Æblepandekager

Søndag formiddag gik jeg i køkkenet for at forkæle mine drenge med en omgang lækre æblepandekager med ristede nødder i sirup. Det var den sidste morgen i ferien inden drengene igen skulle igang med hverdagen. Som skrevet før, har jeg endnu en uges ferie som skal bruges på masser af afslapning og forskellige små gøremål

Det er en opskrift som min mor har anbefalet mig og som jeg har villet lave i lang tid efterhånden. Oprindeligt skulle der kærnemælk i, men det havde jeg ikke så derfor er der i denne opskrift en blanding af mælk og creme fraiche i, i stedet for

Du skal bruge:  250 g hvedemel // 2 dl fuldkorns speltmel // 1 tsk natron // 2 spsk sukker // ½ tsk salt // 150 g groftrevet æble // 4 dl mælk // 2 dl creme fraiche // 2 æg (str L) // 25 g smeltet smør + lidt til stegning  nøddesirup: 2 dl hakkede blandede nødder // 1 tsk stødt kanel // 2 dl sirup

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt mælk og cremefraiche. Pisk godt til dejen er glat og uden klumper. Tilsæt herefter æg, smør og det revne æble og pisk godt sammen. Varm en pande godt op med smør og kom dejen på i små portioner – jeg synes det passer godt, størrelsesmæssigt, hvis man tager 2 store spsk dej pr. pandekage. Laver du dem denne størrelse bliver der et sted mellem 25 og 30 små pandekager

Hak nødderne groft og rist dem af på en tør pande, tilsæt kanel ogs luk for varmen inden du tilsætter sirup. Lad det stå et par sekunder til siruppen er blevet godt lun og kom den herefter i en skål og servér den sammen med de nystegte æblepandekager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *