Lækker Efterårstærte

Jeg synes lige I skulle have opskriften på denne lækre og nemme efterårstærte fyldt med æbler som jeg bagte i sidste uge.

Tærtedej: 150 g smør / 250 g hvedemel / 60 g sukker / 3-4 spsk koldt vand

Æblefyld: 3 æbler / 3 spsk sukker / 1½ spsk stødt kanel

Hak smørret ud i melet og smuldr det sammen med fingrene. Tilsæt sukker og saml derefter hurtigt dejen med vandet. Rul dejen ud med det samme og læg den i et smurt tærtefad. Tag ca. 1/4 af dejen fra og rul den tyndt ud og skær den i lange strimler (til topgitteret), sæt strimlerne på køl. Rul den resterende dej ud og læg den i et smurt tærtefad. Jeg synes bestemt det er nemmest at rulle den ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel og derefter lægge formen over og så vende hele molevitten for derefter hurtigt at trykke dejen på plads i formen. Bag tærten “blindt” ved 200 grader varmluft i ca 7 minutter. 

Imens skrælles æblerne og skæres i både. vend dem i en skål med sukker og kanel. Når tærtendejen har bagt, lægges æblebådene pænt med i tærten og mørdejstrimlerne lægges på toppen. Bag tærten færdig ved 175 grader varmluft i 10 minutter. 

Server tærten lun og eventuelt med en skefuld vaniljeis eller cremefraiche rørt op med vanilje. 

En tanke om “Lækker Efterårstærte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *