Varme hveder

Til 24 hvedeknopper skal du bruge: 50 g gær // 5 dl sødmælk // 2 tsk salt // 100 g sukker // 2 tsk kardemomme // 4 æg // ca. 1200 g hvedemel // 150 g sturtempereret smør

Kom gæren i en en stor skål (gerne til røremaskine) og oplæs det i lunt mælk. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og 3/4 af melet. Ælt dejen i ca 10 minutter inden smørret tilsættes sammen med mere mel til en blød og smidig dej. Ælt i yderligere 5 minutter, inden dejen stilles til hævning på et meldrysset bord i en lille halv time. Del dejen i 24 lige store stykker, som trilles til boller og fordeles i en stor bradepande (6 x 4 boller). Bollerne skal ligge tæt men må ikke røre hinanden. Lad bollerne hæve 1½ time og bag dem herefter i en 190 grader varm ovn i 25-35 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad hvederne stå i formen i 10 minutter inden de vendes ud og køler af på hovedet, på en rist

Jeg elsker traditioner og ting der kan fejres. De store højtider som Jul, Påske, Fastelavn, Halloween… og de små som, Bededag og Mortensaften. Da jeg boede hjemme var vi altid omme hos min mormor og morfar, dagen før Bededag. Efter vi er flyttet sydpå, er der dog lidt langt hjem, og derfor er den tradition desværre stoppet. Nu lyder traditionen på at jeg selv bager varme hveder, som kæresten og jeg hygger med til en god film, dagen før Bededag. I dag var det så blevet tid til at bage lækre, velduftende hvedeknopper – portionen er stor til 2 personer, men heldigvis er hveder, fantastiske til nedfrysning, så man kan få en hvede eller 2 til sin morgenkaffe en gang imellem

4 tanker om “Varme hveder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *