Månedsarkiv: januar 2019

Lately on Instagram

 Sidst jeg viste små glimt fra min Instagram-profil var i midten af maj måned, så jeg tænkte at det nok kunne være tid til det igen, haha.. Instagram er klart det sociale medie jeg bruger mest (og stort set det eneste). Jeg kan godt lide at man kan lægge billeder op af hverdagens små hyggeligheder (det er vidst ikke et rigtigt ord, men det burde det være) og er en hurtig og nem måde at følge lidt med i hvad der sker med venner, familie, kendte osv…

Hvis jeg skulle vise jer alle billederne jeg mangler fra midten af maj, skulle dette indlæg have være meget længere, så jeg har altså kun valgt at vise jer glimt fra november-januar

Kan I allesammen have en rigtig dejlig dag!

Smag på Verden, januar

Indisk hummus

Du skal bruge: 1 dåse kikærter // 1 stor spsk tahin // 1 dl vand // 1 tsk spidskommen // 1 spsk olivenolie // citronsaft // salt

Kom ingredienserne i en skål og stavblend dem til en lind og ensartet masse. Smag til med salt og citronsaft

Spansk Rabo del toro

Egyptisk dukkah

Du skal bruge: 2 spsk sesamfrø // 2 dl græskarkerner // 1 spsk tørret koriander // 1 spsk tørret spidskommen // 2 spsk flagesalt

Kom alle ingredienserne i en minihakker (eller morder) og blend til den ønskede finhed. Brug dukkah til at drysse over salater, til fisk eller kylling eller brug det som i mellemøsten, hvor man dypper brød i olie og derefter i dukkah – det smager fantastisk! Jeg har valgt at lave min dukkah rimelig grov, men det kan man jo gøre som man vil

Indisk mangolassi

Du skal bruge: 1 (meget moden) mango // 3 dl yoghurt natural // ½ tsk stødt kardemomme // 1 spsk honning

Kom alle ingredienser i en blender og blend til en lind konsistens. Hæld på glad og servér den iskold – Denne drik er fantastisk til stærke indiske retter

Dampede thailanfske boller med BBQ-fyld

Marokkanske msemmen

Du skal bruge: 25 g gær // 3 dl lunken vand // 1 tsk flagesalt // 2 tsk rørsukker // 90 g durummel // ca 350 g hvedemel // 100 g smør // 1 dl vindruekerneolie

Kom gær, salt, sukker og vand i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt melet gradvist og ælt til du har en elsatisk og smidig dej. Del dejen i 10 lige store stykker og tril dem til små boller. Lad dem hvile 10 minutter mens du smelter smørret

Bland det smeltede smør og olien sammen. Vend bollerne i blandingen og tryk dem flade mod køkkenbordet. Dejen skal være så tynd at man næsten kan se bordpladen igennem. Fold siderne på dejen ind og tryk igen lidt og steg dem på en varm pande i lidt ekstra af smør/olie-blandingen. Man kan vælge at stege dem lidt så de er bløde med små gyldne pletter eller stege dem sprøde og gyldne. De smager fuldstændig fantastiske ligegyldig hvad du vælger

Amerikanske kyllinge-nuggets

Du skal bruge: 4 kyllingebryst // 2 æg // pankorasp // flagesalt // fritureolie

Skær kyllingen ud i små tern og vend dem i sammenpisket æg og herefter panko. I en gryde varmes fritureolie op til en passende temperatur og kyllingestykkerne kommes i. De skal have 3-4 minutter til de er sprøde, gyldne og gennemstegte. Tag dem op af gryden og kom på fedtsugende papir. Drys straks med flagesalt og servér med chilimayo

Kanelbrød

Noget af det bedste jeg ved er en god (gerne stor) og svampet kanelsnegl. Nogle gange synes jeg bare det er lidt omstændigt og tager lidt for lang tid. Derfor prøvede jeg den anden dag at lave et kanelbrød i stedet for. Det er noget nemmere og så bliver den lidt mere svampet end en almindelig kanelsnegl, da alt fyldet bliver i brødet, Mmmmm…. Det her kanelbrød er en rigtig hyggelig kage som passer perfekt til en kold dag

Du skal bruge: 1½ dl mælk // 25 g gær // 50 g smør // 50 g sukker // 1 tsk groft salt // 2 æg // 400-500 g hvedemel Fyld: 100 g blødt smør // 150 g rørsukker // 2 spsk stødt kanel Pynt: æg til pensling //perlesukker // hakkede mandler

Kom smør og mælk i en lille gryde, og lun det indtil smørret er smeltet. Kom det i en skål sammen med sukker, salt, æg og gær. Kom 2/3 af melet sammen med og rør rundt – gerne i en røremaskine. Ælt godt mens der tilsættes mere mel undervejs. Dejen skal være bæød og smidig, men må ikke klistre for meget. Stil dejen til hævning en times tid

Pisk ingredienserne til fyldet godt sammen og stil det til side. Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord og fordel fyldet herpå. Rul dejen sammen på det lange led, og fold herefter enderne ind til midten af rullen. Smør en brødform godt med smagsneutral olie og kom “brødet” heri. Lad brødet efterhæve en time og pensl herefter med æg og drys med perlesukker og hakkede mandler

Bag kanelbrødet ved 200 grader i ca 45 minutter – det kan godt være nødvendigt at tildække med stanniol undervejs, så det ikke bliver for mørkt på toppen. Lad brødet afkøle lidt i formen inden det tages ud og afkøler på en bagerist

Vores søndag

Jeg ville egentlig have udgivet dette indlæg søndag, aften, men pludselig gik tiden, og boom – så var det tirsdag

Vi havde ellers en dejlig afslappende søndag, uden de store planer. Det meste af lørdagen brugte vi på oprydning og rengøring, samt en masse kvalitets tid med vores dejlige dreng. Søndag var vi inviteret til suppe-hygge med vores naboer og det var simpelthen så super hyggeligt. Det er for sjældent at vi ses med dem der bor omkring os, men vi skal også være bedre til at få inviteret dem. Dagene tager bare hinanden en efter en, men tænker at jeg vil have inviteret naboerne til nybagte boller en søndag morgen i februar måned

Ellers fik jeg læst i min bog, lyttede til podcast, drak en masse kaffe og fik opdateret min fine 2019-kalender fra Atelier Aarhus

Håber I har haft en dejlig weekend! Knus fra det blæsende og regnfulde syd

Ferieplaner for 2019

Selvom det ligger et godt stykke ude i fremtiden, så har vi allerede været ved at snakke sommerferieplaner. Som det ser ud pt. så bliver det 2 destinationer – én her i Danmark og så en udenlandsrejse på en helt ny måde, for vores vedkommende…

København: Siden jeg var ganske lille har jeg (med få undtagelser) nydt en årlig ferie i hovedstaden. Efter jeg flyttede hjemmefra, er det dog ikke helt så ofte at vi besøger København, så jeg glæder mig til at skulle derover igen. Denne gang skal vi afsted sammen med mine forældre, for vi gav nemlig min mor et gavekort til forskellige oplevelser derovre da hun havde fødselsdag i august.  Sidst jeg var i København var en kærestetur med min bedre halvdel, og hvis I kunne have lyst til at læse min rejsedagbog fra turen, kan I finde den lige her

Roadtrip med autocamper i Hartzen: Mine svigerforældre har købt en autocamper, så den tænker vi at vi låner en uge i september, hvor vores lille 3-kløver vil holde ferie rundt i Hartzen. Detaljerne har vi overhovedet ikke styr på endnu, men jeg kigger i rejseguides, søger på nettet, kigger på blogs og studerer landkort, så er sikker på at vi nok skal få styr på det inden afgang. Jeg tænker 3-4 destinationer og ellers en masse kvalitetstid med mine 2 drenge ♡

Nytårsaften

Rigtig godt nytår til alle jer derude! Jeg håber i er kommet godt ind i det nye år. Vi holdte som sagt nytår herhjemme- mine 2 drenge og mig. Vi havde en stille og rolig aften med lækker mad, godt fjernsyn, LEGO-bygning, læsning og selvfølgelig nytårs”fyrværkeri” i form af stjernekastere

Storm var træt, så han gik ud som et lys klokken 7. Derefter hørte vi ikke en lyd fra ham, han sov fra alle bang og brag. Det er 2. gang at vi holder nytårsaften alene, og jeg synes faktisk at det er rigtig hyggeligt, og det er jo ikke fordi vi ikke gør lidt ud af det, selvom det bare er os. Maden skal være iorden, der skal pyntes fint op og vi tager pænt tøj på. Jeg var ellers ved at foreslå at vi kunne tage en nytårsaften i nattøj, men det var vi ikke helt enige om, haha. Efter at være hoppet ind i det nye år, skålene vi i cider, spiste kransekage og gik ud på terrassen for at tænde stjernekastere og se fyrværkeri

Vores nytårsmenu bestod af varmrøget lakserilette med karse og rugbrødschips, burger (den var for grim til at tage billeder af, men den smagte godt, haha) Mandelbund med hindbærmousse-bomber og en hvid chokolade og lakridscreme. Til midnat var der selvfølgelig hjemmebagt kransekage ♡

Opskrift på kransekagestykker: 500 g ren rå marcipan // 200 g flormelis // 100 g past. æggehvider Glasur: 100 g flormelis // en anelse past. æggehvide

Flormelis og æggehvide røres sammen. “Sukkerhviden” æltes ind i marcipanen lidt efter lidt til kransekagen er ensartet. Kransekagemassen kommes op i en stof sprøjtepose med en trekantet tylle i og sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, til lige store rustikke “kransekager” á ca. 50 g. Lad disse “lufttørre” en ½ time, før de rettes op med hænderne. Med en ganske lillebitte smule vand på fingrene, formes de tørrede rustikke kransekager nu til fine ensartede kransekager og bages ved 200 grader til de er gyldne ca. 8–10 minutter og afkøles på en rist

Glasur: Flormelisen sigtes i en skål og der kommes en anelse past. æggehvide i, mens glasuren piskes luftig og hvid med en håndmikser. Bemærk at glasuren skal være lige nøjagtig så flydende at man kan sprøjte den, men at den heller ikke må flyde sammen, når den røres i. Sprøjte glasuren kommes i et lille kornet, (et trekantet stykke bagepapir, foldet til et kræmmerhus) og der sprøjtes de klassiske striber på de afkølede kransekager.