Sprøde småkager med efterårslook

Det her er sådan set en ganske almindelig mørdej som er blevet stukket ud i de fineste efterårsforme. De er super nemme at lave og så er de mega lækre og sprøde

Alt du skal bruge for at lave dem er: 300 g hvedemel // 100 g flormelis // 150 g stuetempereret smør // 1 æg str. L // evt. 1/2 spsk stødt ingefær

Kom alle ingredienser til mørdejen i en skål og ælt det sammen, men kun lige akkurat til det er samlet. Kom det i en plastikpose og stil på køl i 30 minutter. Den nu kolde dej rulles relativt tyndt ud i mel på bordet og stikkes ud til kager i den ønskede form – jeg har købt disse bladforme på nettet til ca. 10,- pr. styk. Kom kagerne over på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter til de er let gyldne. Servér kagerne til en god kop efterårs te eller som her, med en kop varm kakao

Grunden til jeg bagte disse “blade” var egentlig at jeg skulle bage medaljer til vores gæster søndag eftermiddag og så var der lidt mørdej i overskud. Så fandt jeg mine udstikkere frem for dejen skulle selvfølgelig ikke gå til spilde. Har i lyst til at bage mine efterårsmedaljer kan I finde opskriften lige her

I dag er vi gået ind i den sidste efterårsmåned, og det betyder også at jeg så småt er begyndt at jule lidt herhjemme. Jeg elsker julen og kan slet ikke få nok af den. Frodelen ved at være på barsel i denne tid er at jeg kan jule en masse om dagen mens min kæreste er på arbejde, han mener nemlig at jeg starter alle mine julerier alt alt for tidligt. Men nu kan jeg jule uden at han skal se og høre på det, så det er win win for alle

Kan I have en rigtig dejlig 1. november ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *