Månedsarkiv: maj 2017

Små glimt

Den bedste måde at slappe af på

Jeg er i denne måned gået i gang med at læse bogen “Lola og naboens søn”. Jeg har tidligere læst de to andre bøger i serien, så selvfølgelig skulle den tredje også læses. Jeg synes det er super hyggeligt at putte mig på sofaen efter en lang arbejdsdag med min bog, et tæppe, lidt sødt til ganen og lidt andet selvforkælelse – men det kommer vidst ikke bag på jer længere, haha

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

De smukkeste sommerblomster der står og pynter i vores stue

Haven begynder så småt at tage form

Haven har fået den helt store tur og der er ikke bare blevet plantet i haven, men også i krukker. Omme ved vores indgang har vi fået sat 2 forskellige alunrod og en hosta

Det her er smagen af sommer

Hvis der er noget der ofte står på menuen herhjemme om sommeren, når det skal være lidt nemt, så er det koldskål med forskellig topping. En af mine yndlings variationer er med friske hindbær og kammerjunkere (gerne hjemmebagte). Hvis man har lyst til at lave en lidt anderledes udgave af koldskål, kan man bruge opskriften lige her

Duften af nybagte franskbrød

Der er virkelig næsten ikke noget bedre end duften af nybagt brød. Efter vi har fået en stor fryser, er der virkelig blevet bagt på livet løs, så der er lidt lækkert at tage op til morgenmaden eller eftermiddagskaffen, når der lige skal hygges lidt ekstra. I går aftes bagte jeg disse to grove franskbrød – opskriften kommer på bloggen søndag formiddag

Haven fik en ordentlig omgang sidste torsdag ♡

Kr. Himmelfarts dag var der dømt store-havedag herhjemme. Vi startede med at få købt os fattige i massevis af smukke blomster og spiselige planter. Resultatet må i vente lidt med at se, men jeg har gang i et indlæg så i kan se den fine forandring

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

En lille hemmelig drøm ♥

Jeg er rigtig glad for mit arbejde, og sådan skulle det jo også helst være. Den dag man ikke vågner op og tænker: “åh nej skal jeg nu afsted igen”, så er det ved at være på tide, at man finder sig noget andet at lave. Jeg har aldrig fortrudt så meget som ét sekund, at jeg har uddannet mig som pædagog. Jeg elsker mit alsidige arbejde og jeg elsker den smittende effekt som glade børn giver – der er aldrig to dage der er de samme. Men selvom man er glad for sit arbejde, kan der selvfølgelig godt være andre drømme man går og tænker over, for hvis jeg nu ikke havde taget uddannelsen som pædagog, hvad ville jeg så lave?

Jeg sad og snakkede med et par kollegaer den anden dag, om hvad vi ville arbejde med, hvis vi ikke var blevet pædagoger. Først sad jeg længe og tænkte over det, men i bund og grund er spørgsmålet egentlig ikke så svært at svare på, for jeg har haft en lille hemmelig drøm i mange år efterhånden. For hvis jeg helt selv måtte vælge noget andet at lave, ville jeg åbne mit eget lille konditori. Det skulle bare være et lille sted hvor der var plads til en 15-20 mennesker ad gangen, jeg ville bage alting selv og så skulle det indrettes hyggeligt og hjemligt. Det skulle være et sted hvor man tog sin computer med hen hvis man skulle skrive en opgave, eller hvor man kom hen og lånte en bog fra bogreolen, og sad og læste mens man drak en stor latte og spiste en nybagt kanelsnurre. Vinduerne skulle være fyldt med lækre cookies, cupcakes, tærter, boller, snitter og hvad hjertet ellers begærer. Når vi er på ferier rundt omkring, er der som regel et sted eller to der altid får min opmærksomhed meget hurtigt, for jeg kan simpelthen ikke gå forbi et lille bageri eller konditori uden at jeg lige skal hen og kigge ind ad vinduerne, og nogle gange kan jeg da heller ikke nøjes med at kigge 

Når vi nu er inde på dette lille søde emne så skal i selvfølgelig ikke snydes for en opskrift. Jeg har nemlig været i køkkenet, her til morgen for at bage nogle små rabarberkager som jeg tænker vil falde i god jord her hen over Kr. Himmelfarts ferien. I aften gå jeg i køkkenet igen – jeg har nemlig lovet kollegaerne at tage lidt hjemmebag med i morgen, så derfor står den på banankage-bagning med masser af chokolade, senere i aften

Til 12 små kager skal du bruge: 150 g rørsukker + lidt ekstra til toppen // 3 store æg // 150 g smør // kornene fra 1 vaniljestang // 175 g marcipan // 150 g hvedemel // 1 tsk bagepulver // 125 g kokosmel // 150 g hvid chokolade // 200-300 g friske rabarber // bagespray // 12 små aluforme

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmikser. Smelt smørret og kom det i skålen mens der stadig piskes. I en anden skål blandes mel, bagepulver, vaniljekorn, kokosmel samt marcipan og chokolade i små stykker. Vend det herefter sammen med æggeblandingen til massen er ensartet. Kom 12 aluforme på en bagerist med bagepapir og spray dem med bagespray. Fordel dejen i formene – de skal fyldes 3/4 – og drys med lidt rørsukker. Til sidst fordeles små stykker frisk rabarber på toppen af hver kage og de bages i midten af ovnen, ca. 20 minutter til de er gyldne på toppen

Fredags Drinks

“Frisk lime-cider cocktail”

 

I denne uge er vores fredags drink blevet til en lørdags drink. Det skyldes simpelthen at jeg i går måtte tage til vagtlægen for at få konstateret mellemørebetændelse. Jeg var simpelthen i en voldsom pine hele dagen, og havde langt fra lyst til at hygge mig med en drink. Jeg har fået noget pencillin, og det er heldigvis allerede begyndt at virke, så i dag er der blevet lavet lidt småting herhjemme inklusiv at hygge med en drink

Du skal bruge (til 1 cocktail): isterninger // saften af 1 lime // alkoholfri cider med hyldeblomst // ekstra lime til pynt

Kom 4-5 isterninger i et glas og pres saften af en hel lime i glasset efterfølgende. Fyld glasset op med cider og pynt med sugerør, limeskive, glimmer og tallerkensmækker

Jeg havde egentlig gjort endnu et indlæg klar til jer som skulle hedde “Store Hvededag”, men der var ikke meget gang i vores torsdag aften. Jeg havde ellers lavet hjemmebagte hveder, men både min kæreste og jeg, var ikke på dupperne, samtidig med at min kæreste skulle skrive sin eksamensopgave færdig. Derfor spiste vi en enkelt hvede hver, kl. 22.45, mere af traditions-tvang end af lyst – til gengæld har jeg fået taget lidt revanche her til morgen :) Dagen i dag har stået på at få lavet nogle småting færdige herhjemme. Der er blevet vasket en hulens masse tøj, vi har fået hængt lamper op, sat hylder op i forskellige rum og fået hængt nogle billeder op. Det er de små ting at det hele bliver hyggeligt g lidt mere hjemlidt – glæder mig til at vise lidt billeder af det senere

♥ Kan I have en fortsat god weekend 

Boganbefaling: “Orkideens hemmelighed”

Jeg har i april måned haft nogle hyggelige morgen- og aftenstunder med læsning i “Orkideens hemmelighed”. Jeg er blevet rigtig glad for at læse bøger af Lucinda Riley, og dette er da også min 3. i rækken. Tidligere har jeg læst og givet en boganbefaling af både “Pigen på klippen” & “Lavendelhaven“. De to tidligere anbefalinger har været meget positive og dette er ingen undtagelse:

Fra bogens bagside: “Fra 1930’erne til nutiden, fra det krigshærgede Europa til det eksotiske Thailand. Orkideens hemmelighed er en rejse i den aristokratiske Crawford-families historie, en hjertegribende fortælling om kærlighed og svigt. 

Som barn tilbringer koncertpianisten Julia Forrester mange timer sammen med sin morfar i drivhuset på godset Wharton Park, hvor han er gartner. Flere år senere vender Julia tilbage til Wharton Park for at finde trøst efter en voldsom familietragedie. Her møder hun stedets nye ejer Kit, som selv er tynget af en sørgelig fortid.  Kit forærer Julia en gammel krigsdagbog, han har fundet under renoveringen af Wharton Park. Dagbogen bliver nøglen til de hemmeligheder, der gemmer sig dybt, dybt inde bag godsets majestætiske ydre.

Julia bliver sendt tilbage i tiden til Olivia og Harry Crawfords verden, et ungt par, der bliver splittet under anden verdenskrig. Og hun lærer den chokerende sandhed om en kærlighedshistorie, der blev skæbnesvanger for Wharton Park og for hendes familie mange generationer frem”

Måden denne bog er bygget op på er den samme som de 2 foregående bøger af Lucinda Riley, som jeg har læst. Det foregår i forskellige tidsaldre og de små historier der kører gennem hele bogen, bliver flettet sammen hen mod slutningen. Hendes bøger handler ofte om familietragedier sket for mange år siden, der hen mod nutiden får en kæmpe betydning for nutiden. Jeg føler mig underholdt gennem hele bogen, og der dukker altid nogle små twist op hen ad vejen, som hele tiden ændre historiens retning. Jeg er faktisk blevet så glad for den måde Lucinda Riley skriver på, at jeg allerede i maj måned har sat endnu en af hendes bøger på min læseliste, denne gang kaster jeg mig over “Engletræet”, som jeg glæder mig meget til at give jer en boganbefaling af

Gravid uge 25+0

Jeg synes lige jeg ville lave en lille update med hensyn til min graviditet. Jeg er i dag i uge 25+0 og der er nu kun 15 uger til termin (hvor er det vildt!). Maven vokser stadig godt, men der er heldigvis gået lidt stilstand i det – hvis det var fortsat med samme fart som i starten, var jeg jo sprunget for længst, haha. I dag er vores lille dreng ca. 31 cm. og vejer omkring 800 g. Han er i fuld gang det meste af dagen, og der går ikke længe imellem jeg kan mærke ham sparke. Det giver en rigtig dejlig ro at man kan mærke der er liv derinde

Jeg har læst mig til at det er rigtig godt at spille musik for ham, så hver aften ligger vi og lytter til den lille luftballon der spiller. Det skulle efter sigende være med til at berolige barnet efter det er født, da det er en velkendt melodi – om det passer aner jeg ikke, men jeg synes nu det er lidt hyggeligt så det fortsætter vi med resten af graviditeten.Om det har noget med musikken at gøre ved jeg ikke, men den er sikkert som amen i kirken, at han begynder at sparke når musikken har spillet i et lille stykke tid ♡

I går legede jeg fotomodel sammen med kæresten, og det kom der disse billeder ud af. Vi har snakket om at vi nok hellere må til at tage nogle flere billeder under forløbet – det er jo lidt sjovt at se tilbage på senere. Som I kan se har jeg har jeg ingen sko på og det er der en helt bestemt grund til… jeg har nemlig pt. kun 2 par Birkenstock jeg kan klemme mine fødder ned i, resten står bare hjemme og pynter, og venter på at mine fødder skrumper en lille smule igen. Det er dog ikke kun fødderne der er svulmet op på det seneste, jeg har indtil videre taget 9 kg. på og selvom jeg har brugt rigtig meget af mit almindelige tøj under graviditeten, kan jeg godt se at det bliver sværere og sværere at finde noget som kroppen kan skrues ned i. Tøjet jeg har på på billederne er dog ikke ventetøj, men kjolen kan jeg vidst også godt snart hænge ind i skabet, og først tage frem når det lille vidunder er kommet til verden 

 

Fredags drinks

♥ Perlende rabarberdrink 

Så er jeg klar med det første indlæg om “fredags drinks”. Som I jo ved kan jeg ikke tåle alkohol, så derfor kan det en gang imellem være lidt hyggeligt at gøre lidt ekstra ud af det. Som sådan savner jeg ikke at kunne drikke noget med alkohol i, men jeg kan mærke at jeg savner mere og mere det der med at drikke noget anderledes. Ofte ender det med at man drikker sodavand, saft eller juice, men nu har jeg sat mig for at hver fredag skal jeg nyde weekenden med en alkoholfri drink

 

Du skal bruge: 500 g friske rabarber // 2½ dl rørsukker // 2 stjerneanis // 1 liter vand // danskvand // isterninger

Skyl rabarberne og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde sammen med sukker, stjerneanis og vand og lad det koge under låg i små 10 minutter. Herefter tages låget af og det koger videre i omkring 5 minutter. Gryden tages herefter af varmen og køler af til stuetemperatur. Passér saften gennem et rent, fugtigt viskestykke og kom på atamonskyllede glas. Stil herefter saften på køl

I et glas kommes 4-5 isterninger og der fyldes herefter halvt op med den afkølede rabarbersaft. Fyld glasset op med danskvand og pynt evt. med frisk mynte og et sugerør

I maj glæder jeg mig til:

Så er vi kommet godt i gang med årets sidste forårsmåned. Det er nu ikke ligefrem fordi at de 2 foregående måneder har vist sig fra sin bedste side (vejrmæssigt i hvert fald) . Nu nærmer vi os med små skridt den første sommermåned, og det kan jeg bare slet ikke forstå. Jeg synes ikke det er længe siden vi gik og sang “højt fra træet grønne top”, rundt om juleaften, eller vi sad sammen nytårsaften og glædede os over den nyhed vi lige havde fået… nemlig at vi skal være forældre. Men er det ikke bare sådan det er? hvert år bliver jeg overrasket over hvor hurtig tiden går, og i år er ingen undtagelse. Men det betyder jo også at vi nærmer os en masse dejligt ting, nemlig vores ferie til Menorca, min barsel, en lang og varm sommer (vi krydser fingre) og en lille ny til august. Inden jeg begynder at tænke på alt det der kommer til at ske senere på året, vil jeg lige koncentrere mig om de ting jeg glæder mig rigtig meget til her i maj:

 

  1. At spise årets første gammeldags isvaffel med masser af guf
  2. Købe (en masse) lækkert sommetøj
  3. At starte en ny blog-serie op som går i luften på fredag
  4. At læse “Engletræet” af Lucinda Riley
  5. At bruge en masse tid på at læse om vores rejsedestinationer i juni
  6. At få malet min gamle tremmeseng
  7. At bruge en hel weekend i haven, så den kan blive fin og sommerklar
  8. At fejre min søde kærestes fødselsdag
  9. At bage hveder til dagen før St. Bededag (og lidt ekstra til fryseren)
  10. At have min sidste arbejdsdag inden jeg går på barsel

Hvilke ting glæder I jer til i maj måned?

Store havedag #1

I går vågnede jeg lidt i 8 til solens stråler der skinnede ind gennem gardinet. Kæresten lå og snorkede ved siden af, så jeg listede op, tog noget morgenmad og hoppede i arbejdstøjet – søndagen var hermed døbt:”Store havedag”, i hvert fald for mit vedkommende :)

Jeg har haft rigtig mange ideer om hvordan haven gerne skulle komme til at se ud på et tidspunkt, men efter 9 timer i haven i går, kan jeg godt se at det er en længere proces. Jeg startede i det ene lille bed der var fuldstændig tilgroet, og da jeg nåede til udefinerbar plante nr. 18 opgav jeg projektet og gik i gang med at grave de planter op jeg gerne ville gemme, nemlig en masse fine akelejer, som jeg nu glæder mig til at se blomsten på når de engang springer ud.

Det meste af haven er fuldstændig tilgroet i meget højt græs, og det er vidst ingen fornærmelse at sige, at dem der tidligere har boet her ikke ligefrem var have-mennesker. Jeg måtte derfor starte bilen og køre ud for at købe en kantsaks, en spade og en kultivator hvis vi skulle have nogen chance for at komme igennem bare lidt af det. I mellemtiden var min kæreste vågnet og havde besluttet sig for at hjælpe mig med det lidt uoverskuelige haveprojekt. Det endte med at han fik stukket kanter af i hele haven, han fik gravet en masse løg op og så fik han gravet en stor rosenbusk op som jeg ikke ville gemme. Jeg fik lavet et lille bed til alle de nyopgravede akelejer og så fik jeg befriet 9 hindbærplanter fra at drukne i det lange græs. Jeg fik flyttet nogle rabarberplanter og så fik jeg sået en masse latyrus, så nu er vi da så småt begyndt, selvom der er lang vej igen

Kommende projekter i vores lille have:

  1. Vi skal have opstillet 2 højbede. Det ene skal fyldes med jordbærplanter og det andet skal være fyldt med en masse lækre krydderurter
  2. Der skal plantes et lille æbletræ i det ene hjørne af græsplænen
  3. Der skal plantes lavendler – de er smukke, dufter fantastisk og smager super godt i bagværk
  4. Der skal plantes 3 små buskroser ved det ene stakit
  5. Der skal laves et langt bed langs husmuren som skal fyldes med smukke sommerblomster
  6. Vi skal i tænkeboks og finde ud af hvad der skal gøres med det store bed langs hækken
  7. Der skal fjernes mos og kløver fra græsplænen, den skal have gødning og så skal der spredes lidt ekstra græsfrø så den kan blive rigtig fin
  8. Jeg skal have plantet en masse fine blomster i alle mine krukker, som skal pynte på terrassen