Månedsarkiv: juni 2016

Så skal der pakkes!

Så nærmer vores tur til Riga sig med hastige skridt, og jeg glæder mig helt vild til at holde en velfortjent ferie. Jeg er også så småt gået i gang med at pakke og selvfølgelig har jeg lavet en lille liste med ting jeg skal huske. Det er ikke sikkert at det kommer bag på så mange af jer, men jeg elsker at pakke og jeg elsker at lave lister så det hele bliver sat lidt i system 

Som I kan se på listen, har jeg ikke skrevet noget som tøj, sko og toiletsager på listen, for det ved jeg at jeg nok skal huske. Tingene på listen er de ting som man nemt kan glemme i farten, hvis ikke man har en liste at gå efter

Vi skal jo som sagt til Riga på fredag, og imens jeg går og pakker lidt ned hist og her, har jeg fundet ud af at det er en lidt svær ferie at pakke til – vi kan risikere at vi skal gå med regnjakke, gummistøvler og striktrøjer hele ugen men måske står den på solbriller, sandaler, badetøj og små kjoler. Derfor er det med at få pakket så meget alsidig tøj ned i kufferten som overhovedet muligt, og ellers må man jo bare købe sig til de ting man eventuelt skulle komme til at mangle

Perfect for Grill

“Skøn marinade til gode bøffer”

Sankt Hans aften, tændte vi op i grillen for at stege et par Côte de beouf, som vi skulle hygge med. Vejret var lidt svingende så vi kunne desværre ikke nyde dem udendørs.

Du skal bruge: 10 spsk olie // 1 spsk honning // 2 tsk hybenrose-sirup (eller anden sirup) // ½ tsk tørrede chiliflager // salt & peber // 2 spsk citronsaft // en håndfuld blandede krydderurter, friske

Pisk alle ingredienser til marinaden sammen. Steg kødet, næsten færdig inden marinaden pensles på begge sider. Kødet grilles i ca. 20 sekunder på hver side, så marinaden ikke når at brænde. 

Afslappende søndag ♡

Så er vi så godt som kommet på plads – vi mangler selvfølgelig stadig en lille smule, men vi nåede langt det meste i går. Så her til morgen har vi derfor hygget os med et par afsnit af Huset på Christianshavn, jeg har læst lidt i magasiner, drukket latte og spist croissant ♡

I går var vi også et smut nede i byen for at købe et par ting som vi kan få med på ferie. Jeg købte mig en kjole og lidt andre småting, så nu er vi ved at være klar til at tilbringe en uge i Riga.

Jeg håber I har haft en dejlig weekend! ♡

Små glimt

Den fineste chokoladeindpakning 

Nogle gange skal man bare forkæle sig selv en lille smule. For ikke så længe siden, købte jeg dette lækre chokolade som jeg har nydt over flere eftermiddag med en god bog og en god kop kaffe. Det var godt nok ikke meningen at jeg skulle købe noget til mig selv, da jeg var nede i byens specialforretning, men jeg kunne simpelthen ikke stå for indpakningen!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Landtidsholdbare blomster til pynt i vores nye hjem ♡

Sød humlebi i en smuk have ♡

Som skrevet tidligere, var jeg i søndags en tur i Claus Dalbys have sammen med min mor. Hele haven summede af søde bier, og min kameralinse kunne for alvor blive brugt til close-up billeder

Flere lækre rabarber fra vores lille have

I går var jeg ude og plukke 2. omgang rabarber i år. Sidste gang lev de brugt i rabarber-boller, men denne gang tror jeg at jeg vil prøve at eksperimentere med en rabarber-curd i stedet for

Det går fremad med indretningen af vores nye stue

Det går langsomt fremad herhjemme. I ugens løb har der været rigtig meget at se til på arbejde, så vi har ikke haft det store overskud når vi havde fri. Derfor er vi heller ikke nået så langt som ønsket, men heldigvis har v en weekend hvor vi ikke skal lave andet end at komme på plads. Vi er begge indstillet på at vi skal være 100% færdige, inden vi rejser på ferie næste fredag, så vi kan holde ferie med god samvittighed

♡  Venter i spænding på vores første ærter

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Perfect for Grill

“Små hvidløgsbrød med persille”

Du skal bruge: 25 g gær //  2 dl lunken vand // 2 tsk sukker // 1 tsk salt // 60 g smeltet smør // 2 spsk yoghurt naturel // ca 400 g hvedemel Pynt: 50 g smeltet smør // en stor håndfuld frisk persille, hakket // 3 fed hvidløg, fintreven

  • Opløs gæren i vanden og tilsæt salt, sukker, smeltet smør og yoghurt. Herefter tilsættes melet lidt efter lidt mens der æltes godt, gerne på en røremaskine. Dejen skal æltes 10-15 minutter til den er glat og smidig.
  • Sæt dejen til hævning, lunt og tildækket i 1 times tid.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 16 lige store stykker. Hvert dejstykke trilles til en rund bolle, som sættes på en bageplade med bagepapir. Kom en lille smule mel på hænderne og tryk bollerne let flade, så de har en diameter på 6-7 cm. Lad den efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Bag brødene ved 200 grader i ca 8 minutter til de er gyldne. 
  • Imens blandes smeltet smør, persille og hvidløg i en lille skål.
  • Med det samme brødene kommer ud af ovnen kommes en lille tsk persilletopping på hver bolle og stilles til afkøling på en bagerist.
  • Man kan sagtens bage brødene på grillen – brug i det tilfælde en bagesten og kig til dem lidt ofte. De er færdige efter ca 5 minutter.

Hyldeblomstsaft

Jeg er helt vild med både smagen og duften af hyldeblomster. Samtidig synes jeg simpelthen de er så super smukke, så hvad er mere oplagt end at bruge dem til en vidunderlig sommerdrik!

Hyldeblomstsaft er dejlig forfriskende på en varm sommerdag med isterninger og en skive citron i. Det kan også varmt anbefales at man bruger det i eksempelvis marinader eller dressinger til en skøn sommersalat som denne

Du skal bruge: 20 hyldeblomstskærme // 4 dl  vand // 700 g sukker // 1 citron // 20 g citronsyre // atamon til flasken

Skyl hyldeblomstskærmene grundigt og klip det værste stilk væk. Kom dem op i en gryde, der kan rumme ca. 2 liter. Citronen skæres i skiver og kommes i gryden sammen med vand, sukker og vinsyre, og koges kort op og hældes straks over skærmene. Lad det trække under låg to dage i køleskab, hvorefter saften passeres gennem et vådt klæde lagt i en sigte. Hæld saften på en rengjort  flaske og luk den til. lad aften svale en smule inden den sættes på køl – her kan den holde sig i ca. 4 uger.

Et smukt Paradis

I går var jeg med min mor i Risskov, hvor hun havde vundet en tur i Claus Dalbys have – et smukt haveparadis.

 

Vi startede med at køre et smut i IKEA for at købe lidt nødvendigheder til vores lille hjem og herefter gik turen så til Risskov. Vi fik begge en Goodiebag med en skøn blomsterbog, lys, pynt og gavekort. Samtidig var der forfriskninger hele dagen og det var bare en super skøn dag.

 

Hjemme igen blev de nyindkøbte ting stillet op inden vi smed os – udmattede – på sofaen

Et nyt hjem ♥

tirsdag – Så kom dagen hvor vi fik nøglerne til vores nye hjem ♥

Vi havde begge to haft fri i tirsdags hvor vi fik overleveret nøglerne til vores lille rækkehus. Vi kunne for alvor komme i gang med at få flyttet alle vores ting og vi havde lejet en flyttetrailer så vi også kunne få flyttet nogle af de store ting. Vi har fået rengjort hjemmet og er så småt begyndt at fylde skabe og skuffer ud. Der står stadig masser af flyttekasser overalt, men mon ikke jeg snart får styr på det ;)

Jeg glæder mig til at vise jer nogle billeder når vi begynder at komme lidt mere på plads 

Et vidundermiddel til dine sneakers

Jeg har længe gået og været træt af at mine sneakers var så beskidte. Jeg har prøvet at gøre dem rene med vand og sæbe, men jeg synes aldrig at resultatet er blevet særlig godt. Så for ikke så længe siden bestilte jeg et rengøringsmiddel specielt udviklet til rengøring af sneakers – og det fungerer bare!

Jeg købte også en special-lavet børste som også fungerer super fint. Alt i alt er det meget anbefalelsesværdigt, så hvis I har nogle sneakers der er ved at se lidt trælse ud, så kan i give dem nyt liv på bare 5 minutter ved at bruge “cleansneakers”

Perfect for Grill

“Lækre fiskepakker”

Så er jeg klar på bloggen igen. Jeg har haft en skøn weekend i Nordjylland, og denne uge bliver fantastisk. Det er nemlig i denne uge at vi flytter i rækkehus, så jeg har travlt med at pakke de sidste ting i kasser. Jeg har taget en fridag i morgen, så vi for alvor kan komme i gang med flytningen.

Normalt ville jeg ikke komme med 2 “ens” indlæg i træk, men denne gang må jeg gøre en undtagelse. Den kommende uge, håber jeg stadig jeg kan være aktiv på bloggen, men hvis vi får alt for travlt, vil jeg gerne på forhånd undskylde stilheden :) – kan I have en dejlig aften!

Du skal bruge: nye kartofler, kogte // 1 rødspætte pr. person // frisk citron // salt & peber // smør // dild & rosmarin

I et stykke stanniol kommes kogte kartofler i skiver. Ovenpå lægges en renset rødspætte som krydres med salt & peber. Skær en skive smør og fordel det oven på fisken inden der kommes frisk citron i skiver samt dild & rosmarin på toppen. Det hele lukkes grundigt sammen, så saften ikke kan slippe ud, og tilberedes på grillen i ca. 15 minutter til fisken falder fra benene.