Hyggemuffins med chai

For ikke så længe siden var jeg i gang i mit nye, dejlige og store køkken. Der skulle bages lidt sødt, og det endte med at jeg fik bagt de hyggeligste muffins med smag af chai. De passer perfekt til en eftermiddag på sofaen med en bog i den ene hånd og en kop kaffe i den anden, så det er bare med at komme i gang – det er jo altid rart t have lidt på lager, hvis man nu skulle gå hen og gå sukkerkold, haha :)

Du skal bruge: 1½ dl varm mælk // 3 spsk vaniljechai // 175 g blødt smør // 200 g sukker // 3 store æg // 300 g hvedemel // ½ tsk salt // 1½ tsk bagepulver

Start med at opløse vaniljechaien i den varme mælk, og sær den herefter på køl. Imens piskes smør og sukker lyst og luftigt og æggene tilsættes et ad gangen men der stadig piskes. I en skål blandes mel, salt og bagepulver og det vendes i dejen af flere omgange, på skift med den nu kolde chaimælk. Stop når dejen er ensartet. Fordej dejen i 12-14 muffinsforme og bag dem ved 175 gader i 18-22 minutter afhængig af ovnen. De skal være gyldne på toppen. Lad dem køle lidt af inden de serveres lune og evt. med et lille drys flormelis på toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *