Fondant au chocolat

Jeg vil lige kigge forbi bloggen for at give jer opskriften på en ægte, lækker, fransk klassiker – Chokolade fondant ♡

Til 4 personer skal du bruge: 

Dej:
100 g mørk chokolade 64%
100 g smør
50 g sukker
40 g hvedemel
100 g pasteuriserede æggeblommer
50 g pasteuriserede  æggehvider
Flormelis til drys

Desuden:
Bagespray eller smagsneutral olie til at smøre formene med
4 stk. ramekiner ca. 5 cm. i diameter

Hak chokoladen fint og smelt den med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Sigt melet ned i chokoladeblandingen og rør godt. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør godt. Smør ramekinerne grundigt med bagespray eller smagsneutral olie. Kom dejen i en engangssprøjtepose, og fyld de smurte forme næsten helt op.

Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages. Bag fondanterne i en 200 grader varm ovn i ca. 7-10 minutter. Bemærk, at fondanternes midte skal være ubagt! Afkøl dem 1 minuts tid, inden de befries for formene.

Anretning: Drys de lune chokoladefondanter med sigtet flormelis og serveres straks!

1 thought on “Fondant au chocolat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *