Det gode søndagsbrød

“Sprøde morgenboller”

Her i weekenden har vi haft besøg af mine bedsteforældre. Vi har hygget i haven i det dejlige sensommervejr, gået tur i Slotsparken i Gråsten og så har vi selvfølgelig spist nybagte boller her til morgen – det er jo søndag. For første gang har jeg prøvet at bage med ølandshvedemel, og det var virkelig lækkert! Her får i opskriften på lækre, sprøde morgenboller:

Du skal bruge: 10 g gær // 1 spsk salt  // 1 spsk sukker // 5 dl koldt vand // 1 spsk olie // 5 dl ølandshvedemel // 3-4 dl hvedemel

 

Kom gær, vand, salt, sukker og olie i en stor skål og rør det godt sammen. Herefter tilsættes først ølandshvedemelet og derefter almindeligt hvedemel. Konsistensen skal være så blød at du stadig kan røre i det med en træske, men den med selvfølgelig ikke være flydende. Dæk skålen til med film og stil den på køl natten over

Om morgenen sættes ovnen på 250 grader. Dejen sættes af på en bageplade med bagepapir – dette er nemmest med 2 skeer. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter til de er godt gyldne og har en sprød overflade. Lad dem køle af i 10 minutter inden de serveres

En tanke om “Det gode søndagsbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *