Det Gode Søndagsbrød #1

“Koldthævede Søndagsboller”

Så er jeg klar med “Det gode søndagsbrød” som fremover vil være på bloggen (næsten) hver søndag. Det var første gang i dag, og jeg kan mærke at traditionen med hjemmebag hver søndag morgen bliver et hit! :) I går smækkede jeg dejen sammen til disse koldthævede søndagsboller, så de var lige til at komme i ovnen her til morgen.

Til 6-8 stk skal du bruge: Ca. 325 g hvedemel / 75 g havregryn / 3½ dl vand / 15 g gær / 1 spsk honning / 1 tsk salt / 1½ spsk olie / havregryn til drys

Dag 1:

  1. Rør gæret ud i det kolde vand, og tilsæt salt, olie, honning og havregryn.
  2. Rør hvedemel i dejen lidt ad gangen og rør den glat. Dejen skal være blød og våd.
  3. Kom film over skålen og stil den i køleskabet natten over.

Dag 2:

  1. Næste morgen tager du dejen ud , sætter dejklatter på en bageplade med to skeer og lader bollerne hvile mens ovnen varmer op. (du kan også vælge at gøre som mig: hæld dejen ud på et let meldrysset bord, form forsigtigt til en cirkel og skær dejen ud i trekanter, som herefter flyttes over på en pageplade med bagepapir.)
  2. Pensl med vand og drys med havregryn.

Bagetid: 18-20 minutter på midterste rille i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft 200 grader)

Bollerne er lækre sprøde udenpå og bløde og luftige indeni, præcis som en morgenbolle skal være :) I dag skal jeg lave hjemmelavet nutella og appelsin- og citroncurd. Vi får nemlig gæster næste weekend, og der skal vi selvfølgelig også have hjemmebag. Derfor må der også gerne være lidt lækkert at putte på det nybagte brød. Opskrifterne kommer på bloggen næste søndag, hvor I også får opskriften på “det gode søndagsbrød #2” – Yoghurtbrød :D

Kan I have en rigtig dejlig søndag! <3

En tanke om “Det Gode Søndagsbrød #1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *