 skiver brød på hver tallerken og kom ca. 1 spsk mos på hver skive brød. Nu kommes 3-4 rejer ovenpå hvert brød og der afsluttes med frisk basilikum. 

Smukke gækkebreve

Om 2 dage går vi ind i marts måned, som i år er måneden hvor Påsken falder. Derfor er det også allerede ved at være tid til at planlægge lidt, hvis man har planer om at sende gækkebreve ud i år.

Jeg skal selvfølgelig sende gækkebreve ud igen i år, og jeg har valgt at bestille dem i stedt for selv at klippe dem. Jeg fandt nemlig de smukkeste gækkebreve da jeg kiggede i “Claus Dalbys forår”.Det er Francis jordt der står bag gækkebrevene og man kan bestille dem på hans hjemmeside til 25,-pr. styk og så kan man ovenikøbet bede ham om at klippe dem i de fineste pastelfarver. Jeg har bestilt 8 og jeg er så super glad for dem, så jeg nok vælger at beholde et par stykker selv ♡

Fine vers til dine gækkebreve:

Bag min hæk en vintergæk
titted frem i solen,
tænkte glad en vinter væk
og børsted sne af kjolen.
Nej – jeg nok må vente lidt
på forårsdagens komme
tænkte den og putted sig
igen i sneens lomme.

En dag da jeg skulle ud i haven,
skulle jeg have fat i saven,
bag en lille hæk,
fandt jeg en gæk,
gækken den var fin,
nu syntes jeg det er din.

En rose er det ikke,
en lilje, heller ej.
I går jeg så den ligge,
afplukket på min vej.
Som gave, jeg den sender,
en vintergæk til dig.
Jeg ved du blomsten kender,
men om du kender mig.

Det syvende barn & hjemlig hygge

I går startede jeg som børnehaveklasseleder, som vikar de næste 7 uger. Det betyder at jeg allerede har fri 14.15 hver dag, og nøj hvor vil jeg nyde at have eftermiddagene, til at gå herhjemme og nusse rundt ♡

De næste 3 uger er min kæreste på aftenhold, så det betyder at vi kun ser hinanden fra 23.00-07.50 hver dag, og det er jo ikke særlig meget taget i betragtning af, at det er det tidsrum hvor vi sover. Men ja… så bliver vi da ikke trætte af hinanden. Dagen i går blev brugt på at få pakket ud fra weekenden, så en film og så fik jeg læst nogle kapitler i “Det syvende barn”. Jeg var jo oprindeligt gået i gang med “Ikke den slags pige”, men jeg kunne simpelthen ikke få den gjort færdig. Efter 5 kapitler måtte jeg bare erkende at det bare slet slet ikke var mig. Til gengæld er jeg i stedet gået i gang med denne skønne bog, som jeg allerede er helt vild med, og som jeg glæder mig til at give jer en boganbefaling af 

Den lækreste pastasalat

I marts 2014 postede jeg denne opskrift på den skønneste pastasalat. Den er perfekt som en let frokost og i madpakken. Jeg kan også godt lide at lave en stor portion så jeg har til flere age, især nu her hvor min kæreste er på aftenhold, så er det dejligt at have noget i køleskabet, så man ikke skal lave aftensmad hver aften 

 

Du skal bruge: kogt, kold fuldkornspasta // lidt kylling stegt på panden med karry // 1 rød peber i strimler // forårsløg i små stykker // ærteskud til pynt DRESSING: lidt friskpresset citronsaft // lidt sennep // olivenolie // salt & peber CROUTONER: 4 skiver daggammelt rugbrød // olie // smør // flagesalt.

Start med at røre dressingen sammen og vend den med pastaen. Herefter blandes pastaen med kylling, rød peber og forårsløg. Varm olie og smør op på en pande. Skær rugbrød i små tern, og steg dem sprøde på panden. Drys med flagesalt og køl af på et stykke køkkenrulle. Skal pastasalaten spises med det samme drysses croutonerne nu over salaten og der pyntes med ærteskud. Skal det være en madpakke, er det en god ide at have croutonerne i en bøtte ved siden af, så de bliver ved med at være sprøde indtil du skal spise dem. 

Små fødselsdags glimt

Smukke blomster 

Nu var mine forældre så søde at holde min fødselsdag for mig, så selvfølgelig skulle de også forkæles med en buket blomster, special øl og chokolade 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Så blev bordet dækket 

Og servietterne foldet 

Da vi var ude at spise på min fødselsag (se indlæg her), var servietterne foldet som operahuset i Sidney, så jeg gik på nettet for at finde en video om hvordan det skulle gøres, og gik så i gang med at folde 15 små operahuse.

Masser af skønne gaver 

Jeg fik simpelthen så mange fantastiske gaver, og jeg regner også med at der kommer et lille indlæg, hvor jeg viser alle mine gaver frem. Jeg fik gaver af mine forældre og min kæreste på min fødselsdag om fredagen, af resten af familien lørdag o af et par søde tøser om søndagen. 3 dage i træk med gaver – det er noget jeg godt kunne vænne mig til.

Der blev bagt eclair 

Oprindeligt skulle der serveres fastelavnsboller, men istedet blev det til små, fine eclair fyldt med vaniljecreme, hindbær og flødeskum.

Og lækre cupcakes med masser af vanilje 

En slags kage er jo slet ikke nok når man skal fejre fødselsdag, så derfor serverede vi også disse cupcakes med masser af vanilje. For at gøre dem en lille smule mere festligt blev de pyntet med sølvforme, hindbær og glimmer.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hip hip hurra

 

Så er min fødselsdag snart ved at være forbi, og jeg har simpelthen haft en super dejlig dag! Min kæreste og jeg stod op kl. 9 og spiste noget morgenmad, herefter tullerede vi lidt rundt indtil mine forældre kom hjem, så vi kunne spise frokost sammen og jeg kunne få mine gaver – jubii

Efter frokost gik vi en tur i det skønne vejr. Hjemme igen fik vi lidt varmt at drikke mens der blev bestilt slots overnatning – hvor og hvornår, skriver jeg lidt om i et indlæg senere. Her til aften var vi så ude at spise det lækreste mad på Sallingsund Færgekro, og endte med at sidde og hygge i næsten 4 timer. Nu er vi hjemme igen og sidder og slapper af med en film inden vi skal i lidt tidligt i seng, så vi kan være klar til i morgen hvor hele familien kommer og fejrer min fødselsdag, gløder mig!

  

Menuen bestod af: 

Kartoffel- & porresuppe.
Serveres med sprød kalvebacon, purløg og trøffelolie.

Laksefarseret rødtungefilet.
Anrettes på salat – garneres med rejer og rogn.

Duet af svinemørbrad og braiseret US oksebryst.
Serveres med kartoffelsouffle, selleripuree, kål- & svampemiks samt kraftig skysauce.

Chokoladedyppet, rødvinspocheret pære – pæreparfait & pæresorbet.

  

Små glimt

Påskefugle – DIY 

Da vi have mine forældre på besøg, den første weekend i februar, lavede min mor og jeg lidt DIY-hygge søndag morgen. Jeg havde set disse søde forårs-fugle på en blog, og tænkte at dem ville jeg selv gå i gang med, så jeg fik lokket min mor med på vognen. Det var super hyggeligt med hyggestemning, te på kanden og masser af kreativitet.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mine fine hyacinter står i fuldt flor ♡

♡ Valentinsdag ♡

Det skønneste forårs slik ♡

En dag i haven med mor og far ♡

Da jeg var hjemme nordpå sidste weekend, brugte jeg det meste af lørdagen i haven sammen med mine forældre. Til at starte med gik jeg bare og tog billeder og nød til dejlige vejr, men som tiden gik blev jeg inddraget i havearbejdet og fik revet en biiiiip masse blade sammen, som vi fik puttet i sække og kørt væk. Selvom jeg fik sved på panden var det simpelthen en super hyggelig dag. Jeg kan rigtig godt lidt at gå ude i haven og hjælpe til. Herhjemme er der jo ikke så meget at gå i krig med, så det er med at udnytte det, når man er hjemme hos mor og far.

Lækre kanelcookies til min 25-års fødselsdag

På lørdag har jeg inviteret min familie til at fejre min 25-års fødselsdag. Festen holdes hjemme hos mine forældre, da vi har en lille smule pladsmangel herhjemme, og så er det bare nemmere at min kæreste og jeg kører nordpå, end alle de andre skal til at køre sydpå. 25 år er tit lig med kanel, så selvfølgelig skal min fødselsdag ikke være en undtagelse. Der skal nemlig serveres lækre kanelcookies med masser af nødder.

♡ En smuk gåtur i det smukkeste vejr

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Be my VALENTINE ♥

Jeg er typen der går meget op i at markere mærkedage som eksempelvis Valentinsdag. Dagen hvor man hylder kærligheden – kan de blive mere romantisk? Desværre har vi ikke tid til at fejre kærligheden i dag, for det er nemlig sådan at den 14. februar er min svigerfars fødselsdag så vi skal til frokost med hele den pukkelryggede. Det bliver super hyggeligt, men jeg vil ikke gå glip af Valentinsdag, så derfor tog vi forskud på glæderne og fejrede det fredag aften da min kæreste kom hjem fra arbejde.

Min kæreste var først hjemme fra arbejde lidt over kl. 21.00 så vi fik bare lidt tapas og lækre pandekager med bær til dessert, da han kom hjem.

♥ Bobler og chokolade 

På “den rigtige” Valentinsdag var vi som sagt til fødselsdag ved min svigerfar. Der blev dog plads til lidt alene-tid med en gåtur i det skønne vejr.

Masser af kærlighed på Valentinsdag