
Fransk anderilette
Du skal bruge: 4 andelår // 40 g smør // 3 fed hvidløg // 1 stort løg // 2 gulerødder // 1 persillerod //2 dl hvidvin // 2 laurbærblade // 3 tsk hakket timian // salt og peber
Hak løg og hvidløg fint og skær gulerødder og persillerod i små tern. Kom smørret i en stor gryde og steg andelårene gyldne heri. Tag andelårene op og steg hvidløg, løg, gulerødder og persillerod heri, til de er blevet en smule bløde. Tilsæt igen anden og kom hvidvin i gryden sammen med krydderier. Kom vand i gryden til det lige akkurat dækker anden og lad det simre under låg i 3 timer. Tag anden op og lad det køle lidt af inden du river kødet fra benene (skindet skak ikke bruges) og kommer det op i et henkogningsglas. Imens koges den resterende fond i gryden ind til der kun er omkring 2,5 dl. hæld lagen over kødet, luk låget grundigt og stil det i køleskabet natten over
Brug anderiletten til en happer på ristet rugbrød og stegte æbler, på et smørstegt stykke lyst brød eller pres det til kugler (som vist ovenfor), friturestegdem og servér dem med mayo

Italiensk risotto

Italienske bruchetta med parmaskinke og mozzarella
Du skal bruge: 1 ciabattabrød // olivenolie // 8 skiver parmaskinke // 2 mozzarellakugler // frisk basilikum
Skær ciabattabrødet i 16 skiver og læg dem på en bagerist med bagepapir. Pensl dem med olie og læg en halv skive parmaskinke ovenpå. Skær mozzarellaen i tynde skiver og læg dem ovenpå skinken. Kom brødene i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og brødene er blevet en smule sprøde. Pynt med frisk basilikum inden du serverer de lune bruchetta

Franske macarons med chokoladeganache

Tyrkiske fladbrød
Du skal bruge: 3 dl vand // 25 g gær // 1 tsk salt // 2 spsk olivenolie // 450 g hvedemel // 1 dl yoghurt // 2 spsk olivenolie // 1 æg // nigellafrø
Bland, vand, gær, salt og 2 spsk olie i en skål og tilsær gradvist melet mens du rører med en træske. Tilsær evt. mere mel om nødvendigt. Dejen skal være lind. Dæk skålen til og lad den hæve en times tid
Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 lige store stykker. Form dem til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir. Nu trykkes de til flade brød, med fingerspidserne – der skal dannes små fordybninger i dejen. Pisk yoghurt, olie og æg sammen og pisk brødene med et tykt lag og drysses med nigellafrø
Bag brødene ved 225 grader i 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde i bunden

Marokkansk lammetagine