Boganbefaling: “De syv søstre”

Dette er den første fortælling i en bogserie på 7, der omhandler de syv søstre som er opkaldt efter 7 stjerner. Indtil videre er der udgivet 4 bøger i serien og den næste udkommer til november. Det her er en tyk moppedreng at komme igennem, og derfor har det også taget lidt længere tid end forventet – det er jo ikke ligefrem hver dag der er masser af tid til afslapning med en bog, når man har sådan en lille størrelse. Men jeg læser når jeg kan komme til det (og min samvittighed tillader det). Nogle dage burde jeg få støvsuget, ordnet vasketøj og andre praktiske ting, men sommetider trænger jeg virkelig bare til lidt mig-tid og så må de praktiske gøremål altså vente. Onsdag aften blev jeg så færdig med “De syv søstre” og jeg glæder mig allerede til fortsættelsen

Fra bogens bagside: I fortiden ligger nøglen til fremtiden…

SCHWEIZ 2007. Maria D’Apliése og hendes fem søstre er blevet kaldt hjem til deres barndomshjem Atlantis – en stor, smuk villa ved Genévesøen – da deres elskede far, den sky mangemillionær, som de kalder Pa Salt, er død. De er alle blevet adopterede som små, og nu har Pa Salt efterladt dem hver især en ledetråd, der kan føre dem tilbage til deres sande ophav. Marias ledetråd fører hende til den anden side af Jorden, til en forfalden herskabsvilla i Rio de Janeiro i Brasilien.

RIO 1927. Midt i byens storhedstid her Izabela Bonifacios far store forhåbninger om at gifte sin datter ind i aristokratiet. Samtidig arbejder arkitekten Heitor da Silva Costa på det, der skal blive den berømte Kristusstatue, og planlægger en rejse til Paris for at finde den rette skulptør til opgaven. Den lidenskabelige Izabela over-taler sin far til at lade hende tage med til Paris, inden hun skal giftes. Dér, i Paul Landowskis studie og i Montparnasses livlige caféer, møder hun den ambitiøse, unge skulptør Laurent Brouilly og indser, at hendes liv aldrig vil blive det samme igen.

Det er en rigtig sød fortælling og som så mange andre af Lucinda Rileys bøger, svæver vi ind og ud af to tidsaldre, som i bogens slutning bliver smedet sammen. I denne bog møder vi Maia som tager til Brasilien for at finde sit opland, men hendes forfædre gemmer på tragiske hemmeligheder, og er det overhovedet muligt for Maia at finde sine slægtninge og få svar på alle sine spørgsmål? Heldigvis møder hun forfatteren Floriano som hjælper hende i hendes søgen efter svar, og om fortiden og nutiden kan kobles sammen må tiden vise

2 tanker om “Boganbefaling: “De syv søstre”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *