2 slags julekonfekt

Citronsnebolde: 225 g marcipan // 1 lille økologisk citron // 3 spsk flormelis // 150 g hvid chokolade // 75 g revet kokos

Bland marcipan med fintrevet skal fra citronen, 2 spsk citronsaft og flormelis. Del massen i 20 lige store stykker og tril dem til kugler som stilles på køl. Smelt den hvide chokoladeover vandbad og kom kokos i en lille skål

Overtræk citronkuglerne med hvid chokolade og tril dem herefter i kokos, inden de stilles på et stykke bagepapir og kommes på køl indtil chokoladen er størknet – opbevar citronsneboldene i en tætsluttende beholder i køleskabet

Kobberkugler med ristede hasselnødder: 20 hasselnødder // 75 g nougat // 200 g marcipan // kobberstøv // 50 g hvid chokolade

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader til de begynder at tage farve. Kom dem i et rent viskestykke og “ælt” dem så hinderne fjernes. Del nougat og marcipan i 20 lige store stykker. Start med at pakke hasselnødden ind i nougat og tril til en lille kugle som herefter pakkes ind i et marcipanstykke og igen trilles til en kugle. Tril marcipankuglerne i kobberstøv og stil på køl mens den hvide chokolade smeltes over vandbad

Med en gaffel laves der striber af hvid chokolade på kobberkuglerne og de stilles igen på køl indtil chokoladen er størknet. Kom konfekten i en tætsluttende beholder og opbevar på køl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *