Månedsarkiv: december 2018

Højdepunkter fra 2018

Sikke et dejligt år 2018 har været.. Jeg har været i gemmerne og kigget billeder fra året der er gået. Hvis jeg skulle vise billeder fra alle vores dejligt stunder, ville dette indlæg blive endeløst, så i stedet har jeg valgt nogle af de større øjeblikke ud. 2018 har haft overskiften “Familiehygge”, for nøøøj hvor har vi haft mange dejlige og hyggelige stunder med vores familie hele året igennem. Jeg vil faktisk ikke sige så meget andet, men i stedt lade billederne tale for sig selv

Rigtig godt nytår til jer alle – vi skrives ved i 2019

27. maj 2018 – Weekendtur til Hjerting Badehotel

3. juni 2018 – Familiehygge når det er bedst

16. juni 2018 – Tur til Aalborg ZOO

28. juli – 4. august 2018 – Sommerhus på Rømø

11-15. august 2018 – Ferie i Skagen

26. august 2018 – Storms 1 års fødselsdag

23. september 2018 – Middelfart og Bridge Walking

24. december 2018 – juleaften hos mine forældre

Juleferie

Så er julen så småt ved at være forbi. Vi har de seneste dage fejret de sidste juledage sammen med familien, selvom både Storm og jeg har ligget syge et par dage. Men når man ikke er helt på toppen, er det jo dejligt at være på juleferie hos sine forældre, så man har nogle ekstra hænder til at hjælpe med pasningen af lillemanden (og så man selv bliver passet lidt op i hoved og mås)

Det meste af ferien har vi været hos mine forældre, men i dag har vi tilbragt det meste af dagen hos mine svigerforældre. Efter Storm havde sovet middagslur gik vi en lille tur ned til stranden hvor vi skulle afprøve mit nye kamera – ja jeg har verdens bedste kæreste, som gav mig et nyt spejlreflekskamera i julegave – jeg har aldrig brugt tid på at redigere mine billeder, og det har jeg heller ikke gjort her, men med et par småjusteringer tror jeg at det bliver rigtig rigtig godt

Håber i har haft en dejlig jul allesammen

Smag på Verden, december

Fransk anderilette

Du skal bruge: 4 andelår // 40 g smør // 3 fed hvidløg // 1 stort løg // 2 gulerødder // 1 persillerod //2 dl hvidvin // 2 laurbærblade // 3 tsk hakket timian // salt og peber

Hak løg og hvidløg fint og skær gulerødder og persillerod i små tern. Kom smørret i en stor gryde og steg andelårene gyldne heri. Tag andelårene op og steg hvidløg, løg, gulerødder og persillerod heri, til de er blevet en smule bløde. Tilsæt igen anden og kom hvidvin i gryden sammen med krydderier. Kom vand i gryden til det lige akkurat dækker anden og lad det simre under låg i 3 timer. Tag anden op og lad det køle lidt af inden du river kødet fra benene (skindet skak ikke bruges) og kommer det op i et henkogningsglas. Imens koges den resterende fond i gryden ind til der kun er omkring 2,5 dl. hæld lagen over kødet, luk låget grundigt og stil det i køleskabet natten over

Brug anderiletten til en happer på ristet rugbrød og stegte æbler, på et smørstegt stykke lyst brød eller pres det til kugler (som vist ovenfor), friturestegdem og servér dem med mayo

Italiensk risotto

Italienske bruchetta med parmaskinke og mozzarella

Du skal bruge: 1 ciabattabrød // olivenolie // 8 skiver parmaskinke // 2 mozzarellakugler // frisk basilikum

Skær ciabattabrødet i 16 skiver og læg dem på en bagerist med bagepapir. Pensl dem med olie og læg en halv skive parmaskinke ovenpå. Skær mozzarellaen i tynde skiver og læg dem ovenpå skinken. Kom brødene i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og brødene er blevet en smule sprøde. Pynt med frisk basilikum inden du serverer de lune bruchetta

Franske macarons med chokoladeganache

Tyrkiske fladbrød

Du skal bruge: 3 dl vand // 25 g gær // 1 tsk salt // 2 spsk olivenolie // 450 g hvedemel // 1  dl yoghurt // 2 spsk olivenolie // 1 æg // nigellafrø

 Bland, vand, gær, salt og 2 spsk olie i en skål og tilsær gradvist melet mens du rører med en træske. Tilsær evt. mere mel om nødvendigt. Dejen skal være lind. Dæk skålen til og lad den hæve en times tid

Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 lige store stykker. Form dem til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir. Nu trykkes de til flade brød, med fingerspidserne – der skal dannes små fordybninger i dejen. Pisk yoghurt, olie og æg sammen og pisk brødene med et tykt lag og drysses med nigellafrø

Bag brødene ved 225 grader i 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde i bunden

Marokkansk lammetagine

Små glimt fra julen

Ingen jul unden peberkagefigurer pyntet med glasur 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sikke dog hvor vi juler herhjemme – jeg synes det er så meget hyggeligt at gå og tuller rundt på denne tid af året. Desværre sidder min kæreste og kæmper med en eksamensopgave der skal afleveres i morgen, så det tager lige toppen af hyggen. I weekenden valgte jeg at køre hjem til mine forældre sammen med Storm, så kæresten kunne få ro til opgaveskrivningen. Vi havde en fantastisk juleweekend med familiejulefrokost, madlavning, træning, og en masse afslapning hvor vi nød at vi kunne tage tingene stille og roligt. Jeg kan godt mærke at juleferien er tiltrængt i år, og heldigvis er der ikke så længe til. Julegaverne er der kommet styr på, småkagerne og julekonfekten svinder ind, julekortene er sendt og der bliver set en masse julefilm og julekalendre

Indlæggene her på bloggen her været få, og jeg må nok erkende at jeg ikke er tilbage for fuld kraft før i det nye år – tiden og overskudet er der simpelthen ikke lige pt. Her til aften fik jeg dog lyst til at kigge ind forbi for at sige hej og vise jer lidt juleglimt fra vores december måned indtil videre

Årets adventskrans 

Min dygtige onkel tog dette fine billede da vi holdte familiejulefrokost i weekenden 

En kop varm kakao i juleforklædning 

Julegodter skal der til – og masser af dem

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Nyd julen! Og kan I have en rigtig dejlig aften