Smag på verden – februar

Skotske scones ♡

Du skal bruge: 560 g hvedemel // 85 g sukker // 25 g bagepulver // 5 g salt // 200 g smør // 3 3/4 dl kærnemælk // 1 æg til pensling

Kom alle ingredienser, undtagen kærnemælk, i en skål og smuldr det sammen med fingrene til det har konsistens som rasp. Kom herefter kærnemælken i og rør det sammen meget kort. Massen skal være sammenhængende men løs. Kom dejen på køl en lille time inden den rulles ud i en lille smule mel, til ca. 2 cm tykkelse. Stik scones ud i den ønskede størrelse (der bliver ca. 12-14 stk.) , som kommes på en bageplade med bagepapir og pensles med sammenpisket æg

Bag sconesene ved 220 grader varmluft i 8-10 minutter indtil de er hævet flot op og er blevet gyldne

Amerikansk “Diner” burger ♡

Fransk fondant au chocolat ♡

Den bedste følelse, er når man skærer hul på denne lille frækkert, og det så læber ud med en ubagt chokolademidte. Det er med at ramme bagetiden så nogenlunde så det meste af kagen ikke er rå, men samtidig må den endelig ikke få for meget. Generelt er jeg ikke særlig meget til chokoladekage eller chokoladedesserter (er blevet mærkelig på mine gamle dage), men lige netop denne dessert smelter mit chokoladehjerte. Skulle du have lyst til at give dig i kast med disse blødende chokoladekager, kan du finde opskriften lige her

 Græsk moussaka ♡

I starten af februar måned var det ikke udenlandsk mad der prægede menukortet herhjemme, så jeg var faktisk ved at tro jeg ikke kunne lave et “Smag på Verden” indlæg i denne måned. Men da jeg fik kigget mine billeder igennem, var der alligevel lidt mere at vise end først antaget. Problemet med denne årstid, er at det bliver super hurtigt mørkt, og derfor kan det også være svært at tage gode billeder af aftensmaden, på grund af lyset – så det må i lige bærer over med

Fransk quiche Lorraine

Find opskriften på den lækre frokost-tærte lige her

Semlor – svenske fastelavnsboller 

Du skal bruge: 2 dl mælk // 50 g smør // 25 g gær // 1 æg // ½ tsk salt // 3 spsk sukker // 1 tsk kardemomme // ca 500 g hvedenel // 1 æg til pensling FYLD: 150 g marcipen // kornene fra 1 vaniljestang // 50 g mandler // 2-3 dl mælk // ½ l piskefløde // lidt flormelis til drys

Lun mælk og smør i en lille gryde og kom det i en stor røreskål (gerne røremaskine) sammen med gær, salt, sukker, kardemomme og æg. Rør det godt sammen og tilsæt herefter melet lidt efter lidt. Ælt dejen i minimum 10 minutter inden den stilles til hævning, tildækket, en times tid

Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 lige store stykker, som trilles til bollder og kommes på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 175 grader varmluft. Pens dem med sammenpisket æg og bag dem 15-20 minutter til de er fine og gyldne. Lad dem køle af på en bagerist

Når bollerne er afkølede skæres en lille trekant i toppen af hver bolle, så der kan løftes et lille “låg” af toppen. Udhul bollerne og kom de grove brødkrummer i en skål. Herblandes det med groftrevet marcipan, vaniljekorn, hakkede mandler og mælk til det har en cremet konsistens – fyldet må dog ikke blive vådt og sjasket. Brug en gaffel til at blande fyldet, det er klart det nemmeste. Fordel nu fyldet i de udhulede boller med en ske. Pisk fløden til let skum, kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt det fint ud på toppen af bollerne. Til sidst kommes de trekantede låg på og der drysses med flormelis

1 thought on “Smag på verden – februar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *