Månedsarkiv: juni 2017

Om at forkæle sig selv

Hver gang jeg snakker med folk om at jeg er gået på barsel, kan jeg næsten være 100% sikker på at deres næste kommentar er; “Husk nu og nyd det”. I går tog jeg det meget bogstaveligt og lavede en lille selvforkælelsesdag. Det startede med at jeg kl. 09.00 havde en tid til frisøren, hvor jeg fik klippet spidserne – selvom der ikke er sket så meget, så er det jo bare super lækkert at være til frisøren. At få vasket sit hår inkl. hovedbunds-massage, en kop cappuccino og et stykke chokolade, så kan dagen da ikke starte meget bedre. Herefter blev der købt lidt lækkerier i Matas og en fin fin halskæde fra Pernille Corydon. Inden jeg kørte hjem igen var jeg et smut forbi lagkagehuset hvor jeg købte en friskpresset juice og en stor gulerodsbolle

Hjemme igen fik jeg læst et par kapitler i min bog mens jeg nød de indkøbte lækkerier og fik lakeret mine negle. Senere gik jeg i gang med at få ordnet mit tøjskab – dette var jeg dog allerede gået i gang med dagen forinden, men jeg manglede lige det sidste. Det var ikke fordi det trængte super meget, men jeg synes det er lækkert at åbne et tøjskab hvor alt bare ligger og hænger som det skal. Aftenen stod på kærestehygge hvor vi så den nye “Skønheden og Udyret” som jeg synes var super god, kæresten derimod var vidst ikke helt enig med mig, han sad i hvert fald meget meget urolig i sofaen, haha

I dag er det ikke så meget selvforkælelse der er på dagsorden, men nærmere “praktiske gøremål”. Der skal ordnes lidt vasketøj og så skal der støves en lille smule af, så jeg må vidst hellere komme i gang. Kan I have en dejlig dag derude ♡

MIT BABY SHOWER

I går var der 6 skønne tøser der have arrangeret et hyggeligt baby shower for mig. Jeg skulle komme hjem til mine forældre klokken 11, hvor jeg blev taget imod af smilende piger med ballon-tykke maver. Sofabordet var fyldt med gaver, og efter at have pakket dem op fik vi udleveret de fineste papirer med en lille gættekonkurrence om det ufødte vidunder. Frokosten bestod af jordbærsalat, brød, grillet kød og ovnbagte kartofler. Eftermiddagen startede ud med lidt afslapning i haven, mens der blev taget en masse fine billeder. Leg nummer 2 gik ud på at jeg med bind for øjnene skulle gætte ingredienser i forskellig slags babymad. Herefter stod den på eftermiddagskaffe med lækre kager og frisk frugt. Dagen sluttede med at alle tøserne, ud fra øjemål,  skulle gætte størrelsen på min babybule

Det er virkelig rørende at man har nogle i sit liv som gider tage sig tid til at arrangere sådan en dag for én. Det var en helt fantastisk dag i selskab med de tøser som jeg allerbedst kan li’ og jeg takker dem af hele mit hjerte! 

Dagen startede med at jeg skulle pakke en masse fine gaver op mens vi fik en lille forfriskning i stuen 

Den første aktivitet vi skulle give os i kast med, var forskellige spørgsmål om lillemanden. Alle de deltagende skulle gætte navn, fødselsdato, tidspunkt m.m. og så ser vi hvem der kommer tættest på at gætte rigtigt når det lille vidunder kommer til verden 

Der var dækket det fineste lystblå bord

 

Efter maden var vi alle ude i det dejlige sommervejr, hvor vi selvfølgelig fik taget en masse skønne billeder

Den lækreste sommerkage med masser af danske, sommersøde jordbær

Den sidste leg gik ud på at alle gæsterne, ud fra øjemål, skulle klippe et stykke snor af i en længde der passede i størrelse med babybulen. Som i kan se på billedet er det noget sværere end man skulle tro

De fineste gaver til vores lille dreng

♥ Kærestetur & maritim stemning på Hjerting Badehotel ♥

 

Vores planer for ferien ændrede sig brat på få sekunder da vi stod og skulle boarde flyet til Menorca – jeg fik nemlig ikke lov til at komme ombord på grund af min graviditet. Jeg var blevet informeret om at så længe vi rejste inden 8 uger før termin, var det ikke noget problem, men desværre var flyselskabet af en anden mening og derfor måtte vi efter 2 timer i lufthavnen vende skuffede hjem igen.

Hvad gør man så lige? Min kæreste havde taget 2 ugers ferie fra arbejde og vi ville heller ikke bare sidde hjemme og trille tommelfingre og vejret indbød ikke ligefrem til en masse udeaktiviteter. Derfor besluttede vi os for at tage en overnatning et sted langs den jyske vestkyst og så faldt vores valg på Hjerting Bedehotel. Jeg har gennem et længere stykke tid gerne ville på badehotel, og nu tilbød muligheden sig

 

Vi kørte hjemmefra søndag formiddag og startede med at køre til “Menneske ved havet” som er de her 4 store, hvide skulpturer lidt udenfor Esbjerg. Her spiste vi vores medbragte mad inden vi fortsatte mod Hjerting, hvor vi kunne tjekke ind på badehotellet kl. 14. Vi pakke lidt ud og spillede et par spil på værelset, inden vi gik langs strandpromenaden indtil vi kom til et hyggelig lille ishus, hvor vi satte os med den smukkeste udsigt over Vadehavet. Tilbage på hotellet blev der læst i bøger og magasiner inden vi skulle gøre klar til middag i en af hotellets restauranter. Aftenen sluttede med en film på værelset, da det desværre var begyndt at regne, så en aften-gåtur måtte v tænke os til

Efter at have spist morgenmad mandag morgen, kørte vi ca. 30 km. nordvest på, for at komme til Blåvandshuk Fyr som er beliggende på Danmarks vestligste punkt. Her gik vi en smuk tur i klitterne og blandt de mange velbevarede bunkere inden vi selvfølgelig skulle ud og stå så langt vestpå som man kan komme i Danmark. Dagen fortsatte med en tur ind til Esbjerg hvor vi spiste en dejlig frokost på “Dronning Louise” og efterfølgende fik brugt lidt penge i nogle af byens mange butikker inden dagen sluttede af med at køre til Ribe, hvor vi gik en tur rund i den gamle, charmerende by

 

I dag er der bare blevet nusset lidt rundt herhjemme. Jeg har fået vasket noget tøj, været en lille tur i haven, fået styr på mine billeder på computeren og så skal jeg igang med et lille malerprojekt, som jeg glæder mig til at vise jer det færdige resultat af. Ellers har jeg planer om at få læst en hel masse i min bog mens jeg ligger under tæppet på sofaen. I morgen har jeg planer om at jeg skal give mig i kast med et DIY-projekt ude i haven, hvis det bliver som jeg tænker unde i mit hoved, får i selvfølgelig billeder af resultatet.

♥ Kan I have en rigtig dejlig dag 

 

Lately on Instagram

Så er det igen ble tid til et lille kig på billederne fra min Instagram. Den har været præget af at sommeren har indfundet sig herhjemme. Jeg har nydt en skøn aften med nogle kollegaer, kigget op i en lilla blomsterhimmel, plantet krydderurter i vores lille have, fået taget graviditetsbilleder, spist lækker dessert og pakket til en kæresteferie ♡

Kan I have en rigtig dejlig weekend!

Et lækkert isbord ♥

I Pinsen havde vi besøg af min familie på min fars side. De kom lørdag eftermiddag og overnattede til søndag. Til desserten lørdag aften havde jeg valgt at lave til lækkert isbord med 5 forskellige slags hjemmelavet is, masser af pynt og karamelsauce. Jeg synes det var en hyggelig måde at spise dessert på – folk bestemte selv hvad de ville have og hvordan desserten skulle pyntes og jeg tror det var en ret stor succes. Der er selvfølgelig rigtig meget arbejde i det og det kræver at man har en ismaskine (eller er så heldig at kunne låne en), men det er alt arbejdet værd! Nedenfor får I opskrifterne på de 5 slags is der blev serveret på mit isbord:

Opskrift på grundisen: 1 vaniljestang // 1 økologisk citron // 3½ dl piskefløde // 3½ dl sødmælk // 150 g sukker // 6 æggeblommer

Kom kornene fra vaniljestangen i en gryde sammen med en skive skræl fra citronen på størrelse med en finger, mælk og fløde. Lad det koge op og pisk imens sukker og æggeblommer sammen til en cremet æggesnaps. Kom nu 1/3 af mælkeblandingen op i æggemassen mens der stadig piskes godt. Herefter kommes det hele tilbage i gryden hvor det skal have varme under omrøring i ca. 10 min. indtil det tykner en smule – det må ikke koge! Stil blandingen på køl inden det køres på ismaskinen

Variation 1 – Vaniljeis med 3 slags chokolade: 1 portion grundis // 50 g mørk chokolade // 50 g mælkechokolade + 25 g til pynt // 50 g hvid chokolade + 25 g til pynt

Når ismassen er kold kommes den på ismaskinen hvor det kører i 25-30 minutter. Imens hakkes 50 g af hver slags chokolade, som kommes i den næsten færdigkørte ismasse. Kom isen i en beholder og stil den på frys i minimum 2 timer. Smelt 25 g mørk- og 25 g hvid chokolade. Kom det i hver deres sprøjtepose og dekorer toppen af isen med den smeltede chokolade – her er det sprøjtet ud i lange striber, inden isen igen sættes på frys

Variation 2 – Stikkelsbær is: 1 portion grundis // 300 g friske eller optøede stikkelsbær // 1 dl mælk

Blend stikkelsbær sammen med mælken og passér massen igennem en finmasket sigte. Bland saften sammen med den afkølede ismasse inden den køres på ismaskinen

Variation 3 – Chokolade is: 1 portion grundis // 200 g god mørk chokolade + 25 g til pynt

Smelt chokoladen over vandbad og bland den forsigtigt sammen med en varme ismasse. Når iscremen er ensartet sættes den på køl. Når den er helt kold køres den på ismaskinen

Variation 4 – Daim is: 1 portion grundis // 100 g daimkugler

Den kolde ismasse køres på ismaskinen indtil den er næsten færdig, herefter tilsættes 75 g daimkugler (eller flere) og isen køres færdig. Kom isen i en beholder og drys med de resterende daimkugler inden den sættes på frys

Rabarber sorbet: 500 g rabarber // 1 liter vand // 200 g sukker // 1½ past. æggehvide // 30 g flormelis

Rengør rabarberne og skær den i små stykker. Kom rabarber, vand og sukker i en gryde og kog det i 10 minutter, stil på køl og passér herefter igennem en sigte. Stil rabarbersaften på køl inden den køres på ismaskinen. Pisk æggehviderne luftige sammen med flormelis til en tyk marengs, tilsæt den i ismaskinen ca. 10 minutter før sorbeten er færdigkørt. Kom sorbeten på frys

ALLE SLAGS IS HAR GODT AF AT STÅ VED STUETEMPERATUR I CA. 30 MINUTTER INDEN DEN SERVERES

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Som sagt skal der selvfølgelig også være noget at pynte desserten med, så derfor havde jeg lavet karamelsauce, små kyskager og lavet karameliseret hvid chokolade. Der udover var der forskellig krymmel og lækre friske bær

Karameliseret hvid chokolade: 250 g hvid chokolade i god kvalitet

Hak den hvide chokolade og kom den i et ildfast fad. Sæt det i ovnen ved 120 grader i godt og vel 1 time. Hvert 10. minut skal der røres rundt i chokoladen. Massen begynder at klumpe en smule, det skal den gøre så bliv ikke bekymret ;) Efter en god time i ovnen er den karameliserede hvide chokolade færdig. Hæld chokoladen ud op et stykke bagepapir og lad det køle helt af. Det kan være nødvendigt at presse chokoladen en lille smule sammen, så man får et stort stykke man senere kan brække små stykker af. Opbevar chokoladen på køl i en lufttæt beholder

Små kyskager: 100 g æggehvider // 100 g sukker // 100 g flormelis

Pisk æggehvider sammen med sukkeret til en sej marengs. Sigt flormelisen i marengsen og vend forsigtigt rundt – stop når den er ensartet! Tilsæt evt. frugtfarve og kom massen i en sprøjtepose med en lille tyl. På en bageplade med bagepapir sprøjtes små kager ud, som skal lufttørre i ca. 30 minutter inden de bages 15-20 minutter i en 120 grader varm ovn. Jeg synes de er bedst når der stadig er en lille smule “tyggegummi” i midten. Opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder

Karamelsauce: 2 dl piskefløde // 1 dl sukker // 1 dl sirup // 100 g smør // 1 tsk vaniljesukker

Bland fløde, sukker, smør, sirup og vaniljesukker i en gryde. Lad massen koge til den bliver tyk og lysebrun – det tager ca. 30 minutter. Kom karamelsaucen på et rengjort glas og opbevar ved stuetemperatur

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

I juni glæder jeg mig til:

Så er sommeren i gang. Kalenderen siger 5. juni, og det betyder også at jeg er gået på 3 ugers velfortjent ferie inden jeg starter på min barsel. I dag her jeg bare nusset lidt rundt herhjemme med at plante lidt i mine krukker, spist en hyggelig morgenmad og så er jeg så småt begyndt at pakke min kuffert til en uge på Menorca. Senere skal der tændes op i grillen og så tror jeg at vi skal se et par afsnit af Matador inden sengen kalder

Sidste år i juni delte jeg små glimt her og her, jeg bagte skønne sommerboller med rabarber, var på et skønt besøg i en smuk have, vi flyttede i lille lejlighed, lavede lækkerier til grillen her, her og her og pakkede til en fantastisk ferie i Riga. I denne måned kommer det blandt andet også til at handle om ferie, men det kan i læse mere om på listen nedenfor:

  1. At tage på en skøn kærestetur til Menorca
  2. Til en ekstra scanning, så vi kan se vores lille mirakel igen 
  3. Eksperimentere i køkkenet med skønne råvarer fra vores have
  4. Fylde fryseren op med en masse hjemmelavet is
  5. Nyde en masse solrige morgner på terrassen med iskaffe og en god bog
  6. Gøre børneværelset klar til lillemandens ankomst
  7. Plukke små fine buketter i haven, som kan stå og pynte i vores hjem
  8. På en miniferie til Tyskland
  9. Læse “Sommerenjeg mødte dig” af Jojo Moyes
  10. Fejre Sankt Hans med mennesker jeg holder af

Det gode søndagsbrød

“Grove og sprøde franskbrød + mælkemarmelade”

Du skal bruge: 1½ dl rugflager // 5 dl vand // 2½ tsk salt // 2½ dl yoghurt naturel // 1 æg // 50 g gær // 50 g smeltet smør // 250 g grahamsmel // 250 g fuldkornshvedemel // 400-500 g hvedemel

Kog 3 dl af vandet og opblød rugflagerne heri i ca. 5 minutter, herefter tilsættes det resterende vand, salt, yoghurt, æg, smør og gær og der røres godt rundt. Nu tilsættes grahamsmel og fuldkornshvedemelet mens der æltes godt – gerne i en røremaskine. Mens der æltes tilsættes hvedemelet lidt efter lidt og der æltes i yderligere 10-15 minutter, til dejen er blød og smidig. Stil dejen til hævning i en lille time

Kom dejen ud på et bord der er drysset med grahamsmel. Del dejen i 2 lige store dele, form dem til 2 aflange brød og kom dem på en bageplade med bagepapir. Drys med grahamsmel og skær firkanter i brødenes top med en skarp kniv inden de bages ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter til brødene er sprøde og lyder hule når man banker dem under bunden

Vil man forkæle sig selv eller sine gæster en lille smule ekstra, vil jeg anbefale at man prøver at lave mælkemarmelade. Det smager fantastisk på en skive nybagt brød, men kan også bruges som fyld i macarons eller i kager og som tilbehør til f.eks. is

Du skal bruge: kornene fra 1 vaniljestang // 2½ dl piskefløde // 1½ dl sødmælk // 80 g sukker

Kom alle ingredienser i en gryde og kog ved svag varme i ca. 2 timer – der skal røres i gryden en gang imellem. Massen skal ende med at være tyk og lysebrun. Den må ikke få for høj varme, da den nemt vil skille. Mælkemarmeladen kommes på et rengjort syltetøjsglas og opbevares på køl i op til 2 uger

♥ Kan I have en rigtig dejlig Pinse