Månedsarkiv: november 2016

Rigtig juleweekend ♥

Nu er det ved at være nu. I dag kunne vi tænde det første lys i advents-dekorationen og på torsdag kan vi vende kalenderen om så den står på “december”. Jeg har en tradition (som rigtig mange andre), om at pynte til jul i den weekend hvor det også er første søndag i advent. Men det er dog ikke kun pyntning der har været juleagtigt i denne weekend – tværtimod. Der er blevet julehygget på alle tangenter.

 

Lørdagen startede ud med et par nybagte scones. Herefter skulle der handles ind og købes et juletræ, så de allerede indkøbte julegaver, søndagspakker og kalenderpakker kan ligge derunder og pynte i hele december. Hjemme igen lavede jeg en skøn juledrink som jeg nød mens der blev lavet adventsdekoration, pyntet juletræ, pyntet op og pakket et par julegaver ind.

Jeg har fået set “Jul i Valhal” hygget under tæppet på sofaen, læst i nogle julemagasiner og købt et par julegaver på nettet. Alt i alt har det været en fantastisk juleweekend, som selvfølgelig ikke kan slutte på andre måder, end med en stor portion risengrød, med sukker, kanel og smørklat – hertil et et godt glas jordbærsaftevand.

En tidlig morgen ♥

 

Jeg har tidligere nævnt her på bloggen, at jeg elsker at have nogle tidlige morgner hvor jeg rigtig kan gå og hygge mig. Sådan en morgen havde jeg i morges, hvor jeg havde sat vækkeuret til kl. 06.00. Her stod jeg op og lavede mig lidt morgenmad, som jeg nød til et par afsnit af “Jul i Gammelby”. Herefter pakkede jeg julegaver ind, fik læst en lille smule og nød et glas varm æbleglögg. Jeg skulle først møde på arbejde 10.30, og havde derfor også tid til at gå et lille smut i haven hvor jeg fik sat noget julelys op.

Jeg glæder mig allerede helt vildt til weekenden! Der skal den stå på 100% julehygge. Der skal spilles julemusik, laves dekorationer, pyntes til jul og meget meget mere. Inden da, har jeg dog en voldsom 11 timers arbejdsdag som lige skal overståes i morgen.

En lille julestemning

Jeg har glædet mig til jul siden starten af oktober måned. Derfor er det også rigtig svært for mig at holde igen med julerierne. Men i år er det faktisk lykkedes mig meget godt – jeg har set nogle julekalendere og nu er der kommet lidt julestemning i det lille rækkehus idet jeg har sat en fin lyskæde op over vores vinduer.

 

Jeg har glædet mig til denne dag hele ugen. Jeg har nemlig haft en rimelig hektisk uge med masser af overarbejde og træning, så derfor besluttede jeg mig for i tirsdags, at jeg ville afspadsere en lille smule i dag, således at jeg kun skal arbejde i 2 timer, det er da lige til at holde til. Efter arbejde smutter jeg ned i byen for at købe lidt til julegaveindpakning og så skal jeg have købt nogle pakkelegs-gaver, da den i morgen str på årets første julefrokost.

♡ Håber I får den skøn weekend ♡

Små glimt

Årets første portion risengrød ♡

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Så er vi halvvejs i november måned. Det betyder også at julen begynder at snige sig lidt ind hist og pist, både i køkkenet og generelt i hverdagen. Der er blevet købt de første julegaver, spist julemad, lavet små juleforberedelser og været til julemarked på Gram slot. I min hverdag kæmper jeg stadig med at få 24 timer til at række til alle de opgaver jeg har lige pt. Derfor er det også vigtigt for mig at huske mig selv på at bruge tid på mig selv hvor jeg virkelig får slappet af og får koblet hovedet fra.

De fineste julemærker

Det emmer af efterår i vores lille have ♡

Smuk og enkel aftensmad

Der er allerede gang i den helt store indpakning af årets julegaver

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gryderet ala gullasch

Efterårets blæsende og regnfulde dage indbyder til lækre simreretter der er fyldt med varme og smag. Sådan en gryderet lavede jeg i torsdags. Jeg har gået og været syg i en uges tid, og derfor trængte jeg til en rigtig hygge-ret og det er denne her i hvert fald!

Du skal bruge: 600 g oksebov // 150 g bacon i tern // 1 stort løg // 2 hvidløg // 3 store gulerødder // 300 g kartofler // 1 stor spsk. tomatpuré // 1 dl æblemost // 3 dl rødvin // 1 dåse hakkede tomater // oksebouillon // frisk timian // 2 laurbærblade // salt & peber

Brun kødet af i en stor gryde sammen med bacon. Imens skæres grøntsagerne ud i mundrette stykker og det tilsættes herefter i gryden. Svits videre i yderligere 5 minutter inden der tilsættes tomatpuré, æblemost, vin og hakkede tomater. Fyld op med oksebouillon til det dækker kød og grøntsager. Tilsæt til sidst krydderierne og lad retten simre i 2-2½ time inden den serveres som den er eller sammen med en god rodfrugtemos.

Der skrives ønskeseddel ♥

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder også at jeg er gået i gang med at nedskrive dette års juleønsker. Jeg plejer at være kendt for at have en rimelig lang ønskeseddel, og i år er ingen undtagelse. I starten synes jeg dog ikke rigtig jeg kunne komme i tanke om noget, men ganske som de andre år endte det med en hel del alligevel. Nedenfor kan i se et udpluk af noget af det jeg håber på at finde under træet i år ♡

Et lille fif i forhold til det med ønskesedler, så er det en rigtig god idé at have et dokument liggende på sin computer året rundt, som man kan skrive på og slette fra løbende, ellers kan det sommetider være svært at huske de ting man går og finder ud af, man mangler i løbet af året.

Har i også allerede skrevet jeres ønskesedler ? Ellers er der bare med at komme i gang! ;)

Ting jeg vil lave i november

Hold da helt op for en hektisk oktober måned. I dag er vi så gået ind i november, og jeg føler at jeg kan tage en dyb indånding og begynde på en frisk. Jeg elsker at lave disse indlæg hvor jeg går tilbage i gemmerne og finder billeder fra samme tid sidste år. November sidste år var præget af jule-hygge, en tur til Gram slot, masser af hjemmebag, en tur i skoven og en hyggelig stund under et tæppe og med en god bog. I år vil der absolut være nogle gentagelser fra sidste år, men der kommer også nye punkter på min to-do liste for november

Min november top 10:

  1. Glæde mig til at blive tante til den skønneste lille dreng inden længe ♡
  2. Lave årets kalenderlys & adventsdekoration
  3. Læse “Lyset i havet” af M.L. Stedman
  4. Drikke masser af varm kakao med skumfiduser, mens jeg ser en julekalender
  5. Tage til julemarked på Gram Slot med mine forældre
  6. Nyde en kold morgen i haven med bål, snobrød og en god bog
  7. Bage ølkage, nøddestollen og spise masser af risengrød
  8. Indsamle ønskesedler så jeg kan komme i gang med julegaveindkøbene
  9. Til årets første julefrokost med nogle søde mennesker ♡
  10. Gå 10 km. med nogle søde kollegaer, som ender ud i en omgang pizza-hygge