Månedsarkiv: april 2018

DIY – dyrk dit eget avocadotræ #1

Jeg synes det er dejligt med fine grønne planter i hjemmet, det skaber hygge og liver lidt op. Jeg har gennem tiden købt rigtig mange fine planter, men nu ville jeg prøve noget nyt, nemlig at dyrke mit eget lille avocadotræ. Jeg har læst lidt om det på nettet og det virkede egentlig til at være rimelig overskueligt… Og det var det faktisk også. Kig med nedenfor og se hvordan projektet er gået indtil videre:

Jeg startede med at tage 2 avocadosten som jeg satte 3 madpinde i, lagde dem oven på et glas og fyldte vand i, så det dækkede ca. halvdelen af stenen. Husk at skifte vand hver anden dag

På et tidspunkt begynder de forhåbentligt at revne og slå rødder i glasset. Mine begyndte at slå rødder små 2 måneder efter at stenene blev sat i vand. Det har været en langsommelig procces, men det har været så hyggeligt at gå og følge med i

Efter en lang og spændende ventetid, kom de første blade til syne

Nu går jeg så bare og venter på at de bliver så store at de skal over i en urtepotte og stilles ind på gulvet i stuen. Jeg synes det har været utrolig sjovt at gå i gang med sådan et lille hygge-projekt som jeg ikke kræver alverden. Jeg synes mine små træer er blevet super fine og selv om det har været en langsommelig proces her det været ventetiden værd. Nu går jeg så og overvejer om jeg skal kaste mig ud i andre “grønne projekter” som f.eks. at dyrke vores eget æble- eller kirsebærtræ, men nu tager vi lige en ting ad gangen

Varme hveder

Til 24 hvedeknopper skal du bruge: 50 g gær // 5 dl sødmælk // 2 tsk salt // 100 g sukker // 2 tsk kardemomme // 4 æg // ca. 1200 g hvedemel // 150 g sturtempereret smør

Kom gæren i en en stor skål (gerne til røremaskine) og oplæs det i lunt mælk. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og 3/4 af melet. Ælt dejen i ca 10 minutter inden smørret tilsættes sammen med mere mel til en blød og smidig dej. Ælt i yderligere 5 minutter, inden dejen stilles til hævning på et meldrysset bord i en lille halv time. Del dejen i 24 lige store stykker, som trilles til boller og fordeles i en stor bradepande (6 x 4 boller). Bollerne skal ligge tæt men må ikke røre hinanden. Lad bollerne hæve 1½ time og bag dem herefter i en 190 grader varm ovn i 25-35 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad hvederne stå i formen i 10 minutter inden de vendes ud og køler af på hovedet, på en rist

Jeg elsker traditioner og ting der kan fejres. De store højtider som Jul, Påske, Fastelavn, Halloween… og de små som, Bededag og Mortensaften. Da jeg boede hjemme var vi altid omme hos min mormor og morfar, dagen før Bededag. Efter vi er flyttet sydpå, er der dog lidt langt hjem, og derfor er den tradition desværre stoppet. Nu lyder traditionen på at jeg selv bager varme hveder, som kæresten og jeg hygger med til en god film, dagen før Bededag. I dag var det så blevet tid til at bage lækre, velduftende hvedeknopper – portionen er stor til 2 personer, men heldigvis er hveder, fantastiske til nedfrysning, så man kan få en hvede eller 2 til sin morgenkaffe en gang imellem

Små glimt

Lækker og sund morgenmad

Masser af søde kys

Nemt og lækkert! Jeg brugte marengskys som værtindegave 2 gange i løbet af Påsken. Kunne du tænke dig at lave dem selv, får du opskriften lige her:

Du skal bruge: 100 g past. æggehvide // 100 g sukker // 100 g flormelis

Pisk æggehviderne luftige i en stor skål. Sukkeret tilsættes lidt efter lidt, til maregnsen bliver tyk, hvid, luftig og sej. Flormelis sigtes i massen og vendes forsigtigt rund til en ensartet masse. Tilsæt evt den ønskede farve. Kom marengsen i en sprøjtepose med den ønskede tyl, og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 110 grader i 30-45 minutter, afhængig af størrelsen. De er færdige når de slipper bagepapiret

Vores lille mus

Der kommet lidt forår i krukkerne

Jeg var et smut i Plantorama i går, for at købe lidt forårsblomster til mine krukker. Jeg var ved at være træt af at kigge på de triste planter fra vinteren, så nu var det nu. Det var egentlig meningen at jeg ville have violer i, men weekendens gode vejr, havde gjort sit indhug i udvalget, så det måtte jeg hurtigt skyde en hvid pil efter. I stedet fik jeg købt 3 lyserøde forglemmigej, 1 nellike, 1 lavendel, 2 australske violer, 1 marokkansk mynte og en salvie

♡ Smuk udsigt på gåtur med min far og søn

Forårsfornemmelser i mine forældres have 

10 spørgsmål og svar til det at rejse

  1.  Hvordan finder jeg ud af hvor rejsen skal gå hen? Jeg søger rigtig meget inspiration på nettet, via blogs og de sociale medier. Der udover snakker jeg med venner og bekendte om deres anbefalinger og så finder jeg inspiration i film, bøger og lignende
  2. Hvilke forberedelser gør jeg inden afrejse? Jeg bestiller altid rejseguides så jeg kan læse om vores destination. Jeg tjekker garderoben (en ferie er en god mulighed for at gøre lidt ekstra tøjkøb), jeg sætter mig ind i landets madkultur og ellers går jeg bare og glæder mig
  3. 5 ting jeg SKAL have med på alle mine rejser (udover de obligatoriske pas, penge m.m.): Et par gode gå-sko, mit kamera, et spil kort, min rejsedagbog og en god bog til de stille aftentimer
  4. Den bedste ferie jeg har haft? Det var nok forrige år da vi var med mine forældre på ferie i Sverige. Det var den perfekte blanding af afslapning, by, natur og seværdigheder – SÅ dejligt! Vi boede i et stille og roligt område ved Skærgården på Sveriges vestkyst. Det var så smukt og absolut ikke sidste gang jeg holder min sommerferie i det svenske.
  5. Det smukkeste sted jeg har besøgt? Uden sammenligning Skotland. Det er det mest storslåede natur jeg nogensinde har oplevet. Det er så langt væk fra alt hvad vi kender. Gold natur, kæmpe store nøgne bjerge og de hyggeligste små byer. Jeg har været så mange smukke steder henne, men “det vilde” Skotland som vi blandt andet mødte på Isle of Skye, tog bare pusten fra mig 
  6. Den bedste kulinariske oplevelse? Hmmmm… Jeg er virkelig vild med det franske køkken, så det nemme svar ville være Paris, men den mest positive overraskelse var da vi var i Riga med min svigerforældre for et par år siden. Hjemmefra var forventningerne til maden ikke særlig høje, men det er nok den ferie jeg har været på, hvor mad-niveauet har været højest gennem en hel uge
  7. Den bedste hjembragte souvenir? Uhh der har været mange. Men hvis jeg kun skal vælge én må det være et råt klippestykke fra Sverige som nu pynter så fint i vores stue
  8. Hvilken rejseform kan du bedst lide? Jeg synes at hver sin rejseform har hver sin charme. Jeg er både til storby og charter. Vi har også et par gange været på ferie hvor vi lejede en bil på destinationen, havde  på forskellige hoteller, og så besøgte vi ellers 3-5 forskellige steder i landet. Det er en dejlig måde at få set en masse forskelligt på, men man skal selvfølgelig været indstillet på at bo i en kuffert (man gider ikke pakke ud hele tiden), og at man kommer til at bruge mange timer i en bil. Denne type ferie synes jeg, egner sig bedst til destinationer hvor det ikke er for varmt. Vi har prøvet det i Sydengland hvor vi boede på 5 forskellige hoteller (2 for mange for min smag) og i Skotland hvor vi boede på 3. Men som sagt så er jeg til ALLE typer ferie, bare jeg kommer ud og opleve noget
  9. Et sted jeg altid vil vende tilbage til? PARIS! Som så mange andre er jeg faldet pladask for den smukke og romantiske hovedstad. Hvis jeg måtte vælge en by nummer 2 skulle det være Edinburgh – hvis I ikke har været der skulle I klart overveje det til jeres næste ferie
  10. Hvor skal den næste rejse gå hen? Eftersom vi har en lille mus at tage hensyn til, har vi valgt at blive i Danmark, så vi tager en uge i sommerhus på Rømø med svigerfamilien og derefter 5 dage til Skagen med mine forældre – et sted jeg gerne har ville besøge længe, og dermed kan jeg få streget et ønske ud på min liste, som I kan se lige her – nemlig punkt nr. 4

Jeg kan godt mærke at rejselysten vokser i mig for hver dag der går. Sidste år havde vi bestilt en tur til Menorca, hvor vi skulle nyde tosomheden inden vores lille familie på 2 blev til 3. Vi blev afvist i lufthavnen og måtte vende skuffede hjem igen, mens vi kunne se vores fly lette uden os

Heldigvis var vi nogle dage i Tyskland med mine forældre, så det var dejligt at vi kom lidt væk hjemmefra. På dette tidspunkt var jeg kun et par måneder fra termin (og stor som en hval), så det var sidste gang vi var på ferie inden Storm kom til verden. Nu er Storm lidt over 7 måneder og vi er ved at være klar til nye eventyr

Weekendtid

Så er det endelig blevet weekend. For Storm og jeg er det jo næsten weekend hver dag. Jeg aner knap nok om det er tirsdag eller torsdag, hvilken uge vi er i eller hvilken dato vi har. Til genglæd glæder vi os altid til weekend, for så har vi farmand hjemme hos os – og det er bare super hyggeligt! Derfor glæder jeg mig også altid til weekend, selvomjeg har fri hver dag

I den har weekend, har vi ikke det store på programmet. Søndag får vi besøg af et vennepar, som kommer til morgenkaffe, og ellers er der ikke skrevet noget i kalenderen. Vejret ser ud til at blive fantastisk, så mon ikke vi skal gå nogle labge ture, et lille smut i haven og så har vi lidt småprojekter som jeg gerne vil have ordnet herhjemme. Men vigtigst af alt: vi skal hygge, hygge, hygge. Påsken var proppet til bristepunktet med ture og besøg, og selvom det var helt fantastisk bliver det også rart med et par dage sammen uden at der skal ske det helt store

Storm og jeg har været ude at handle i dag (tip: du skal aldrig handle ind på tom mave), og det resulterede i at jeg “kom til” at købe lidt lækkerier – heldigvis er det fredag, så det er lovligt, lige netop i dag. Da vi i 2014 var på rundtur i Sydengland levede jeg af caesar salad og ingefærsmåkager ♡ Sidstnævnte faldt jeg over ude i Bilka i dag og måtte bare købe dem med hjem. Det er samme udgave som dem jeg spiste på turen, så det bragte mindre frem da æsken blev åbnet. Derudover købte jeg en anden lækker (og fin) fredagslækkeri, nemlig karameliseret og saltede popcorn – hvis du ikke har smagt dem så prøv dem!

Nå jeg vil slutte for nu. Om jeg kigger ind på bloggen i løbet af weekenden, kan jeg ikke love, men jeg kan love at jeg nok skal holde en dejlig og hyggelig weekend med min lille familie. Også god weekend til jer derude!

Tur til Vesterhavet

I lørdags var mine forældre, Storm pg jeg taget på tur til Vesterhavet. Vi startede emd en shoppetur i babysam, hvor vi fik købt en masse til den lille guldklump. Derefter kørte vi til Klitmøller, hvph vi kiggede ud over vandet og klitterne. Herefter gik turen til Vorpøre hvor Storm fik lidt at spise, inden vi puttede ham i klapvognen og gik en lille tur i blæsevejret. Det var hundekoldt men den lille mus sad trygt og varmt i sin klapvogn og så ud til at være facineret over den danske natur

Jeg nød virkelig at være på tur med familien, og helt sikkert noget vi skal til at gøre noget mere. Det er aldrig noget vi har været særlig gode til at gør, men jeg tænker at vi fremadrettet ska blive bedre til at tage på småture. Det behøver jo ikke være langt væk, men bare det at man kommer lidt væk fra de steder man plejer at være

Måske man skulle tage på en tur i weekenden – har hørt at de lover perfekt forårsvejr, med masser af solskin og varme temperaturer

Smag på Verden – marts

Asiatisk mangosalat med marineret and

Italiensk tiramisu

Thailandsk pad thai ♡

Du skal bruge: 400 g risnudler // 2 spsk revet ingefær // 2 fed hvidløg // 1 rød chili // 4 spsk soya // 3 spsk fiskesauce // 2 tsk tamarind // 1 lille håndfuld peanuts // 1 bakke bønnespirer // 3 spsk palmesirup // 1 bundt forårsløg // 4 æg // ca 40 store tigerrejer (rå)

Hak ingefær, hvidløg og chili fint. Kog nudlerne som anvist på pakken (gerne en lille smule mindre, da de skal eftertilberedes). Kom olie i en varm wok og steg de finthakkede krydderier. Kom rejerne ved og steg videre et par minutter. Tilsæt tamarind

Skrab det over i den ene side af woken og slå æggene ud et ad gangen, og steg det mens der røres rundt i det. Nu skal nudlerne blandes i retten sammen med soya, fiskesauce, palmesirup og bønnespirer. Vend det hele rundt og kom til sidst hakket forårsløg ved. Steg i ca 20 sekunder inden retten toppes med peanuts og serveres

Indisk dhal med pappadums

Opskrift på dhal: 4 dl røde linser // 9 dl vand // lidt olie // 1 stort løg // 1 tsk stødt koriander // 1 tsk stødt spidskommen // 2 gulerødder // 2 spsk rød karry pasta // salt

Sæt de røde linser over i en gryde med vand og kog dem ca 35-40 min til linserne er kogt helt sammen til en grød. Kog evt. lidt ekstra af vandet væk, så den ikke er alt for flydende i konsistensen. Varm lidt olie på en pande. Tilsæt hakket løg og steg ved middelvarme, sammen med koriander og spidskommen, til de er bløde og klare. Herefter hældes linsegrøden på panden og der tilsættes fintrevet gulerod og karrypasta. Lad det stege godt igennem og tilsæt salt efter smag. Når dhalen har en god blød, men ikke for flydende konsistens er den klar. Hæld den over i et fad og servér sammen med  sprøde pappadums eller et godt stykke ristet brød

Svenske kanelbullar

Du kan finde opskriften på disse skønherligheder lige her

Italiensk risotto med svampe, ramsløg & soltørrede tomater

Italiensk ossobuco med gremolata

Italienske crostini med svampe ♡

Du skal bruge: 6 skiver baguette // olivenolie // 1 bakke blandede svampe (ca 250 g) // salt & peber // 2,5 dl madlavningsfløde 7 % // frisk rosmarin

Steg brødet sprødt i olie på en varm pande. Kom dem derefter på fedtsugende papir. Imens renses og skæres svampene i skiver. Kom dem på en meget varm pande med olie og steg dem brune, kom fløden på og lad den koge en smule ind. Smag til med salt og peber

Fordel svampefyldet på brødene og pynt med frisk rosmarin

Sprøde asiatiske ruller med spicy rejefyld ♡

Påskekage med appelsinsirup

Så er det blebvet den sidste dag i Påskeferien. I dag er vi til fødselsdag på Fyn, så påskeferie-kalenderen er fyldt op helt til det sidste. I den kommende uge har vi ikke de store planer – jeg kan se at de lover super dejligt vejr næste weekend, så jeg håber på nogle lange gåture, iskaffe på terassen og måske en lille tur i haven, hvor der skal plantes skønne forårsblomster i vores krukker

Hvis man, i modsætning til mig, holder en hjemme-hyggedag i dag, så kunne det være man skulle fejre 2. Påskedag med denne skønne, påskegule appelsinkage. Den smager fantastisk og er super nem at lave

Du skal bruge: 350 g hvedemel // 225 g stuetempereret smør // 250 g sukker // 3 æg // 1 tsk bagepulver // 2 dl mælk // revet skal og saft fra 1 økologisk appelsin SIRUP: 100 g sukker // revet skal fra 1 økologisk appelsin // 1 dl appelsinsaft

Pisk smør og sukker blødt og tilsæt æggene et ad gangen. Sigt hvedemel og bagepulver i og rør det i sammen med mælk og appelsinsaft og skal. Dejen kommes i en smurt springform (24 cm). Kom den i en 160 grader forvarmet ovn i ca 1 time

Mens kagen køler laves en sirup, ved at komme alle ingredienser i en lille gryde og lader det koge til sukkeret er opløst. Prik små huller i kagen med en gaffel og hæld den varme sirup over

Servér kagen lun med en god kop kaffe eller the

I april glæder jeg mig til:

Pt. sidder jeg hjemme hos mine forældre, hvor vi holder Påskeferie. Det er dejligt at komme hjem og se dem alle sammen igen. Påsken har været/er fyddt med en masse besøg, arrangementer og hyggestunder. Det er dejligt at vi har nogle ekstra hænder til at hjælpe med Storm, så man kan nyde at gøre nogle af de ting man ikke har så meget tid til i dagligdagen. Derfor har jeg også nydt at jeg kunne læse en masse i mine magasiner, gå i køkkenet uden at blive forstyret af en lille mus der vil have konstant opmærksomhed, og så er der også blevet tid til lidt træning

I morgen kører vi til Fyn for at fejre min svigerindes fødselsdag, og derefter kører vi tilbage til Sønderjylland, hvor hverdagen truer igen på tirsdag

  1. At holde store have-weekend med min familie
  2. At skulle på hyggedag i sammen med en masse venner og deres børn
  3. At hente min ring ♡
  4. At skulle på date med manden-min. Denne måned er det mig der skal arrangere, så den kommer til at stå på burger, (øl) og x-box spil
  5. Fejre min svigerindes fødselsdag på Fyn
  6. Bruge en (forhåbentlig solrig) lørdag (eller søndag) på at gå en tur på 10-15 kilometer, mens farmand passer den lille guldklump
  7. Nyde at kæresten har en uges ferie
  8. Bage pizzasnegle og madbrød til fryseren
  9. Nyde en iskaffe på terassen mens forårssolen varmer mig
  10. Spise morgenmad i sengen med min lille familie

Kan I have en fortsat rigtig god Påske ♡