Månedsarkiv: maj 2018

En smuk solnedgang

Sidste weekend, var vi som sagt på weekendtur til Hjerting badehotel. Lørdag aften havde vi bord på restaurant “Strandpavillonen” og det var virkelig en dejlig aften. Vi havde fået et bord i deres tilbygning, hvor man har den smukkeste udsigt over havet. Vejret var virkelig med os, og det gjorde også at aftenen endte med den skønneste udsigt til den smukke solnedgang

Menuen var bestemt på forhånd, så det var helt sjovet at sætte sig til bordet og ikke anede hvad der blev serveret. Tit bestiller man lidt det samme fra et menukort, eller i hvert fald samme genre. Et par af retterne vi fik serveret, ville jeg aldrig selv have valgt ud fra et menukort, men det gjorde bare at jeg blev endnu mere positiv overrasket, da det var blevet serveret. Vores menu så således ud:

En lille hapserkroket på bakskuld, røget mayonnaise og karse

Forret – Skummende muslingesuppe med blåmuslinger, nye danske kartofler og rimmet agurk

Hovedret – Tournados af oksemørbrad med spinat, grønne asparges, bøgehatte og sauce blanquette skilt med ramsløgsolie

Dessert – Rabarberconsommé med creme anglaise, rabarberkompot, kærnemælkssorbet og knasende rugbrød

Efter middagen, fik jeg lokket min bedre halvdel med på en lille aftentur langs strandpromenaden, for at tage et par billeder. Tilbage på hotellet brugte vi resten af aftenen med de andre nede i pejsestuen, hvor vi hyggede med drinks og en masse brætspil

Nu har vi været her af 2 omgange, og jeg vil ikke sige at det er sidste gang, for det er virkelig et dejligt sted – her er super fredfyldt, men samtidig plads til lidt shopping, vandsport, træning og smukke attraktioner, hvis man bare kører få kilometer væk

Stedet har i hvert fald mine varmeste anbefalinger

Havens første rabarber

Endelig kunne jeg høste vores første rabarber – det er noget jeg har gået og ventet på en del uger efterhånden. Vi købte planterne sidste år, så det var begrænset hvor meget udbytte vi fik ud af dem. I år har de virkelig haft vokseværk – de er selvfølgelig stadig ikke super store, men der kommer en del, og de skal jo også lige have lov til at få nogle år på bagen. I dag udnyttede jeg at de havde fået både vand og sol i weekenden, så de første var klar til at blive plukket

Jeg besluttede mig for at bage en rabarberkage til fryseren, og hvis I skulle have lyst til selv at bage den, kan I finde opskriften nedenfor

Du skal bruge: 150 g rørsukker + lidt ekstra til toppen // 3 store æg // 150 g smør // kornene fra 1 vaniljestang // 175 g marcipan // 250 g hvedemel // 1 tsk bagepulver // 150 g hvid chokolade // 200-300 g friske rabarber // bagespray // en springform

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmikser. Smelt smørret og kom det i skålen mens der stadig piskes. I en anden skål blandes mel, bagepulver, vaniljekorn samt marcipan og chokolade i små stykker. Vend det herefter sammen med æggeblandingen til massen er ensartet. Spray springformen med bagespray og fordel dejen i formen. Til sidst fordeles små  aflange stykker af frisk rabarber på toppen og der drysses med et jævnt lag rørsukker

Kagen bages i midten af ovnen i ca 50 minutter, til den er gennembagt og gylden på toppen 

En stille morgenstund

Lørdag var helt speciel, Storm blev nemlig 9 måneder – hvor er det altså vildt at tænke på, at vi nu har haft ham hos os lige så længe som jeg har haft ham i maven. Vi fejrede hans 9 måneders fødselsdag på familietur til Hjerting badehotel, hvor billederne også er taget. Når vi trak gardinet fra tidligt om morgenen, kunne vi se solen stå op og både lørdag- og søndag morgen gik Storm og jeg en lille morgentur på den skønne træpromenade – det var en fantastisk måde at starte dagen på

Der er ikke noget bedre end at tilbringe en hyggestund med denne lille guldklump

Han har i den grad udviklet sig med lynets hast på det seneste. Han har virkelig sin egen vilje og tror 100% på egne evner. Han kravler rund, rejser sig op ad alt og giver slip med begge hænder – ja han tror han er en verdensmand, men evnerne kan ikke helt følge med viljen endnu, haha… Vi rummer så meget kærlighed til vores lille skat og tiden, hvor vi har haft ham hos os er fløjet afsted. Om lidt starter en helt ny hverdag for vores lille familie. Storm skal starte i institution og jeg skal tilbage på arbejde. Det er ikke ligefrem en tid jeg glæder mig til, for jeg nyder virkelig at tilbringe alle mine vågne timer sammen med min guldklump og se ham i konstant udvikling

En weekend i Hjerting

Vi har faktisk været på Hjerting badehotel tidligere. Dengang var det bare kæresten og jeg, og vi havde en enkelt overnatning. Den gang regnede det det meste af dagen, så det var begrænset hvor meget vi var udenfor. Det var dejligt at vi denne gang kunne bruge noget tid ved stranden og med at gå nogle små ture i den lille hyggelige by lige ud til Vadehavet

Hjemmefra havde jeg været en lille smule bekymret for hvordan et ophold på et badehotel ville gå med en lille mus på 9 måneder, men det virkelig over al forventning. Det første han gjorde da vi kom ind på vores værelse, var at smile over hele hovedet og dylte rundt i den store seng. Vi havde den skønneste udsigt over Vesterhavet og vejert var simpelthen så dejligt. Lørdagen gik med morgenmadshygge, kortspil på terassen, en tur til stranden, kajak-roning og selvfølgelig en stor is i varmen

Om aftenen mødtes vi igen til en lækker middag og udsigt til den smukkeste solnedgang, men den aften vil jeg vise jer billeder fra en anden god gang

Saturday snack

“Butterdejs-snitter med spicy chilipesto”

Jeg kigger lige hurtig ind forbi for at give jer opskriften på en lille lækker og nem eftermiddags snack. Jeg er glad for at jeg har fået gang i netop denne blog-serie igen, for jeg synes det er en hyggelig tradition, at vi haver lørdag eftermiddag får en lille hygge-happer. Nogle lørdage er vi ikke hjemme, eller ikke tid til at få lavet “saturday snacks”, så derfor laver jeg sommetider to eller tre forskellige, så har jeg altid nogle opskrifter som back-up til de lørdage hvor tiden er knap

Du skal bruge: 1 plade butterdej // et glad pesto med rød peber og chili

Smør pestorn ud i et tyndt lag på butterdejen og bag den i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter, til den er gylden og butterdejen er puffet godt op. Skær ud i små mundrette firkanter og server dem mens de stadig er lune

DIY – Update på mine avocadotræer

I februar måned satte jeg 2 avocadosten i vand. Jeg har gået og nusset og pusset om dem, skiftet vand ved dem hver anden dag, drejet dem efter solen så de ikke blev skæve og nydt at se dem spire og vokse. Nu er det snart 4 måneder siden at jeg startede mit lille projekt, og i mandags kunne jeg så plante den første plante i potte

På det seneste er det gået rigtig stærkt, men så begyndte den ene plante at gå lidt i stampe, så nu er den blevet plantet i jord, og nu er der heldigvis begyndt at ske lidt igen. Når den lige er begyndt at sætte sig fast, får den lidt gødning, og så skulle den meget gerne skyde i vejret. Jeg overvejer lidt om det skal være en plante jeg opstammer eller om jeg bare skal lade den gro som den vil – det tager jeg stilling til når den er blevet lidt større

Hvis I skulle have lyst til at læse og se billeder fra projektets start, kan I klikke lige her og læse det tidligere indlæg

Torsdag gennem mobilen

I dag har været en ganske almindelig dag herhjemme i barsels-hytten. Storm vågnede dog meget tidligt i forhold til hvad han plejer, så det har også sat lidt præg på vores tidsplan og gøremål. Jeg har valgt at tage jer med på sidelinjen til en helt normal dag, med billeder taget med mobilen

Storm vågnede som sagt meget tidligt, så der var masser af tid til morgenhygge og sjov. Klokken lidt over 8 kunne lillemanden næsten ikke holde øjnene åbne længere, så jeg puttede ham i barnevognen og gik en lille tur indtil han faldt i søvn. Derhjemme gjorde jeg klar på terassen med iskaffe, juice og en god bog. Jeg nåede endda at lægge neglelak inden Storm (efter små 2 timer) vågnede igen. Han fik lidt at spise og så gik vi os en lang tur i det flotte sommervejr. Hjemme igen gik vi op til naboen, der har en gynge til at hænge, og efter en lille gyngetur var det blevet tid til at Storm skulle have frokost

Da Storm var blevet puttet til middag, smurte jeg mig et par kartoffelmadder (indbegrebet af sommer) og fik en lille is til dessert. Efter en lang middagslur på 2½ time vågnede lillemanden og vi hyggede i søveværelset med at tage selfies og jeg fik pakket min taske til weekenden, hvor turen går til Hjerting. Da ulvetimen var på sit højeste, puttede jeg ham i klapvognen, så vi kunne gå os en eftermiddagstur rundt om søen i vores nærområde

Jeg har gået kunnet mærke at han har været lidt mere træt end han plejer, fordi han vågnede tidligt i morges, men han har klaret dagen fint og vi har rigtig hygget. Vi spiste aftensmad sammen klokken 6 og Storm blev derefter puttet til nat. Nu sidder jeg foran fjernsynet, mens jeg skriver dette indlæg (jeg burde tage opvasken). Kæresten er oppe og træne så der er mortid de kommende par timer

I morgen kigger jeg ind forbi for at vise jer hvor store og fine mine avocadotræer er blevet. Vi skrives ved i morgen – kan I have en dejlig aften

En søndag i solen

Indtil videre har Pinsen været en hyggelig en af slagsen. Vi har haft besøg af mine forældre, som kom fredag eftermiddag. Lørdagen gik med shopping, spil på terassen og masser af mad. I dag startede vi dagen ud med rundstykker, mens den lille mus sov formiddagslur. Herefter kørte vi ud til Gerndarmstien hvor vi gik små 4 km (2 den ene vej og 2 den anden). Vejret var virkelig skønt – solen skinnede fra en skyfri himmel og der var en lille kølig vind, så det ikke blev for varmt. Når jeg går hjemme på barsel, er det de samme ting jeg ser på vores gåture, og selvom jeg varierer vores ruter fra dag til dag, kan det hurtigt blive lidt ensformigt, at se på de samme ting, dag efter dag. I gennemsnit har jeg nok gået 1 tur hver dag i snart 9 måneder – det bliver altså til rigtig mange gåture, så derfor var det rart at vi i dag startede bilen, kørte et par kilometer og startede vores gåtur i andre omgivelser

♡ Min lille familie ♡

Saturday snack

“Lækre lakseruller”

Disse lakseruller er super lækre som en lille snack, men kan også sagtens bruges som forret eller frokost. Her mens jeg har været på barsel, her jeg ofte lavet dem som en lille let frokost – det er sundt, nemt og lækkert (what’s not to like?)

Du skal bruge: 2 æg // 75 g speltmel // 1 dl mælk // en lille smule salt // 200 g røget laks // 2 spsk mayonnaise // lidt frisk citronsaft // peber // frisk dild

Pisk æg og mel sammen til der ingen klumper er og tilsæt derefter mælken og en lille smule salt. Steg 2 pandekager på en pande med en lille smule olie og ad dem herefter køle af. Smør hver pandekage med mayonnaise og fordel laksen herpå. Drys med dild, peber og citronsaft. Rul pandekagen stramt sammen inden den skæres ud i skiver

Den seneste tid

Jeg tænkte at jeg lige ville give en lille update på hvad vi går og bruger tiden på herhjemme i tiden. I weekenden havde vi min svigerfamilie på besøg, for at holde fødselsdag for kæresten. De kom lørdag ved middagstid, nogle kørte hjem om aftenen efter aftensmaden, og andre blev til dagen efter. Vejret var perfekt, og det var dejligt at vi kunne tilbringe det meste af tiden ude i haven. Tirdag havde min bedre halvdel så fødselsdag, og vi hyggede herhjemme bare os 3. Vi sluttede dagen af med at nyde en masse sushi mens vi så Ishockey

I går havde jeg et par ting jeg gerne ville have ordnet nede i byen, så jeg aftalte med en fra mødregruppen, at vi skulle mødes dernede. Vi startede med lidt shopping, spiste lidt frokost på en café, shoppede igen og sluttede af med at gå en lille tur. De 2 små drenge klarede det super fint, og virkede til at hygge sig super meget – de var virkelig i hopla. Vi var næsten afsted i 4 timer, og det var først helt til sidst, at de begyndt at pyldre en smule

I dag har Storm og jeg været en tur i Bilka, for at handle ind til weekenden. Nu ligger han trygt og godt og sover middagslur i barnevognen og jeg er gået i gang med at bage en (forhåbentlig) lækker rabarberkage. I aftens skal der tændes op i grillen og så tror jeg at der skal slappes af til en god film på sofaen senere

I weekenden står den på endnu mere hygge og så vender en gammel kending tilbage her på bloggen på lørdag, hvor “saturday snack-indlæggene” igen kommer på banen