Månedsarkiv: april 2020

Eftermiddagshygge

Jeg har haft en lille pause fra bageriet den seneste uges tid, men her til morgen gik jeg i gang med at lave dej til dette lækre brød, som vi har nydt til eftermiddagskaffen. I skrivende stund sidder jeg og vipper lillebror i slyngevuggen mens farmand og Stormsen så sit snit til lidt udeleg mellem et par regnbyger

♡         ♡         ♡         ♡

Til ét brød skal du bruge: 10 g gær // 3 dl koldt vand // 1 tsk flagesalt // 1 dl havregryn // hvedemel til dejen lige akkurat stadig kan røres med en træske (ca. 3 dl)

Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt med en træske. Det skal være en fast dej, men stadig så den lige akkurat stadig kan røres med en ske. Dæk dejen til og stil den på køl minimum 2 timer – gerne til næste dag. Form dejen forsigtigt til en kugle, og kjom den på en bageplade med bagepapir. Drys den med hvedemel og skær et kryds på toppen af brødet. Lad det hæve et par timer inden det bages ved 225 grader i 25-30 minutter, indtil brødet lyder hult når du banker det under bunden

Ugen der gik og lidt om vores hverdag pt.

De smukkeste roser fra mig til mig ♡

Så er vi gået ind i en ny uge. Jeg kan efterhåneden ikke finde ud af hverken ugedag eller dato – det hele smelter ligesom bare sammen. Kæresten arbejder hjemmefra i denne uge så der sker da lidt anderledes end weekenderne. Vi har stadig taget en beslutning om at holde Storm hjemme fra institution, egentlig mest af hensyn til Maltes helbred og alt det han har været igennem, men også fordi at vi ikke synes der er grund til at tage unødige chancer når jeg alligevel går hjemme hver dag. Vi skal ikke have det til at passe ind med arbejde og derfor er begge drenge fortsat hjemme på “corona-ferie”

Men jeg må da ærligt indrømme at det er ved at tage godt og grundigt på mine kræfter at være alene med 2 krudtugler hver evig eneste dag. Jeg tog mig selv i at tænde for vandet i bruseren igen, efter jeg var begyndt at tørre mig, fordi jeg tænkte at jeg lige så godt kunne nyde stilheden bare lige i 5 minutter mere, haha… Jeg har fjernet min slidte neglelak for 6. gang her til aften fordi jeg altid kun når at lægge ét lag og når aldrig andet lag (for det skal jo tørre minimum 20 minutter) inden at første lag er begyndt at skalle af. Malte er dog begyndt at få grøntsagsmos et par gange om dagen og det betyder også at jeg kan “holde fri” lidt længere tid ad gangen, inden flødekinden igen bliver mor-tørstig

Heldigvis overskygger alle de hyggelige stunder al stress og jag og jeg nyder at vi har hele dagen til at gøre lige hvad vi vil (så længe vi holder os på matriklen) og det er dejligt at Storm ikke én eneste gang har nævnt vuggestuen i alle de uger vi har haft ham hjemme. Det må da betyde at han går og hygger sig 

Hjemmelavet frokost-pizza med sprødt kyllingeskind, kartofler og rosmarin ♡

Mine 2 guldklumper

Smuk morgen fra mit køkkenvindue ♡

Lækker og fin frokost ♡

Så er der købt og plantet grønne lækkerier i have og krukker ♡

Nyder synet af disse træer hver gang jeg går tur med barnevognen

DIY – ideer til såning af karse

På denne tid af året plejer jeg, som så mange andre, at så karse. I år er det blevet gjort på 2 forskellige måder: noget i tomme æggeskaller og noget i hjemmelavede Påskekaniner. Selvom Påsken er forbi synes jeg stadig godt at man kan have dem til at stå i vindueskarmen og pynte fint. Foråret er jo langt fra forbi endnu, så hvis i skulle få lyst til at så lidt karse selv, kan i se hvordan man gør lige her:

Karse i tomme æggeskaller: æg // maling // pensel // vat // karsefrø

Slå et lille hul i toppen af æggene og hæld indholdet ud (gem det evt. til en omelet) og knæk forsigtigt æggeskallen af så du får det ønskede størrelse hul. Mal skallerne i den ønskede farve og lad dem tørre helt inden de fyldes med vat og karsefrø

Karsekaniner: runde beholdere f.eks små ramakiner // pap // tynd sort tusch // tape eller lim // vat // karsefrø

Start med at måle pap ud så det passer med at det kan nå hele vejen rundt om den valgte beholder og stikker ca. 1 centimeter over kanten. Lim eller tape den fast rundt om din beholder. Tegn ansigt på dine kaniner og klip ører ud som limes fast indvendigt inden den fyldes med vat og karsefrø

Kakao hindbærsnitter

Den anden dag lavede jeg denne nyfortolkning af en hindbærsnitte. Jeg havde lavet for mange flødebollebunde og jeg synes det var en skam at smide dem ud. Min kæreste er helt vild med den klassiske hindbærsnitte, så jeg tænkte at jeg ville prøve at lave dem i en ny udgave. De blev super lækre, så det er helt sikkert ikke sidste gang jeg skifter den almindelige mørdej ud med kakao-udgaven. Jeg havde pyntet toppen med skovsyre og rosa chokoladeperler, men man kan jo bruge hvad med har lyst til – evt. den klassiske krymmel. Hvordan i gør, kan I se lige her:

Du skal bruge: 180 g hvedemel // 75 g flormelis // 40 g kakao // 1 knsp salt // 150 g sturtempereret smør // 1 æggeblomme // ca 200 g god hindbærmarmelade // 6 spsk flormelis // 3 tsk rosaglimmer // lidt vand

Bland alle ingredienser til mørdejen sammen i en skål og stil den på køl en halv times tid, inden den rulles ud på et meldrysset bord og stikkes ud i den ønskede størrelse. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i 8-10 minutter. Lad dem herefter køle helt af på en bagerist

Lav en tyktfyldende glasur af flormelis, roseglimmer og vand. Fordel glasuren på halvedelen af kageren og pynt dem som du har lyst. Lad glasuren størkne inden du kommer hindbærmarmelade på den anden halvdel af kagerne og samles med glasurlågene. Lad dem gerne stå et par timer (eller til næste dag) inden du serverer dem, så de kan få lov til at sætte sig

Påskestemning


Min første cheesecake og jeg er egentlig ret godt tilfreds med resultatet

Vi har haft en super hyggelig Påske indtil videre. Vi har brugt en masse tid i køkkenet, været på tur i skoven,  fået lavet nogle praktiske gøremål, lavet en masse påskehalløj og nydt det dejlige vejr

Påsken nærmer sig sin ende, men heldigvis har min bedre halvdel taget fri hele næste uge, så vi fortsætter feriestemningen lidt endnu. Jeg har været ved at puste æg til et lille diy-projekt, vi skal male på sten, bage franskbrød, ordne haven og mon ikke vi nok skal finde på en masse andet vi kan få tiden til at gå med. Jeg har samlet lidt billeder fra vores Påske, som den har set ud indtil videre

De smukkeste påskeliljer blomstrer i vores have

En af de hyggeligste påsketraditioner – klipning af gækkebreve

Søde serviet-kaniner

Vi har haft besøg af Påskeharen

Forårsflødebolle (den ene ud af 20 der faktisk blev pæn, haha)

 Så skønt at se alting blomstre

På jagt efter påskeæg

Her til formiddag har vi startet en ny tradition i vores lille familie. Vi har haft besøg af Påskeharen som “havde tabt” alle sine påskeæg i vores have. Lillebror og jeg havde været tidligt oppe, så jeg brugte noget af tiden på at lave et lille kort som jeg laminerede og hængte op på vores stakit ved terrassen

Det var en kæmpe succes (i alle de 10 minutter det varede, haha) og især den lille hilsen fra Påskeharen var en stor succes og vi var henne og læse den flere gange. En af vores naboer havde i morges været nede i haven og gemme et par æg i en rede, så det gjorde det også ekstra hyggeligt. Det var super hyggeligt og noget vi helt sikkert gentager næste år – så bliver der nok kamp om æggene når begge drenge skal på jagt

Resten af Påsken skal der også hygges. I morgen regner vi med at tage en tur i skoven for at finde flere ramsløg, der skal laves forårsflødeboller, spilles brætspil og meget meget mere. Vi krydser fingre for at vejret er med os, så vi kan nyde en masse solrige timer i haven og på terrassen med iskaffe og et påskeæg (eller 2)

Rigtig god Påske til jer alle!

Gæk gæk gæk

En af de hyggeligste traditioner der hører Påsken til, er at klippe gækkebreve og sende dem til venner og familie. Nogle år bliver det gækkevers og det karakteristiske “mit navn det står med prikker…” men da det efter godt og vel 20 år er ved at være for nemt at gætte, er jeg begyndt at bruge dem som påskekort og skriver en lille hilsen i stedet for. Det har jeg selvfølgelig også tænkt mig at gøre i år da jeg tænker at der er ekstra meget brug for det i den tid vi lever i pt. Jeg har allerede sendt et par stykker afsted og inden længe skal disse også videre. Jeg har fundet inspiration på nettet, lavet skabeloner og klippet derudfra og efterfølgende limet på farvet papir, så jeg kan skrive en hilsen bagpå

Kan I have en rigtig dejlig Påske og pas godt på jer selv!

Flutes med ramsløg og cheddar

Hvis du har været en tur i skoven for at plukke ramsløg, vil jeg klart anbefale dig at bage disse flutes. De er virkelig lækre og svampede. Vi spiste det ene da det var nybagt og så er de to andre kommet i fryseren, for jeg tænker at de vil være perfekte her til grillsæsonen

Du skal bruge: 25 g gær // 3 dl sturtempereret danskvand // 1 spsk sukker // 1 spsk flagesalt // ½ dl rapsolie // 450-500 g hvedemel // 2-3 spsk ramsløgspesto // 10 blade friske ramsløg // ca. 75 g revet cheddar // æg til pensling // flagesalt til drys

Kom gær, danskvand, sukker, salt og olie i en skål sammen emd halvdelen af melet og ælt det sammen. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, mens der stadig æltes. Dejen skal være blød og elastisk. Lad den hæve tildækket en halv times tid

Rul dejen ud i en rektangel på et meldrysset bord. Smør et tyndt lag ramsløgspesto på bunden (opskriften kan i evt. finde her), hak den friske ramsløg og drys ud over og fordel den revne cheddar. Tril dejen som en roulade og del den i 3 lige store dele. Hver roulade skæres næsten helt igennem på den lange led, åbnes en smule og snoes. Hvis du har en flutesbakke kan du lade dem efterhæve heri – husk dog at drysse med en smule hvedemel inden, ellers kan du sagtens bruge en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve en times tid. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med en lille smule flagesalt. Bag de snoede flutes ved 210 grader varmluft i ca. 15 minutter

Påsken nærmer sig

Selvom der stadig er et par dage til Påske, har vi tyvstartet lidt herhjemme den seneste tid. Der har jo for alvor været tid til at påske-hygge, da vi jo går hjemme hver dag, så der er blevet bagt på livet løs, plantet fine violer, pyntet op med grene og hjemmelavet påskepynt og så er der blevet sendt påskekort og gækkebreve til familie og venner

Det er simpelthen så dejligt at vi har så fantastisk vejr! vi nyder mange timer udendørs, dagligt med leg i sandkassen, havearbejde, gåture, skovture og afslapning på terrassen. Haven er blevet fin og forårsklar (den trængte virkelig også til en kærlig hånd), så nu er den klar til at vi i Påsken kan holde æggejagt. Jeg har købt en masse chokoladepåskeæg som jeg tænker der skal hænges op i hækken og gemmes rundt omkring i haven. Det er ikke noget jeg har gjort eller prøvet før, men én gang skal jo være den første og så tænker jeg at det jan blive en ny og hyggelig påsketradition

Vi har også været i gang med at lave et par forskellige DIY-projekter med såning af karse, som jeg tænker at jeg vil vise jer senere, når karsen er spirret. Nu skal vi lige have de næste par dage til at gå så vi kan få farmand til at gå på ferie så skal vi nyde de næste, små to uger sammen

Ramsløgspesto

Sikke en skøn dag vi har haft i dag. Jeg nyder virkelig mine daglige ture med Storm – det er så hyggeligt at han har fået en alder nu, hvor han kan være med og hvor han synes det er sjovt at kunne hjælpe med f.eks at tage i skoven for at plukke ramsløg. Som jeg skrev i et tidligere indlæg, har jeg i flere år gerne ville prøve at lave min egen pesto, men det er altid bare blevet ved tanken, så det var dejligt endelig at få det prøvet af. Og det blev en stor succes (hvis jeg da selv skal sige det, haha)

Du skal bruge: 75 g cashewnødder // 75 g parmesan // 35-40 ramsølgsblade // 3 dl rapsolie // saft fra ½ citron // flagesalt // peber

Rist nødderne på en tør pande til de begynder at tage farve. Kom dem i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend til den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide at den har lidt struktur, men det kan man jo gøre som man vil. En del af pestoen brugte jeg i nogle lækre flutes, som jeg giver jer opskriften på i løbet af de næste par dage