Juleboller med hyggelig topping

Juletid er lig med hyggetid og hyggetid er lig med hjemmebag. Der har ikke været super meget tid til at bage siden vores lille mus er kommet til verden, men her den anden dag var der både tid og overskud, så jeg gav mig i kast med disse lækre juleboller

Til 8 boller skal du bruge: 25 g gær // 1,5 dl lunkent vand // ½ tsk stødt kardemomme // ½ tsk stødt nellike // 1 tsk stødt kanel // ½ dl sukker //  1 lille tsk groft salt // 25 g smeltet smør // ½ dl mælk // 1 æg (+ 1 til  pensling) // ca 400 g hvedemel // 1 håndfuld mandelsplitter // perlesukker til drys

Rør gær ud i det lune vand og tilsæt krydderier, sukker og salt. Tilsæt smør, mælk og æg og ælt melet ind i dejen og lad den hæve tildækket i ca. ½ time på et lunt sted. Ælt dejen godt godt igennem og form dejen til ca 8 boller og stil dem på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Pensl bollerne med sammenpisket æg drys med mandelsplitter og perlesukker og bag bollerne midt i en 200 grader varm ovn – til de er gyldne, ca 15-20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *