Månedsarkiv: august 2018

I september glæder jeg mig til:

Så skal der vendes en side i kalenderen igen og det er nu officielt blevet efterår. Det har virkelig været en lang og fantastisk sommer. Allerede fra starten af maj, var vi så priviligerede at møde sommeren, og den berigede os med sommervarme i over 3 måneder. Jeg er ikke færdig med sommeren overhovedet, men alligevel kan jeg godt mærke at jeg glæder mig til efteråret. Det er  – som jeg har fortalt så mange gange før – min yndlingsårtid, og så har jeg så mange skønne ting i vente i september, at jeg byder efteråret velkommen med åbne arme

Her får I en efterårs-skøn liste over nogle af de ting jeg glæder mig til i september:

  1. Gå i køkkenet og lave en masse lækkerier med efterårets frugt og bær
  2. På tøse-shoppetur med en sød veninde
  3. Lørdagshygge med familien
  4. Tage en tur til Fyn, hvor vi starter med en overnatning i Middelfart og efterfølgende en gåtur på toppen af den gamle Lillebæltsbro
  5. Lave fotoshoot med min lille mus
  6. Få redigeret og brændt filmene fra dette års sommerferier samt lave årets ferie fotobøger
  7. Få gjort haven efterårsklar med fine ting i vores krukker
  8. Nyde at dagene bliver kortere og mørkere (ja det er måske mærkeligt, men det er faktisk noget jeg nyder) så skal der nemlig tændes masser af stearinlys og drikkes varm kakao
  9. Overraske kæresten med en god middag og film efter hans valg
  10. Få gang i min læsning igen. Jeg er igang med en skøn bog af Lucinda Riley, som jeg håber jeg kan få læst færdig her i september

Storms fødselsdagslagkage

TIL 2 KAGER SKAL DU BRUGE:

Chokoladebund: 175 g smør // 1 dl vand // 1 tsk vaniljesukker // 300 g sukker // 200 g hvedemel // 4 æg (str L) // 65 g kakao // 1 tsk bagepulver

Smelt smørret med vand i en lille gryde. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en tyk æggesnaps. Bland mel, bagepulver og kakao sammen i en skål og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt rundt mens du lidt efter lidt tilsætter smørvandet. Smør en 24 cm springform godt og fordel dejen heri. Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter til den lige akkurat er gennembagt. Afkøl kagen helt og del den herefter i 2 lige store bunde, med en savtakket kniv

Mandelbund: 100 g past æggeblommer // 65 g sukker // 100 g hvedemel // 1 tsk bagepulver // 50 g mandelmel // 200 g past æggehvider

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps. Sigt mel og bagepulver ned i blandingen og vend det forsigtigt sammen, sammen med mandelmelet. Pisk æggehviderne stive og vend den i dejen til den er ensartet. Klip et stykke bagepapir til, så det passer i bunden af en 24 cm springform. Fordel dejen i formen og stryg den jævnt ud. Bag bunden i ovnen ved 190 grader i ca 30 minutter til den er godt gylden og giver efter ved et let tryk. Afkøl mandelbunden helt og del den herefter i 2 lige store bunde, med en savtakket kniv

Blåbærcreme: 1 spsk vaniljesukker // 200 g sukker // saft af 1 citron // 400 g frosne blåbær // 4 blade husblas // 1 liter piskefløde // 300 g hvid chokolade

Kom vaniljesukker, sukker, citronsaft og blåbær i en lille gryde og lad det småkoge uden låg i 15 minutter. Tag gryden af varmen og blend sylten kort med en stavblender. Kom blåbærsylten i en skål og sæt den på køl i minimum 2 timer, men gerne til næste dag

sæt husblassen i blød i koldt vand i en halv times tid. Kom fløden i en gryde og varm det op til ca 80 grader. Hak imens chokoladen fint og kom det i en skål. Nu hældes en tredjedel af den varme fløde over chokoladen og der røres godt til den bliver en blank masse, herefter tilsættes resten af fløden lidt efter lidt. Til sidst vrides husblassen fri for vand, og kommes i cremen. Passér cremen gennem en sigte, dæk cremen til med husholdningsfilm og stil den på køl i minimum 4 timer men helst til næste dag. Cremen skal være HELT kold, ellers kan den ikke piskes op

Opbygning & pynt: Pisk chokoladecremen tyk og luftig med en håndmikser og vend herefter blåbærsylten i til den er ensartet. Kom den i en sprøjtepose med en glat tyl.

Kom chokoladebunden på et kagefad og sprøjt en fjerdel af cremen ud i små kugler så de fylder hele bunden. Læg mandelbunden ovenpå og fordel igen blåbærcremen ud i små kugler. Nu pyntes kagerne med friske blåbær og brombær, små og store kys og chokoladekugler

Storms 1-års fødselsdag

I søndags var det en helt speciel dag – det var nemlig Storms 1-års fødselsdag. Jeg kan tydelig huske følelsen af at holde ham i mine arme første gang, første gang man virkelig havde øjenkontakt med ham, forste gang han smilede og grinede til én, første gang han kravlede og da han tog sine første skridt… Og bang! før man så sig om har vi haft ham hos os i 1 år. Et år der er gået så stærkt at man slet ikke kan få stå det, og alligevel et år hvor der er sket så meget

Vi havde valgt at holde hans fødselsdag herhjemme med den nærmeste familie. Vi havde håbet på lidt bedre vejr så vi kunne have siddet ude, men vi måtte tage koncekvensen af vejret og dække op indenfor. Heldigvis skinnede solen og vi kunne tilbringe eftermiddagen i haven med havespil og kaffe

Vi havde en fantastisk dag, præcis som vi have ønsket os

Gode steder at spise i Skagen

Café & restaurant kokkenes 

Som I nok kan fornemme på billederne fik vi rigtig meget fisk og skaldyr, mens vi var i Skagen. Min familie er storspisere når det kommer til fisk. Personligt kunne jeg sagtens spise fisk hver dag, men desværre synes jeg ofte det er svært at skaffe frisk fisk her i omegnen. Hjemmefra havde jeg besluttet at jeg skulle have fisk hver dag på vores ferie. Efter vi har fået Storm, er vores måde at rejse på blevet meget anderledes end førhen. Det betyder blandt andet at vi ikke spiser ude om aftenen, da det passer dårligt i forhold til putning, så derfor spiser vi frokost ude hver dag og laver selv aftensmad hjemme

Generelt var standarten på vores frokoster tårnhøje, og vi fik prøvet en masse af de restauranter, jeg hjemmefra havde fundet og læst om. Jeg har samlet billeder fra de 5 steder vi spiste frokost og de har alle mine varmeste anbefalinger

Skagen Fiskerestaurant 

Skagen Bryghus 

Pakhuset 

Dit Smørrebrød Skagen 

Vandretur på Rømø

Så fik jeg holdt mig en lille sommerpause her på bloggen igen, mens jeg nød Skagen sammen med min lille familie. JEg har jo egentlig været on/off på bloggen gennem hele sommeren, og det tror jeg at jeg trængte til. Nu er det jo heller ikke ligefrem fordi at vejret har givet særlig meget energi. Når der har været 30 grader (og derover) har jeg ikke haft lyst til meget andet, end at sidde indenfor og drikke en masse koldt. Storm har også syntes at det har været lidt for meget af det gode og vi her derfor ikke kunne nyde det så meget som vi eller ville have gjort hvis det bare var min kæreste og jeg

Billederne her er fra min lille vandretur på Rømø. Mens de andre blev tilbage i sommerhuset, valgte jeg at binde skoene og tage rygsækken på. Jeg gik 4 timer langs Rømøs Vestkyst mod syd. Det var en dejlig tur med masser af dyreliv, den smukkeste plantage, kyststrækning go klitvandring. Der udover var jeg så heldig at finde en stor og fin konkylie som jeg har taget med hjem som souvenir

Boganbefaling: “SØDBITTER”

Det er virkelig længe siden jeg første gang startede med at læse “sødbitter”. Desværre kunne den slet slet ikke fange mig og efter lang tids kæmpen, lagde jeg bogen på hylden og startede på en anden. Hvorfor laver jeg så overhovedet en anbefaling af bogen? Jo det er fordi at da jeg gav den en chance til ændrede det hele sig pludseligt…

Jeg fandt ud af at denne bog er lavet som en tv-serie, og jeg tænkte at det var den optimale måde at se hvordan, den halve bog jeg havde læst, endte. Og jeg må sige at det var en helt anden oplevelse end bogen. Serien slugte jeg råt og det tog mig ikke mange dage før den var set til ende, mens jeg aldrig fik læst side 178 i bogudgaven færdig. Men efter jeg havde set tv-serien besluttede jeg mig for at give bogen en chance igen, og dete r jeg virkelig glad for at jeg gjorde. Denne gang havde jeg et helt andet syn på den, og den fangede mig virkelig. Hvorfor det var sådan ander jeg ikke, men hvis I er andre derude der har haft det med bogen, som mig, vil jeg klart anbefale at give jer i kast med serien i stedet for, og evt. give bogen en ny chance derefter

Fra bogens bagside: SØDBITTER trækker læseren med ind i den kaotiske, udmattende og facinerende restaurationsbranche og dens mørke bagside

“Tess ankommer til New York City med et brændende ønske om at blive til noget og høre til et sted. Hun får et eftertragtet job som tjener på en eksklusiv restaurant og kastes ind i en verden, hvor mad er en kunstart og hierakiet er barskt. Hun har aldrig før smagt en østers, men skal nu kunne kende forskel på de forskellige arter og lære de rigtige betegnelser for Bourgognevine at kende. De to erfarne tjenere Simone og Jake vækker dog hurtigt hendes appetit på mad, vin og viden”

En lækker lille frokost

Da jeg gik på ferie for lidt over en uge siden, fejrede vi det på denne måde. Med en lækker lille frokostanretning. Vi havde egentlig talt om at tage ned i byen og spise på café, men vi synes egentlig begge at det var hyggeligt at sidde hjemme på terrassen sammen med Storm. Vores frokost-tapas bestod af pølse, skinke, naanbrød, pesto og parmesan. Der udover havde jeg lavet en skalddyrssalat som i kan finde opskriften på lige her, samt et italiensk burschetta med pesto, parmesan, olie og frisk basilikum

I dag skal Storm og jeg besøge en studieveninde og så skal jeg have lagt sidste hånd på min ferie-fotobog fra Rømø. Jeg kigger ind forbi i morgen , hvor jeg giver en boganbefaling af “Sødbitter”

Sommerferie i Danmark

I lørdags kom vi hjem fra en dejlig uge i sommerhus på Rømø. Jeg havde valgt at lade computeren blive hjemme og holde (delvist) “digital detox”. Jeg kunne ikke lade være med at sende et par sms’er og tjekke IG en enkelt gang om dagen, men ellers har jeg holdt fuldstændig fri fra sociale medier og det har virkelig været dejligt

Men nu er der blevet tanket op på overskudskontoen og jeg er igen klar til at dele nogle indlæg med jer – i hvert fald i den næste uges tid. Derefter tager vi nemlig til Skagen og der har jeg også tænkt mig at holde så meget fri fra mobil og computer som overhovedet muligt