Månedsarkiv: marts 2019

Små glimt

Hjælper lige mor med at forså floks 

Godmorgen allesammen. I dag er det mig der har morgentjansen med guldklumpen, så vi sidder i sofaen og hygger med hjemmebagte boller og Ramasjang

Jeg tænkte at jeg lige ville kigge forbi og vise lidt små glimt fra den seneste tid. Vi er så små begyndt at lade op til Påske med et lille fint DIY-projekt som jeg skriver meget mere om senere. Der udover har vi hygget hygget hygget med pandekager en fredag efter vuggestue og arbejde, leget med Storms legekøkken og de fineste hæklede is og i går tog vi forskud på sommeren ved at forså fine floks. Jeg har tidligere skrevet om planerne for haven og vores ene bed der skal være fyldt med smukke sommerblomster. I kan læse indlægget her

I dag tager vi en stille søndag herhjemme fra formiddagen af og så skal til smykkeparty hos en kollega i eftermiddag. I aften skal der forberedes noget mad til madpakker og så skal der slappes af på sofaen

God søndag til alle jer derude

De fineste is – hæklet af min svigermor

En lækker lille snack før træning – find opskriften her

Den bedste start på weekenden

Hjemmebag på en lørdag eftermiddag 

Et hyggeligt påskeprojekt

Sidste weekend

Først og fremmest håber jeg at I nyder denne dejlige, og ikke mindst, solrige lørdag i fulde drag. Herhjemme har vi brugt det meste af formiddagen på hygge og leg i haven og sandkassen samt med at forså lidt sommerblomster

Nå men for at komme til det jeg egentlig ville fortælle jer, så var vi i sidste weekend på tur med min svigerfamilie til Mols, hvor vi havde en overnatning på Molskroen strandhotel. Super lækkert sted hvor vi boede i nogle fine værelser og spiste fantstisk 4 retters menu om aftenen. Efter morgenmaden søndag, kørte nogle af os til Kattegatcenteret for at bruge lidt tid inden de to små skulle sove middagslur. Vi havde en køretur på lidt over to timer hjem, så det passede perfekt med at Storm kunne sove hele vejen, hvis vi bare fik kørt ham godt træt først, haha

Kattegat centeret var en kæmpe succes! Han var meget facineret af de store akvarier og især den store “hajtunnel” hvor vi gik utallige ture igennem. Sidste sommer var vi med mine forældre i Nordsø Akvariet da vi kørte hjem fra vores sommerferie i Skagen, men hold nu op hvor er der sket meget det seneste halve år. Han er meget mere opmærksom på de ting der sker omkring ham, han forstår hvad der foregår og han undersøger nysgerrigt alt hvad der er at undersøge. Det var simpelthen så fantastisk at se hvordan han bare nød det. Efter cirka halvanden time var han simpelthen blevet så træt at vi var nødt til at give ham lidt mad og så køre hjemad. MEn selvom vi ikke var der længere var det hele køreturen værd

Jeg glæder mig allerede til at vi igen skal afsted på tur, så må vi se hvor vi ender med at tage hen. Vi har snakket med mine forældre om at tage i en dyrepark når vi kommer lidt længere hen på året – det er jeg helt sikker på at der også vil være et hit

Kan I have en fortsat god weekend. Vi vil udnytte det gode vejr til en tur på legepladsen i eftermiddag. Knus

Den seneste tids læsestak

Jeg skal da lige love for at min vinterferie var med til at kickstarte min læsning igen. Jeg har ellers ikke læst ret meget den seneste tid, så det er virkelig dejligt at være kommet igang igen. Min kæreste vil nok sige at jeg pt. Læser for meget – der skal nemlig ikke være mere end et øjebliks stilhed før jeg rækker ud efter en bog og læser et par sider. Den helt store årsag til min læselyst har været bøgerne om Christian Grey og Anastasia Steele – “Fifty shades of grey” samt efterfølgeren “Grey” men jeg har læst rigtig mange andre skønne bøger de seneste 2 måneder, og jeg har lavet en lille liste med dem herunder

“Fifty shades of grey” 1 – 2 – 3 + “Grey” af  E L James

Jeg skal da lige love for at disse bøger tog mig med storm. Da de i sin tid var uhyre populære, gik jeg lidt i protest (typisk mig) og tænkte at jeg gad ikke læse dem, når alle andre gjorde, men nu blev nysgerrigheden simpelthen for stor, og hvor er jeg glad for at jeg endelig fik mig selv overtalt til at læse dem. Jeg læste de 3 første bøger på 1,5 uge og læste derefter første bog fra Christians side på nogle få dage. Jeg mangler stadig dem sidste del, men bogen er bestilt, så den kan jeg heldigvis også snart få sat flueben ved

“Støv på hjernen” af Eva Ramm – Jeg var meget begejstret for denne bog, og I kan læse min boganbefaling lige her

“Se mor, jeg danser” af Puk Elgård – Læs min boganbefaling her

“Mine unge år” om Kim Larsen af Jens Andersen

“Brudeskibet” af Jojo Moyes

Ialt er det blevet til 3412 læste sider de seneste 2,5 måned – det må vidst være ny rekord

Fredgaspizza

Pizza 1: Tomatsauce til bunden // Salami // champignon // frisk mozzarella // frisk rosmarin

Pizza 2: Tomassauce til bunden // oksefars // salt & peber // revet cheddar // frisk oregano

Pizza 3: Pikantost til bunden // stegte løg // stegte bacontern // frisk mozzarella // frisk timian

Pizza 4: Pikantost til bunden // stuvet spinat // Pinjekerner // frisk mozzarella // parmesanflager // salt & peber

Er der noget der passer bedre til fredag end pizza? Det er nu ikke fordi vi har fået, eller skal have pizza i dag men vi fik det i søndags da vi havde mine forældre på besøg, og jeg kunne virkelig godt spise pizza igen i aften. Oftest har vi en tendens til at overdynge pizzaer med fyld, men jeg kan faktisk meget bedre lide det når det er “lidt men godt” – få ingredienser der passer perfekt sammen. Ovenfor har jeg givet jer 4 forslag til hvad i kan toppe jeres pizzaer med hvis det er det fredagsmenuen står på i dag

God weekend! Klem

Planer for haven

Er så småt begyndt at lægge planer for hvad der skal ske med haven, når vi når lidt længere ind i foråret. Den anden dag var jeg med min mor, ude at købe blomsterfrø – vi har nemlig fået et stort stykke bart jord langs hækken, over mod naboen, så der skal i hvert fald ske noget og så tænkte jeg at sådan en fin “blomstermark” kunne være rigtig fint, så nu håber jeg bare på at det bliver lige så smukt, som det ser ud inde i mit hoved. Jeg har valgt frøene ud fra at jeg gerne vil have nogle blomster jeg kan bruge i buketter og små stilleben

Der udover har jeg flyttet og fjernet nogle krydderurter, så jeg nu kun har de mest basale tilbage. Jeg vil nemlig rigtigt gerne bruge vores ene højbed til at så salat, gulerødder og radiser. Det manglede jeg virklig sidste sommer, så nu skal der laves om på det. Generelt er jeg rigtig meget til at have ting i haven som er spiseligt, men jeg glæder mig til at få masser af blomster, som jeg kan gå at nyde

Nu mangler vi bare at vi kommer længere hen i foråret, så vi kan være sikre på at der ikke kommer mere frost, og så er det ellers bare med at komme i gang. Har i også planer for haven her i foråret? Knus fra sofaen

Speltboller med græskarkerner

Til ca 16 boller skal du bruge: 25 g gær // 8 dl koldt vand // 2 tsk groft salt // 250 g speltmel // 1 dl græskarkerner + lidt til pynt // ca 500 g hvedemel

Kom gær, vand, salt, speltmel og græskarkerner i en stor skål og rør rundt. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet og rør rundt – gerne med en træske. Dejen skal være fast, men stadig så man lige akkurat stadig kan røre i den. Dæk dejen til og stil den på køl natten over

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Del dejen i 16 dele med 2 teskeer og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys med græskarkerner og bag dem i 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde og lyder hule når man banker dem i bunden

Mor og far på date

Godaften til jer alle! Jeg er kommet hjem efter en rigtig hyggelig dag sammen med min bedre halvdel, hvor der er blevet slappet af og oplevet en masse. Forrige år gav jeg kæresten en billet til Øgendahl og Hvam samt en overnatning på kro inkl. middag. Nu var det endelig blevet tid til at indløse gaven, så vi havde fået mine forældre ned for at passe guldklumpen. Det er første gang, mens vi har haft ham, at vi har været på tur alene med overnatning, så det var virkelig tiltrængt og det var dejligt at komme ud og koncentrere os om os

Jeg havde bestilt overnatning på Skarrildhus hvor vi tjekkede ind klokken 3 fredag eftermiddag. Vi startede med at gå en tur i den smukke smukke park, mens solen var fremme. Herefter sad vi i hyggelige omgivelser og drak en kop kaffe inden vi gik op på værelset for at taget et bad og gøre os klar til aftenen. Vi fik en lækker 3-retters menu på hotellet inden vi kørte ind til Herning, hvor vi skulle se stand-up. Noget vi havde set frem til var en god nats søvn uden afbrydelser, for første gang i halvandet år, haha

Her til morgen spiste vi morgenmad på hotellet inden vi tjekkede ud og kørte hjem til vores savnede mus

Forår

Åhh hvor er det dog skønt med noget forår. Når nu Kong vinter ikke har slået til vil jeg meget heller have at foråret sådan for alvor skal komme. Denne uge har stået på gråvejr, regn og blæst og det er absolut ikke det forårsvejr jeg foretrækker. I sidste uge var det virkelig fantastisk – mild og solen der skinnede fra en (næsten) skyfri himmel

Jeg synes godt man kan mærke at det kribler lidt ekstra i fingrene for at få plantet i krukkerne har om foråret – man trænger sådan til noget grønt og spirrende

I sidste uge nød Storm og jeg det gode vejr til fulde, når vi kom hjem fra arbejde og institution. Vi hyggede os i haven, gik små ture og plantede fine forårsløg i krukkerne ude foran hoveddøren. Normalt er jeg ikke så meget til gule blomster, men lige nøjagtig om foråret synes jeg det er et must. I år havde jeg lavet det lidt anderledes end jeg plejer og sat to farver sammen som jeg normalt nok ikke ville gøre, men jeg synes faktisk det er blevet rigtig fint og jeg glæder mig allerede til det hele begynder at springe lidt mere ud, så man for alvor kan nyde de fine blomster

Kvalitetstid

Jeg håber I har haft en fantastisk weekend! Vi har brugt lørdag og søndag på at lave så lidt som muligt, og på masser af kvalitetestid. Lørdag var vejret rigtig fint så der brugte vi det meste af dagen på gåture, leg i sandkassen og lidt tid i haven. Søndag havde vi besluttet os for at vi ville tage et lille smut ned til en sø der ligger lige i nærheden for at fodre ænder (måger) og svaner

Det var heldigvis ikke gammelt brød vi havde med derned, for Storm synes det var sjovere at spise selv end at give det til ænderne. Vi var der ikke meget mere end et kvarters tid, men man kunne virkelig mærke at Storm nød det og han var meget facineret af de store svaner

Jeg nyder hvert sekund med mine to drenge og der er skønt at have nogle weekender herhjemme hvor vi for alvor kan koncentrere os om vores lille guldklump og kun ham! ♡

Fastelavnsboller med creme og blåbærskum

Dette indlæg skulle faktisk have været udgivet forrige søndag, men jeg kom helt fra at få lavet det færdig og samtidig var der rigtig mange kageopskrifter oven i hinanden her på bloggen, så jeg tænker ikke at det gør så meget, haha… Men her får i den så – bedre sent end aldrig

Du skal bruge: 50 g gær / 2,5 dl lunken mælk / 2 æg / 3 spsk. sukker / 200 g blødt smør / ca. 500 g hvedemel Creme: 3 dl. mælk / 1 æg / 1 æggeblomme / 1 3/4 spsk. mel / 2 spsk. sukker / vaniljesukker efter smag Skum: 150 g blåbær // ½ vaniljestang // 1 tsk citronsaft // 75 g sukker // 2½ dl piskefløde // revet hvid chokolade til pynt

Start med at lave blåbærsylten, da den skal køle helt af inden den kan bruges.  Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det koge under låg i ca 10 minutter, inden du blender med en stavblender og stiller i køleskabet minimum 3 timer

Nu skal cremen laves. Kog mælken og hæld den langsomt i sammenpisket æg, æggeblomme, mel & sukker. Hæld massen tilbage i gryden og pisk cremen til den er kogt godt igennem. Tag den af varmen, og pisk i den jævnligt under afkøling. Nu skal cremen smages til med vanilje. Stil cremen i køleskabet indtil den skal bruges

Rør gæren ud i mælken, pisk æg og sukker i og tilsæt smørret i klumper sammen med ca halvdelen af melet. Arbejd dejen godt igennem med en ske, til den er blank og glat. Færdigælt dejen på bordet med resten af melet. Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted i ca. 1 time. Den må endelig ikke stå for varmt. Udrul dejen med en kagerulle på et meldrysset bord. Dejen skal danne en firkantet plade, der skæres i små firkanter. Nu fordeles der 1 spsk creme på hvert dejstykke. Dejen pakkes omhyggeligt sammen om fyldet og lægges på en bageplade med bagepapir, med samlingen nedad. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter. Imens tændes ovnen på 225 grader, pensl bollerne med sammenpisket æg og bollerne bages i midten af ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne. Køl bollerne af på en bagerist

Pisk fløden til let skum og vend den sammen med blåbærsylten. Kom skummet i en sprøjtepose med en mellemstor stjernetyl. Flæk bollerne på midten og sprøjt blårbær skum på bunden. Læg låget på og sprøjt en lille “stjerne” på toppen af bollerne inden de pyntes med lidt høvlet hvid chokolade