
Indisk hummus
Du skal bruge: 1 dåse kikærter // 1 stor spsk tahin // 1 dl vand // 1 tsk spidskommen // 1 spsk olivenolie // citronsaft // salt
Kom ingredienserne i en skål og stavblend dem til en lind og ensartet masse. Smag til med salt og citronsaft

Spansk Rabo del toro

Egyptisk dukkah
Du skal bruge: 2 spsk sesamfrø // 2 dl græskarkerner // 1 spsk tørret koriander // 1 spsk tørret spidskommen // 2 spsk flagesalt
Kom alle ingredienserne i en minihakker (eller morder) og blend til den ønskede finhed. Brug dukkah til at drysse over salater, til fisk eller kylling eller brug det som i mellemøsten, hvor man dypper brød i olie og derefter i dukkah – det smager fantastisk! Jeg har valgt at lave min dukkah rimelig grov, men det kan man jo gøre som man vil

Indisk mangolassi
Du skal bruge: 1 (meget moden) mango // 3 dl yoghurt natural // ½ tsk stødt kardemomme // 1 spsk honning
Kom alle ingredienser i en blender og blend til en lind konsistens. Hæld på glad og servér den iskold – Denne drik er fantastisk til stærke indiske retter

Dampede thailanfske boller med BBQ-fyld

Marokkanske msemmen
Du skal bruge: 25 g gær // 3 dl lunken vand // 1 tsk flagesalt // 2 tsk rørsukker // 90 g durummel // ca 350 g hvedemel // 100 g smør // 1 dl vindruekerneolie
Kom gær, salt, sukker og vand i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt melet gradvist og ælt til du har en elsatisk og smidig dej. Del dejen i 10 lige store stykker og tril dem til små boller. Lad dem hvile 10 minutter mens du smelter smørret
Bland det smeltede smør og olien sammen. Vend bollerne i blandingen og tryk dem flade mod køkkenbordet. Dejen skal være så tynd at man næsten kan se bordpladen igennem. Fold siderne på dejen ind og tryk igen lidt og steg dem på en varm pande i lidt ekstra af smør/olie-blandingen. Man kan vælge at stege dem lidt så de er bløde med små gyldne pletter eller stege dem sprøde og gyldne. De smager fuldstændig fantastiske ligegyldig hvad du vælger

Amerikanske kyllinge-nuggets
Du skal bruge: 4 kyllingebryst // 2 æg // pankorasp // flagesalt // fritureolie
Skær kyllingen ud i små tern og vend dem i sammenpisket æg og herefter panko. I en gryde varmes fritureolie op til en passende temperatur og kyllingestykkerne kommes i. De skal have 3-4 minutter til de er sprøde, gyldne og gennemstegte. Tag dem op af gryden og kom på fedtsugende papir. Drys straks med flagesalt og servér med chilimayo