♡ Spansk/italiensk inspireret tapasanretning ♡
Jeg elsker at lave mad, men nogle gange kan det virkelig været svært at blive ved med at forny sig. Derfor lavede jeg sidste år en plan om at jeg ville i gang med at eksperimentere mere med mad fra hele verden, og et er noget jeg er blevet ved med lige siden. Fremadrettet vil der en af de sidste dage i hver måned komme et indlæg med “Smag på verden”, hvor jeg viser billeder og giver opskrifter på nogle af de ting vi har nydt i løbet af den forgangne måned, så her får i et lille kig på hvilke “smag på verden”-retter vi har nydt her i januar:
♡ Marokkansk couscous salat ♡
♡ Milkshakes som på amerikansk diner ♡
Du skal bruge: 4 kugler is // 2 dl sødmælk // evt. lidt vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
Kom alle ingredienser i en blender og blend til en lind konsistens. Kom milkshaken i en fint glas og server iskold med sugerør
♡ Fransk baguette ♡
♡ Balinesisk smoothie bowl ♡
Det her er en urtrolig nem morgenmad eller eftermiddags-snack. Hvis i kunne have lyst til at give jer i kast med denne smukke smoothie bowl, kan I finde opskriften lige her
♡ Tyrkiske lavas ♡
Du skal bruge: 25 g gær // 1 tsk salt // ½ spsk sukker // 2,5 dl lunkent vand // ca. 250 g hvedemel // 2 spsk yoghurt naturel + 1 æggeblomme til pensling // nigellafrø til topping
Opløs gæren, sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt hvedemelet. Ælt dejen til den er smidig og blank, gerne på en røremaskine, det tager omkring 8-10 min. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål – det tager små 2 timer
Del dejen i to lige store dele. Tænd ovnen på 250 grader. Rul hver dejklump tyndt ud (ca 1 cm tykkelse) og kom dem på en bageplade med bagepapir. Pensl brødene med en blanding af yoghurt og æggeblomme og drys med nigellafrø. Bag brødene i 6-8 min på den øverste rille i ovnen, indtil de hæver op og bliver gyldne
♡ Friske forårsruller med asiatisk-marineret gris ♡
♡ Amerikanske chocolate chip cookies ♡
Du skal bruge: 140 g stuetempereret smør // 140 g brun farin // 120 g sukker // 1 æg, stuetempereret // 140 g hvedemel // 1 tsk groft salt // en lille tsk natron // en lille tsk bagepulver // 2 tsk vaniljesukker // 275 g hakket chokolade (her er brugt en blanding af mørk, lys og hvid chokolade)
Pisk smør luftigt med de 2 slags sukker og tilsæt herefter ægget, mens du stadig pisker. I en skål blandes alle de tørre ingredienser med undtagelse af chokoladen og det blandes i smørmassen til det lige akkurat er ensartet. Til sidst vendes den hakkede chokolade i og dejen opbevares på køl i minimum 12 timer – gerne et døgn
Tril dejen til kugler – jeg synes de bliver en passende størrelse hvis de vejer 25 g pr. styk – og kom dem på en bageplade med bagepapir. Du skal ikke trykke dem flade! Varm ovnen op til 175 grader varmluft og bag kagerne i ca. 10 minutter til de er flydt ud og er blevet let gyldne. De skal stadig være meget bløde når du tager dem ud af oven, de skal nok blive sprøde når de køler af på bageristen. Jeg synes at en amerikansk cookie er allerbedst hvis den stadig er en lille smule sej i midten, MUMS!
♡ Engelsk pie ♡