Efterårsmedaljer med brombær

I søndags havde vi besøg af mine svigerforældre, så selvfølgelig skulle der serveres lidt hjemmebag. Det er hundrede år siden (mindst) jeg har fået en medalje, og da min mor snakkede om at hun lige havde bagt nogle, fik jeg virkelig lyst til at lave nogle selv. Derfor har jeg lavet nogle lækre nogle i denne lidt efterårs-agtige udgave

Du skal bruge: mørdej: 300 g hvedemel // 100 g flormelis // 150 g stuetempereret smør // 1 æg (str L) creme: 2½ dl sødmælk // kornene fra 1 vaniljestang // 35 g sukker // 20 g majsstivelse // 2 æggeblommer andet: 8 tsk brombærmarmelade // 4 dl piskefløde // 150 g flormelis // lidt vand pynt: friske brombær // blåbær // skovsyre

Kom alle ingredienser til mørdejen i en skål og ælt det sammen, men kun lige akkurat til det er samlet. Kom det i en plastikpose og stil på køl i 30 minutter. Imens laves vaniljecremen: 2 dl af mælken koges op i en lille gryde. I en skål blandes de øvrige ingredienser og piskes godt sammen. Kom blandingen over i gryden og pisk grundigt til cremen tykner. Kom vaniljecremen over i en skål og læk et stykke husholdningsfilm direkte ovenpå cremen så der ikke dannes kondens. Afkøl cremen helt i køleskab – minimum 2 timer

Den kolde dej rulles nu relativt tyndt ud i mel på bordet og stikkes ud til runde kager, ca. 7 cm i diameter. Kom den over på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter til de er let gyldne

Opbygning af kagerne: Pisk fløden til skum og kom den i en engangssprøjtepose med en stjernetyl. På 8 af bundende sprøjtes en høj krans af flødeskum langs kanten. I bunden af hvert hul kommes 1 tsk brombærmarmelade og der fyldes op med vaniljecreme – dette er nemmest hvis vaniljecremen piskes lind og kommes i en engangssprøjtepose uden tyl. Flormelis blandes med en lille smule vand, til en glasur – ikke for tynd! De 8 resterende bunde pyntes med glasur, brombær, blåbær og skovsyre

1 thought on “Efterårsmedaljer med brombær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *