Spicy thaisuppe

Jeg kan rigtig godt lide at lade mig inspirere af mad fra andre lande når jeg går i køkkenet. I søndags havde jeg givet mig i kast med det thailandske køkken, og resultatet blev fantastisk godt, så ville ikke snyde jer for en opskrift

Du skal bruge: 1 liter hønsebouillon // 2 kyllingebryst // 2 fed hvidløg // 1 rød chili // 1 lime // 1/2 citrongræs // sukkerærter // 2 forårsløg // 10 brune champignon // bønnespirer // ærteskud // soja // fiskesauce // sesamolie // sød chilisauce // ½ pakke risnudler

Kom bouillon, kylling, hvidløg, chili, citrongræs og saften fra 1 lime i en gryde og lad det simre under låg i 20 minutter. Herefter tages kyllingen op og suppen sis. Den klare suppe kommer tilbage i gryden hvor den får lov at koge ind i ca. 30 minutter. Smag herefter suppen til med soja, fiskesauce, sesamolie, sød chilisauce og evt. lidt mere limesaft. Skyl champignon og skær dem i skiver og kom dem i suppen sammen med snittede forårsløg. Kog nudlerne og hæld vandet fra

Skær kyllingen i mundrette stykker og fordel dem i 2 skåle sammen med nudler, sukkerærter og bønnespirer. Hæld den varme suppe op i skålene og pynt til sidst med ærteskud og et stykke lime

 

I dag har jeg lavet lidt forarbejde til aftensmaden i morgen, for der står menuen nemlig på smagfuld engelsk pie med svampe, kylling og butterdejslåg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *