Det gode søndagsbrød

“Marcipanboller”

I denne omgang “Det gode søndagsbrød” er det ikke hjemmebag til morgenmaden, men der imod til en hyggelig eftermiddag på sofaen. De er utrolig nemme at lave og får et tvist af lækkert marcipan inden de kommer i ovnen. Oprindeligt kommer disse boller vidst fra Sverige og kaldes for “lussemuffins”, men her hos mig er det simpelt og enkelt, marcipanboller. I en oprindelig “lusse”opskrift er der safran i bollerne og de skal toppes med nødder inden de bages, men det kan man jo gøre helt som man vil

Du skal bruge: 35 g gær // 3½ dl lunken mælk // 140 g smeltet smør // 1 dl sukker // 2 tsk groft salt // 1½ dl creme fraiche // ca. 700 g hvedemel Fyld: 50 g blødt smør // 100 g marcipan

Opløs gæren i mælk og sukker, og tilsæt alle de øvrige ingredienser. Ælt det godt sammen på en røremaskine i 10-12 minutter til dejen er blød men ikke klistrer særlig meget. Sæt dejen til hævning i 30 minutter. Imens blandes smør og marcipan godt sammen, til en ensartet masse. Del nu dejen op i 16 lige store dele og tril dem til boller, som kommes i en smurt muffinform. med tommelfingeren trykkes et stort hul i midten af hver bolle hvor marcipanfyldet fordeles i. Lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter inden du pensler dem med mælk eller sammenpisket æg og bager dem ved 250 grader i 8-10 minutter

jeg bagte disse lækre marcipanboller allerede i går eftermiddags da jeg alligevel skulle have fundet røremaskinen frem for at bage burgerboller til aftensmaden. Vi havde en afslappende eftermiddag i går, hvor kæresten sad foran computeren mens jeg lå på sofaen og læste i min nye bog, drak en kop varm kakao og spiste en nybagt marcipanbolle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *