Månedsarkiv: november 2017

Hasselnøddebrød med julekrydderier

 

Får du pludselig gæster, er det rart at kunne byde dem en lækker ting til kaffen. Derfor har jeg altid brød, boller og kage i fryseren så vi altid har noget til en hyggelig stund. Denne kage er super velegnet til nedfrysning og så er den stadig lækker og svampet efter optøning. Vi spiste den dog selv en eftermiddag hvor vi lå på sofaen med tæpper, levende lys, latte og fjernsyn samt lydbog i ørerne – den perfekte søndags-afslapning. Hvis I skulle have lyst til at lade den skønneste duft af jul og hjemmebag brede sig i hele huset kan I se opskriften nedenfor

Du skal bruge: 150 g hasselnødder // 225 g hvedemel // 150 g brun farin // 1 tsk natron // ½ tsk bagepulver // 1 tsk kanel // ½ tsk kardemomme // 1 tsk stødt ingefær // 150 g smør // 1,5 dl kærnemælk // 2 store æg

Tænd ovnen på 180 grader og rist hasselnødderne i ca 10 minutter. Gnub herefter det meste af skallen af og lad dem afkøle. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt smørret og kom det i sammen med kærnemælk og æg. Pisk dejen hurtigt til en er ensartet og tilsæt nødderne. Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir eller smurt med en lille smule smageneutral olie. Bag “brødet” i ca 30 minutter til det er gyldent og gennembagt. Serveres lun til en god kop kaffe eller kom den i fryseren til en hyggelig stund

December måned nærmer sig med hastige skridt. Næste weekend skal vi holde barnedåb for vores lille guldklump, og derefter kan vi for alvor begynde at tænke på julen – oppyntning, konfekt, gaver, dekorationer, småkager og alt hvad der ellers hører til. I dag står den på de sidste forberedelser til barnedåben og ellers tror jeg bare vi skal slappe af og nyde at vi ikke skal nå noget

♡ Kan I have en rigtig dejlig søndag ♡

Jeg er her stadig

Der er skam liv i mig endnu, selvom der lige i tiden er meget stille her på bloggen. Synes simpelthen at den ene dag tager den anden og jeg kan ikke forstå at vi allerede er halvvejs i november. Den seneste tid har jeg brugt på at mødes med de skønne tøser fra mødregruppen, jeg har været til fødselsdag ved en kollega, gået lange ture i det smukke november-vejr, været alene med lillemanden i en weekend, startet op på min træning og fået taget hul på julegaveræset

De sidste forberedelser til barnedåben er også ved at være på plads og det er en dag vi glæder os rigtig meget til, og det er selvfølgelig også en dag jeg vil vise nogle glimt af her på bloggen

 

Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig dag – vi skrives forhåbentlig snart ved igen!

Små glimt

Oprydning i mit absolutte yndlings skab ♡

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på nogle små glimt fra den seneste tid. Der er for alvor gået hygge i den herhjemme, med levende lys, hjemmebag og masser af kærlighed til mine to dreng. Den ene dag tager den anden, så synes at tiden flyver afsted, alligevel husker vi at nyde hver eneste dag med vores lille guldklump, for selvom han kun er 10 uger er det som om han altid har været hos os. Det er virkelig en mærkelig følelse, og derfor tror jeg også at jeg har lidt svært ved at forholde mig til det med tid lige pt.

I dag har jeg dog styr på at det er søndag. Det betyder at dagen skal tilbringes i nattøj, med at se julekalender, der skal bages lækre chokoladeboller og så skal jeg give min smukke søn 10.000 kys

Klar til besøg af de skønne tøser fra mødregruppen

Ham her smelter mit hjerte

Boligdrømme

Date-night med lækker tapas ♡

Smukke ranunkel i efterårsfarver ♡

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

I november glæder jeg mig til:

Så er næste blad blevet vendt  kalenderen og vi kan nu skrive november. Det er helt vildt som tiden går og det er ikke til at forstå at vi har haft vores lille vidunder ved os i næsten 10 uger, selvom det føles som om han har været ved os i evigheder… Herhjemme betyder november også at det er legalt at begynde at jule (så småt i hvert fald) Jeg har dog allerede set et par julekalendere, men det behøver kæresten jo ikke få at vide, haha. At julen nærmer sig kan man også se på denne måneds liste over ting jeg glæder mig til i november:

  1. At holde barnedåb for vores lille guldklump sammen med familie og venner
  2. Forkæle mig selv med et par nye støvler
  3. Forhåbentlig nå målet om at smide alle 25 kg fra graviditeten
  4. Læse “Engletræet” af Lucinda Riley
  5. Se en masse julekalendere – har jo masser af tid, så satser på at få set en hel del
  6. Sprede duften af nøddestollen en søndag morgen og holde familiehygge
  7. Pakke lillemanden i barnevognen og tage hul på julegaveræset
  8. Drikke masser af varme drikke – især varm kakao med (flødeskum og) skumfiduser
  9. At pynte til jul i vores lille hjem for første gang
  10. Bruge timevis på at se vores smukke dreng i øjnene ♡

Resten af denne uge kommer til at gå stille og roligt. I morgen skal jeg mødes med et par søde tøser og deres smukke babyer, når mødregruppen igen samles. Fredagen skal gå med lidt bagning og hygge med mine 2 drenge og lørdag kører vi et smut til Fyn for at holde 1-års fødselsdag for min lille nevø. Har I nogle særlige planer for resten af ugen?

God dag til alle jer derude og rigtig god november – Klem fra C ♡

Sprøde småkager med efterårslook

Det her er sådan set en ganske almindelig mørdej som er blevet stukket ud i de fineste efterårsforme. De er super nemme at lave og så er de mega lækre og sprøde

Alt du skal bruge for at lave dem er: 300 g hvedemel // 100 g flormelis // 150 g stuetempereret smør // 1 æg str. L // evt. 1/2 spsk stødt ingefær

Kom alle ingredienser til mørdejen i en skål og ælt det sammen, men kun lige akkurat til det er samlet. Kom det i en plastikpose og stil på køl i 30 minutter. Den nu kolde dej rulles relativt tyndt ud i mel på bordet og stikkes ud til kager i den ønskede form – jeg har købt disse bladforme på nettet til ca. 10,- pr. styk. Kom kagerne over på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter til de er let gyldne. Servér kagerne til en god kop efterårs te eller som her, med en kop varm kakao

Grunden til jeg bagte disse “blade” var egentlig at jeg skulle bage medaljer til vores gæster søndag eftermiddag og så var der lidt mørdej i overskud. Så fandt jeg mine udstikkere frem for dejen skulle selvfølgelig ikke gå til spilde. Har i lyst til at bage mine efterårsmedaljer kan I finde opskriften lige her

I dag er vi gået ind i den sidste efterårsmåned, og det betyder også at jeg så småt er begyndt at jule lidt herhjemme. Jeg elsker julen og kan slet ikke få nok af den. Frodelen ved at være på barsel i denne tid er at jeg kan jule en masse om dagen mens min kæreste er på arbejde, han mener nemlig at jeg starter alle mine julerier alt alt for tidligt. Men nu kan jeg jule uden at han skal se og høre på det, så det er win win for alle

Kan I have en rigtig dejlig 1. november ♡