Månedsarkiv: april 2016

Store havedag ♥

Her til eftermiddag har min mor og jeg været i fuld gang med at plante og flytte om i krukker og potter, hjemme på vores altaner. Vi startede med at køre i Plantorama hvor vi fil købt nogle krydderurter og jordbær ♡

Vores krydderurter: timian // citrontimian // purløg // persille // salvie // mynte // citronmelisse // oregano // skovsyre // koriander // estragon

Der udover fik vi sat 2 jordbærrabarber og 3 jordbærplanter. Vi fik også sået vores ene plantekasse til med radiser, gulerødder og dild. Senere skal jeg have sået nogle ærter og så tror jeg også at vi er klar til sommerens komme. Jeg glæder mig allerede til at få brugt en masse lækre krydderurter i en masse spansk, italiensk, græsk, kinesisk og indisk mad i den kommende tid.

Små glimt

♡  De smukkeste kirsebærtræer i fuldt flor

Da vi i weekenden kørte til konfirmation kom vi forbi disse skønheder. Jeg råbet selvfølgelig straks “holdt!” og min kæreste ved, at så er det med at få stoppet bilen, så jeg kan komme ud og tage billeder (tror han er ved at vænne sig til det). Men helt ærlig.. de er da alt alt for smukke til bare at køre forbi.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

♡  Lækker italiensk frokost ♡

Jeg er helt vild med italiensk mad, og for ikke så længe siden fik jeg denne lækre italienske frokost bestående af ravioli med ricotta & svampe, serveret med pesto, parmesan, chiliolie og frisk basilikum.

Er vild med min nye vase fra H&M home  ♡

Jeg har ofte kigget på runde vaser, men aldrig fået købt en. Nu fandt jeg så denne i H&M til 80,- og så tænkte jeg, at det kunne da ikke gå helt galt. Den har en super fin størrelse, og her har jeg brugt den til resterne af den fine buket jeg fik af min kæreste på vores årsdag.

♡  En hyggelig dag med plantning af nyindkøbte lækkerier ♡

Jeg var et smut i Plantorama med mine forældre lørdag formiddag, og her blev der købt, jordbær og krydderurter til den store guldmedalje. Eftermiddagen blev brugt på plantning af alle de nye planter samt rabarber og nelliker.

Super lækker spansk kalvehale ♡

Det går super godt med at få lavet en masse mad fra andre lande, og i tirsdags stod der så spansk kalvehale på menuen. Jeg har længe gerne ville smage det, men har bare aldrig helt vidst hvad jeg skulle gøre med dem. Efter at have snuset rundt på nettet nogen tid, fandt jeg den lækreste opskrift på “Rabo el toro“, og det smagte simpelthen bare fantastisk!

 Forspiring af hyggelige plantepotter  ♡

Jeg er helt vild med Bilkas nye koncept, hvor man får små planter med når man køber for et bestemt beløb. Nu har jeg været et smut i Tigeren og købe en plantekasse, så nu er de klar til spiring og efterfølgende udplantning-

♡  Skøn dag til konfirmation ved min kusine

♡  Italiensk aften ♡

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Italian NIGHT

I går kom mine forældre på besøg, og jeg havde valgt at lave en lille italiensk menu bestående af små italienske specialiteter, efterfulgt af pizza.

Jeg er fuldstændig vild med tapas-konceptet, hvor man sidder og nipper af ene forskellige små, lækre specialiteter. Det er en rigtig hyggelig måde at spise på, og man kan servere det som forret eller bruge det mere som selve aftensmaden.

Vi fik 2 slags pizza – den ene, som er min absolutte yndlings pizza, med tomatsauce, mozzarella, parmaskinke og ruccula & den anden med tomatsauce, mozzarella, salami, champignon, peberfrugt og frisk basilikum.

Håber I nyder weekenden! 

INSTA Moments, april 2016

Ihh jeg synes april har været en dejlig måned. Det har været en måned hvor der er sket en hel masse, men hvor der samtidig har været plads til masser af afslapning. Det har været en måned fyldt med kærlighed, blomster og masser af lækkerier.

April har, som I kan se, været en måned fyldt med konfirmationer, fødselsdage, arbejde, kaffe, madlavning og kærestetid ♡

Ragu

Så er der italiensk mad på menuen. Vores aftensmad bestod nemlig igår af en lækker og smagfuld ragu. Ragu stammer oprindeligt fra Andalusien, og kan laves på hundrede forskellige måder – her er en af mine yndlings variationer.

Du skal bruge: 50 g bacon i tynde strimler // olivenolie // 2 fed hvidløg, hakket fint // 1 stort løg i små tern // 1 stor gulerod i små tern // 400 g magert hakket oksekød // 1½ spsk tomatpuré // 1 stort glas rødvin // 1 dåse hakkede tomater // 4 kviste timian og rosmarin (evt. tørret) // salt & peber // ca. 1 spsk sukker // spaghetti, kogt al dente // parmesan // frisk persille

Kom olie i en stor gryde og steg bacon heri i ca. 5 minutter. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege videre i yderligere et par minutter. Nu tilsættes gulerødder og kødet, som brunes godt af, der tilsættes tomatpuré, rødvin,  hakkede tomater, vand, timian, rosmarin, salt & peber og det hele simre under låg i 1 times tid. Herefter smages det til med evt. yderligere salt og peber samt en lille smule sukker, for at afrunde smagen. 

 Serveres med spaghetti, parmesan og et lille drys persille. 

Queen flowers & et lettelses suk

Allerførst vil jeg skrive lidt om hvor super lettet jeg er for endelig at være tilbage på bloggen. Min søde, søde kæreste har bakset i flere timer med at få mig back on track, og endelig gav det poste. Hvad han gjorde, aner jeg ikke, men heldigvis har han forstand på elektronik og er altid klar med en hjælpende hånd, når tingene driller for mig. Efter at have sagt et kæmpe tak til ham, vil jeg nu gå videre til at give en anbefaling til nogle meget meget smukke blomster:

Det er ved at være godt og vel 3 uger siden jeg købte denne buket. Jeg her tidligere tænkt at 100,- var meget at give for en buket blomster, men når de holder hvad de lover, på holdbarhedsfronten, så er det jo en klar besparelse i forhold til hvad jeg plejer at bruge på blomster. Queen Flowers giver nemlig 3 ugers garanti på alle deres blomster, og jeg må bare sige at det har holdt stik. Jeg har faktisk læst om folk der har haft en buket i op til 8 uger – det er jo for vildt!

Jeg er i hvert fald helt sikker på, at når denne buket med Queen Flowers ikke kan mere, skal jeg straks ud og have købt mig en ny ♡

Lækre Havrekiks

Tit når jeg kommer hjem fra arbejde, har jeg den der lille sult, som jeg tror mange andre end mig oplever på den tid af dagen. Derfor bagte jeg den anden dag, disse skønne og sprøde kiks som passer perfekt som en lille eftermiddags-hygge-ting sammen med en god kop kaffe eller te.

Du skal bruge: 100 g blødt smør // 3 dl havregryn // 2 dl hvedemel // ½ dl rørsukker // 1 dl kogende vand // ½ tsk bagepulver // ½ tsk havsalt

Start med at blande smør og sukker sammen. Herefter hældes 1 dl kogende vand over havregrynene og står og trækker i ca. 5 minutter. Imens blandes mal, salt og bagepulver i en skål og de udblødte havregryn tilsættes sammen med det bløde smør. Ælt dejen til en ensartet masse – dog ikke for meget! kom dejen i en frysepose og kom den på køl i ca. 30 minutter. På en meldrysset bordplade, udrulles den nu afkølede dej, og stikkes herefter ud i den ønskede størrelse og form, med en udstiller. Kom kiksene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde. Afkøles helt på en bagerist og opbevares i en tætsluttende beholder. 

Break-down…

Jeg laver lige et indlæg, som jeg synes er super irriterende. Det handler nemlig om at jeg er kommet til at trykke på noget, på min computer så jeg ikke kan komme ind på mit kontrolpanel, angående min blog. Det betyder at jeg ikke kan oprette nye indlæg m.m. Det er simpelthen så super træls, så jeg håber at der snart kommer styr på det igen.

Det betyder også at den eneste mulighed jeg har for at oprette nye indlæg, er når jeg har lidt pause henne på arbejde, så jeg kan bruge min arbejdscomputer. Jeg håber snart jeg kan være tilbage for fuld kraft, men de kommende dage, vil der nok være stille her på bloggen, desværre!

Kan I alle have en dejlig dag 

Det gode søndagsbrød

“Briocheboller”

Brioche er en fransk klassiker som ofte bliver serveret til te eller morgenmad, men kan også ofte findes serveres sammen med foie gras. Brioche har nogle ligheder til wienerbrød på grund af det høje æg og smør indhold, som giver bollerne en helt fantastisk struktur og jeg kan anbefale en hjemmebagt briochebolle næste gang i skal have en lækker burger.

Du skal bruge: 15 g gær // 1 dl koldt mælk // 3 æg // 1½ tsk salt // 1 spsk honning // ca. 350 g hvedemel // 250 g blødt smør // 1 æg + ½ tsk salt til pensling

Kom gær, mælk, æg, honning, salt og 300 g af hvedemelet i en skål og ælt det sammen (meget gerne i en røremaskine), til dejen er ensartet. Tilsæt det bløde smør under stadig omrøring og tilsæt det sidste mel + evt. en lille smule mere hvis det skulle være nødvendigt. Dejen skal være smidig og blød. Form dejen til en kugle og kom den i en meldrysset skål som dækkes til med et rent viskestykke og stilles på køl natten over.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 22 lige store stykker af ca. 40 g hver. Tril 20 af stykkerne til boller som kommes på en bageplade med bagepapir, eller kommes i en brioche-form, hvis men er så heldig at have sådan nogle. De 2 sidste stykker deles i 10 stykker hver, som trilles til små kugler som trykkes let fast på hver briochebolle. Sæt dem lun og tildækket til hævning i en time. Pisk æg og salt godt sammen og pensel bollerne jævnt og forsigtigt, inden de bages i en 190 grader varm ovn i ca. 15 minutter. 

En smuk forårsbuket ♥

Min kæreste og jeg havde jo som sagt 9-års dag i går, så da jeg kom hjem fra arbejde stod denne smukke forårsbuket og ventede på mig sammen med en æske summerbird chokolade og noget lækkert te. Der udover har han inviteret mig ud at spise i aften, så det bliver bare super skønt! ♥♥

Weekenden skal nærmest udelukkende bestå af afslapning. Jeg skal dog ud til en kollega og spise morgenmad i morgen, men ellers har jeg ikke noget på programmet.

Kan I have en rigtig dejlig weekend! ♥