Månedsarkiv: marts 2016

From me to ME ♡

Jeg har gået og kigget på den her smuksak i LANG tid efterhånden. Sidst jeg kiggede fandtes den i hvid, sort og grå og jeg har ikke rigtig kunne bestemme mig for hvilken farve der ville passe mig bedst, men så skete der det fantastiske at den kom i den smukkeste aubergine-farvede variant, og det var lige omkring der, jeg besluttede mig for at forære mig selv sådan en ♡

Jeg kar købt en 60L, som jeg er sikker på der passer perfekt til vores aktive ferie i Riga & vores sommerhustur til Sverige. Jeg glæder mig som et lille barn til at modtage den med posten, og jeg tror ikke I kan se jer fri for at se et par billeder eller 2 af den, når den først lander på matriklen :)

Engelske shortbreads

Nu har jeg været på ferie i både England & Skotland, og hvis der er noget man er sikker på at få serveret så er det shortbreads. De bliver serveret til afternoon tea og ofte ligger der en lille pakke shortbreads på hotelværelset når man ankommer.

 

Her til eftermiddag bagte jeg en lille portion til vores “afternoon tea” for at nyde den sidste dag i ferien inden hverdagen kalder igen i morgen.

Shortbreads er verdens nemmeste småkage kun bestående af 3 ingredienser, som man stort set altid har på lager, så I kan sagten nå at bage en portion shortbreads til jeres eftermiddags kaffe.

Du skal bruge: 125 g smør // 55 g sukker // 180 g hvedemel

Ælt smør og sukker sammen med hænderne til en ensartet masse. Herefter kommes melet i og det hele samles med hænderne til en sammenhængende dej. Det kan være nødvendigt at bruge en lille smule vand. Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik den ud til små runde kager. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 175 grader forvarmet oven til de er let gyldne 7-10 minutter. Afkøles på en bagrist og serveres til et krus te. 

Små glimt

Nye billeder til væggen 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Små påskeæg på gren ♡

Et par smukke påskeæg fra mor og far 

Så fik vi endelig fyldt kaffelageret op 

 

Gåtur på Kalvø med en sød veninde ♡

Papæg fyldt med påskegodter ♡

Smukke krokus i mine forældres have ♡

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dronninglund Slot

 

Min kæreste og jeg kørte lørdag morgen en tur til Aalborg for at shoppe en lille smule & spise noget lækkert frokost inden vi kørte videre mod Dronninglund. Her havde vi bestil, t en Påskeovernatning på Dronninglund Slot, som inkluderede kaffe, 3-retters menu, overnatning & morgenmad inden afgang.

 

Det var heldigvis  perfekt vejr, så efter vi havde tjekket ind, fået kaffe og kage samt pakket lidt ud på værelset, gik vi en tur i det smukke område, så vi kunne skabe appetit til aftensmaden.

 

Menuen bestod af:

  1. Ærtesuppe med hvidvins dampet laks, rogn & buttedejsstang.
  2. Kalvemørbrad med svampe, dampede asparges, kartofler & morkelsauce
  3. Chokoladekage & blåbærsorbet

 

Vi spillede lidt kort og skak på værelset, og næste morgen spiste vi morgenmad klokken 9, tjekkede ud og kørte et smut i Aalborg zoo.

 

Planer for weekenden ♡

Så er der dømt Påskeferie, og det bliver simpelthen så dejligt! I morgen kører min kæreste og jeg til Nordjylland hvor vi skal tilbringe en dag/nat på Dronninglund Slot. Jeg er så småt ved at være færdig med at pakke til turen, og tasken er fyldt med bøger, spil, nattøj, hjemmesko, magasiner og selvfølgelig kamera, så jeg kan få taget en masse (forhåbentlig) smukke billeder.

Sidst jeg var på slotsophold var sammen med min svigerfamilie i Påsken for næsten, præcis et år siden. Den gang var vi på Sophiendal gods og I kan læse om opholdet lige her

Spring is here ♥

Forrige weekend var min kæreste og jeg kørt en tur ud i det blå, for at nyde det fine vejr og se om vi kunne få taget nogle flotte billeder af forårets skønne blomster. Vi kørte en tur til Augustenborg slot, hvor vi gik en tur i slotsparken hvor det piblede frem med vintergækker og erantis.

Jeg satte sidste år, nogle vintergækker i en krukke hjemme på altanen, men desværre bliver de ikke særlig store, og der er langt fra nok til at kunne tage en lille buket ind. Det var der derimod rig mulighed for her, hvor dele af skovbunden nogle steder var et smukt, hvidt tæppe af vintergækker.

På fredag går jeg på påskeferie og jeg håber at vejret arter sig, så jeg kan gå en masse ture og nyde alle de fine forårsblomster der pibler frem overalt ♡

Quiche Lorraine

Til 1 tærte skal du bruge: 150 g hvedemel // ½ dl olie // ½ tsk fint salt // ca ½ dl vand FYLD: 150 g bacon i skiver // 3 æg // 1 dl mælk // 1 dl cremefraiche // 50 g revet cheddar

Fremgangsmåde: Bland olie og mel. Tilsæt salt og vand og ælt dejen sammen. Læg dejen i køleskabet i ca 1 time. Rul dejen ud og for en tærteform med dejen og prik den i bunden med en gaffel. Forbag bunden i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Afkøl bunden og lav imens fyldet. 

Steg bacon let på en pande. Pisk æg, mælk, cremefraiche og ost sammen og hæld det i tærten. Læg herefter bacon over og bag quichen ved 200 grader i 20-25 minutter. Den er færdig når overfladen er gylden og æggemassen er stivnet. Serveres lun og med frisk basilikum. 

Denne quiche er perfekt som en lækker lille frokost og så er den fantastisk at have med i madpakken sammen med en blandet salat.

Små glimt

Planlægning af vores 2 altaner

Nu nærmer tiden sig, hvor der skal handles masser af planter ind, laves om, købes nyt og plantes en hel masse. Jeg er derfor gået  gang med at lave 2 tegnede planer over hvordan jeg gerne vil have at vores altaner skal se ud i forår/sommeren 2016. Jeg tænker også at det senere kommer til at blive til et DIY-indlæg, som jeg vil dele med jer her på bloggen.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jeg ved godt at der har været rigtig stille på bloggen i et stykke tid, men det skyldes simpelthen at jeg ikke aner hvad jeg sal skrive om. Lige pt. går mine dage med arbejde, træning, mad og søvn, og det er der jo ikke ligefrem noget særlig interessant i. Min kæreste har i de seneste 3 uger været på aftenhold, og derfor har jeg bare tulleret rundt alene herhjemme.

Sød lille fugl i mine forældres have ♡

Foråret er kommet 

Forrige weekend kørte min kæreste og jeg en tur i skoven for at opleve forårets komme. Der var allerede fyldt med små vintergækker, erantis og krokus i skovbunden.

Søde forårskort ♡

Min nye fine evighedskalender

Jeg har længe kigget på denne evighedskalender lavet i træ, og nu har jeg altså købt den. Jeg synes den er super fin og den pynter så flot hjemme i stuen – samtidig er det jo meget rart at man kan følge lidt med i hvilken dag det er, når man synes at dagene flyver afsted.

Masser af fine forårsblomster ♡

Jeg var et smut i Plantorama i torsdags, for at kigge lidt på nogle fine forårsblomster til vores altaner – dette blev resultatet, og jeg glæder mig meget til at få dem plantet her i weekenden.

Rap rap rap ♡

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Madplan uge 10

 

Jeg har tidligere skrevet om det der med at lave madplaner, og det går i perioder rigtig rigtig godt. Desværre er vi ikke altid super gode til at få det gjort hver søndag. Fordelen ved en madplan er at man kan kordinere de forskellige dage i forhold til indkøb, så man sparer penge, samtidig med at man ved hvad man skal have hver dag, og derfor ikke kommer til at spise “hovsa”-mad fordi man har glemt at tage noget op af fryseren.

Min madplan for uge 10:

  • mandag: Pizza med gullerodsbund og kylling
  • tirsdag: Krydderbøffer med salat
  • onsdag: Majspandekage med kylling & salat
  • torsdag: Krydderbøffer med salat
  • fredag: Røde linser med svampe & bacon
  • lørdag: Oksekød og grøntsager i stegeso
  • søndag: Fyldte peberfrugter med salat og stegte grøntsager

 

Jeg tænker, at jeg fremadrettet vil komme med flere bud på hvordan en madplan kan se ud. Det bliver ikke i hver uge, men måske en gang om måneden eller noget i den stil.

Kan I have en rigtig dejlig aften! 

Jeg skulle bare kigge…

…men så endte det alligevel, som så mange gange før, med at jeg kom slæbende hjem på en masse poser. Jeg kører “Sund marts” så det bar mine indkøb også præg af. Jeg fik købt mig et par rigtig lækre Nike sko, en Casall sports-bh, en Adidas top, en skøn og varm hættetrøje jeg kan bruge til og fra træning og nogle løbestrømper, så nu kan jeg vidst godt lidt igen :)