Engelske shortbreads

Nu har jeg været på ferie i både England & Skotland, og hvis der er noget man er sikker på at få serveret så er det shortbreads. De bliver serveret til afternoon tea og ofte ligger der en lille pakke shortbreads på hotelværelset når man ankommer.

 

Her til eftermiddag bagte jeg en lille portion til vores “afternoon tea” for at nyde den sidste dag i ferien inden hverdagen kalder igen i morgen.

Shortbreads er verdens nemmeste småkage kun bestående af 3 ingredienser, som man stort set altid har på lager, så I kan sagten nå at bage en portion shortbreads til jeres eftermiddags kaffe.

Du skal bruge: 125 g smør // 55 g sukker // 180 g hvedemel

Ælt smør og sukker sammen med hænderne til en ensartet masse. Herefter kommes melet i og det hele samles med hænderne til en sammenhængende dej. Det kan være nødvendigt at bruge en lille smule vand. Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik den ud til små runde kager. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 175 grader forvarmet oven til de er let gyldne 7-10 minutter. Afkøles på en bagrist og serveres til et krus te. 

2 thoughts on “Engelske shortbreads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *