Mad med RØDDER #1 – Ovnbagte beder m/ honning og græskarkerner

Det er pt. højsæson for alverdens rødder. Pastinak, beder, knoldselleri, gulerødder, kartofler, jordskokker & persillerødder. Jeg elsker rodfrugter, fordi man kan lave den mest fantastiske mad med dem og fordi de hver især har den mest fantastiske smag både hver for sig, men også som en blanding. I går aftes fik vi stribede- & gule beder, i ovnen. I får opskriften lige her:

Du skal bruge: 500 g beder (jeg brugte gule og stribede beder) / 3-4 spsk flydende honning / salt / 1 stor håndfuld græskarkerner

Kom bederne i en stor gryde med usaltet vand og kog dem i 40-60 minutter. Herefter hældes de over med koldt vand, og man kan nu nemt tage skralden af bederne. Skær dem i i skiver og læg dem pænt i et ildfast fad.

Hæld nu honning over bederne og drys med græskarkerner. Sæt dem i ovnen 30-40 minutter, eller til de er helt møre ved 220 grader.

Vi fik bederne sammen med en gryderet bestående af, løg, bacon, oksekød, tomat, paprika & cocktailpølser :) Men det smager også super godt sammen med et godt stykke kød eller fisk! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *