Tarteletter med efterårsfyld

Så er jeg klar med endnu en opskrift på noget lækkert Efterårsmad. Igen er det en ret der tager lidt lang tid at lave fordi det skal stå og snurre lidt på komfuret, men jeg lover at der er besværet værd

Du skal bruge: 1 spsk smør // 150 g røget bacon i tern // 1 stort løg // 2 fed hvidløg // 1 hel kylling // 1 flaske rødvin // lidt vand // friske krydderurter f.eks timian og rosmarin // 1 spsk hele peberkorn // 300 g blandede svampe (her er brugt hvide champignon, brune mark champignon og østershatte) // 2,5 dl madlavningsfløde // salt & peber // lidt sukker // mel til jævning // kulør // tarteletskaller // frisk persille

Kom bacon, hakket løg og hvidløg i en gryde med smør og steg det gyldent. Kom det over på en tallerken og kom den hele kylling i gryden med vinen og vand til det dækker kyllingen. Tilsæt krydderurter og peberkorn og lad det simre i en god time til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden og lad den køle en smule inden alt kødet pilles af skroget og rives i strimler. Si fonden, kom den tilbage i gryden lad den koge uden låg i 10-15 minutter. Imens renses og skæres svampene i skiver og steges brune på en pande i en lille smule smør. Fonden kommes over i en skål og nu kommes bacon-løg blandingen, kyllingen og svampene op i gryden. Kom fond på til det dækker og der smages til med salt, peber og sukker. (Gem den overskydende fond i frostposer som kommes i fryseren –  der er masser af smag i som kan bruges i en anden ret) Kom fløden i og jævn evt retten hvis det er nødvendigt – det må ikke være for flydende. Kom lidt kulør i for at opnå en pænere farve og kom nu gryderetten op i tarteletskaller og drys med frisk persille inden servering

Jeg er vild med den traditionelle tartelet med høns og asparges, men hvis du skal have gæster og ønsker en lidt mere luksus udgave så kunne dette være en mulighed. Det er faktisk første gang jeg laver tarteletter, men tænker da ikke det er den sidste – måske jeg skal eksperimentere lidt mere nogle flere forskellige udgaver i den nærmeste fremtid?

Kan i have en fortsat god (og blæsende) dag

2 tanker om “Tarteletter med efterårsfyld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *