Jeg har haft en lille pause fra bageriet den seneste uges tid, men her til morgen gik jeg i gang med at lave dej til dette lækre brød, som vi har nydt til eftermiddagskaffen. I skrivende stund sidder jeg og vipper lillebror i slyngevuggen mens farmand og Stormsen så sit snit til lidt udeleg mellem et par regnbyger
♡ ♡ ♡ ♡
Til ét brød skal du bruge: 10 g gær // 3 dl koldt vand // 1 tsk flagesalt // 1 dl havregryn // hvedemel til dejen lige akkurat stadig kan røres med en træske (ca. 3 dl)
Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt med en træske. Det skal være en fast dej, men stadig så den lige akkurat stadig kan røres med en ske. Dæk dejen til og stil den på køl minimum 2 timer – gerne til næste dag. Form dejen forsigtigt til en kugle, og kjom den på en bageplade med bagepapir. Drys den med hvedemel og skær et kryds på toppen af brødet. Lad det hæve et par timer inden det bages ved 225 grader i 25-30 minutter, indtil brødet lyder hult når du banker det under bunden