2 kager med lavendel

Sprøde lavendelsmåkager

Du skal bruge: 150 g stuetempereret smør // 300 g hvedemel // 100 g flormelis // 1 æg // 3/4 spsk friske lavendelblomster

Kom mel, flormelis, lavendelblomster og smuldr smørret heri. Herefter tilsættes ægget og dejen samles kort – der må endelig ikke æltes for meget. Kom dejen i køleskabet i minimum 30 minutter

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord – i ca 5 mm tykkelse. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i 12-15 minutter

Små lavendelkager med citron

Du skal bruge: 2,5 dl sukker // 1 spsk friske lavendelblomster // 4 dl hvedemel // ½ tsk bagepulver // ½ tsk natron // ½ tsk salt // 2 æg, str L // 2,5 dl yoghurt naturel // 1 1/4 dl smagsneutral olie // revet skal af 1 øko citron + 2 spsk saft

Lav lavendelsukker ved at blende sukker og lavendel sammen. Kom det i en skål og bland det med mel, bagepulver, natron og salt. Tilsæt nu æg, yoghurt, olie samt citronskal og saft og bland det godt sammen til en ensartet masse. Fordel dejen i 12 muffinsforme eller andre små forme der er smurt med en lille smule olie eller smør

Bag kagerne ved 190 grader i ca 20 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *