Ragu

Så er der italiensk mad på menuen. Vores aftensmad bestod nemlig igår af en lækker og smagfuld ragu. Ragu stammer oprindeligt fra Andalusien, og kan laves på hundrede forskellige måder – her er en af mine yndlings variationer.

Du skal bruge: 50 g bacon i tynde strimler // olivenolie // 2 fed hvidløg, hakket fint // 1 stort løg i små tern // 1 stor gulerod i små tern // 400 g magert hakket oksekød // 1½ spsk tomatpuré // 1 stort glas rødvin // 1 dåse hakkede tomater // 4 kviste timian og rosmarin (evt. tørret) // salt & peber // ca. 1 spsk sukker // spaghetti, kogt al dente // parmesan // frisk persille

Kom olie i en stor gryde og steg bacon heri i ca. 5 minutter. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege videre i yderligere et par minutter. Nu tilsættes gulerødder og kødet, som brunes godt af, der tilsættes tomatpuré, rødvin,  hakkede tomater, vand, timian, rosmarin, salt & peber og det hele simre under låg i 1 times tid. Herefter smages det til med evt. yderligere salt og peber samt en lille smule sukker, for at afrunde smagen. 

 Serveres med spaghetti, parmesan og et lille drys persille. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *