Månedsarkiv: maj 2019

Boganbefaling: “livet er let, bare rolig”

Den her bog havde jeg aldrig hørt om før. Det var udelukkende bogens forside der fik mig til at kigge nærmere på den, og ihh hvor er det bare en fin og sød lille historie. Efter at have læst bogen fandt jeg ud af at det er en efterfølger til bogen “lykkelige mennesker læser og drikker kaffe”. Heldigvis er det en selvstændig efterfølger, så man kan sagtens læse den, uden at have læst den forrige. Efter at have læst denne bog har jeg dog fået utrolig meget lyst til at læse forgængeren, for at finde ud af hvordan personerne i bogen er blevet som de er, så tænker at jeg må anskaffe mig den, så jeg kan komme i gang hurtigst muligt

Fra bogens bagside: “Da Diane mistede sin datter og sin mand i et tragisk biluheld, søgte hun til Irland for at hele sine sår. Her mødte hun den lunefulde fotograf Edward, men forholdet brast, og Diane er nu tilbage i Paris, klar til at starte på en frisk og sammen med sin ven Félix få gang i sin bogcafé

Hun møder Oliver, der er sød og betænksom, og når lige at snuse til lykken, inden hun render ind i Edward igen. Mødet ripper op i fortiden: De nærer stadig følelser for hinanden, men begge har de bevæget sig videre i deres liv. Pludselig aner hun ikke sine levende råd: Kan hun forlade sin trygge tilværelse i Paris til fordel for en uvis fremtid i et andet land?”

Den seneste tid gennem mobilen

Jeg priser mig ofte lykkelig for at man i dag går rundt med mobilen på sig, stort set hele tiden, det gør at man får taget så mange dejlige hverdagsbilleder som man normalt ellers ikke ville have haft. Billeder der er taget i øjeblikket, som ikke er opstillet og som afspejler nuet. Især efter vi har fået Storm, sker der hver dag nogle fantastiske ting, som jeg er glad for at vi kan få foreviget med et billede, fordi mobilen var på rette tid og sted

Er vi på ferie eller ture, har jeg altid mit spejlrefleks med mig, da det selvfølgelig giver mulighed for nogle meget bedre billeder, men det er jo ikke et kamera jeg render rundt med hjemme hele tiden, og billeder med mobilen er jo bedre end ingen billeder. I går sad jeg så og kiggede billeder igennem som jeg har taget med mobilen den seneste tid – og nogle stykker af dem havde jeg tænkt at jeg ville dele med jer

Kan I have en fortsat god Store Bededags ferie

Saturday snack

“Små spyd med tigerrejer og chorizo”

Du skal bruge: 16 tigerrejer // 1 spsk olie // 2 spsk sød chilisauce // 1 spsk hoisin sauce // 1 spsk limesaft // cm 16 cm krydret chorizopølse // 1 spsk flydende honning // tørrede chiliflager // flagesalt // 16 små tapaspinde // frisk persille

Kom rejer i en pose sammen med olie, chilisauce, hoisin sauce og limesaft og lad det marinere minimum 1 time. Skær chorizopølsen i ca 1 cm tykke skiver og steg dem på en pande ved høj varme. Tilsæt, honning, chiliflager og salt og lad det kort stede videre

De marinerede rejer kommes på en glohed pande og steges et par minutter. Sæt en reje på hvert spyd og herefter en skive chorizo. Kom dem på en fin tallerken og drys til sidst med hakket persille

Vi skal være forældre igen

Et lille indlæg med en stor nyhed! VI SKAL VÆRE FORÆLDRE IGEN TIL NOVEMBER

Lige nu er det slet ikke til at forholde sig til at vi om ikke så længe er en familie på 4 – mor, far og 2 små guldklumper ♡ Vi glæder os helt vildt til at møde det lille menneske der gemmer sig inde i maven, men nyder også at vi stadig har et halvt års tid hvor alt vores kærlighed kun skal gives til hinanden og til Storm

Store hvededag

Ja sådan troede jeg altså det hed da jeg var barn. Dengang var jeg ikke så optaget af helligedage, men havde fuldt styr på hvilken dag på året man spiste hveder – nemlig Store Hvededag, haha. Det var faktisk først efter mange år at jeg fandt ud af at vi spiste hveder dagen inden Store Bededag  og at dagen derfor ikke var opkaldt efter det lækre bagværk, som jeg ellers havde gået og troet i mange år

Da jeg var barn havde vi tradition for at vi altid skulle om til min mormor og morfar og spise hveder – Mmmm jeg elskede det. En hyggelig aften fyldt med sprøde hveder med et tykt lag tandsmør. Efter vi er flyttet “sydpå” spiser min kæreste og jeg oftest hveder herhjemme med en god film kørende i tv’et

I år blev der, traditionen tro, serveret hjemmebagte hveder. I kan finde opskriften på hveder lige her

Saturday snack

“Melon og parma-happere”

Du skal bruge: 1 honningmelon // 1 mozzarellablok // 8 skiver parmaskinke // 16 basilikumblade // 16 grillpinde i træ

Brug en melonkugleske til at lave 32 små melonkugler. Del parmaskinken i halve, fold dem lidt sammen og skær 16 tern af mozzarellaen. start med at sætte en melonkugle på pinden derefter parmaskinken, mozzarella dernæst basilikum inden der afsluttes med endnu en melonkugle

Servér dem som de er eller med en god balsamico der hældes over

Små glimt

Alting er så smukt lige pt. ♡

Godmorgen allesammen. Jeg har lige været henne og aflevere guldklumpen i vuggestuen, og jeg skal snart på arbejde (godt det er fredag for synes virkelig at jeg trænger til weekend). Det ser heldigvis ud at at vi får skønt vejr de næste par dage, så håber vi kan få gået nogle lange ture, hygget i teltet, leget i haven og få tændt op i grillen

I må have en dejlig dag! Jeg kigger ind forbi i morgen med en omgang “saturday snack”. Knus herfra

Eftermiddagshygge i teltet med snacks og musik ♡

Den skønneste sommerdessert – elsker citronfromage

100 % kærlighed

Markerne er så smukke på denne årstid ♡

Tur til Vesterhavet ♡

En dejlig solskinsdag

Når jeg står i køkkenet og kigger ud af vinduet har jeg den fineste udsigt til en lille andedam og en solgul rapsmark. I sidste uge fik jeg lokket mine 2 drenge med derom for at få taget lidt billeder – jeg ville nemlig gerne have taget et fint billede som jeg kunne forkæle min mor med på morsdag

 Sidste år jagtede vi en rapsmark, men var for sent ude så jeg blev super glad da jeg så at vi kun skulle gå nogle få skridt før at vi stod omme i en bølgende gul mark. Storm var ikke helt med på ideen, men med en bil i hånden gik det hele lidt bedre

Kan I have en dejlig weekend!

Saturday snack

“Bruschetta med mozzarella og rabarbersirup”

Du skal bruge: 16 skiver ciabatta // olie til pensling // salt og peber // 8 skiver parmaskinke // 16 små skiver mozzarella // rosmarin Rabarbersirup: 2 dl rabarberstilke i små stykker // 2 dl vand // 2 dl sukker // 1 spsk citronsaft // 1 rosmarinstilk

kom alle ingredienser til siruppen i en lille gryde og lad det koge under låg i 10-15 minutter, til rabarberne er kog helt ud. Passér siruppen gennem en sigte og hæld på flaske. Opbevar på køl indtil det skal bruges

Kom ciabatta på en bageplade med bagepapir, pensl med olie og drys med salt og peber. Læg et halvt stykke parmaskinke på hvert stykke brød og slut af med en skive mozzarella. Bag i ovnen ved 190 grader varmluft til de er gyldne og sprøde, ca 10 minutter

Hæld en lille smule rabarbersirup over hver bruschetta og pynt med rosmarin

Rabarberkage med mandler og hvid chokolade

Når de første rabarber lander i butikkerne, kan jeg simpelthen ikke lade være med at købe dem. Jeg elsker rabarber og glæder mig til at vores egne bliver så store at jeg bare kan gå ud i haven og plukke nogle. I mandags havde jeg en feriedag og noget af den brugte jeg på at bage denne lækre rabarberkage

Du skal bruge: 3 æg // 150 g rørsukker // kornene fra ½ vaniljestang // 150 g smør // 175 g marcipan // 150 g hvedemel // 125 g mandler blendet til mel // 1 tsk bagepulver // 100 g hakket hvid chokolade // 4 stængler rabarber // 2-3 spsk rørsukker til topping

Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen til en tyk æggesnaps. Smelt smørret og rør det i æggesnapsen. Skær marcipanen i små stykker og kom det i en skål med mel, mandelmel og bagepulver og vend det i æggeblandingen sammen med hakket hvid chokolade

Smør en springform og fordel dejen heri. Rens og skær rabarber i små stykker. Kom dem ovenpå kagen og tryk dem let fast. Drys til sidst med rørsukker i et tyndt lag og bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter